Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

keten tohumu bağırsakları çalıştırıyor ve omega 3 içeriyor bu yüzden çok faydalı.omega 3 zayıflama yardımcı oluyor..
ramazana uygun diyetler uçuyor kk da bir bak istersen canım..benim karatay değişmiyor,ramazanda da devam.
afiyet olsun.yaz günü dondurmasız ve karpuzsuz zor oluyor yauv

afiyet olsun canım yine az yemişsin
geçmiş olsun benimki de eli kulağında ramazana regl olarak giricem,dolayısıyla bayrama da öyle giricem demekki
yine bir sürü iş yapçan desene kolay gelsin

canım cuma evi temizledim anneme gittim inan mobilyalarım eskitmeye tozu görsen helede parkeleriduşa kabınıde temizlemme klaızm off bu kadınların işi neden bitmiyorkarpuzda yedim 3 dilim adar vallahı birşey yemiyorum zaten kardeşim söz verdi jübile yapıcez 70 düşelim frambuazlı pasta alıcek banaonujn hayaliyle kilo veriyorum ben kaçtırmaketen tohumu iyi fikir bebem ne aralıklarla aiyelim ne kadar bu arada birşey paylaşayım sizlerle bir çey kasıgı bal birçey kaşıgı tarcın yarım limon ve bir bardak lık suyu kahvaltıdan önce içicekmişin metebolizmayı çalıştııryomuş bu hafta böle gider kanımda market yapmadım meyvamda bitmişartık evden çıkasımda yok okadar yorgumunki iş yapasımda yok annem haşhaş dövdü 2 kilo onu getirdim eve acaba hashaşlı çörekmi yapsam hamur mayalasamda eşime diyorum severde eşim karnım okadar agrıyoruki sorma wc sorunumda var ne olucek benim bu halim senin diyettenmi yapsam acaba ama nasıl :44::44:senin erken girmen lazım buraya ve senin yedikelrinden benim evimdede olması lazım yardım lütfen helppppp

ben sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı yiyorum şimdi,sindirim sorunum var çünkü.sen de dene aynı şekilde istersen ya da yoğurda karıştır ye,salatalrına filan serp mesela,1 er çay kaşığı olarak..
Benim bir gün önceki menüme bakarak aynısını yapabilirsin istiyorsan.Zaten kahvaltı hemen hemen her gün aynı oluyor..2. öğünümde evimde ne pişiyorsa onu yiyorum işte.Pilav-makarna-patates-ekmek yok,onun dışındaki yemekleri yiyebilirsin,ne pişiriyorsan.Bir de zeytinyağ ve tereyağ kullanıyorsun yemeklerde,diğer yağlar kullanılmıyor

aç karnına:1 tatlı kaşığı keten tohumu+2 ad. kuru kayısı+500 ml sıcağa yakın suyla yuttum

kahvaltı:
2 rafadan yumurta
biraz sucuk
7-8 zeytin
1 kk peynir
domates-salatalık-biber
çay
1 ç.b. ceviz

Gunaydin kizlar sabah taryla yuzlestm vee 78im :)tam 78 olmusum sukurler olsun yaa gecede yere serdim pikeyi yattm orda belim iyi simdi .caymi icicem sonra kahvaltmi yaparm bi haber verym dedm icim pir pir oldu ya:)

Pasam sen kilo vermisindir etek cekiyodur onceden ondan uzams geliyodr sana:)

saphira uyumaynca calsmyomu leptin hormon galiba o .ilik su ise yaradimi ?

yagmurdamlasi bugun sonucun cikcakti burayida habersz birakma insallah guzel haber alirsn..:)

Gunaydin kizlar sabah taryla yuzlestm vee 78im :)tam 78 olmusum sukurler olsun yaa gecede yere serdim pikeyi yattm orda belim iyi simdi .caymi icicem sonra kahvaltmi yaparm bi haber verym dedm icim pir pir oldu ya:)
oooo süperrrrsinn tatlımmm maşallahhh
belinin iyi olmasına sevindim
Pasam sen kilo vermisindir etek cekiyodur onceden ondan uzams geliyodr sana:)

saphira uyumaynca calsmyomu leptin hormon galiba o .ilik su ise yaradimi ?

yagmurdamlasi bugun sonucun cikcakti burayida habersz birakma insallah guzel haber alirsn..:)

leptin yağ yakan hormon.çok önemli! gece 2-5 arasında derin uykuda salgılanıyor.O yüzden o saatler arasında mutlaka uyumak gerekiyor..ılık su henüz etki etmedi ama akşama kadar sonuç alırım belki canım

Son düzenleme:

"Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana 100 şehit sevabı vardır!"

