7. Sınıf Anneleri 2025- 2026

Geçen türkiye geneli yapıldı 10 yanlış yaptı ama yanlışları gördüm sinirlerim zıp zıp en kolay soruları yanlış yapıyor
aynı şey bizde de oluyor, özellikle de Türkçeden yaptığı yanlışları görünce bunu mu yanlış yaptın diyorum, zor soruyu çözemese gam yemeyeceğim. Ama çok da yüklenmek, moralini bozmak istemiyorum, malum ergenler :) Bir de daha koskoca LGS senemiz var, bıkmasını istemiyorum

Öyle maraton uzun bu süreçte fazla yıpratmadan ilerlemek lazım ... ahh malum ergenlik ses yükselmeler çok oluyor bi anda 1 den 100 e yükseliyoruz

Gene bir değişim!

YKS VE LGS'DE YENİ MÜFREDATA UYUMLU SORU MODELİ 2028'DE HAYATA GEÇECEK

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bağlam üzerinden becerileri ölçtüğümüz soru tipleri zaten bu müfredattaki becerileri ölçmek üzere yaptığımız bir çalışma. Hem LGS'de hem de YKS'de bu soru modeli üzerinden sınavlar yapılacak. Dolayısıyla 2028-YKS ve LGS dedik çünkü yeni modeldeki çocuklarımız o zaman mezun olacak ve sınava girecekler. Dolayısıyla bu soru tipleriyle karşılaşacaklar. Burada da hiç endişe etmesinler. Bununla ilgili örnek soruları OGM Materyal, EBA ve MEBİ'de paylaşacağız. Örnek sınavları orada yapacağız ve buna zaten öğrencilerimizi hazırlamış olacağız.

Yeni soru modellemesiyle yapılacak sınavlarda önceden olduğu gibi sadece müfredatta yer alan konulardan sorular sorulacağını belirten Yelkenci, doğru soru modellemeleriyle geçiş sınavlarında çoktan seçmeli soruların sorulmaya devam edeceğini vurguladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…