- 26 Nisan 2008
- 35.547
- 78.779
- 798
Günaydınnnnn
Ilk mesajım buydu dünkonuya sonradan içinden çıkılmaz bir hal aldıran ama şöyle bir bakıldığında ... masum bir mesaj
Tek gözlemlediğim , diyet bir dönem sonra sıkıcılaşır ... motive kaybı başlar ... tam o esnada yeni bir hamle gerekir .
Işte napıyorduk bugüne kadar ...
Ikili yarışlar ...
Grup yarışları...
14 şubat hedefi...
Haftalık hedef tutturma ve ödül..
Ortilik ...
Hepsi diyet maceramızı canlı tutabilmek için ...
Sıkılmalar , kopmalar olduğunda tek sorumlu siz değilsin ... Benim de yanlış uyguladığım / eksik uyguladığım şeyler vardır . Bu yüzden yukarıdaki mesajı tekrar okuduğunuz da... tek amacımın sizi daha çok motive edecek yolu aramak olduğunu anlarsınız . Bir fikirdi sadece .... kaptan değişikliği vitesimizi bi ileri atacaksa seve seve ben varım mesajı idi .
Açıkcası en erken pzt .ye kadar girip okumak ve yazmak istemiyordum .
Ama bu sabah gördüm ki kahvemi içerken ilk aklıma gelen sizsiniz
Şunu gördüm ki ... ben girip 3-5 mesaj yazıp çıkacak , cuma liste hazırlayacak bir kaptan olamam . Olduğu kadar , olmadığı kader de diyemem :)
Fıtrat işte .
Ortada bir suçlu arama yok . Ha özel olarak kimse ile bir başka isim üzerinden konuşmuşluğum da asla yok .
Aldığım tek uyarı bazı arkadaşlardan şu olmuştur sadece ....aus yeter ... tüm kk yı zayıflatamazsın ... gelene başım üstüne demeyi bırak :)
Doğru 5-6 kişilik takımlar söz konusu iken , 30 kişinin hedefleri ile yoğrulmak benim hatamdı . Liste derdim , derece derdim olsa ... listede 5-6 kişi tutar ... onlara yoğunlaşırdım . Ben hedefi kilo vermek olan ... ve burda olmak isteyen herkese buyur dedim . Hatalarımdan biri de buydu.
Yapabilirim sandım . Beceremedim ki bugün bunları konuşuyoruz .
Olay isme yoğunlaşmış ara ara ... mesela veronun ismine .. evet doğrudur dün beni üzdü ... ama veronun listede olması benim için özel bir durumdu . Bunu veroya hiç yazmamıştım bugüne kadar ... böyle çirkin gazlamalarla onu germek istememiştim . Benim etik anlayaşıma uygun değildi.
Ama şimdi yazacağım(özelden) . Veroya çok güvendim bu kez . Onu fazlasıyla motive etmek içinde uğraştım doğrudur ... sebebi vardı ama farkında olmadan germişim özür dilerim .
Ve saadet ... burda da tüm hata bende . Kural bellidir . Düzenli menü yazmayan (mazeretsiz) uyarı alır ... tekrarı halinde diskalifiye edilir ... ama ben oradan bakılınca ne kadar gaddar gözüksem de ... 10 larca kez aynı ismi uyardım . Her verdiği sözde inandım .
Oysa net yazmalıydım .
Saadet 1.uyarı .
Saadet 2.uyarı.
Saadet diskalifiye ... böyle sistem otomatik mesajı gibi yazmalıydım .... işin içine duygu kattığım için saadetten de özür .
Fatma ... diyete uysa mucizeler çıkaracak fatma ... 99 partisini en az onun kadar heyecanla beklediğim fatma ... kırmadan daha ne kadar uyarabilirdim , menü yaz .. listenle oyna... kaçamak yapma ... demek için . Vero ile muhteşem orti grubunda mesajları vardı . Okurken tebessümle okyduğum en çılgın gruptu . Meğer çok gerilmiş vero fatma ile ortalıktan ... keşke bunu daha önce bilseydim . Ben zaman zaman girer okur ... ya çok tatlısınız siz ikiniz en eğlenceli ortisiniz yazardım . Bilmiyordum gerildiğini , özür .
Masumm ve betül ve dely , onları örnek vereceğim çünkü ... en ideal örnek olacak . Çünkü söz bir şekilde bence takım olmak , diyetten kopana , motivesi düşene yol vermeyi değil , elinden tutamayı gerektirir e gelmiş ... bir kaç mesajda okudum bunu ama en net aklımda kalan ada nın ve ve aebenin mesajları bu konuda ... bu üç isim yakın zamanda diyetten uzun süreli ya da masum gibi 1-2 günlük koptu . El uzatmadıysam , toparlansınlar diye türlü türlü taktikler , destekler hatta tehditler :) denemediysem ... yukarda Allah var . Diyete harfi harfine uyana canım cicim ... uymayana kapı orda demekle demekle itham edilmeyi zinhar kabul etmem
Ahunun yazdıkları tam da aklımdan geçenler ... heeee azıcık soğuk olmuşşşşben mesajımda konu takım dışı dallanıp budaklanmasın diye yorum yazmayın ... bu bir kural ya da kaptan değişikliği uygulamasıdır .... bunu oylayalım sadece demek istedim ...
