...

Insallah sizin cocugunuz olurda esin iyi bir baba sende iyi bir anne olursun oyle sinirlerim bozulduki agliuorum hala yuzumde morarmaya durdu ust uste geldi suan hersey :$

sen zaten annesiyle ya da akrabalarıyla görüşmesin etmesin demiyorsun ki senin üzüldüğün şey eşinin onlara çok değer verip her defasında hüsrana uğraması ve aynı değeri görememesi..sen aslında kendin için değil eşin adına üzülüp dert ediniyorsun değil mi?

haklısın...ama koca adam bırak yaşayarak görsün ve öğrensin.demek ki içinde ki anne boşluğunu böyle böyle kapatmaya çalışıyor.

Insallah sizin cocugunuz olurda esin iyi bir baba sende iyi bir anne olursun oyle sinirlerim bozulduki agliuorum hala yuzumde morarmaya durdu ust uste geldi suan hersey :$

Çok geçmiş olsun CuteMom lütfen bi buz falan tut. Teşekkür ederim yorumların için ama ağlama yaa

hıh tam olarak bunu anlatmak istedim. üslubumdan dolayı yanlış anlaşıldım sanırım biraz.
Her defasında bir akrabasının yanından dönünce pişmanlık duyuyor bir daha çağırdıklarında gitmiycem diyor. sonra bu yaşadıklarını unutuyor.
mesela geçen hiç aramayan bir akrabası aradı. biz de sevindik aa bizi de hatırlayan varmış diye şaşırdık. 2 gün sonra arayıp para istedi. hani samimiyetleri gerçek olsa hiç sorun değil gerçekten.

ama yapacak fazla bir şeyin yok,çocuk değil ki söz dinlesin..eşin akraba sevgisi,ilgisi görmemiş en ufak bi ilgi kıpırtısında hemen kedini salıveriyor ve ilerisini göremiyor demek ki..sen anlatmışsın ama inan bu anlatmakla olmuyor.gerekirse 10 defa kazık yiyecek ama 11. de öğrenecek artık.

bak burda sen hep ona hatırlatma görevi yapacaksın.sanırım eşin çok yumuşak başlı ve biraz da saf.sana çok iş düşüyor.

Mesela eşimin kardeşi de askerlik yaptı, onun yemin törenine gitti anneleri.
Ama uzaklık olarak nerdeyse aynı olmasına rağmen,
adım kadar eminim eşiminkine gitmezler.

Herkese teşekkür ederim yorumları için.
Sanırım eşimin kendi yaşayıp deneyimlemesi gerek.
Bu konuda kendisine sormadığı sürece fikrimi beyan etmeyeceğim.
Üzülürse teselli ederim, umarım bundan sonra üzülmez ailesi tarafından.

Her ne olursa olsun bu geceyi evinde geçirip yarın sabah gitmeyi düşünmesi lazımdı bana göre.
Çünkü ben olsam öyle yapardım.

ema görüşsün
zaten ama böyle çok hevesli davranmasına üzülüyorum. daha 2 hafta olmadı
yine annesi çağırdı diye gittik. 5 dk sokak köşesinde konuşmuşlar, o
kadar.
belli ki annesi vicdan azabıyla ölmek istemiyor her ikisinin duyguları karışık

erkek işte.bazıları bunu ailesi söz konusu olunca düşünemiyor bazıları da arkadaş çevresi olunca düşünemiyor.mesela benim erkek kardeşim koca dokotr ama gecenin kaçı olursa olsun arkadaşları bir telle kendilerini meyhaneden aldırıp eve götürtebilirler

çok düz bakıyorlar di mi?
Eşimin de mantığı şu:
"Yarın sabah erkenden kalkmak yerine bugünden gideyim"
Ne kadar mantıklı :)

bu ıstırap çeken kadınlarıın çoğu erkeklerln yüzünden ,ya babadan ya da kocadan

ahh ahhh... 6 sene öncesine döndüm.. Böyle birine aşık olmuştum.. nişanlanmıştık.. anne 7 aylık bebekken terk etmiş, babaanne büyütmüş.. 12 yaşına kadar anneyi görmemiş bile =( tabi büyüdükten sonra anneyle görüşmeye başlamışlar ama hiçbir zaman anne-oğul olamamişlar.. ne yazık ki erkekler için anne sevgisinden yoksun büyümüş olmak ciddi bir sıkıntı.. hiç kapanmayacak yaralar açıyor.. biz de çok sıkıntılar yaşadık.. anne de oğlunu benimseyememişti .. en büyük sıkıntı sevgilimde hep bi kaybetme korkusu vardı.. her an onu terk edip gidecekmişi gibi davrandı.. sonunda da diye diye başımıza geldi ayrılık.. sizin açınızdan da çooook zor.. anlayabiliyorum.. dilerim yuvasında mutlu olur eşiniz.. dilerim siz onun çocuklarına çok iyi bi anne olursunuz içindeki tüm uhdeler gider..

