MenüSen hepimizi motive ediyorsun menü konusunda,bi de ben yapıyım dedim Benim menüm de şöyleydi:
SABAH:
*1 kk light peynir
*1 bardak light süt
*1 haşlanmış yumurta
ÖĞLE EYEMEĞİ:
*1 tabak yağsız salçasız türlü
*1 kase light yoğurt
AKŞAM:
*1 porsiyon ızgara tavuk
*Light kola
Canlarım 11 aydır beraberiz.Hayatımın en büyük ve en güzel yolculuğunda hep yanımdaydınız.Ortak platformumuz sanaldı ama,size duyduğum duygu ve bana aktardığınız -yanındayız- hissi gerçekti.Allah hepinizin ömrünü ve ahirini güzel eylesin.Girizgah bittiGelellim sadede
Canlarım bahsetmemiştim çünkü önem arzetmiyordu uzun zamandır ama bugün sizlerin duymasını isteyeceğim noktalara geldi.Bundan 4 ay önce birgün dersten çıktım.Sınıfın kapısında beni tanımadığım genç bir adam ve bir hanım bekliyordu.Hocam vaktiniz varsa biraz görüşebilir miyiz dediler,tanımıyordum ama veli diye düşündüm çünkü bazen çocukların dayı ya da halaları da bilgi almaya gelirler,tanışırlar.Yukarı çıktık oturduk.Oradaki genç adam niyetini açıkladı.Sizi uzun zamandır tanımak istiyordum ama,gönderdiğim haberlere hep olumsuz yanıt verdiniz dedi.Nasıl yaşadığınızı,prensiplerinizi bildiğimden ablamla birlikte okula gelip konuşmayı uygun gördüm dedi.Zaten ortak tanıdıklarımız varmış ve o 105 kilo olduğum günlerden beri benle tanışmak için çabalıyormuş.Bunu ortak tanıdıklarımız da doğruladı.O an fikrim kesinlikle hayır olmasına rağmen,105 kiloda bile beden gözüyle değil kalp gözüyle bana bakmayı becerebilen bu adama saygı duymuştum.
Niyeti ve bunu aktarmadaki edebi için teşekkür ettim ve düşünmediğimi söyleyerek kibarca reddettim.O günün akşamında ortak büyüklerimizden numaramı almış ve beni aramıştı,daha ayrıntılı anlatmıştı niyetini ama ben yine reddetmiştim.Bunlar tam 4 ay önce olmuştu.Sonra O 4 ay boyu aramaya,mesajlar atmaya devam etti saygı boyutunu aşmadan.Ama ben aramalarını yanıtladım,ne mesajlarına cevap verdim,tam 4 ay boyu.Sizlere de bahsetmedim,çünkü fikrim netti.
4 aydır gün gün hatta saat saat emek verdi beni kazanmak için.Emeğine ne kadar saygı duysam da,sonradan üzülmemesi için zerre ışık vermedim.Sonra 4 ocakta bir mesaj daha geldi.Öyle sade,öyle içten,öyle gerçek.O an içime bir his geldi ve Ona bir kere de olsa kendini açıklama fırsatı vermeye karar verdim.Çünkü her yaratılmış,kendini ifade etme fırsatını hakediyordu gözümde,bu kişi de zerre ışık almamasına rağmen verdiği emek de.7 ocakta oturduk konuştuk.O an o samimiyet,verilen o değer bir şekilde bana geçti ve birbirimizi tanımaya karar verdik.Evet kafama takılan ayrıntılar var ama,Ona bu fırsatı vermeden bunları aşmam da mümkün değildi.
