- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
- 198
Karbon hesabi ne demekki ?
ya aslinda ben konusabiliyorum yabanci arkadaslarimda olmustu bendeki sıkintida hazrligi atlamak egtimimde ingilizce olcak onlar korkutuyo beni bide burs olayi var yarim yamalak ingilizcemle töbe alamam yani kelime ezberlemem lazim baska yolu yok demekki sen sansliymissin egtimini ingilizce alman cok guzel olmus keske benmde olablseydi oyle neyse caliscam yapcam sadece sozluk okuyarak italyanca ve ingilizce konusan birini taniyodum oluyo demekki:)
He,he,heNev bak su saatten itibarren sifir kacamakla bu haftayi bitirelim etkisini gorursun sucu programda bulma:)
Canım benim,çok geçmiş olsun.Sağlıkla dön aramıza inşallah,özledikSlmm canlarımm benn geldimmNasılsınızzz bakalımm Benn iyiyim bugün ilkk kezz yürüdüm kendimi yeni yürümeye başlayan bebekler gibi hissediyorum çünkü bir haftadır ameliyat yerimde bir tüp vardı ondan yürüyemiyordum dün çıkardılar sonunda kurtuldum ondan Rahat rahat da oturabiliyorum ameliyat yerimde acıyo ama normal derecede katlanabilinir yanii Burada hastalarla hemşirelerle doktorlarla kanka oldum resmen doktor salmayacam diyor Şaka biir yana bu cuma taburcuyum hafta pataloji raporlarım gelecekmiş ona göre tedavi eedecekler sanırım zatenn çok uzun sürdü bu yatışş şimdiye çıkmam lasımdı sıkılmaya başladım ama pazar biraz ateşim çıktı diye annem panik oldu dooktor da önlem için salmıyor bakalım hayırlısı çok sıkılıyorum bir an önce çıksam
Oh,maşallahyihhuu yine mesaj birincisi olmusum
en cok bos vakti olan bnm galiba :))
iftarda yalnizim ya uhhuu( esim arkadaslariyla iftar edicek..
ben yine iftardan once tartildim bu sefer 61.6 geldim yine cok sukur :))
Harikasın canım,tebrik ederimherkese hayırlı sabahlar arkadaşlar...
dün iftara kadar yattım gözümü zor açtım.. iftarda eşim tavuk sote yapmış onu yedik..
şimdi daha iyiyim çok şükür... bu gün oruç tutmadım kızı fiziğe götürücem çok zor oluyo iki çocukla yollarda...
bu arada iftardan önce 60,1 geldim... iftardan sonra da 60,9...
ilk hafta olunca ödem tabi giden ama olsun bu hafta derece bekliyorum kendime ve takıma inşallahhhh...
Bunu ben de çok yapıyordum geçen yıl ama gün içi değişkenlikler,moralimde de dalgalanmalara sebep oluyordu,ben de yalnızca iftardan önce ama hergün tartılıyorum artık Mai'cimbir de ben tartı kolik oldum arkadaşlar... iftardan önce iftardan sonra, shurdan önce sahurdan sonra ve gün içinde de bi kaç kez tartıya çıkıyorum...
bu iyi değildir değil mi...
Pirinçle atarsın eminim canım benim,moralini yüksek tut yeterGünaydınnnn
dün beni kaçamaklrımdan dolayı o kadannn patakladınız,bu sabah dünküyle aynı çıktım,vermemişim normal olarak ama almamışım da hııhpirincim pişmek üzere.biraz sonra yoğurt eşliğinde yiyeceğim,yanında da şekersiz çay
Kesintileri ve özel hayatımdaki kabuslar yüzünden 6 ayı saymazsak 1 yıldır diyetteyim ve pirinç benim için her zaman ciddi bir kurtarıcı oldu,çok severek yaptığım bir detoksturcanım aslında pirinç diyetiyle ilgili kesin net bir bilgi yok.netten çok araştırdım.sonuçta aşağıdakini buldum.sebze ve meyve az kalorili olduğu için çocuğunlukla yiyorlar.yoğurt bile protein içerdiği için yasak diyenler de var bu arada
''Pirinç lapasi diyeti
kesinlikle denedim vede cok faydasini gordum ben sahsen her persembe yaptim ilk zamanlar gunde bir kilo verdim sonrasindada en kotu sonucum 300 gr di
tabiki sagliksiz butun sok dieytler sagliksiz ama motivasyonu super
kilolar geri geliyormu diye soracak olursaniz dikkat ettiginiz zaman kesinlikle gelmiyor ben dikkat etmedigim icin geri aldimama kesinlikle yemek yemekten ileri geldi yoksa a
alinmiyorr Ayricada cok tok tutuyorr
Pişirme Metodu
1 çay bardağı pirinci, 3 çay bardağı suda haşlıyorum. Pirinçler dibe yapışmadan altını kapatıyorum. Azıcık su kalıyor yani..
