Canımsın,hayırlı gecelerin hayırlı sabahların olsun inşallahamin canım işşallah seninde istediklerin gerçekleşir benim çıkmam lazım eşim istiyo pcyi sonra görüşürz başarıcaz başarmalıyız 2 takımdan arkadaş var dedi sizle rakibiz dediçekişmeli geçicek dedi bende kork benden dedim başladık gülüşmeye iyi geceler tatlı rüyalar tatlım sabah erken kalkıcam gezmeye gidicez allah nasip ederse kendine iyi bak çıkmaz istemezdim ama eşim aynı böle bakıyo bana :95::95::95:korkuyorum çıkmazsam beni döver mazallah sonra görüşürz rüyanda yavuklunu görmen dilegiyle
tatlışım aynen ben de bağışıklık yapar da bağırsak tembelliği olur mu diye düşünüyordum,içinde sinameki vs.. olduğu için ama bana bunu öneren arkadaş hiç tambellik yapmıyor,ben de korkmuştum ama artık 2 haftada 1 filan yiyorum,düzene soktu dedi.Ben de düzen müzen olmadı[Bsaphıram böyle şeyler bir süre sonra alışkanlık yapıyor maalesef ve bağırsak florasına zarar veriyor ben de bu macunlardan kullanmıştım bi zaman çok kötü olmuştum... ben ce artık kullanma kaysı armut sabahları yiyip ılıksu iç üstüne daha doğal olur en azından ..diyetinde bol lif var aslında değiştirsen de farketmez bence sen bırakma karatayı yine de ....
ellerine sağlık canım..tebrikler kızçeleerr...
senin için değiştirdim tickerımı hayatım.gerçi bunda da çilekler muzlar var ama öbütü kadar göze batmıyor sankicanım ben açlıktan hayal görüyorum ozamansana çileginle mutluluklar diliyorum ne kaldı hazirana demi yemeye ah bir haziran olsada yisek be bu arada geçmiş olsun yarın eşimde beni gezmeye götürücek çok mutluyum nasip olursa yarım mobilya magazasına gidicem koltuk takımı beyenmeye yeni almam lazım hoşuma giderse ordan alıcam nasip bakalım sevilir sevilir rabbim herkeze nasip etsin öle italyan güzeli degil ama eşim
Harikasın sen canım yaGerçekten takımımız her anlamda çok özel;bekarlar ayrı,evliler ayrı özel,gerçekten aranızda olmaktan çok mutluyum.Ayşen'imin eşine sevgisi,eşinin Ona;Saphiramın mutlu yuvası,Saferan'ımın dolu dolu kadınlığı ve evliliği,daha sayamadığım herkes,milyon kere maşallah Allah kaptanıma da bana da Saliş'ime de sizinkiler gibi mutlu yuvalar nasip eylesin
ay canımm benim ya çok üzülmüşsündür sende şimdi. insan küsken de üzülüyo o sana yalvarıyo ya. ama biraz beklemekle iyi yapmışsın bi de yakındalarsa akrabalar sık sık karşılaşabileceğiniz bi durum. bi daha olmaz inşallah . zaten niyeti belli seninki nin terslemek istememiş o kadar,ama insan deliye dönüyo dimi :)) aferin kız kıskançlık dozundaysaa çok güzel birşey.Evet canım benim,zorunluluğumuz yok.Ama takımdan kopmamak daha önemlisi diyetten kopmamak için fırsat buldukça giriyoruz,giremediğimiz zaman da sorun olmuyor tabi.Haftasonları sizler için yoğun geçiyor.