4 aydır ışık almadan çabalayan adam,bu fırsatla gevşemedi.Emeğini de saygısını da erdemini de büyüttü bir şekilde ve benden sonunda eveti aldı.Canlarım biz genel hatlarda,fikirsel bazda hayatımızı beraber geçirebileceğimize inandık.Ama O ne kadar acele etse de ben aceleye getirme taraftarı değilim.1-2 ay içinde babamla tanışmaya gidecek ve kendini niyetini anlatacak.Eğer babam uygun görürse ve gidişat şimdiki gibi olursa ve Rabbimiz yazdıysa hayatımızı birleştiricez.Bilmenizi istedim,sizler ayrı ayrı benim için çok değerlisiniz.Şu an hiçbir şeyin kesinliği yok ama,biz bir yola çıktık.Allah utandırmasın canlarım,dualarınızı eksik etmeyin
Şifa olsun,kilo olmasın Salişim
Afiyett olsunn
Allah razı olsun canım,Allah utandırmasın
Çokkkkk güüzellllll çokkkkk sevindiiiimm gerçekktennnn Rabbimmmmm hepp yolunuzuuu açıkkk etsinnnn hayırlısııııı olsunn hakkınızdaaa
canım durumunu çok iyi anlıyorum bu tür şeyleri çok yaşıyoruz.Benim de gelenim gidenim çok olur sağolsunlar,çok severim misafiri,kendim de çok çağırırım ama ikramsız olmaz,onlar yesin,sen bak olmaz vs.. zor bir durum.antisosyal ve asosyal bir durum diyet,ancak kendin gibi diyet yapanlarla soyal olabiliyor insan yoksa diyet bozuluyor.Önemli olan devam ettirmemek,kolayca toparlanmak.Mantıya gösterdiğin irade için yürekten tebrik ediyorum seniBugünnnn çok sevdiğiimm birr ablamla buluştuk onun yanındaa staj yapmıştım ne zamandır beni çağırıyorr amaa onun iştahıı çokk açıkk ve bir o kadarda zayıff diyetimii bozarımm diyee geçen hafta gitmedim yanınaa ama bu haftada çağırıncaa gittim mecburrHemenn bizimm mantıcıyaa gideelimm dedii tabii Allahım dedim gitti bizimm diyettt Amaa mantıcıyaa gidincee binbirr bahane bulupp mantıyııı yemedimmm o yedii Sonraa dedim ben acıktımmm hadii kebapçıyaa girelimm vee oradaa köftee istedimmm Arzuu ablammm şokkk olduu banaaa salişimm kafayaaa koydunn sen dediii Normaldee o mantıyıı kaçırmam içinn ölüyo felann olmam lazım dıı kii son isteğimm bilee o mantıı olurduu Amaa yinee dee bol kahvee kaçırdımmm:26 edimm şimdii kahvee dee içmezsemm ayıpp olacakk:26:
Sabahh: 2 haşlanmış yumurta
biraz peynir
5 kuru kayısı
yarım su bardağı ceviz
8 adet zeytin
Öğlee: 6 adet köfte (kaşarlı)
bir küçük parça ekmek:26:
bol salata
yoğurt
Ara öğün:2 ficann şekerli kahve:26:
Akşamm: Bir adet balık
bol salataa
tarhana çorbası
bir kase pırasa yemeği
Ne çokk yemekkk yemişimmmm yaaa bennnYarınn hastadaa olsammm gidecemm havuzaa yüzücemm nev in taktiğiii bugünn cezayı hakketmşşiimm bennnn
Olsun canım iyi olmuş yediğin,ilerleyen saatlerde çok acıkıp başka şeylere saldırabilirdin.20.00 den sonra lahana bile yemiyoruz malummenüüü....
akşam.....
1 parça tavuk ızgaraaa....
hala tokum aslında yinede bir parça yedim....
Ellerine sağlık canım benim
Bitanem 15 tatilde sayımları ben yapıyım hazır boşken,sana da bir mola olur ne dersin,15 günlüğüne de olsa yükünü almış olurum
canım light ürünler benim menüme ve karatay felsefesine öyle terski..o yüzden ancak afiyet olsun diyebilicem sanaMenüSen hepimizi motive ediyorsun menü konusunda,bi de ben yapıyım dedim Benim menüm de şöyleydi:
SABAH:
*1 kk light peynir
*1 bardak light süt
*1 haşlanmış yumurta
ÖĞLE EYEMEĞİ:
*1 kase light yoğurt
AKŞAM:
*1 porsiyon ızgara tavuk
*Light kola
Canlarım 11 aydır beraberiz.Hayatımın en büyük ve en güzel yolculuğunda hep yanımdaydınız.Ortak platformumuz sanaldı ama,size duyduğum duygu ve bana aktardığınız -yanındayız- hissi gerçekti.Allah hepinizin ömrünü ve ahirini güzel eylesin.Girizgah bittiGelellim sadede
Canlarım bahsetmemiştim çünkü önem arzetmiyordu uzun zamandır ama bugün sizlerin duymasını isteyeceğim noktalara geldi.Bundan 4 ay önce birgün dersten çıktım.Sınıfın kapısında beni tanımadığım genç bir adam ve bir hanım bekliyordu.Hocam vaktiniz varsa biraz görüşebilir miyiz dediler,tanımıyordum ama veli diye düşündüm çünkü bazen çocukların dayı ya da halaları da bilgi almaya gelirler,tanışırlar.Yukarı çıktık oturduk.Oradaki genç adam niyetini açıkladı.Sizi uzun zamandır tanımak istiyordum ama,gönderdiğim haberlere hep olumsuz yanıt verdiniz dedi.Nasıl yaşadığınızı,prensiplerinizi bildiğimden ablamla birlikte okula gelip konuşmayı uygun gördüm dedi.Zaten ortak tanıdıklarımız varmış ve o 105 kilo olduğum günlerden beri benle tanışmak için çabalıyormuş.Bunu ortak tanıdıklarımız da doğruladı.O an fikrim kesinlikle hayır olmasına rağmen,105 kiloda bile beden gözüyle değil kalp gözüyle bana bakmayı becerebilen bu adama saygı duymuştum.
