7+3 Hamileyim ama kocam ilk gnden beri eziyet ediyor..zor durumdaym...

suyosunu canım kendini yorma ne olur bak stres herşeyin başı rahat olmaya çalış demesi kolay biliyorum ama bunu kendin ve öncelikle bebşin için yapmalısın canım ... geçecek bu günler canını sıma lütfen herdaim yanındayım..

Canım öncelikle Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin inşallah. Eşinin durumu tamamen geçicidir. Bebek doğsun bunu benmi istemedim ya diyecek emin ol. Eşim de ilk önce çok paniklemişti. 6 aylık hamileydim üstelik ikizlerim olacaktı ama eşim en ufak bir tartışmada keşke aldırsaydık falan diyordu ama sonra çok değişti. Şimdi ise ben onlar için varım diyor başka bir şey demiyor. Sen bebeğin için sağlam durmaya bak.

canım en başta allahın sana verdiği bu nimete kıymamana çok sevindim bende aynı sorunları yaşadım eşimle çok bebek istedik tüp bebek yaptırdık bi an önce sonrası kabus gibiydi benmi istedim zorla yaptırdın falan demeye başladı buda babalığa hazırlık sendromu 7. aya kadar bişeycik alamadım korkudan kuzularıma aldıklarımıda saklardım hep görmesin diye son ayımıza girdik çok şükür şimdi bebeklerim diyo başka bişey demiyo ablamda aynı sorundan muzdaripti eniştem ben baba olmaya hazır değilim aldıralım demişti ailesinin zoru ile aldıramadı doğduktan sonra bile kıskandı kızını ama şimdi göz bebeği ve hemen arkasından ikinciyi istedi oda şimdi 4 yaşında bunlar gelip geçici durumlar psikolojileri bozuluyo bizimki nasıl bozuluyorsa benim eşim hep diyordu ne rahat oturabilicez evimizde ne uyku kalıcak diye ama şuan daha şimdiden gelip gidip beşikte bebekler varmış gibi sallıyor hayaller kuruyor biraz sabır canım

suyosunu canım bak dr da demiş di mi stres yok, hamilelikten dolayı eşine bu fazlaca kızgınlığın ama hepsi geçecek ben 2 yıl bekledim bebek olsun die, her ay yıkıldım hsg çekilirken çok gergindim her şey bebeğim için die sayıkladım, sonra gene olmadı hep aynı şeyi tekrarladım. sonra birden hamile kaldım. hamilelikteki ufak tefek sıkıntılarda da hem ağladım hem de her şey senin için bebişim diye sayıkladım:)
sen zaten farkındasın bu sorumluluğunun, bebeğini düşündükçe daha da güçlü hissedeceksin.
bence bol bol açık havada yürü seni de bebeği de rahatlatır.
merak etme ilk üç ayda yediklerin çok etkilemiyormuş bebeği, o senden alıyor ama sonra beslenmen önemli.
bu aylarda kasılma olmaması lazım canm daha erken. ama kendini kastığın için oluyor işte.
düşünmemeye çalış kocanın dediklerini sonra çok pişman olcak o:) tekmelemeye başlayınca karnın büyüyünce ultrason resimlerini eline alınca (fasulyeye benzer bir şey'den bir insanın nasıl oluştuğunu görünce:)) hele bebiş doğunca deliye dönecek:)
benim bir arkdş da hep bir kız bebek istedi bir oğlu vardı sonra bir kez daha hamile kalmıştı ama düşük yapmıştı daha doğrusu bbek karnında ölmüş kendisi de zehirlenmişti, ölümden döndü dr da hamile kalma demiş. ama o kadar çok istiyordu ki kızı olsun... yıllar geçti kocası kız olacağını nerden biliyorsun diyordu sürekli kaynanası kız olmaz ki diyordu diretti 35 yaşında hamile kalmak istedi aylarca hamile kalamadı ama rüyasında görmüştü kızı olacaktı ısrar etti hamile kaldı hamileliği boyunca kayınvalidesi sürekli aaaa senin karnın sivrilmiş yok yok kesin oğlan buuuu dedi:) kocası kız olmaz ya bu neyse dedi işinden çıkarıldı zor günler geçirdi aşırı kilo aldı morali bozuldu ama ayakta durmayı başardı kocasıyla ayrılma noktasına geldi ama yoluna devam etti sonra doğum yaptı:) kızına ilk sözü : biliyo musun kızım baban seni hiç istemedi olmuş ve babanın gözleri dolmuş:)) en iyisi bile yapıyor bunu canım, aslında kocası da iyi biridir ama böyle davrandı işte ya annesinin doldurmalarına geldi bilemiyorum şimdi öyle güzel öyle yapma bebek gibi bir kızı var ki kıvır kıvır saçlar renkli gözler bıcır bıcır bi dil:) bebekten sonra kocasıyla arası düzeldi evlilikleri kurtuldu resmen artık kavga etmiyorlar bile. kayınvalidesi de torunum da torunum diye hasta oluyor:)
demem o ki zamana bırak:) çevrede çok var böyle örnekler. bebeğinin sağlığını düşün...
bak bunca kadın arkandayız:)

