Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Şimdii kitabın bölümlerinden bahsetmek istiyorum bu bölümleri size tek tek özet geçeceğimmm içinde birçok bilimsel araştırmada var ama çok ayrıntıya girip sizi sıkmak istemem ben sadecee işee yarayacağını düşündüğüm benimde bilmediğim ama şimdi öğrendiğim noktaları paylaşacağım sizinle....

Kitabımıızın bölümleri:

1. Karatay ile Genç kal uzun yaşa
  2. Neden sporsuz uzun yaşanmaz
  3. Bütün yağlar zararlı mı?
  4. Her gün 2 yumurta
  5. Kollestrol terörü
  6. Kırmızı et sağlıklıdır
  7. Fındık fıstık çıtır çıtır hem kan yapar hem ısıtır
  8. Efsane diyetler
  9. Bir Haftalık örnek menü
  10. Pratik yemek Tarifleri
  11. Karatay Diyetinin Özeti
  12. Bu diyeti uygulayanlar neler söylüyor

pardon erken davranmşm :))

ya nevin programnda haşlanmış yumurta var ve ben nefret ediyorum haşlanmış olunca

1- KARATAY DİYETİ İLE GENÇ KAL UZUN YAŞA​

Kilo almak: yağların birikmesi
Kilo vermek yağların yıkılmasıdır.

O halde öncelikle yağların birikme mekanizmasını anlayalım..

İşin sıırrı bu mekanizmada!

1. Ağzımıza bir lokma alıp çiğnemeye başladığımız andan itibaren şeker kana karışmaya başlar ve şekeri hücrelere sokmak için gerekli anahtar insülin hormonudur yemeğe başladığımız andan itibaren insülinde salgılanmaya başlar.
  2. Yemek yedikten yaklaşık 2-2.5 saat sonra insülin kandaki şekeri hücrelere aktardığı için kanda şeker azalmaya başlarhücreler buu şekeri enerji için kullanır.Fakat bu şekerin hepsii enerji için kullanılmaz.Bu durumda insülin hormonu ikinci rolüylee tekrar sahneye çıkar..
  3. İkinci görev hücrelerin yakıt olarak kullanmadığı ihtiyaç fazlası şekeri kanda depo yağlarına dönüştürür yani trigliserit dediğimiz yağ şekline...
  4. Bu arada artık görevini tamamlayan insülinden sonra sıra yine pankreastan salgılanan glukagon hormonumuza gelir. Glukagon ise insülin ile ters çalışır. İnsülin kandaki şekeri depolara ve hücrelere gönderirken glukagon ise yemekten yaklaşık 2-2.5 saat sonra salgılanarak kanda azalmış şekeri yükselmek için karaciğerdeki depolardan yağları kullanmaya başlar.Karaciğerdeki yedek depo da çok fazla değildir.
  5. Yani normal ve sağlıklı bir insan bir öğünden sonra 4-5 saat geçirebilmelidir. Yemekten 2 saat sonraya kadar İnsülin etkisiyle 2 saat de glukagon etkisiyle bu döngü tamamlanmalıdır.
  6. Ve mekanizmanın kilit oyuncusuna gelelim Leptin (filmdeki esas oğlan bu) Leptin vücudumuzda önceden depolanmış yağları yıkarak ikinci yedek depo olarak görev yapar.

Şimdi gelelim sık sık yemek yemek neden zararlı?

Çünkü sık sık yemek yediğimiz zaman kan şekerimiz hep yüksek kalıyor.Böylecee kandaa hep şeker oluyor o şekeri depolara göndermek için daha fazla insülin salgılanıyor bu seferr depolardakii şekerler yağa dönüşüyorr veee bize göbek kalça basen olarak dönüyor.

Peki bu hormonlar ne zaman salgılanıyor?