Niyeti ve bunu aktarmadaki edebi için teşekkür ettim ve düşünmediğimi söyleyerek kibarca reddettim.O günün akşamında ortak büyüklerimizden numaramı almış ve beni aramıştı,daha ayrıntılı anlatmıştı niyetini ama ben yine reddetmiştim.Bunlar tam 4 ay önce olmuştu.Sonra O 4 ay boyu aramaya,mesajlar atmaya devam etti saygı boyutunu aşmadan.Ama ben aramalarını yanıtladım,ne mesajlarına cevap verdim,tam 4 ay boyu.Sizlere de bahsetmedim,çünkü fikrim netti.
4 aydır gün gün hatta saat saat emek verdi beni kazanmak için.Emeğine ne kadar saygı duysam da,sonradan üzülmemesi için zerre ışık vermedim.Sonra 4 ocakta bir mesaj daha geldi.Öyle sade,öyle içten,öyle gerçek.O an içime bir his geldi ve Ona bir kere de olsa kendini açıklama fırsatı vermeye karar verdim.Çünkü her yaratılmış,kendini ifade etme fırsatını hakediyordu gözümde,bu kişi de zerre ışık almamasına rağmen verdiği emek de.7 ocakta oturduk konuştuk.O an o samimiyet,verilen o değer bir şekilde bana geçti ve birbirimizi tanımaya karar verdik.Evet kafama takılan ayrıntılar var ama,Ona bu fırsatı vermeden bunları aşmam da mümkün değildi.
4 aydır ışık almadan çabalayan adam,bu fırsatla gevşemedi.Emeğini de saygısını da erdemini de büyüttü bir şekilde ve benden sonunda eveti aldı.Canlarım biz genel hatlarda,fikirsel bazda hayatımızı beraber geçirebileceğimize inandık.Ama O ne kadar acele etse de ben aceleye getirme taraftarı değilim.1-2 ay içinde babamla tanışmaya gidecek ve kendini niyetini anlatacak.Eğer babam uygun görürse ve gidişat şimdiki gibi olursa ve Rabbimiz yazdıysa hayatımızı birleştiricez.Bilmenizi istedim,sizler ayrı ayrı benim için çok değerlisiniz.Şu an hiçbir şeyin kesinliği yok ama,biz bir yola çıktık.Allah utandırmasın canlarım,dualarınızı eksik etmeyin
Şifa olsun,kilo olmasın Salişim
Allah razı olsun canım,Allah utandırmasın
Bitanem ayıp olur mu hiç,samimiyetle teklif ettim,15 günlüğüne de olsa seve seve yükünü almak istedim.Canımsıncanımsınnn :))
tatlışım hayır demezsem ayıp olur mubiraz mola iyi elecek çünkü düşünceli arkadaşım benimmm
canım light ürünler benim menüme ve karatay felsefesine öyle terski..o yüzden ancak afiyet olsun diyebilicem sana
Bitanemmmmm senin adına çok sevindimmmm.Allahım utandırmasın ve mutluluk yolunun kapılarını sonuna kadar açsın senin için.İnşallah bu saygınız sevginiz ömür boyu sürsün
Bitanem ayıp olur mu hiç,samimiyetle teklif ettim,15 günlüğüne de olsa seve seve yükünü almak istedim.CanımsınDiğer konu için de Allah razı olsun canım,Allah senin prensesine de cümle bekarlara da en hayırlı yazıları yazsın
canım durumunu çok iyi anlıyorum bu tür şeyleri çok yaşıyoruz.Benim de gelenim gidenim çok olur sağolsunlar,çok severim misafiri,kendim de çok çağırırım ama ikramsız olmaz,onlar yesin,sen bak olmaz vs.. zor bir durum.antisosyal ve asosyal bir durum diyet,ancak kendin gibi diyet yapanlarla soyal olabiliyor insan yoksa diyet bozuluyor.Önemli olan devam ettirmemek,kolayca toparlanmak.Mantıya gösterdiğin irade için yürekten tebrik ediyorum seniaynı başarıyı ben gösterebilir miydim bilmiyorum.Belki kepekli mantı var mı sizde filan diye sorardım Onun dışında yediklerini ve içtikleri! sen zaten farkındasın,sık sık tekrarlamayacağına eminim.Çok şekerli içmek istersen bir şeyleri,yani çok mecbur kalırsan tatlandırıcı kullan ama bunu alışkanlık haline getirme.Çünkü tatlandırıcı da yasak ama şekerden iyidir