Ne güzel canım ya,maşallahBöyle evli ve sevgisini tüketmemiş çiftleri görünce öyle mutlu oluyorum ki Canım aslında doğru hissetmişsin diyebilirim.Yaşadığımız yer garip bir yer,bayan profili çok değişik.Okumamış,okumamak değil mesele ama cehalet içinde kalmış kendini yetiştirmemiş bir bayan profili mevcut.Daha kızlar 17-18 yaşında evlilik moduna giriyorlar ve zihniyet bu olduğu için,baskı da olduğu için kızlar saçmalıyor adeta.Pırıl pırıl gencecik kızlar,garip haller içindeler tabiri yerindeyse sürekli bir arayış içindeler.Ayakları ile beylerin önüne seriliyorlar desem,abartmış olmam sanıyorum.Bizimki de bu konularda ya fazlasıyla iyi niyetli,ya da gerçekten herkesi kendi gibi sanıyor.İş yerindeki tipler,santraldeki kız bile,çayını içtiği yerdeki garson aleni ağzına giriyorlar adamın,hatta ben yanındayken bile.Allah var çok dikkatli bizimki;ne kafasını çevirip birine baktığını gördüm,ne gevşek gevşek konuştuğunu,güveniyorum o ayrı.Olay nerden patladı?Bizimkinin hayatında hiç görmediği bir hala kızı vardı,o buraya atanmış geçenlerde,gitmiş bizimkinin işyerine,konuşmuş,atandım filan demiş,öğle araları ne yapıyorsun filan demiş,bizimki de anlatmış yemeğimiz işyerimizde çıkıyor,sonra hergün yemekten sonra arkadaşlarla şuraya çay içmeye gidiyoruz şeklinde.Kız o gün bugün,bizimkinin dediği saatte oraya gidiyor,tek başına oturuyormuş.15 gündür bu böyle nerdeyse,aleni bizimkini bekliyor ve bunu ikimiz de anladık artık ama ben tepki vermedim güvendiğim için.En son telefonla konuşurken pazartesi,öğle arasında arkadaşlarıyla çay içmeye gittiğini,yine her zamanki gibi hala kızının orada tek başına oturduğunu,benim saf sevgilime dönüp bana bir yemek ısmarlarsın artık dediğini,bizimkinin de yemek ısmarladığını ve beraber oturduklarını anlattı ve tabi benim şalterler attı.Evet akrabasıyla insan oturabilir,yemek yiyebilir ama burası öyle bir yer ki normal evlilik neredeyse yok,herkes akrabası ile evli,yani akraba zihniyeti yok,ki ikimiz de biliyoruz ki bu kızda hiç yok.Çünkü kendisi de kızın kaşına gözüne iltifat edip durduğunu söylemişti.Ha gerçekten kıskançlık değil,güveniyorum ben Ona ama,kızın niyetinin ne olduğunu anlayan adamın bu niyete pirim verir gibi Onunla yemek yemesini kabullenemedim ve film orda koptu.Kendisi de beni haklı buldu,5 gündür perişan ama ben gerçekten işin ciddiyetini anlaması ve tekrarlamaması için gelecek vadede,pek yumuşamadım.Ve zaten haklı çıktım çünkü kız niyetini sezdirmiş dil ucuyla.Tabi böyle olunca bizimki daha da pişman olmuş,benim haklılığım da iyice meydana çıkmış oldu pek tabi.Velhasıl çok iyi niyetli,daha yemek yerlerken bile mesaj atıp akrabası olduğu için mecbur kaldığını filan yazmıştı ama işte ben biraz öfkelendim bile bile lades demiş gibi oturduğuna.Mesele bu canım,gerçekten güveniyorum düzeleceğini de biliyorum ama bu olayı unutmaması ve daha dikkatli olması için biraz uzattım.Böyle canım işte
[/B]
canım ben açlıktan hayal görüyorum ozamansana çileginle mutluluklar diliyorum ne kaldı hazirana demi yemeye ah bir haziran olsada yisek be bu arada geçmiş olsun yarın eşimde beni gezmeye götürücek çok mutluyum nasip olursa yarım mobilya magazasına gidicem koltuk takımı beyenmeye yeni almam lazım hoşuma giderse ordan alıcam nasip bakalım sevilir sevilir rabbim herkeze nasip etsin öle italyan güzeli degil ama eşim
kuzucum inşallah istediğin gibi bişeyler bulursun bugün zevkli bişeyler yapıyorsun yani dekarasyon çok zevkli bişi. bende dün rowenta nın air force süpürgesini aldım dikey olanlarından çok güzel görünüyo baya pahalı ama kullananınız var mı acaba?
işte onu mor renk aldım benim oturma odası yeşilli morlu kombine edildi. oraya koycam.