İnsülin: her lokmadan sonra salgılanmaya başlıyor
leptin : Gündüz insülin yapımı durunca salgılanara depolardann yakmaya başlıyor
Gece ise en yüksek düzeylerine ulaşıır çünkü 02-05 arasında pik yapar iyi bir uyku düzeyini artırır tabiki bu akşam 8 den itibaren açsak geçerlidir. Eğer geceleri meyve yemek gibii yadaa herhanngi bir lokma attığımızdaa leptin salgılanmamaktadır.Çünkü o zaman insülin salgılanacakk bir taraftanda gecee leptin salgılandığınnda kanda hem leptin hemde insülin artacakk ve bu hormonlar hücrelere girrmek için yarışmaya başlayacaklar ve miktarları giderek artacakk dokuların kafası karışmaya başlayacakk çünkü görevleri birbirinin zıttı olan 2 hormon aynı andaa fazla miktarda salgılanıp hücerelerin fonksiyonunu bozmayaa başlarlar. İşte bu duruma insülin adrenalin ve leptin direnci adı verilir çok sinsi başlangıçlıdır.Ve diyabetin ilk evresidir.İleeri yaşlarda görülen tüm dejeneratif hastalıkların nedeni bu hastalıktır.Bu hastalıklardan bazılarrını yazayım liste uzun ama kızlar bir kısmı şöle

• Obezite
  • karaciğer yağlanması
  • kalp krizi
  • felç
  • inme
  • kronik artritler
  • eklem ağrıları
  • erken bunama
  • polikistik meme hastalığı
  • polikistik over

Ve en önemlisi canan hocan tüm tabuları yıkıyor bu hastalıkların hiçbiri genetik değil diyor bu hastalıklar vbizim beslenmemizdeki bozukluk sonucu oluşuyor ve önlenebilir şimdiye kadar hep genlerle geçtiği sölenen bu hastalıklar aslında aile ile geçiyor çünkü aile bireylerinin yeme biçimleri birbirine çok benziyor ve aktarılıyor.

Peki İnsülin-adrenalin -leptin direnci olan kişiler neden kilo alıyor:Çünki onlar sık sık acıkıyor hep doyamam korkusuyyla yaşıyorlar çünki hücrelerin kafası karışık sürekli insülin salgılanıyor sürekli leptin kan şekerleri dengede kalamıyor.Ve bu evrede belirti vermeden yukarıdaki hastalıklarda başlamış oluyor.Vücutta sinsi ve düşük yoğunluklu bir iç savaş başlamış oluyor diyor canan hoca.

Peki bu direnç nasıl kırılır?

1- Fiziksel aktivite(direnç önce bacaklarda başlıyormuşş çünkü en önemli kaslar oradaymış bu nedenle hipokrat uzun yürüyen uzun yaşar demiş)
2-Düşük Glisemik endeksli gıdalar tüketmek
3-Sağlıklı yağ tüketmek
4-İşlenmiş gıdadan uzak durmak(Fabrikaya girip çıkması yeterli)

Düşük Glisemik İndeks(Gİ)

Bu terim yediğimiz gıdaların kana geçiş sürelerini ifade eder şeker ve şekerli gıdalar Gİsi 100 kabul edilir Pirinç ise 100 üzerinden 130 ne büyük bir yanlış olduğu ortada..

Ekmerk meyve pirinç eşittir şekerdir.Pişirilen sebzelerin glisemik endeksleri de yükselir.İşlenmiş her gıdnın endeksi 100 kabul edilir.

Düşük glisemik endeks: 100-70

Orta: 70-50

Düşük: 0-55

Düşük Glisemik indeksli Gıdalar:

• Proteinler:Gİ = 0
  • Sebzeler: Çiğ =0-40 arası
  • Baklagiller: pişmiş = Kuru bakla(79) diğerleri 30-40 arası
  • Kuruyemişler: 0-30
  • Meyveler: kiraz vişne erik greyfurt kayısı elma armut çilek böğürtlen şeftali: 25-55 arası
  • Kavun - karpuz üzüm : 100