Olsun canım iyi olmuş yediğin,ilerleyen saatlerde çok acıkıp başka şeylere saldırabilirdin.20.00 den sonra lahana bile yemiyoruz malum
canımsınnn :))
tatlışım hayır demezsem ayıp olur mubiraz mola iyi elecek çünkü düşünceli arkadaşım benimmm
canım light ürünler benim menüme ve karatay felsefesine öyle terski..o yüzden ancak afiyet olsun diyebilicem sana
Bitanemmmmm senin adına çok sevindimmmm.Allahım utandırmasın ve mutluluk yolunun kapılarını sonuna kadar açsın senin için.İnşallah bu saygınız sevginiz ömür boyu sürsün
Çokk haklısınızzz gerçektennn hadi şimdi okull tatilll benn asıl okul açılıncaa ben zayıfff amaa oburr arkadaşlarımlaa ne yapacağımm çok merakk ediyorumm:26:Amaa o zamanaa kadarr düşünüpp sizlerinde yardım ve önerileriyle hallederim diye düşünüyorumBu şekerr dee birtekk kahveyle geçerlii amaa dediğinii yapıp bi tatlandırıcı taşıyacağım bundan sonra yanımdaa Eminn olun kii bu diyettt benim içinn çokk önemlii elimden gelenii yapmayaa çalışıyorumm ve hepp çalışacağımmm Sizin ve kendimin güvenini bu sefer sarsmayacağımmm Yarındaa yüzmeye gidipp cezamıı çekeceğimm tabii Bu taktiği dee bana sevgili nev verdii ne zaman kaçamak günüm hariç birşeylerr kaçırırsam kendime hemen spor cezasıı vereceğim Gitsinnn kilolarrr
benim sana güvenim tammmm!!!!
Salişim öncelikle sana,azmine ve kararlığına güvenim tam.Ama senin de dile getirdiğin gibi,o yollardan daha önce geçmiş biri olarak birkaç tüyo veriyim.Saliş insanlar çok garip,ne hikmetse birinin mutluluğu yanıbaşındakinin mutsuzluğu gibi.Ben diyete başladığımda daha önce hiç diyet yapmamış olmama rağmen,kimse inanamadı,en yakın arkadaşlarım haftaya bırakırsın muhabbeti yaptılar.Hırslandım.Benim hayatta en sevdiğim şey sigara böreğidir.Yıllardır tanıdığım saçın şifa desen bir telini vermeyecek insanlardan biri diyet yaptığım ilk 5 gün üst üste sigara böreği getirdi okula ve dudağıma kadar değdirdi ısrarın boyutuna bak.Reddettim,gittim tuvalete gizli gizli ağladım öyle canım çekiyordu ki.Hırslandım.Sonra aylar geçti,ben gün gün küçüldüm.O başaracağıma inanmayan insanların bakışları tavırları değişti.Şimdi çevremde herkes azmin simgesi olarak beni gösteriyor.Sana verebileceğim birkaç tüyo şu canım:
Çokk haklısınızzz gerçektennn hadi şimdi okull tatilll benn asıl okul açılıncaa ben zayıfff amaa oburr arkadaşlarımlaa ne yapacağımm çok merakk ediyorumm:26:Amaa o zamanaa kadarr düşünüpp sizlerinde yardım ve önerileriyle hallederim diye düşünüyorumBu şekerr dee birtekk kahveyle geçerlii amaa dediğinii yapıp bi tatlandırıcı taşıyacağım bundan sonra yanımdaa Eminn olun kii bu diyettt benim içinn çokk önemlii elimden gelenii yapmayaa çalışıyorumm ve hepp çalışacağımmm Sizin ve kendimin güvenini bu sefer sarsmayacağımmm Yarındaa yüzmeye gidipp cezamıı çekeceğimm tabii Bu taktiği dee bana sevgili nev verdii ne zaman kaçamak günüm hariç birşeylerr kaçırırsam kendime hemen spor cezasıı vereceğim Gitsinnn kilolarrr
yok saphiracim ya ben kacamak yapmadim..iki patatesimi haslamak yerine kizarttimohooo noliiiiii mileeet kaçamka yapan yapanaaaa aloooooo titreyin ve kendinize gelinnnn lüfffeeeennn