Üzerine
- kırmızı pul biber
- nane
- sumak
- kara biber
koyuyorum bol bol.. Öyle ki pilavın rengi değişiyor iyice..
Üzerine 2 tepeleme dolu yoğurt (Danone)
Güzeeelce karıştırıp yiyorum. Yanında da cin biber/meksika biberi/sivri biber yiyorum. 3-4 adet
Toplam Ölçü:
Bir günde 3, eğer aç hissediyorsam maksimum 4 çay bardağı pirinç tüketiyorum.
Yan Gıdalar:
Mutlaka 2 öğün meyve yiyorum.
Bir ara öğünde de badem/ceviz türü şeyler yiyorum. Toplam ölçü avuç içindeki yuvarlak bölümü geçmeyecek şekilde. Toplam 6-7 adet maksimum
İçecekler:
Bir bardak sütlü nescafe (şekersiz)
Bir şişe Çamlıca light gazoz
Bir fincan doğadan portakallı form çayı (tatlandırıcı ile)
Bir fincan beyaz çay (içinde yeşil çay ve meyve kabukları olan bir karışım: Lipton)-tatlandırıcı ile
3-5 fincan siyah çay (şekersiz)
2-3 fincan türk kahvesi (yarım kesme şekerli)
sonucc
:birgunde 1 kilo''
Hoşgeldin canım7. takıma katılma başvuru formu
adınız: Zeynep
yaşınız: 34
işiniz: Öğretim Üyesi
şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız: Çocukluk ve gençlik yıllarından beri kilolu sayılabilecek biriydim ben. Ancak üniversite yıllarında ve yüksek lisansımı yazarken zayıflayabildim. Sonra evlilik ve çocuk derken yine kilolu günlerime geri döndüm. Şimdi yine zayıflamak istiyorum.
kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum): Kilolu olduğumu biliyordum ama etrafımdakiler kibarlıktan pek bir şey demiyorlardı. Lakin bir konuşmada çok kilolu olduğumu yüzüme vurduklarında bundan pek de hoşlanmadım.
boyunuz: 163
ilk başladığınız kilo: 74
hedef kilonuz: 60
hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba: Açıkcası herhangi bir yöntem denemedim. Yaklaşık iki aydır kk ve diyet listeleri vasıtasıyla kendimce bir yol tutmaya çalışıyorum.
bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun: Zayıflamak giyim stilimi değiştirmeyecek ama en azından istediğim bedeni bulmakta zorluk çekmemeyi ümit ediyorum. Biz büyük beden satmıyoruz denilip bazı mağazalardan adeta kovulmak zorunda kalmıştım (koton gibi) artık bedeni utanmadan yüksek sesle bile söylemeyi istiyorum.
zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir: Zayıflamaktan hedefim aslında iyi beslenmek. Çünkü benim kilolu olmamın sebebi aburcubur, çikolata ve hamur işleri idi. Ama şimdi kahvaltıyla, sebze yemekleriyle, süt yoğurtla sağlıklı beslenmeyi öğrenmek istiyorum ve bunu hayat boyu devam ettirmek...
diğer(eklemek istediğiniz): Evliyim, 3,5 yaşında bir oğlum var, yeniden hamile kalmak istiyorum, bu süreçte de zayıflayabildiğim kadar zayıflamak ve hamile kalırsam da sağlıklı beslenerek az kilo almak. Bunun içinde motivasyonun şart olduğuna inanıyorum. Özellikle benim gibi sağlıksız şeyleri sevenler için. Bunlardan uzak durmak gerçekten zor. Kaçamaklar yapsam bile bu forum sayesinde kendimi toparlamam kolay oluyor.