Şkeker bağımlılık yapan en tatlı zehirdir. Eroin kadar bağımlılık yaprtığı araştırmlaarla kanıtlanmıştır.Kola hazır meyve suları yada taze sıkılmış meyve suları pekme bal reeçel tamamen şekerden oluşur. Eve girmemesi gerekenler listesinin başında yer alırlar.Ayrıca her türlü tost ekmek pirinç pialvı tatlandırıcı üzerinde diyet yazan herşey patates mısır fabrikada üretilen her türlü gıda Gİ si üksek her türlü meyve ve ekşiler (nar ekşisii)

61.1 geldim :)))
ins cumaya kadar hem bunu korurum hem de daha cok veririm :)
ramazan benim diyetime iyi geldi.
az once 40 dakika yuruyus yaptik esimle.
iftara yarim saat kaldi. iftar icin de kofte yapiyoruz.
optum sizleri.. gelcem yine..

Son düzenleme:
iftarda neler yedim

1 hurma
1 kasik brokoli corbasi
6-7 kofte (keten tohumu kattim galeta unu yerine)
salata
1 cb ceviz/badem
2 kuru kayisi
2 minik milfoy borek patatesli

3 sise kadar su. 1.5 litre yani, bi de cay..

iste bu kadar..

tamam canim saolasin, ben belki resimlere bakinca aha sundan olacak dersin diye koydumdu link leri.
ama beyaz unufak olanindan sofralik alcaz o zaman, hangi dagdan geldgi onemli degil sanirsam himalayalar var bi de pakistandan gelen var.. kucuk bi paket alayim da once deniyim madem..

bal veya kuru kayisi hangisi bilmiyorum ama iste yaradi canim cok sukur :)
onceden 4 gunde 1 wc ile gorusuyordum, artik 2 gunde 1 oldu

hadi bakalim hayirli olsun ins Allah bereket versin islerinize, hayirli kazanclar versin.. amin..

hani gökkuşağnı geçnce cüceler altın saklar ya yağmurdamlası ben ondan sanmstm bnu degstrym ozamann:)
saphira hayrlı olsuunn inşallah gönlünüze göre gder herşey:)

hah simdi olmus altin dolu bi sandik :)

canim kitap ozeti icin cok cok saol... sonuclar da ins iyi cikacak canim, basit bi operasyon olmasina da cok sevindim
Rabbim sifa versin ins en kisa surede, Ya Safi Ya Allah diye dua edebiliriz.

canim niye sahur yapmadn :26: ama gun boyu ac kalirsin enerjisiz kalirsin.. sevdgn seylerden yemeye calis.
ben seviyorum kahvaltiyi normalde de en sevdgm ogundur, hele karatay kahvaltisini daha cok seviyorum.
onceden 2 dlm ekmek yumurta domates peynir filan yiyordum, doymuyordum. ama simdi karatay kahvaltisini sahurunu yapinca cok daha uzun sure tok kalabiliyorum cok sukur :)

2-NEDEN SPOR YAPMADAN SAĞLIKLI YAŞANMAZ​

Fiziksel aktivite düşük kan şekeri hedefine ulaşmak için mutlaka gereklidir. Rutin şekilde düzenli olarak yapılan egzersiz insülin-adrenalin - leptin direncini kırar.

Egzersizin ilk 15- 20 dakikasında bacaklardaki depo glikojen(şekerin depo hali) kullanılır
20 dakikadan sonra kandaki serbest yağlar yakılır
uzun süren egzersizde ise adrenalin salgılanarak depolar yıkılmaya başlar

Uygun egzersiz günlük 50-60 dakika tempolu yürüyüştür.

Fakat hiç egzersiz yapmamış birinin hemen 50 dakika tempolu yürüyüşle başlaması uygun değildir. Birçok sakatlığa ve eklem rahatsızlığına yol açabilir.Aşırı kilolu kişiler yürürken yerden her adımda şok dalgaları yansır bu ise ağrıya neden olur bu nedenle rahat bir ayakkabı ile (dibinde yağ dolgusu olan) bu problemler çözülebilir.Bunu yürüyüş yapılan yerlerin tartan çim toprak olması da bunu önler.

