tmm ozaman bende tellioğluyum.artık ay pardon alamıyoz desenizde gitmem.bi kere birileri olar dedi
cumanız mübarek olsun kızlar anca gelebildim doktora sonuçları gösterdim eskiden olduğu gibi yine D vitaminim çok düşük ve maalesef insülin direnci çıktı şubata kadar diyet , spor kilo verilecek ekstra crom verdi eğer insüin diranci gerilemezse o zaman klasik ilaçlara başvuracakmışız geri kalan tüm değerlerim iyi hatta b12 fazla fazla varmış
Rabbim hakkında hayırlı biliyorsa tez vakitte takdir etsin, kolaylaştırsın, berektli kılsın o işi sana
ilahi hanımlarrr.alemsiniz vesselam.
kız sen kimlerdensin , üzülsem misevinsem mi bilemedim
hosbuldum canım crom tablet mi var crom verdi demişsin.ben biraz sahalardan uzak kaldım.2016 şubata kadar istanbulda aile hekimiydim eş durumundan kayseriye geçtim gecerken istifa edip toplumsağlığı merkezinde göreve başladım.oyüzden ilaçlardan biraz uzak kaldım.hoşgeldinnn
narincim günaydın cnm öncelikle çok iyyi gimtiş kilon tebrikler cnm
insülin için klasik bildigimiz şeyler
gi ye dikkat emek spor yapmakla geçer cnm
d vitaini eksikligide kilo vermeye engel cnm geçmiş olsun
hoşgeldinnn
hosbuldum canım crom tablet mi var crom verdi demişsin.ben biraz sahalardan uzak kaldım.2016 şubata kadar istanbulda aile hekimiydim eş durumundan kayseriye geçtim gecerken istifa edip toplumsağlığı merkezinde göreve başladım.oyüzden ilaçlardan biraz uzak kaldım.
şimdi yeniden aile hekimliğine döndüm.
7.TAKIM HATUN KİŞİSİ | YAŞ | BOY | HEDEF KİLO | BAŞLANGIÇ KİLO | GEÇEN HAFTA KİLO | BU HAFTA KİLO |
31 | 1.67 | 75 | 86 | 86 | 85.5 |
7.TAKIM HATUN KİŞİSİ | YAŞ | BOY | HEDEF KİLO | BAŞLANGIÇ KİLO | GEÇEN HAFTA KİLO | BU HAFTA KİLO |
31 | 1.67 | 75 | 86 | 86 | 85.5 |
endokrine mi gittin?hayırlısı olsun canım. marka yazmak yasaktır sanırım tablet sanırım eczane depodan getirtecek daha almadım chrome mate 200 mg markası yasak değilse yazayım bu sayede insülin dalgalanmalarım biraz daha normalleşecekmiş sanırım sen daha iyi bilirsin doktorum hekimim
elhamdulıllahhhOwwwww ....5000 okudum
Güzel güzel arkadaşım ...Lokum gibi yarım kilo
Hem telli seferde neymiş ..hepimiz 7 takımız
Ve bu hafta hiç kimsenin artısı , sabiti yok
Montiniac kitabını edineyim bende, önerilerin için gerçekten çok teşekkür ederim. Bende su var birisinin beni dikte etmesi, kontrol altında olmak daha iyi hissettiriyor kendimi. Mesela sabah @nananais tak tak herşeyi önüme koyunca hönk oldum, günah da sevap da döküldü ortaya. Çok hoşuma gittı, bu hafta daha dikkatli olacağım sırf sabah ki durumu yaşamayim diye :))Karacam o vakit iyi dinle canım .
Bütün bunları denemiş biri olarak sana tabsiyelerim var . Dukandan UZAK durun( ceyda duydun dimi ) , karatayın sürdürülebilirliği yok malesef . Diyetisyen diyetide malesafki takip ve hesap kitap ve zaman işi .
Hepiniz az çok saglıklı beslenme ne biliyorsunuz . Hayatınıza ögün saatlarinize göre kendinize düzen kurun . Kahvaltı , öğle , akşam olarak 3 öğün yiyin ( çok geç kalkışıyorsa 2 ögün olanilir .)
Eger açıkıyorsanız ara yapın açıkmıyorsanız ara yapmayın !
Egerki ögünlerde güzel yerdeniz vede şekerinizde dalgalanma olmazsa zaten araya gerek duymazsınız
Öğünletinizde salata ve yogurtda mutlaka yer verin ,
Yag kısıtlaması yapmayın ( abartmayında tabi )
Gece yogurt haticinde atıştırma yapmayın .
Ve en önemlisi az yemeyin ! Ama gl endeksine çok dikkat edin .
Bu çerçevede diyetimizi kendiniz oluşturun
Bu arada benim diyet konusunda başıcu kitabım montiğnac dır bundan 30 yıl önce fransız bir dr tarafından çıkarılmış bir kitaptır . Aradan 30 yıl geçtikten sonra bugun bizim bazı dr ve diyetisyenlerimiz yeni yeni bu kitaptaki söylemleri uyguluyor .
endokrine mi gittin?
ilacı bana özelden yazarmısın muhtemelen uzmana tabi ilaç benim listemde cıkmadı.veya sgk nın karsılamadıgı bi ilaç merak ettim.yok canım dahiliye uzmanına gittim tüm değerlere baktırdı ekstra vitaminlere de. çok iyi bir doktordur kendisi ona çok güveniyorum
Diyetini tamamen bir matematik edasıyla yapmışta ondan
Karacam sana diyetisyenler için ne düşündüğümü yazayım sen karar ver
Yıllar önce hipogilisemi teşhisim konuşunda dr 1800 kl diyetisyen menüsü yazıp Diyetisyene yolladı, tabi o aralarda diyet yaptıgım için ben okadar yemedim . Daha sonra gittiğimde başka biri vardı bana dediki senin kilonda bu liste sana kilo aldırır kim verdi bu listeyi sana. Neyse dedim zaten ben okadar yemedim çünki kendimi biliyorum .
Sonradında başka durumlar için aynı gün 2 farklı diyetisyene gittim ikisindeki bilgiler aynı çerçevede olsada farklı farklı şeyler söylediler .
Özel diyetisyenlere gelincede bazıları gerçekten işinin piri kişiye özel durumuna göre liste yapabiliyorlar .
Farkındaysan şu an bazı diyetisyenler ara yapmada ısrar ederken bazılarıda bunun saglıksız oldugunu hazım sorunlarına yol açtıgını söylüyorlar . Ayrıca klasik kl hesabı bana göre dogru degil .
Benim 25 yıllık tecrübe ve bilgilerim dogrultusunda kl hesabı değilde gl endeks ve yemeden kısıtlama olmadan bilmem yag şu kadar hesabına girmeden ve hayat boyu yapabilecegim diyetle kilo vermek .zaten o zaman kilo kalıcı olabiliyor yoksa kl kısıtlamasıyka yada karbon kesmekle verilen kilolar geri alınmaya mahkumdur ..
Not : hiç bir diyetimde yagı kısmadım , kilo yapan şey yag değil yüksek gl endeksli karbonhidratlardır !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?