[Hakim]

Efendimiz (S.A.V.)' in unutulan sünnetlerinden bir kısmı aşağıda sıralanmıştır.

-Hacamat yaptırmak (Kan aldırmak)
- Kuşluk, Evvabin, Teheccüd, Tehiyyet-ül-mescid, Sübha namazı (gusul namazı) kılmak,
-İstişare ve istihare yapmak,
- Aksırınca Elhamdülillah demek.
-Ödünç verirken iki şahit bulundurmak veya senet yazmak. Buna vacib diyen âlimler de olmuştur,
-Sünnete uygun selam vermek,
- Cuma günü gusletmek,
-Duada elleri sünnete uygun açmak,
-Faydalı işe başlarken Besmele çekmek,
- Yatağa abdestli girmek,
-Ölüm veya kötü bir haber duyunca, (İnna lillah ve innâ ileyhi râci’ûn) demek.
-Müsafaha etmek (iki müminin karşılaştıkları zaman toka yaparak salavat okumaları)
-Hutbenin arapça okunması,
-Sakalın dudaktan itibaren bir tutam olması,
-Kıymetsiz yerlere girerken sol ayakla girilip, sağ ayakla çıkılması,
-Mübah olan yerlere sağ ayakla girilip sağ ayakla çıkılması (oda, taksi, dükkan v.s. )
-Namazları başı açık kılmamak (Erkekler için takke, sarık vs takılmalı)
-Abdestte ayakları üç defa yıkamak,
-Yolculukta arkadaşlarından birini reis seçmek,
-İstişare etmek,
-Sakal ve bıyık bırakmak,
-Yatmadan önce saçlara zeytinyağı sürmek,
-Çevreyi temizlemek ,
-Abdest aldıktan sonra kıbleye dönüp su içmek ,
-Suyu üç yudumda ve oturarak içmek ,
-Zemzem suyunu kıbleye dönük ayakta içmek,
-Kabeye dönerek başında besmele sonunda hamd ederek başı kapalı olarak içmek,
-Bıyıkları kaşlar kadar uzatmak,
-Kabristandan geçerken selam vermek ve onbir İhlas okumak,
-Ölüye definden sonra telkin vermek,
-Tırnak kesmeye şehadet parmağından başlamak,
-Tırnağını Cuma günü kesmek,
-Yatarken sağ tarafına yatmak,
-Yemeğe tuz ile başlamak,
-Sofrada sirke bulundurmak, Evde de sürekli sirke bulundurmak. Çünkü bir hadis-i şerifte sirke giren eve fakirlik girmez diyor.
-Ayakkabıyı giymeden önce ters çevirmek, (içine böcek vs girmişse çıkarılması için)
-öşür vermek (Farz),
-Ezanın yüksekte okunması (mikrofon olmadığında),
-Sabah ve ikindi namazından sonra istiğfar okumak,
-Yemeğe konan sineği kovalamayıp üzerine bastırmak (bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir olduğu için ),
-Her gün ölümü düşünmek,
-Gözlere yatarken sürme çekmek,(ismid taşından olan sürme olacak.),
-Salavat okumak (Ömründe bir defa okumak farz, İsmi duyunca vacip, her seferinde ismi duyulunca müstahap),
-Her gün tövbe etmek,
-Kabirleri ziyaret etmek,
-Güneş doğduktan sonra bir miktar uyumak,
-Yolda başı öne eğik yürümek,
-Biri seslendiğinde seslenene doğru bütün vücudu ile dönmek,
-Abdest aldığında ve mescide girdiğinde namaz kılmak,
-Güzel koku sürünmek
-Mahrem yerleri traş etmek (En fazla 15-40 günü geçmemek),
-Oturarak küçük abdest bozmak (Ayakta bozmak tahrimen mekruhtur)ve erkeklerdeki prostat kanserinin başlıca nedeni sünnete uygun abdest bozmamaktan kaynaklanıyor.
-Abdest bozarken kıbleye dönmemek Yemek yerken düşen lokmayı alıp yemek,
-Yemeği tek bir kaptan yemek ,
- Elle yenen bir yiyeceği iki parmakla değil de üç parmakla tutarak yemek,
-Yemekten sonra parmağını yalamak ,
-Yemekte sağ ayağı dikip sol ayak üzerinde oturmak (Askerde avcı oturuşu) ,
-Yemekte güzel şeylerden bahsetmek (Yemekte konuşulmaz lafının aslı yoktur)
-Buğday ekmeğine arpa unu karıştırmak, (şimdi sağlıkçılarda bunu tavsiye ediyor.)
-Günde iki öğün yemek,
-Cevizi peynirle yemek (Şifadır) , Üzümle ekmek yemek,
-Başka bir şehire gittiğinde ilk önce soğan yemek,(efendimiz (sav) tavsiye buyurmuşsa muhakkak bi faydası, gerekli yanı vardır.)
-Ölüm halinde su içirmek,
-Cenaze namazı için tesbih çekmeyi Terketmemek,
-Cenaze namazından sonra ayakta dua yapmamak