En önemli nokta egzersizi yavaş yavaş başlatmaktır. bir yürüyüş programı başlatacaksınız öncelkle bir hafta boyunca günde 15-20 dakika ile başlanmalı sonra her hafta bu zaman 10 dakika artırılmalıdır.

ins cumaya kadar hem bunu korurum hem de daha cok veririm :)
az once 40 dakika yuruyus yaptik esimle.
iftara yarim saat kaldi. iftar icin de kofte yapiyoruz.
optum sizleri.. gelcem yine..
canım çok sevindim
bende sabahları ballı ılık su deneyeyim diyorum,gerçi keten tohumu ve kayısı yiyorum ama...
çok teşekkürler canım inşallah :)

canım senin adına inan çok sevimdim işşallah güzel haberlerinide duyucem ben buna inanıyorum sende inan
hayırdır hamılemısın sen canım

ıyıymıs kahvaltı olayın

enı
benım bılmedıgım cok sey var bu karatay hakkında...ısrarla beklıorum yazacaklarını canım
sen beni tanıyorsun ben sana kendimi tanıtıyım ben 3 melek annesiyim 2 oglum 1 kızım öldü 5 aylıkken hep kaybettim erken dogumdan rahim agzı açıklıgı var dediler yanı rahim bebegi taşımıyor kısa demek kızımda dikildi gene durmadı sonra cerrahpaşa çapa derken arda beyi buldum arkadaşlarım sayesinde işin iyisi adam dalında uzman riskli gebeli k uzmanı işin kötüsü çok pahalı altından nasıl kalkarım bilemiyorum benden bazı testler istedi neden bebekelrim erken doguyor diye neyse araştırıldı bulundu
1-rahim agzımda açıklık var dikilicek
2-kan pırtılaşması çıktı
3-pko çıktı yani hormon bozuklugu
3-1 hormonum çok çalışıyorumuş
4- en az 75 düşmen lşazım dedi ben 70 düşünce start vermeyidüşünüyorum işşallah:18::18:benim düşüncem 60 kilo olmak nasıl olucekse
5- asla strese girmiceksin dedi
6- hamile kalınca kızında yattıgın gibi yatmana gerek yok dedi rutin işlerini yapabilirsin dedi öyle cam kapı sil demiyorum ama yemegini yapabilirisin dedi yapsam yeter bana inan birilerine gebe kalmak çok zor eşim bile bana bakarken çoraplarımı giydiriken çok aglşamışlıgım vardırben sana hizmet edicem sen ban hizmet ediyorsun diye
7 kan sulanırıcı kullanıcam hergün
8-haftada bir gün proluton depont ignesi kullanıcam yani hormon ignesi
9-işim rabbime kalmış o lütfederse bebegğimi kucagıma alıcam
şimdi gelelim emellerime

1- kilo verilicek en az 70 düşülücek
2-strese girilmicek
3- ne yapıp edilicek o doktorun parası bulunucek :18::18:
4- ilaçları dogru düzgün kullanıcem :26:
Böyle işte ben kimseye demeyi düşünmüyorum hamile kalınca bir eşim bir ben bilsem yeter strese giriyorum vallahi:18::18:işşallah bu düşündügümede saygı gösteririler eşim ban ayeter işşallah birde tabi rabbim var yanımda ondan başka sıgınıcak kapım yok çünkü11 senelik evliyim 32 yeni girdim 3 evladımı kaybettim kilo vermeye başladım 118 kilodan 85 düştüm işte böyle doktora kalsan 10 kilo fazlam var ban kalsan 15 bakalım işte ben böyle bir insanım o ilaçlarıda bebegim için içiyorum vucudumu bebegime hazırlıyorum canım anladımı topragam

deme öyle mukaddes deme yaktım kız beni saprina ne karataymış yavkan grubuna göre kitap aldımkitapta domates biber türleri daha neler yenmiyorumonlarıda çıkarırısam tam olucek oldun zapzayıf hatun
harika bende istiyorum bu kitaptan arkadaşta var istiyimde versin okuyum bari
o zaman yağsız olarak suda pişir,çılbır yani