arçeliğin gırgırını almıştık hiç bi işe yaramıyor
/QUOTE]
canım benim durumum biraz enteresan.ben herşeyi denedim kayısı vs.. hiç bir şey bana kar etmiyor.bu diyete başladığımdan beri var kabızlık.o yüzden beslenme şeklimi değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.Bakalım hayırlısı arık gittiği yere kadar devam edicem sonra bakarız çaresinesaphıram saferana katılıyorum canım. bağırsaklarına yazık etme orda küçük küçük tüycükler varmış sindirimi kolaylaştıran biz böyle şeyler tüktince aşınıyomuş yok olbiliyolarmış. sinameki çayının bile fazlası yapıyomuş bunu. kayısıyı aç karnına ılık suyla tüketirsen acayip işe yarıyo öptüm. kabızlık da çok kötü bişey ya . onun yüzünen başka sorunlar da çıkıyo biliyosun
ya ben bu mesaj işini pek beceremiyorum alıntı olaylarını yani. şu gülen adamları nerden ekliyosunuz biriniz öğretsin bana. çok tatlılaarrr
Oyyyy,kıyamam ben size.Böyle tatlı atışmalar da tuzu biberi evliliğin canım benim,barışmaları pek güzel olur.Nazını seviyimeşimi çok seviyorum yazmıştım ya nazar değdi küstüm kendisine.kilolu olduğum için mi oluyo diye düşünüyorum tartışınca. dolanıyo peşimde şimdi ama yüz vermedim daha :) işe gitti. bende hiç küsmem aslında ama neysse
Ayyyy,evet canım ya.O yalvarma durumları beni de mahvediyo,bide ben kimselere kıyamam ya.Hele Ona hiç kıyamam.Bide bende şöyle bir durum vardır,haksızsam bile bir yere kadar eğilirim.O bu konuda yazık hiç gocunmuyor.Hiç gurur yapmıyor.Hatasız ise bile bi yere kadar alttan alıyor,hele hatalıysa kendini perişan ediyor,gurur yapmıyor hiç.Böyle olunca daha da kıyamıyorum ama yaptığının sonuçlarını kestirmesi de çok önemli.İşte benim zaafım da,sinirlenince öfkemin geçmesi oldukça uzun sürüyor.Bu halasının kızı muhabbetinin üzerinden 6 gün geçti düşün işte,bu özelliğimi de ben sevmiyorum.Toparlarız birkaç güne kadar diye düşünüyorum.ay canımm benim ya çok üzülmüşsündür sende şimdi. insan küsken de üzülüyo o sana yalvarıyo ya. ama biraz beklemekle iyi yapmışsın bi de yakındalarsa akrabalar sık sık karşılaşabileceğiniz bi durum. bi daha olmaz inşallah . zaten niyeti belli seninki nin terslemek istememiş o kadar,ama insan deliye dönüyo dimi :)) aferin kız kıskançlık dozundaysaa çok güzel birşey.
bende eşime bozuldum dünakşam. bi arkadaşı 2. kere evlendi geçenlerde çocuğun haberi olmadı pek,flan üzüldüm bende şimdi de aynı evdeler üvey anneyle. dedim ki ben ölürsem kızımı sakın bu duruma düşürme annemlere ver. oda ben bi daha evlenmicem dedi. niye dedim evlilik çok zor sorumluluk falan diyo. ay dedim insan olurmu ben seni unutabilir miyim diye tepki göstrir. konuşmadım bende bugün hep yanıma geliyo ben seni çok seviyorum şaka yaptım aklıma bile getirmediğim için ciddiye almadım b en sensiz yaşayamam diyo. biz pek kavga tmeyiz yani etsek de ben küsmem hiç. biraz dedim dediklerine dikkat etsin, bi de dedim ya sanki kilolu olduğum için mi böyler diyıo diye düşünüyorum
Canım alıntı ile cevapla diyorsun ya,iyice alta indiğinde sarı sarı kafalar var bak.Hangisini kullanmak istiyorsan üzerine tıklaman yeterliya ben bu mesaj işini pek beceremiyorum alıntı olaylarını yani. şu gülen adamları nerden ekliyosunuz biriniz öğretsin bana. çok tatlılaarrr
sabah kalktım 1o da yatakta bir oyana bir bu yana dedim paşa kalk gözlerim yat ayaklarım kalk dedi deli gibi sesli konuşuyorum hadi ayagını yataktan atınca iş bitiyo diye biryandanda yat diyorum sesli sesli eşim artık uykusu emesi ddei paşa yataktan kalkmazsan ben kalkıcam diger odaya gidicem ne biliyim bacım adamın beni duyucagınıCanımsın,hayırlı gecelerin hayırlı sabahların olsun inşallahİyi geceler canım benim