Eğer kabul ederseniz ben de sizlerle birlikte olmak istiyorum. Yarışmak hususunda çok azimli değilim ancak sizlerden öğrencek çok şeyim olduğuna inanıyorum.
Selamlar.
Özel günün yaklaşmış olabilir canım benimbugün çok duygusalım durgunum kızlar yaa...hiç bir sebepte yok aslında...
İşte geldim burdayımnevemi sorsaak bebem kız nev nerdesin kız agzımıza bir kaşık bal sürdün şimdi yoksun
sagol bebem az yiye yiye midem küçüldü galiba canım fazlası zarar deyom kendi kanımcavayy masallah nasil anlamadin 3 ay boyunca, hey gidi ya Rabbim in isine bak sen :)
hmm ben de aslanim, bi kukrerim hepiniz kacarsiniz hee
yesil erik cim hosgeldin canimseni burda gormek cok guzel
saphira cim kaza geciren cocuga cok gecmiz olsun, Rabbim sifa versin ins...
Ipek cim sonuclarin iyi cikmasina cok sevindim, ins en hayirli zamandan gelir bebisin..
Saliss cim de taburcu oluyormus, ins patoloji de iyi cikar da terapi ye gerek kalmaz insss..
ananecim tebrik ederim 600 kalorilik sporun icin :)
benim yuruyus um 209 kaloriymis 1 saat i. ona gore 3 saat yurumus gibi olmussun yani masallah canim..
pasacim sen de az oz yemissin masallah canim..
shopa cim duygusalim demissin dizilerden olabilir, havadann, oructan reglden.. ben de bi kac gundur cabuk sinirleniyorum
esimden bi sey istiyorum baktim mirin kirin, basliyorum fircaya, o da avrupa avrupa dizisinden ornek veriyo, bi seyi de firca yemeden yap diyor yesim kocasina, onu mu ornek aliyosun diyo. aslinda firca yiyince hemen kabul ediyor ve yapiyor kolay oluyor yani
bende koçum naberhoşgeldin Zeynepçimİnşallah hep birlikte kurtulucaz kilolardan
Boyumuz aynıymış ve benim de 3.5 yaşında bir kızım var.Allah bağışlasın hepsini
diyet olarak karatay diyetini çok tavsiye ediyorum ben 6 ayda 20 kg verdim karatay diyetiyle ancak benim sindirim sistemime iyi gelmediği için bırakmak zorunda kaldım.Çok sevsem de maalesef artık uyulayamıyorum.Karatay uymaz dersen diyetisyen listesi uygulamaya başladım yeni,onu da verebilirim veya diyet uzmanımız nev81 e müracaat edebilirsin
regldendir kesin
kız bebek sütü kusmaz o nerden çıktıhamileyken bebek emzirilmez,süt bebeği zehirler,içeriği değişirmiş
canım hamileykenki sütün 1. bebeğine dokunmamış mı? Çok azmış araları,çok zor olmuştur.allah yardımcın olsun canım
pişt ben de akrebimkızımla d.günlerimiz aynı,kızımın yükseleni de akrep hatta eşim oğlak
He,he,heNev bırakmadı,şu an itibariyle geçen haftaya göre 500 gr ekside ve yarına daha iyi olabilirrrrrr
Canım benim,çok geçmiş olsun.Sağlıkla dön aramıza inşallah,özledik
Oh,maşallah
Harikasın canım,tebrik ederim
Bunu ben de çok yapıyordum geçen yıl ama gün içi değişkenlikler,moralimde de dalgalanmalara sebep oluyordu,ben de yalnızca iftardan önce ama hergün tartılıyorum artık Mai'cim
Pirinçle atarsın eminim canım benim,moralini yüksek tut yeter
Kesintileri ve özel hayatımdaki kabuslar yüzünden 6 ayı saymazsak 1 yıldır diyetteyim ve pirinç benim için her zaman ciddi bir kurtarıcı oldu,çok severek yaptığım bir detokstur
Hoşgeldin canım
Özel günün yaklaşmış olabilir canım benim