ben konu sahibi arkadaşı anlıyorum onun sıkıntısı eşinin kimseye yardım etmemesi,annesiyle ya da başkasıyla konuşmaması değil bu

kadar iyi niyetli olmasına karşı gördüğü muameleyi kabul edemiyor bence.benim eşimde bu kadar olmasa da çok iyi niyetli davranıyor

herkese karşı.ama artık o da değişti kimsenin kendini enayi yerine koymasına izin vermiyor artık.kendi ailesi bile böyle davranıyordu

açıkçası benim zoruma gidiyordu.inşallah düzelmesi dileğiyle.

anne baba birarada buyuduğuysenız eşinizi anlamanız mumkun değil

eşiniz sevgi arayışında 10 kerede kazıklansa gene gıder

anne babaya olan sevgi açlığı hiç bişeyle kapanmıyor

kredileri hiç bitmiyor

konuyu okuduğumda çok duygulandım.. bi insanın kaç yaşında olursa olsun, annesinden kötü bir şey görmüş veya hiçbir şey görmemiş olması bile içinde ki anne sevgisini hep bi yerlerde saklıyor.. .çıkmaya hazır.. ister bebek ol anneye muhtaç, istersen 40 yaşına gel.. sanki ona hissettiğimiz sevgi bizi ayakta tutuyor... eşin çok masumca çocukluğunda koklayamadığı teni, alamadığı sevgiyi, tutamadığı eli istiyor.. çok şey mi.. o nasıl bir anne ki evladını ayırabiliyor, görmezlikten geliyor, veremedikleri için hiç mi vicdan azabı duymuyor? korkuyorum ben bu kadar hissiz insanlardan.. doğurmakla anne olunmuyor işte.. eşini kendini nasıl mutlu edecekse öyle davransın.. çoğumuz için annemizin bizi kucaklaması en mutlu olduğumuz ansa, eşin içinde bizim için çok klasik annesinin nasılsın diye sorması demek ki onun için çok büyük anlam ifade ediyor.. onunla yetinmeye çalışıyor.. yakalayabildikleriyle..

herkesin hayatı anne babasının yanında büyüyerek,onlardan ilgi görerek fln olmuyo işte..
ama herşeye rağmen annesi işte...
gitmesinden daha normal bişey olamaz...
allah şaşırtmasın belki sizinde çocuğunuza istemeden bi zararınız dokunacak ileride..
o zaman gelininizi haklı bulacakmısınız tamamen çıkacakmısınız çocuğunuzun hayatından..
1 günlüğüne gidiyo üstelik...

O annesi , siz eşi. Siz bugün varsınız, yarın işinize gelmezse yoksunuz. Onlar ne kadar kötü de olsa et tırnak.

Ve üstelik akşam gidip sabah gelecek.

Düğünmüş dernekmiş yardımmış. Kimse kimseyi evlendirmek zorunda değil, içinden geliyorsa yapar, gelmiyorsa yapmaz.

İki kişi reşit olmuş, kendilerini evlenecek yeterli görmüşler eee ozaman dert ne. Yapar eşyasını, yapar nikahını biter gider, kimseye eyvallahı olmaz.

Yapmayana yapmadı demek iş değil, yapsaydı atlamamak siz zahmet etmeyin biz yapacağız demek iş.

Benim de anlamadığım annelik yapmayan birine nasıl bu duygular besleniyor, bir anne çocuğunu bıraktıysa o anne falan değildir, bir hayvanın elinden alın bakalım yavrusunu sizi nasıl parçalıyor, bence sevgi ve annelik böyle ilkel bir şeydir, ne olursa olsun çocuğunu bırakmamalıydı. Bıraktıysa o iyi bir insan değildir, ben zorunluluk falan anlamam. Siz de çok haklısınız, eşinizin değil annesinin onun peşinden koşması gerekiyor, ayrıca şimdi çıkarına uygun yaşa geldiğinde değil çook eskiden yapmalıydı.

yok artık nasıl insanlar var ya. Eşinizin temiz kalpliliğinden olsa gerek herkese inanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…