ahh sorma, hem doktor hemde utangac...bakicaz artik cumartesi ne olacak...Bencee ilklerde böle şeyler normal karşılanabilir:) ama oğlanın utangaçlığıı bi enterasannnArtıkk kıza bakılmaya gidiliyo demii insan bi beş dakika uğrar inşallah cumartesi oğlanıda görürsünüz girer içeri
evet hemde nasill..ama disarida gorusmek istemeyende ablam..yani dusunun oglan eve girmeye utaniyor ablam disarida gorusmeyehayırlısı olsun canım öncelikle.... yaş sorun olmaz canımm gayet uygun.. her ailenin adeti görgüsü farklı oluyor canımm olumlu düşünmeye çalışınn .... oğlanın utangaçlığı ilginç olan bence .. evlenmeye niyetlenmiş insanın bu niyetini belirtmesi gerekirdi oda eve çıkmalıydı sonuçta o beğenecek evlenecek değil mi...
sizin iş tam anlamıyla görücü usulü olmuş desene gülümm... ablan ve müstakbel enişte bey sizlerin yanında birbirlerini ne kadar ifade edebilirler acaba... bi kerelik dışarıda rahatça görüşüp konuşmaları daha iyi olmazmı acaba nede olsa yaşlarıda bunun için gayet uygunn... ben de böyle düşündüm yazdıklarını okuyunca dile getirmek istedim... umarım haklarında hayırlısı olur inşallah..
safisim allah yegenine hayirli saglikli yaslar nasib etsin...hep mutlu olsun insallah..bize daha kar gelmedi..korkuyla bekliyorum valla:18::18:günaydııın......dün akşam nihayet başakşehire de kar geldiii...1 saatte her yer kardı...........sonraaa ablam aradı 10 da 13 yaşında ki yeğeni
min doğumgünüymüş sürpriz yapalım 15 dakkika yürüme mesafesinde pastane var gidip kutlayalım dedi...beraber çoluk çocuk kar altında yürüdük kar altında oturup pasta üflediik...yeğenime sürpriz oldu çocuklar kartopu oynadı tabii bizde çok güzeldiii....
ayy salisimm ben bundan cok korkarim kiz..sizde iyi cesaret var..eksiden okadar korkmazdim aslinda ama buyudukce korkularimda artti nasil oluyorsaEki Görüntüle 328070 Eki Görüntüle 328071 Eki Görüntüle 328072 Eki Görüntüle 328073
Bu da bizimm yaramazzz:) bu senee 13 yavrusu olduu dağıta dağıta öldük
Bizim evin önüne koltuk koydukk onun için orada ikamet ediyor
Ve kafasını koltuktann sarkıtıp uyumaya bayılıo kendisi
ellerine saglik bitanem...hasretim dun bana msj atti..bu hafta takimi birakiyor..diyete malesef ayak uyduramadi..insallah takim disinda kilosunu verebilirkırmızıgül=8
aysen_34=15
saliss=14
hasretim=3 takımdan ayrıldı sanırım
saferan=22
kayramin=19
saphira=10
ipekyol=5
nev81=5
ekimm=10
senin adina cok sevindim bitanem..artik ipler senin elinde..mantida neymis..migdene indimi gidiyor faydasida yok..ama bu iradayle kisa zamanda guzel sonuclar alacagina eminimmm..hep boyle dvm edersin insallahBugünnnn çok sevdiğiimm birr ablamla buluştuk onun yanındaa staj yapmıştım ne zamandır beni çağırıyorr amaa onun iştahıı çokk açıkk ve bir o kadarda zayıff diyetimii bozarımm diyee geçen hafta gitmedim yanınaa ama bu haftada çağırıncaa gittim mecburrHemenn bizimm mantıcıyaa gideelimm dedii tabii Allahım dedim gitti bizimm diyettt Amaa mantıcıyaa gidincee binbirr bahane bulupp mantıyııı yemedimmm o yedii Sonraa dedim ben acıktımmm hadii kebapçıyaa girelimm vee oradaa köftee istedimmm Arzuu ablammm şokkk olduu banaaa salişimm kafayaaa koydunn sen dediii Normaldee o mantıyıı kaçırmam içinn ölüyo felann olmam lazım dıı kii son isteğimm bilee o mantıı olurduu Amaa yinee dee bol kahvee kaçırdımmm:26 edimm şimdii kahvee dee içmezsemm ayıpp olacakk:26:
Sabahh: 2 haşlanmış yumurta
biraz peynir