-Bir kimse tuvaletteyken kıbleye önünü ve arkasını dönmezse ona bir sevap yazılır. Ve bir günahı silinir" (TABERANİ)
-"Bıyıklarını kısaltmayan bizden değildir" (MUCEMUS SAĞIR)
-"Beyaz telleri koparmayın. Çünkü o kıyamet günü bir nurdur." (İBN HİBBAN)
-"Başın bir kısmını traş edip bir kısmını perçem olarak bırakmayın." (BUHARİ)
-"Kadının saçlarını traş etmesini (zaruret olmaksızın kökünden kesmesini) yasakladı." (NESAİ)
-"Misvak erkeğin güzel konuşma yeteneğini arttırır." (RAMUZ EL E- HADİS)
-"Allah Rasulü (S.A.V) yürürken sağa sola bakmazdı." (Ramuz EL E-HADİS)
-"Katığımızın efendisi tuzdur." (İBNİ MACE)
-"Kendisine gülme geldiğinde elini ağzına tutardı." (R.E.H)
-Biriniz ayakkabı giyince sağdan başlasın, çıkarırken de soldan başlasın. (MÜSLİM)
-"Borçlu olan bir kimse Allah Teala Yolunda öldürülürse sonra diriltilip tekrar öldürülse daha sonra diriltilip tekrar ölüdürülse borcunu ödemeden yine de Cennet'e giremez." (NESAİ)
-"Rasulullah (S.A.V) odama girmemişti yerde atılmış bir ekmek parçası gördü. Hemen alıp onu sildi. Ve yedi bana da 'Ey Aişe Kerim olana ikram et zira şu ekmek bir kavimden nefret edip kaçmışsa bir daha dönmemiştir buyurdu" (İBNİ MACE)
-"Alıcı olmadığınız halde fiyatları kızıştırmak için müşteri ile satıcının aralarına girmeyin" (BUHARİ)
-Kabir üzerine su dökmek , Kabri balık sırtı yapmak,
-Cenaze evine yemek göndermek,
-Kabristana selam vermek (Essalamü aleyküm ya ehlel kubur),
-Aksıranın Elhamdülillah deyince duyanın Yerhamükellah demesi,
-Namazda kıyamda iken rükuya eğilirken sol ayağı sağ ayağın yanına getirmek,
-Namazda sol ayak üzerine oturmak sağ ayağı dikmek,
-Gömleğin düğmelerini aşağıdan yukarı doğru iliklemek,Çözerken yukarıdan aşağı doğru çözmek,
-Camide namaz bittikten sonra çıkarken el sıkışıp 3 kez sallayarak tokalaşmak (İmam-ı Gazali -Hüccetül İslam -Sabah Namazının Kılınış Babı)
-Namazda Ruküya giderken erkeğin sırtının düm düz olması, kadınınki düze yakın ama tam düz olmaması (İmam-ı Gazali -Hüccetül İslam -Namazın Sünnetleri)
-Camiye Girerken birileri varsa selam vermek yoksa Esselamu Aleyna ve Ala iba dilla hissalihiyn demek.
-Ezan okunurken durmak. Gidebiliyorsa camiye koşmak.
-Allah Rasulu (s.a.v) tuvalete yada banyoya girdiginde sol ayakla girip sağ ayağıyla çıkar cok uzun muddet orada durmaz ve girerken de "Allahumme euzu bike minel hubsi ver habais"duasini okurmus ve banyo esnasindada edep yerleri kapali olarak duş alirmis.
-Duş aldıktan sonra çıkarken ayaklarını soğuk suyla yıkamak.
-İmanını sık sık tazelemek. -Bunun nasıl olduğunu sahabe-i kiram Efendimiz (s.a.v) 'e sorduklarında -La İlahe İllallah diyerek buyurmuşlardır. (İmam Gazali -Mukafeşetük Kulb)
-Allah Rasulü efendimiz her gece yatmadan evvel iki elini açarak birleştirir,İhlas,felak va nas surelerini okuyarak ellerinin içine üfler sonra başından ve yüzünden başlayarak üç defa elinin eriştiği kadarıyla bütün vücudunu sıvazlar ondan sonra yatardı.Hz Aişe validemiz efendimizin bunu her gece üç defa yaptığını rivayet etmektedir.
-İki kişi de olsa, farz namazı cemaatle kılmak.
-Namazları sarık veya takkeyle kılmak,
-Abdestte, eli ve ayakları üç defa yıkamak,
-Abdest alırken başı kaplama mesh yapmak [Maliki ve Hanbeli’de farzdır],
-Misvak kullanmak...