Cnm hikayen çok üzdü beni :çok üzgünüm:
ne mutlu sana allah bebek vermiş hemde süpriz bi şekilde
ama eşine diyeceğim yok
iş toplantısımı bu ayarladığın istediğin saatte olsun hamilelik fisfisfis
allah size bu güzelliği vermiş neden nankörlük ediyo
sana bunca zorluğu sıkıntıyı yaşatıyo
ayrıca 27 yaş babalık için hiçte erken değil lmaz:
yapacakları varsa daha doğumdan sonra bi bakıcı tutarsınız o bakar gene istediğiniz hayatı yaşarsınız
bebek elinizi ayağınızı bağlamayacak ki hatta hep beraber güzel bi hayat yaşarsınız
bebek sanki hayatınızı karartacak gibi düşünmüş eşin
yüce rabbim ıslah etsin
sende fazla stres yapma diyemicem sende haklısın
ama bebeği fazla stres etkiler sakin olmaya bak :teselli:
allah korusun bebeğinize bişey olsa napcak eşin
hem hayat istediğimiz gibi olmuyo herzaman
olması gerektiği gibi oluyo :CüvCüv:
allah büyük umarım eşin de yaptığı hatanın farkına varır tez zamanda:teselli:
dilerim bununda güzel bi çözümü bulunacaktır
sevgiyle kal üzme kendini..... :1hug:

Merhaba ,
gerçekten üzüldüm yaşadıklarına ama bencede kesinlikle bebişin oluşmaya başladıkça eşinde ona kendini yakın hissetmeye başlayacaktır. Sen şuanda yeterki güçlü ol kendini üzme şuanda senin ve bebiş için en tehlikeli dönemler allah korusun ona birşey olmasın çünkü o bir mucize senin içinde
Allah herşeyin sabrını verir hayırlısı olsun seni canı gönülden tebrik ederim bu mucizeyi yaşayabildiğin için bu arada benimkiside 6 haftalık ...Mart sonu bekliyoruz herşey yolunda giderse....

Canım ya, aynı hikayeyi eski eşimle ben de yaşadım, kesinlikle istememişti.
Hatta kızımın 40'ı çıkana kadar doğru düzgün ilgilenmemişti bile, 40 gün ağladım ben ne yaptım, bu adam çocuğunu sevmeyecek diye.
Sonra noldu dersin?
Dünya bir yana kızı bir yana ve inan bana şu anda hayatımda gördüğüm en mükemmel baba odur diyebilirim.
Dilerim sen de aynı şeyleri yaşarsın ki buna benzer çok örnek var.

canım bebek hareket etmeye başladığında onunda nasıl heyecanlandığını göreceksiniz, ben bile bazen acaba anneliği becerebilecek miyim diye endişeye kapılabilirken, bazı zayıf karakterli ( kusura bakmayın onlar için başka deyim bulamadım) erkeklerin bunu kabullememesi çok normal. sen sıkma canını, bebek doğduğunda da değişmezse o zaman düşünürsün ne yapman gerektiğini, inşallah her şey bir an evvel yoluna girer, bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

Canım eşin özgürlüğüne düşkün sanırım..Bebeğinizin engel olabileceğini düşünüyor
Bebek iin çok ideal bir yaşta kendisilmaz:
aynı şey benim bir tanıdığımız başına geldi
Hatta babası çocuk sevmediğinden evin tek çocuğu (kızıı)
Babası doğru düzgün kucağına alıp sevmemiş küçükken
Hastalandığında eve doktoru getirirmiş sadece o uzaktan bakarmış ilgilenmezmişlmaz:
Ama şimdi bi yere gidecekleri zaman koluna girer kızının..Herkesten kıskanırmış...
Kendinize stres yapmayın lütfenlmaz::1hug:
Herşey biran önce düzelir inşallah..