ya şaka gibi ama bacım vallahi görünmüyo altta yatatlışım aynen ben de bağışıklık yapar da bağırsak tembelliği olur mu diye düşünüyordum,içinde sinameki vs.. olduğu için ama bana bunu öneren arkadaş hiç tambellik yapmıyor,ben de korkmuştum ama artık 2 haftada 1 filan yiyorum,düzene soktu dedi.Ben de düzen müzen olmadı
sağol canımmm
senin için değiştirdim tickerımı hayatım.gerçi bunda da çilekler muzlar var ama öbütü kadar göze batmıyor sanki
ooh sefan olsun canım,hayırlı olsun yeni mobilyaların.darısı da bana olsun,yenilemek istiyorum ben de
canım benim yaaa aminnnn aminnn Allah gönlünüze göre en hayırlısı neyse onu versin
canım sana bişey anlatıyımda dinle annemlere gittim geçenlerde bizim gelin bizim oraya özel kete diyolar pıt pıt diger adı ekmegi mayalıyolar elle açıyolar yanmaz tavada pişiriyolar ve mayalı hamur kızartmış neyse getirdiler masaya kahvaltılık allah ne verdiyse işte başladılar kızım ye bişey olmaz ister inan ister inanma kızarmış hamuru bir lokma yok serçe parmagını ucu kadar nefsim çekmesin diye az aldım annem diyo paşa ye onlar yerken yutkunsamda dedim paşa bu yola kkarlı çıktın şeytana uyma aman ne olucak yarın yemem dersin dedi dedim onlar yediler hamurları ben ise kendime yumurta haşladım peynir badem domates vs işte açık çayla içtim şimdi gelin pazaradan ban brokoli almış diyetteyim diyesaferan çok yemedim kız parmak sallama hemenn şöyle yaptım kızıma yedirdim biraz, ekmeklerini baya bıraktım. geriye ne kalıyo ki. yok yok dün biraz bozacak gibiydim diyetimi ama sonradan topladım. allahım inşallah hiç bozmadan 65 e inerim bu sefer. hayatımda olumssuz ne olsa kiloma bağlıyorum biliyo muusunuz. eşimi çok seviyorum yazmıştım ya nazar değdi küstüm kendisine.kilolu olduğum için mi oluyo diye düşünüyorum tartışınca. dolanıyo peşimde şimdi ama yüz vermedim daha :) işe gitti. bende hiç küsmem aslında ama neysse
nasip bakalım bacım bir gidip gezeyim fiyat alayım dedim yemek odası yatak odam eskitme nasip olursa onları kayın valideme vericem kendimede yeyaz düşünüyorum yatak odamı beyaza boyucam işşallah halıları beyaz alıcam yatak odası beyaz perde ve yatak örtüsü beyaaz ay nede güzel olur eskitmeler içimi karattı 11 senedir yemek odasında gümüşlüklerim var eskitme onlarıda vericem orayada televizyon ünüyesi koltuk takımı şöyle heryeri deri oluyoya kılıfları çıkıyo yıkanıyo öle alıcam perdeleri hep degiştiricem işşallah beceririm bebek odasını kendim diyayn ettim dünkü misefirin kızı bayıldı yenge ne güzel olmuş odan dedi herşey rengiyle uyumlu dedi işşallah bebegimin odasıda öle olucekcanım ben açlıktan hayal görüyorum ozamansana çileginle mutluluklar diliyorum ne kaldı hazirana demi yemeye ah bir haziran olsada yisek be bu arada geçmiş olsun yarın eşimde beni gezmeye götürücek çok mutluyum nasip olursa yarım mobilya magazasına gidicem koltuk takımı beyenmeye yeni almam lazım hoşuma giderse ordan alıcam nasip bakalım sevilir sevilir rabbim herkeze nasip etsin öle italyan güzeli degil ama eşim
kuzucum inşallah istediğin gibi bişeyler bulursun bugün zevkli bişeyler yapıyorsun yani dekarasyon çok zevkli bişi. bende dün rowenta nın air force süpürgesini aldım dikey olanlarından çok güzel görünüyo baya pahalı ama kullananınız var mı acaba?