Efendimiz (s.a.v) in ahlakıyla ahlaklanabilmek duasıyla..
Selam ve dua ile..​

Insallah ise yarar canim ya cok sikintli bi durum..bide ben o saatlerde ayakta oluyorum genelde duzen oyle oldu resmen benm elmdede degl kedicik bi kaldirir ben onla oynarm bilgisyar musait olur bwbwm kalkar onu ugurlarm geri yatarm hep oyle gidiyo en gec ezanla kalkiyorum etkiler oda dimi

Kahvaltim
3domates 1kk peynir 4zeytin 2dilim ekmek cok tahilli bide kucuk bi dilim karpuz yedm oda bozukmus. Cok bekledi dolapta

Saol tatlım düşünmen yeter

dogru didin kalçalarımdır kalçalarım kaldırıyodurama ne hoşuma gitti kilo vermek ben bunu daha önce neden düşünmedimki
Saol tatlım düşünmen yeter

canımsın canım kızlar bu arada diyet çayımı içtim ve birazdan yemek yicem işşallah menüde mercimek süzmesi ıspanak yemegi ve kabak dolması var yogurt eşliginde ardanadda sodamı içerim tama bu iş

akşam yedigim yemekler şunlar
1-bir kese mercimek çornası
2-4 yemek kaşıgı ıspanak yemegi az pirinçli
3-1 adet minnacık kabak dolması
4-bir kaseden az yogurt
5-birazdanda sodamı içicem

eşimede haşhaşlı çörek yaptım fırında pişiyor tadına bakmayı düşünmüyorum ama bir lokma alırım bebeler haberiniz olsun şimdiden anlaşalım burası çok sıcak ah ah bir soguk dondurma olsada yesek yaw:131::131::131:hu kızlar nerelerdesin yaw tek kaldım burda şimdi terkedildim diye şarkı söylücem canını seven gelsin

1 kase domatesli buğday çorbası
1 kase yoğurt
3-4 çay kaşığı dondurma (nasıl serin serin bişiler istiyor canım,çok sıcak hava çookk)

suyum 1.5-2lt oldu sanırım.şimdi yine içicem susadıımm

Yarın annemin doğum günü.Hediyesini önceden alıp vermeiştim,hiç dayanamam hemen veririm ablam aradı bugün,yarın bişeyler yapalım,ne yapalım?sonuç olarak denize gitmeye karar verdik.Annem,ablam,yeğenim ve benim kız,denize gidicez.Ben de hala regl olmadım.Yarın da olmazsam denize girebilrim,yoksa kıyıdan melül melül bakmak sıkıcak beni,hele ki regl ken ve öncesinde (yani şuan) acayip sinirli ve duygusal oluyorum ( hiç sevmiyorum bu hallerimi.Bir an evvel olsun bitsin istiyorum o yüzden,her ay aynı şey

sabrinamcım rabbim annecigime ömür versin işşallah canım benim hediyesini beyendimi bakalım ne aldın ay demeyi unuttum benimde nisanın 12 bebem haberin olsun bu arada ben regli oldum

Annenin dogumgunu kutlu olsun saphira buzlu limonlu cay yap istersen sicakta iyi olur izmirdeydin dimi sen ben hergun giderdm denize ya tatilde yapmadk nasi ozledm varyaa ins yern biseyn olmazda denize girersn ben hc olmasn istyorumda yok oyle bi ihtmal gck bsey bde bende asiri oluyo

pasam dyetsyenin verdgi programi nye uygulamyosunki sen ramazandan sonra yap en azndan seninde gecms dogumgunun kutlu olsun:) yeme corektende hava sicak zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…