5 kuru kayısı
yarım su bardağı ceviz
8 adet zeytin
Öğlee: 6 adet köfte (kaşarlı)
bir küçük parça ekmek:26:
bol salata
yoğurt
Ara öğün:2 ficann şekerli kahve:26:
Akşamm: Bir adet balık
bol salataa
tarhana çorbası
bir kase pırasa yemeği
Ne çokk yemekkk yemişimmmm yaaa bennnYarınn hastadaa olsammm gidecemm havuzaa yüzücemm nev in taktiğiii bugünn cezayı hakketmşşiimm bennnn
ogretmenim ben varya ben..lise 3teyken cokkkk kopya cektim ama hicbirindede yakalanmadim..bende bir bonus kafa vardi ki sorma..ogretmenin oldugu yere atiyordum sacimi...gormuyorduNev gördüNev hayatında hiç kopya çekmedi ama,kopyanın en iyi öğrenme yöntemlerinden biri olduğunu uzmanlar ispatladı.İnsan öğrendiklerini unutsa da,çektiği kopyayı hiç unutmazmış
Sen nasıl sevgi dolu,nasıl aslan gibi kollayıcı birleştirici bir kadınsın Saferan'ım ya,tam bir Türk kadınısın sennnn
Bir gün o sigarayı karşılıklı içicez,senle karşılıklı sigara-kahve keyfi yapmadan bırakmıycam bu mereti
Yaratılmış her varlığı sevmek ne güzel,ne özel.O korkunu,şimdiki mutluluğunu harflerinden bile anlıyorum.Canımsın
Gördüm kuzum gördüm de,kopya iyi bir öğrenme yöntemi ilginçtir ki
Karatay çok doğru bir seçim bitanem,keyifle ve sağlıkla atacaksın kilolarııııı
Bitanem 15 tatilde sayımları ben yapıyım hazır boşken,sana da bir mola olur ne dersin,15 günlüğüne de olsa yükünü almış olurum
nilosum, Allah hakkinda hayirlisini nasib etsin..bunlari duyduguma cokkkkk sevindim..ins herseyin hayirlisi olur..sen herseyin eniyisine layiksin bitanemm..Allah kalbine gore versinCanlarım 11 aydır beraberiz.Hayatımın en büyük ve en güzel yolculuğunda hep yanımdaydınız.Ortak platformumuz sanaldı ama,size duyduğum duygu ve bana aktardığınız -yanındayız- hissi gerçekti.Allah hepinizin ömrünü ve ahirini güzel eylesin.Girizgah bittiGelellim sadede
Senin gibi öğrenciye kim kıyıp da kızabilir kuzum benimogretmenim ben varya ben..lise 3teyken cokkkk kopya cektim ama hicbirindede yakalanmadim..bende bir bonus kafa vardi ki sorma..ogretmenin oldugu yere atiyordum sacimi...gormuyordu
nilosum, Allah hakkinda hayirlisini nasib etsin..bunlari duyduguma cokkkkk sevindim..ins herseyin hayirlisi olur..sen herseyin eniyisine layiksin bitanemm..Allah kalbine gore versin
Salişim öncelikle sana,azmine ve kararlığına güvenim tam.Ama senin de dile getirdiğin gibi,o yollardan daha önce geçmiş biri olarak birkaç tüyo veriyim.Saliş insanlar çok garip,ne hikmetse birinin mutluluğu yanıbaşındakinin mutsuzluğu gibi.Ben diyete başladığımda daha önce hiç diyet yapmamış olmama rağmen,kimse inanamadı,en yakın arkadaşlarım haftaya bırakırsın muhabbeti yaptılar.Hırslandım.Benim hayatta en sevdiğim şey sigara böreğidir.Yıllardır tanıdığım saçın şifa desen bir telini vermeyecek insanlardan biri diyet yaptığım ilk 5 gün üst üste sigara böreği getirdi okula ve dudağıma kadar değdirdi ısrarın boyutuna bak.Reddettim,gittim tuvalete gizli gizli ağladım öyle canım çekiyordu ki.Hırslandım.Sonra aylar geçti,ben gün gün küçüldüm.O başaracağıma inanmayan insanların bakışları tavırları değişti.Şimdi çevremde herkes azmin simgesi olarak beni gösteriyor.Sana verebileceğim birkaç tüyo şu canım:
*Hiçbir zaman kendini aç bırakma,acil durumları tesadüfe bırakmamak için çantanda her zaman en azından galeta ya da light bisküvi taşı.