işte onu mor renk aldım benim oturma odası yeşilli morlu kombine edildi. oraya koycam.
arçeliğin gırgırını almıştık hiç bi işe yaramıyor
/QUOTE]eşim aslında inegöle gidelim dedi eşyaları ordan almıştık hem yeri daha uygun dedi aman ban gezmek olsun eşimle vakit geçiriyim bana yeter bu aralar ban vakit ayıramıyo işleri yüzünden ekmek parsı derdinden adam ne yapsın kızlar herkeze güzel bir pazar diliyorum işşallah herşey gönlünüzce olur bende allah nasip ederse çıkıcam birazdan gitmeden sizlere yazıyım çıkıyım dedim sizleri seviyorum sonra bilare sevişirk artık
Harikasın sen canım yaGerçekten takımımız her anlamda çok özel;bekarlar ayrı,evliler ayrı özel,gerçekten aranızda olmaktan çok mutluyum.Ayşen'imin eşine sevgisi,eşinin Ona;Saphiramın mutlu yuvası,Saferan'ımın dolu dolu kadınlığı ve evliliği,daha sayamadığım herkes,milyon kere maşallah Allah kaptanıma da bana da Saliş'ime de sizinkiler gibi mutlu yuvalar nasip eylesin
Klasik ve çok trajik bir son.Otel odasında ölü bulunmuş,muhtemelen uyuşturucu.Öyle üzülüyorum ki böyle olunca,niye acımıyorlar kendilerine,niye kendilerine böyle bir sonu reva görüyorlar anlayamıyorum.Allah öyle bir lütufla vermiş ki o sesi,neden bu kadar bedel;işte herşeyin sonu inanç eksikliğine çıkıyor.Allah rahmet eylesincanım hayırdır ne olmuşta ölmüş :44::44:allah rahmet eylesin işşallah
Kıyamam sana Saliş'im,Allah sana,bana,Gülüm'üze,cümlemize hayırlı yazgılar nasip eylesin.Gerçekten anlıyorum,insan yaşamadığı ama şahit olduğu çarpıklıklarla da çok uzaklaşıyor evlilik fikrinden.Ama 30 yaşında biri olarak,kabul edersen ablan olarak sana tavsiyem;çok ertelememen.Çünkü erteledikçe bu kuşkuların,güvensizliğin azalmadığı gibi karşı cinse;artık bir kördüğüm haline geliyor ve bu fikirden iyice uzaklaşıyorsun.Şimdi beni çok seven bir insana yaptığım bu eziyetler,hep güvensizlikten aslında.Değişecek ve beni mutsuz edecek korkumdan.5 ay bekledi ümit almadığı halde ve beni ona evet dedirten bu 5 aylık karşılıksız çabası oldu düşün.Yani adam hayır dedim diye üstelemeseydi,yine evet demeyecektim.İşte hep karşı cinse güvenememek.Yalnızlık çok zor,önce üniversite sonra iş hayatı derken 14 yıldır tek başıma yaşıyorum.Evet çok keyifli yanları var ama inan bana,sahip çıkılmak duygusunu arıyor insan bir zaman sonra.Çok erteleme çiçeğim,Allah'ın merhametine güven,kendine güven ve en güzelini en özelini Rabbinin karşına çıkaracağı günü bekle,çok mutlu olacağına eminim canım
Bunaaaa canııııı gönüldennnnnnnnnn aminnnnn diyorummm nevimmm yaaaa benn bu zamandaa asla kimseye güvenemiyorummm karşımaa biri çıktığındaa poliss sorgusundaa hissediyorr kendiniii birii şeyy demiştii hatta FBI taramasından geçiyorum galibaDahaa bunuu arkadaşkennn yapıyorumm niyetiiinii belli ederkenn tabii onlarr daa kaçıyorrlarrr Yanındaa5 hafta staj yaptığım bir doktordan sonra böyle paranoyaya bağladım Karısı karşısındaki odada çalışıyorr muayenesindee nelerr yapıyorduu adammm onuu gördüktenn sonraa kimse yanaşamaz olduu Amaa daha erkenn zatenn benim için kanımcaa ben dahaa büyüyorumm