Ben hiç bir takıma kib gelmediği sürece girip bakmam ... bir de bazen mesaj yazmam gerekir o zaman girerim ... ama takımın takımdaki isimlerin çok konuşulduğunu geçtiğimiz ay tecrübe etmiştim ve bu da beni çok yıpraşmıştı .
O yüzden dışarıdan çok konuşulmamak adına ahu da uyarmak istemiş ...
Başka başka .... evet şimdi ben müsadenizle bu hafta sonunu kafa toplama ile geçireceğim .
Ortaya attığım bu kaos ortamı kimi gerdiyse hakkını helal etsin .
Kimseyi (geçen hafta betül ve dely) hariç gitmekle tehdit ettiğim yok . Bu da anlaşılmış .. buna da özür .
Bu takım nice başarılı kaptanlar gördü ... biri gider biri gelir .. bende bayrağı bu işi layığıyla yapacak olana teslim edeceğime eminim bir gün .
@kelebekolacam beni özetliyor ... yalnız,aklımdakileri nasıl o kadar kısa yazabiliyor çözemedimkimsenin gramları ile uğraştığım .... az veriyor diye dertlendiğim yok .
Enerjimiz kaybolmasın yeter .
Enerji tasarrufu var ülke de eyvallahtabunu takıma ve diyet ruhumuza yansıtmayalım istedim .
Gerginlikten dolayı tekrar özür dilerim .
Eğer bir kişinin bu gerginlik diyet motivesini düşürürse bundan da eşekler gibi pişman olup dertlenirim .
Ne yapayım bende buyum
Sizinle tek tek , uzun uzun ilgilenmekten vazgeçemem .
Bunu okuyan kör oldumesajım da ki kurallar yeni değil zaten ... takımda senelerdir var olan sizinde okuyup kabul ettiğiniz kurallar ... ikazda , diskalifiye de cuma yarışması kuralları ... ben koymadım ama uygulamayarak ben bozdum .
Bundan sonrasında uygulanmasına en ufak bir gerek olmayacağını ümit ediyorum .
Yanlış anlaşılmalar silsilesi adıma çok yanlış düşünceler hakim ... evet takım listesinde olan diyette kararlı olacak . Bu kararlılık geriyorsa ... auscum beni liste geriyor , belki kilo vermemi de etkiliyor ... liste dışı devam edeyim diyecek . Formül çok basit aslında . Burda her gün yazan onlarca arkadaş listede mi hayır değil ...
Ama bu sizin kararınız olacak ... ben listede diyet yapıp kilo veremeyen , az veren ... duraksayan kimseden en ufak bir şikayet etmedim ... etmemde ...
Ama ısrarla kilo veremeyip , aynı hataları yapanı uyarırım . Uyarmayacaksak niye menü yorumluyoruz ki ... onlarda bu değişklikleri listelerine uygular ... tubanın ekmeği azaltması . Adanın lahana aşkını askıya alması :) , mimunun inşallah daha düzenli menülere dönecek olup kuş öğünleri bırakacak olması gibi ...
@ada81 sana özel olarak bu notum ... listede kalmanı canı gönülden isterim . Ne anladıysan , yok öyle bir şey canım. Ya sen yanlış anladın ya ben yanlış aktardım ...
@aeben bu konuda biçilmiş kaftan ... ben kadar hırslı değil .. daha sevecen ... daha abla ...
Ben daha disiplinliyim ... daha kuralcı ... onun mesajları ile benim mesajlarımın çatışma sebebi sadece bu.
Keşke kaptan olmayı kabul etse .. bende çok sevdiğim bu takımı ona emanet etsem ...
Şimdi çıkıyorum . Umarım kafalarda hiç bir soru işareti kalmamıştır .
Burası bir aile ... her şeyi unutsanız da bunu sakın unutmayın
Sanırım herkes foto şov özel grubunda var ... olmayanları daAhu060812 ya da @aeben kontrol edip muneden rica edip ekletebilir , bu konuda mesajları oradan yazmaya devam edebilirsiniz ...
Takımdan yazılmamasından yana fikrim
Etiket listesini elle yazmadan , ilk sayfada olan listeden mezunlar ve izinliler hariç kopyaladım ... eksik varsa tabloda adı olmadığı içindir ... o an bunu düşünemedim ...
Seviliyorsunuz
Kör oldum nallahim