Ins cumaya kadar hem bunu korurum hem de daha cok veririm :)
Az once 40 dakika yuruyus yaptik esimle.
Iftara yarim saat kaldi. Iftar icin de kofte yapiyoruz.
Optum sizleri.. Gelcem yine..
onları öpme beni öp onlar kakaallah beni ne yapmasın kafayı sıyırdım zaar bu aralar kafam yerinde degil canım sıkkın nedense
iftarda neler yedim

1 hurma
1 kasik brokoli corbasi
6-7 kofte (keten tohumu kattim galeta unu yerine)
salata
1 cb ceviz/badem
2 kuru kayisi
2 minik milfoy borek patatesli

3 sise kadar su. 1.5 litre yani, bi de cay..

Iste bu kadar..
kendini ödüllendirmişsin bakıyorumda bir daha görmiyim küçügüm dimem yirsin gene şaplagı

şimdi gelelim yedikelrime
1- dünden kalan sahurdan melemen var onu yedim
2-5 kayısı kurusu 5 ceviz yedim
3-diyet çayımı içtim
suyuda tüketmeyi düşünüyorum ha unutmadan dün 2 litre bitti bakıcez hergün 2 litre 3 bir çıkarabilsem:18::18:
Akşamada ne yerim allah bilir bir bakmışsın taze fasülye bir bakmışsın patlıcam yemegiyapınca derim sizlere kimseler yok yap tek kaldım burda terkedildimmmmmmm

sallis emeğne sağlıkk:)

yağmurdamlası bende 77yiimmm:))))

paşam alternatif tıp denediniz mi hiç ? çokmu pahalı bu doktor başka bi çaresi yokmuymuş bunun rahim açılığından mı kaynaklanıyo yani onun mu amelyatnı olman lazm?

canım 300 muayenesi her hafta çagırıcam dedi beni rahim boyu mesela normal bir kadında 5 santimerteyse bende 2.5 santimetre rahim bir aya gelince taşımıyor su Damacanasını düşün bir Balona su doldur damacananın içine at hemen giriyor degilmi benim bebeklrimde öle oluyo 5 aya gelince doguyorlar aslında apdominal serklaj diyorlar karındangirp rahim agzımı dikiyorlar 10 milyar canım hem bende kan pırtıolaşmasıda var hemde pko var pko hormpnum çok çalıştıgımdan rahimi 4 dörtlükte dikilse bir den kısaltabiliyormuş onun için diyete girdim ocaktan beri varya açım aç insan açlıktan aglarmı istedikelrim şeyleri yesem pişman oluyorum çok işim zor allaha kaldı anlıcagın istedigim hayırlı saglıklı evlatlar beni anca bebekleri olanlar anlar hede kaybedenler kolay degil 3 kayıp canlı doguyorlar elindenbirşey gelmiyor sütlerim boşa gidiyor 40 çıkmasıda cabası içim canım anne kalbim acıyorbazen diyorum çokmı ısrar ediyorum ama istiyorum inan erkekkardeşimin oglu yeni dogdu çocuk yanımda sevmiyor geline sordum abla sen üzülme diye sevmiyor dedi ban acıyorlar diye eveime gelince çok agladım evlatsızlık okadar zorki hani nefes alamasınıya öyle kendi evlatlarıma hayaller kuruyorum hep kucagım alıcaktım emziricektim olmadı yetmedim yetemedim ömürüme eşimede dedim gitti gene kızımız yavrumunum bir saçları vardı simsiyah nasıl gözümün önünden gitsin çok kötüyüm çok öyle böyle degil evlat hasretiyle yanıyor bu kalbim olsada saglıklı hayırlı öpsem koklasam ban sakat diyenlere bakın ben sakat degilim işte yavrum desem eşimin kucagına versem bak canım başardım diye inan kızım ölünce eşimin elelrine satrıldım vallahi elimden geleni yaptım ne olur beni boşa demişim o canımın acısıyla eşim okadar iyiki sorma olsun sen varsınya dedi bilemmi oda evlat hasretiyle yanıyor ne biliyim gen açtımmuslukları ben yatek çarem yaradanım ondan başka sıgınacak kisem yok yardım edenimde yok ben nasıl kalkıcam diye düşünüyorum doktorun altından