Klasik ve çok trajik bir son.Otel odasında ölü bulunmuş,muhtemelen uyuşturucu.Öyle üzülüyorum ki böyle olunca,niye acımıyorlar kendilerine,niye kendilerine böyle bir sonu reva görüyorlar anlayamıyorum.Allah öyle bir lütufla vermiş ki o sesi,neden bu kadar bedel;işte herşeyin sonu inanç eksikliğine çıkıyor.Allah rahmet eylesin
Kıyamam sana Saliş'im,Allah sana,bana,Gülüm'üze,cümlemize hayırlı yazgılar nasip eylesin.Gerçekten anlıyorum,insan yaşamadığı ama şahit olduğu çarpıklıklarla da çok uzaklaşıyor evlilik fikrinden.Ama 30 yaşında biri olarak,kabul edersen ablan olarak sana tavsiyem;çok ertelememen.Çünkü erteledikçe bu kuşkuların,güvensizliğin azalmadığı gibi karşı cinse;artık bir kördüğüm haline geliyor ve bu fikirden iyice uzaklaşıyorsun.Şimdi beni çok seven bir insana yaptığım bu eziyetler,hep güvensizlikten aslında.Değişecek ve beni mutsuz edecek korkumdan.5 ay bekledi ümit almadığı halde ve beni ona evet dedirten bu 5 aylık karşılıksız çabası oldu düşün.Yani adam hayır dedim diye üstelemeseydi,yine evet demeyecektim.İşte hep karşı cinse güvenememek.Yalnızlık çok zor,önce üniversite sonra iş hayatı derken 14 yıldır tek başıma yaşıyorum.Evet çok keyifli yanları var ama inan bana,sahip çıkılmak duygusunu arıyor insan bir zaman sonra.Çok erteleme çiçeğim,Allah'ın merhametine güven,kendine güven ve en güzelini en özelini Rabbinin karşına çıkaracağı günü bekle,çok mutlu olacağına eminim canım
Canım sen çok aklıbaşında,pozitif,pırıl pırıl bir genç kızsın.Hayatın sana her zaman güzellikler sunacağına eminim kuzumBirr ablamm olarakk kedinliklee söylediklerinee katılıyorumm gün geçtikçe evlenme isteği azalıyor önyargılarr artıyorrr bakalımmm hayat karşımızaa neler çıkaracakk benn kadere çokk inanıyorumm zamanı gelincee herşey yoluna girer inşşşş
Canım sen çok aklıbaşında,pozitif,pırıl pırıl bir genç kızsın.Hayatın sana her zaman güzellikler sunacağına eminim kuzum
Canım benimmmmmmmmm,Allah yardımcın olsun.Kuzum evet iş hayatı çok güzel,insan bir an önce iş hayatına atılmanın heyecanını yaşıyor ama inan bana insanın hayatının en güzel dönemleri ne yazık ki yaşarken hep daha sonrasının bir an önce yaşanmak istendiği öğrencilik dönemleri.Tadını çıkar bitanem.Ders yükü,sınavlar da olsa;hayatının en güzel dönemleri bu dönemler olacakKızlarrrrrrrrr
Yarınn maratoooonnnnn başlııyorrrrrr hazırımmmm amaaa çokk heyecanlıyımmm okulunn bitmesinee 3 ayyy kaldııııı artıkkkkk sonaa geliyorummmm bir bununn heyecanııı birdee son dereceee ağırlaşannn derslerinnnnnnn heyacanııııııııııı Bunlarınnn altındaaa nasıll kalkacağımm hakkındaa hiçbirr fikrimm yokk amaa birr yolunuu bulacağımmmm banaaa dualarınızıı eksik etmeyinn nolurrrr çokkk ihtiyacımm varrrrrArtıkkk sizee sadecee akşamlarııı yazabileceğimmmm çünkü sabahh 5 de kalkıp akşamm 18 de evde olacağımmm Amaaaa yinee hastalarımaaa kavuşacağımmmm onlarsızzz olmuyorrr Keşkee hocalarımm olmasaa sürekli bizii huzursuzz etmeselerr biziii hastalarımızla başbaşa bıraksalarrrrr gerçii bunaa daa az kaldıı sadeceeeee 15 hafta sonraa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?