Eee ne demıŞler annelık doĞuŞtan gelır babalık sonradan ÖĞrenılır emınım doĞunca senden daha Çok sevecek hıÇ ÜzÜlme

Walla üzüldüm ya, kadın bebek bekliyor, hormonlar değişiyor, depresyonda, adam daha çok depresyona giriyor. Bir müddet annenin yanına falan git canım ya kendini toparla. Ezdirme ve laf ettirme kendine, bıktım bu basiretsiz adamlardan

Rabbim yardinciniz olsun ins ;arkadaslarin soylediklerini katiliyorum .sen icinde bir mucize tasiyorsun oncelile bunun icin sabirli ol diyecegim sonra inanki bebegini kucagina aldiginda esinde unutacak herseyi utanacak belkide dusuncelerinden
ama sabirli ol sakin ol sen simdi bir annesin yani cok guclusun

Canim hayirlisi ile bebegini kucagina al bak esin nasil degisecek!!

Simdi bakma görmüyor, dokunmuyor, kokusunu almiyor. O melek bir dogsun senden cok titreyecek üstüne....

Bazi erkeklerde bu oluyormus, bende duydum...Sorumluluk korkusu...ama inanki allahin izini ile düzelecek, sen bile sasacaksin...a.s

Ha bu arada bebek bebek diye tuturan dogduktan sonrada hic ilgilenmeyen erkeklerde yokmu?? Tabikide var...kac kez bunu gördüm cevremde...

O yüzden hicte kendine gereksiz stress yapma...esini pek umursama bu günlerde...yerimseniben

nerelerde peki eşin cnm
hala aynı tavırlamı yaklaşıyo sana
bebeği engel olarak görme nedenini sorsaydın bi kere
hayatınız bitmiyoki bebeğiniz doğunca ama anlasa bide bunu

çocuk aldırmak hoş bişey değil tamam ama çocuğa haksızlık yapmayada kimsenin hakkı yok...bu adama sakın çocuk falan doğurma ...kendin büyüteceksin düşünüyosun amadem ama çocuğa ne diyeceksin? günaha girmim diye yaptım yada anne olma duygusunu tatmak için yaptımmı diyeceksin?elbet hesap soracak senden ...iyi düşün canım zor bi durum ama bişeyleri iyice düşünmen lazım ...eşinle pek bi gelecek göremiyorum kusura bakma ama bi erkek bukadarda duyarsız olmaz onunda çocuğu sonuçta...
zaten bir erkek çocuk istemiyorum diyorsa yada tepki veriyosa ... birlikte olduğu kadınla ileri dönük bi gelecek düşünmüyo demektir....

hiç bi çözüm yolu bulamıyorum.Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun.çocuk doğunca heleki konuşup baba,anne deyince eşinin değişeceğini düşünmüyorum.ama o zamana kadar seni çok yorucu ve zor günler bekliyor

boyle ılk sayfadakı yazınızı tek okudum eger basıma bunlar gelse getırse esım ben dusunmeden aldırırdım kesınlıkle...

başta belirtmişsiniz..

sorunlu bir evlilik diye..

eşinizin bu bebeği istemesinden önce, siz bu evliliğe güveniyormusunuz?

sorunlu bir evliliğe bir de çocuk katmak ne kadar mantıklı?

önemli olan mutlu bir yuvaya çocuk katmak değilmidir

benmi yanlış düşünüyorum..

eşiniz çocuğu sevecek yada sevmeyecek diye kesin bir genellemede yapılmaz..

çocuğu sevmesinden önce evliliğinizi sevmesi gerekir eşinizin..

çocuk olduktan sonra onu sevse, ama sizi sevmese ne çıkarki bundan..

öyleki böyle babalar biliyorum,, karısıyla sorunlu , çocuk olduktan sonra çocuğunu hakikaten seviyor, ama karısına yaptığı eziyetinde en alasını yapıyor..

öncelikle evliliğinizi analiz etmelisiniz diye düşünüyorum...

.

Çok haklısınız ama alllahın ıŞı ıŞte
ne zaman bebek vereceĞı bellı olmuyo kı
nıce mutlu Çıft var bebek hasretıyle yanan
yada Çok ıı bı eŞ ıken bebek doĞunca deĞıŞen
neyın garantısı var
aldırdı dıyelım bebeĞı ya bıdaha olmazsa
yarının neler getıreceĞı bellı deĞıl
yÜce rabbım hayırlı bı mucıze versın ınŞallah
zaman en ıyı ılaÇ
umarım babalık duygusu onuda ıslah eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…