*Hiçbir misafirliğe ya da davete aç gitme,bu iradeni delmen için tuzaktır.
*Acıktığını ya da zorlansan bile zorlandığını kimseye belli etme,unutma ki ilk fırsatta kullanılacaktır.
*Zayıfladığını daha fazla belli edecek kıyafetlere yönel,mümkünse hatları abartmadan saran kıyafetlere.
*Seninle diyetin hakkında konuşan insanlara,bunu oyun gibi gördüğünü ve hayatında hiçbir gidişattan bu kadar keyif almadığını anlat.
Ve canımmmm,başarrrrrrrr.Seni zorlayacak canlı cansız,madde mana tüm engellere en güzel en erdemli cevap bu olacak.Ben sana güveniyorum
kizlar bugunde malesef sifre alan olmadi ve ben yine giremedim..boyle sizlerin yaninda dagilmisim gibi hissediyorum ve bu durum moralimi bozuyor
yok saphiracim ya ben kacamak yapmadim..iki patatesimi haslamak yerine kizarttim
ahh sorma, hem doktor hemde utangac...bakicaz artik cumartesi ne olacak...
evet hemde nasill..ama disarida gorusmek istemeyende ablam..yani dusunun oglan eve girmeye utaniyor ablam disarida gorusmeye
benimde yanimda olmami o istedi..benden guc alacakmis..bende olur siz konusursunuz bende nette gezinirim dedimdua edin kizlar hayirlisi neyse o olsun
safisim allah yegenine hayirli saglikli yaslar nasib etsin...hep mutlu olsun insallah..bize daha kar gelmedi..korkuyla bekliyorum valla:18::18:
ayy salisimm ben bundan cok korkarim kiz..sizde iyi cesaret var..eksiden okadar korkmazdim aslinda ama buyudukce korkularimda artti nasil oluyorsa
ellerine saglik bitanem...hasretim dun bana msj atti..bu hafta takimi birakiyor..diyete malesef ayak uyduramadi..insallah takim disinda kilosunu verebilir
senin adina cok sevindim bitanem..artik ipler senin elinde..mantida neymis..migdene indimi gidiyor faydasida yok..ama bu iradayle kisa zamanda guzel sonuclar alacagina eminimmm..hep boyle dvm edersin insallah
ogretmenim ben varya ben..lise 3teyken cokkkk kopya cektim ama hicbirindede yakalanmadim..bende bir bonus kafa vardi ki sorma..ogretmenin oldugu yere atiyordum sacimi...gormuyordu
nilosum, Allah hakkinda hayirlisini nasib etsin..bunlari duyduguma cokkkkk sevindim..ins herseyin hayirlisi olur..sen herseyin eniyisine layiksin bitanemm..Allah kalbine gore versin
bu övgülere layık olan benmiyim canım yaa...insan olmak insan gibi davranmak hayat düsturum..bana ettiğin iltifatlar senin kalbinin güzelliğinden....bundan sonra da çook mutlu olacaksın inanıyorum........Nev gördüNev hayatında hiç kopya çekmedi ama,kopyanın en iyi öğrenme yöntemlerinden biri olduğunu uzmanlar ispatladı.İnsan öğrendiklerini unutsa da,çektiği kopyayı hiç unutmazmış
Sen nasıl sevgi dolu,nasıl aslan gibi kollayıcı birleştirici bir kadınsın Saferan'ım ya,tam bir Türk kadınısın sennnn
Bir gün o sigarayı karşılıklı içicez,senle karşılıklı sigara-kahve keyfi yapmadan bırakmıycam bu mereti
Yaratılmış her varlığı sevmek ne güzel,ne özel.O korkunu,şimdiki mutluluğunu harflerinden bile anlıyorum.Canımsın
Gördüm kuzum gördüm de,kopya iyi bir öğrenme yöntemi ilginçtir ki
Karatay çok doğru bir seçim bitanem,keyifle ve sağlıkla atacaksın kilolarııııı
MenüSen hepimizi motive ediyorsun menü konusunda,bi de ben yapıyım dedim Benim menüm de şöyleydi:
SABAH:
*1 kk light peynir