Son düzenleme:
canım benimmm ben simdi ne diyim sormaz olsaydm üzdm iyice.. yaşadklarını anlamamın imkani yok ..Allah yardımcın olsun bak sen hepmzden daha güzel kilo vercen bu senin yapmak zorunda olduğun birşey .. böyle hamilelik süresnce bi klinkte kalablcegn sürekli bakım altnda olablcegn bi yer varmdırki hastane gbi belki oyle olablr Allah sana sabır versin daha başka doktorlara görünseniz amelyatsz yaplcak bişeyler olablr belki amelyatta kesn degl diyosun ben cok üzüldüm şimdi ama cil xayıflaman gerekiyo canım benim hamilelgnde eglmemen bile gerekiyomuş senin..

canım çaresi dikiş çaresi igneler en büyük çaresi para çok uzun bir süreç beni bekliyor kilo vermekle işim bitmiyor hamileykende aynı kiloda kalmam lazım gerekirse doktorun vericegi diyeti uygulucam kızımda hep derdim bombası çekilmiş bir pimin üstündeyim zamanında patlasa zamansız patlamasa diye kimse beni anlamıyor diyorlar aglama gene olur benim ne çektigimi nerden billiyorsunki konuşuyorsun sen hiç bilirmisin yavruylarımdan geriye kalan ultroson kagıtları var onları öpüyorum seviyorum hasretimi geçiriyorum ben 3 ebladımı nasıl unutuyum ne zor sakatlıkları yoktu saglamlardı trabbimin bildigi birşey var haşaisyan etmiyorum kendi için yaratmış ama üüzülüyor insan düşün kocaman oluyor karnım hissdiyorsun tekmelerini duydum ben nasıl anlatayımki sana hani biri doguru zamanında alır kucagına öğpre koklar elinden alırlarya evladını benimkide o hesap kimse içimdeki fırtınayı bilmiyor bilemezde ben ne zorlukla verdim bu kiloları insan açım diye eşine sarılır aglarmı abartmıyorum acıtasyonda yapmıyorm hem dedim paş evladına kavuşmak istiyorsan gidicek bu kilolar inan çok zor eşimin yizine oglum bundan ne köy ne kasaba olur bu sakat bunu anasının yanına yolluyalım sana dogurgan biri karı alalım bu beceriksiz bunun vucudu bebegi kusuyor taşımıyordiyen çokoldu dogum ederler gidersin sevicen degilmi ay uyuyor emsin alıyıummı kucagım adersin aaman yeni emdi kusar sonra derler sonra zamangeçer bebegi görüyüm dersin aman uyuor sonra gel derler ben çok yaşadım bu duyguyu ban sende iş yok bırak bu bebek işini dediler bu benim gittigim doktor en iyisi canım türkiyede 2 onada arkadaşlarım saayesinde gittim durumumuz var allah için ama yagımızla kavruluyoruz hayat okadar pahalıkıaman uzatmaya gerek yok allahım işşallah eşime hayırlı kapılar açarda yavruma kavuşurum çok özledimim kızımın ogullarımım tekmelerini inan sözün bittigi yerdeyim

inşallah olcak canım sen ne gerekiyosa yapcaksın bir buçuk yıl zayıflaman zayıf kalman inşallah sana güzel şeyler getrcek sen umudunu kesme kim ne der düşünme eşinde çok iyiymiş Allaha şükür ..:) sen yapablcegn yaplması gereken herşeyi yap kilonu ver harlsıyla ilaçlarnı tedavni aksatma bak yoluna gircektir doktorun biliyodur yapanlarda vardır çocugnu senin durumunda deglmi? yoksa boşuna tedavside olmazdı gecicek inşallah acıların hep aklında olcak o 3 yavru ama kısmet buymuş.. sende alcaksın kucagna bebegni büyütceksin koklıcaksın merak etme bunları düşün hep bunlar güç versin sana... bıırakma kendini zaten bırakcak biri deglsin sen inşallah olucaktr canım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…