*1 bardak light süt
*1 haşlanmış yumurta
ÖĞLE EYEMEĞİ:
*1 kase light yoğurt
AKŞAM:
*1 porsiyon ızgara tavuk
*Light kola
kalbine bu hissiyat geldiyse artık hiç bişey engel olamaz mutluluğuna nilüferim..allah gönlüne göre yüreğine layık mutlu bir hayat verir sana inş.....Canlarım 11 aydır beraberiz.Hayatımın en büyük ve en güzel yolculuğunda hep yanımdaydınız.Ortak platformumuz sanaldı ama,size duyduğum duygu ve bana aktardığınız -yanındayız- hissi gerçekti.Allah hepinizin ömrünü ve ahirini güzel eylesin.Girizgah bittiGelellim sadede
öğlen:
2 ad. kıymalı bulgurlu biber dolması
2 ad. kıymalı bulgurlu küçük kabak dolması
½ kase yoğurt
½ kk helva
akşam:
2 kepçe mercimek çorbası
1 kase yoğurt
1 çatal kepekli kıymalı makarna (tadına baktım sadece)
su:2 Lt
ben yazana kadar nilosta safiste kacti
menum:
sabah: 300 gr yogurt
ara 2 mandalina
400gr salata icinde ton baligi haslanmis patates..bugun ekmekten uzak durdum, karnimda sislik var nedense
15 adet badem
2 lt su
3 fincan yesil cay..icinde bir meyvada var ama turkce adini bilmedigimden yazamiyorum
Yaa ne zamannnn bii yoll ayrımındaa olsammm yardımlarınızzz baanaa doğruu yolu seçmem konusunndaa çokk fazzlaa yardımmcıı oluyorr.Siziii gerçektenn roll modelll seçtimmmm hemm başlangıçç kilonuzz olarakk hemdee süperr fikirlerinizz açısındaannBenn Gerçektennn çokk şanslıyımm sizinnn gibii bir klavuzumm varrr çokk mutluu ediyorsunuzzz hepinizz benii allah sizdenn razııı olsunnn Benimm arkadaşlarımınn hepsii çokkk zayıfff birr dönerciyee girsekk öğle arasındaa tamm ekmeğe döner ekmek yiyenn tiplerr hayatlarınddaa hiçç kiloo problemlerii olmamışşş o sebeptennnonlarııı çokk sevmemeee rağmenn çoğuu zamann beni anlamazlar daha doğrusu anlayamazlarr çünküüü hiççç şişmann olmamışlarrr. Benn diyett yaptığımdaa onlarr bunu hepp anlamsızz bulurlaar gerek yokkk senn böylede güzelsinn hemm zayıflarsan çirkinn olursun diyee benii rahatlatırlarrr.Amaa kimsee bu kızıınn şekerr ilacı kullanmaya başlayacakk derecedee sağlığınıınn bozulduğunuuu insülünn direncininn kötüyee gittiğini 23 yaşında gündee 3 çeşit ilaç kullanmakk zorunda kaldığını düşünemezlerr sağlıkçı olsalardaa Amaa onlarıı suçlayamam belki bende zayıf olsamm bendee düşünemem herkestee empatii anlayışı olacak diye bir kaide yokk. O sebepten milyonlarca kez diyete başladım milyonlarca kez bıraktımm. Vee hiçbir diyette kilo verdiğimde görülmedi aksinee daha da şiştimm.Amaa şimdii kesinliklee geçmişimii düşünmüyorumm o geçmiştii.Yenii inancım şudur:GEÇMİŞİM GELECEĞİME AİT DEĞİLDİR! Eskidenn hatalarr yaptımm amaaa şimdiii sizdenn gelecekk herr öneriyee dörtt elle sarılıyorumm o kadarr ihtiyacımm var ki sizdenn gelecek tavsiyelereee çünküü sizz benim geçmekk istediğimm yollardann dahaa öncee geçmişsinizz hayatt deneyiminizz çokk kıymetlii buu yolunn çukurlarınıı iyi biliyorsunuzzz vee benimle paylaşıyorsunuzz çokk teşekkür ederimm hepinizee gerçektenn Nevvv öğretmenimmmm sizinn deee tavsiyelerinizee mutlaka uyacağımm okul açılınca gerçii dahaa varr amaa önlemlerr almak lasım yolun başındaa okul açılınccaa diyetimm boxulsunn hiçç istemiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?