İşte geldim burdayımCanım ben iftardan sonra girebiliyorum,gündüzleri pek olamıyorum ama sahura kadar buralardayım,pirinci şiddetle tavsiye ediyorum.Pilav olarak yenildiğinde tam bir kalori deposu olan pirinç,haşlandığında tam bir kalsiyum deposuna dönüyor ve muhteşem ödem attırıyor,denenmeli mutlaka
bende koçum naberhem sen beni neden alıntı almadın bakalım
:) bunalim valla izleme hic dun dedin ordan geldi aklima sevep olarak
Konyami ora yagmasin yagmur ya ben havuza gdcem yariin
Ben yayim canim:)
O vercek tabi :) bende annemden kiloluydum veriyrum iste daha onun kadar olamadk ben daha cok utaniyorum valla:)
kızımıda yarısmaya eklermısınızz:))))
İnş dediğin gibi olur tatlım 74 ten aşağı bi inemedim gitti tatlımkurtulcaksın canım benim 4 ay var kasıma azimle 15 20 kilo gider yavrunun kokusunu düşün:)
Ammaney ben bunların yarısını bile yemiyorum ama giden 300 gr olmuştucanım aslında pirinç diyetiyle ilgili kesin net bir bilgi yok.netten çok araştırdım.sonuçta aşağıdakini buldum.sebze ve meyve az kalorili olduğu için çocuğunlukla yiyorlar.yoğurt bile protein içerdiği için yasak diyenler de var bu arada
''Pirinç lapasi diyeti
kesinlikle denedim vede cok faydasini gordum ben sahsen her persembe yaptim ilk zamanlar gunde bir kilo verdim sonrasindada en kotu sonucum 300 gr di
tabiki sagliksiz butun sok dieytler sagliksiz ama motivasyonu super
kilolar geri geliyormu diye soracak olursaniz dikkat ettiginiz zaman kesinlikle gelmiyor ben dikkat etmedigim icin geri aldimama kesinlikle yemek yemekten ileri geldi yoksa a
alinmiyorr Ayricada cok tok tutuyorr
Pişirme Metodu
1 çay bardağı pirinci, 3 çay bardağı suda haşlıyorum. Pirinçler dibe yapışmadan altını kapatıyorum. Azıcık su kalıyor yani..
Üzerine
- kırmızı pul biber
- nane
- sumak
- kara biber
koyuyorum bol bol.. Öyle ki pilavın rengi değişiyor iyice..
Üzerine 2 tepeleme dolu yoğurt (Danone)
Güzeeelce karıştırıp yiyorum. Yanında da cin biber/meksika biberi/sivri biber yiyorum. 3-4 adet
Toplam Ölçü:
Bir günde 3, eğer aç hissediyorsam maksimum 4 çay bardağı pirinç tüketiyorum.
Yan Gıdalar:
Mutlaka 2 öğün meyve yiyorum.
Bir ara öğünde de badem/ceviz türü şeyler yiyorum. Toplam ölçü avuç içindeki yuvarlak bölümü geçmeyecek şekilde. Toplam 6-7 adet maksimum
İçecekler:
Bir bardak sütlü nescafe (şekersiz)
Bir şişe Çamlıca light gazoz
Bir fincan doğadan portakallı form çayı (tatlandırıcı ile)
Bir fincan beyaz çay (içinde yeşil çay ve meyve kabukları olan bir karışım: Lipton)-tatlandırıcı ile
3-5 fincan siyah çay (şekersiz)
2-3 fincan türk kahvesi (yarım kesme şekerli)
sonucc
:birgunde 1 kilo''
Kız yok ayol 2 yaşta çok azmış.3 yaş ideal bence.Nasip olursa bize tabi.Seninkiler zor olmuş tatlım yaa.Ablamınkilerin arası 1.5 yaş ama bir ara depresyona girdi yani.2 yaş ideal...
benim kuzuların arasında 10 ay var... büyüyolar büyüyolar da gel bi de bana sor...böyleyim sürekli pasaklı
yeşil erikcim aynen benim ideallerime sahipsin tatlım hoşgeldin takımaBen de çoook severim yeşil eriği hem de tuzlayıp yemeyi... inşallah ben de hem hamile kalabilmeyi hem de az kilolu bir hamile olmayı başarmak istiyorum. Öncesinde iyi bir kilo verebilsem süper ötesi olacak tabi
Ne oldu sana tatlım içerlediğin bişey vardır belki bazen oluyor farkedemiyorsun ama derinden etkisi ortaya çıkıyorbugün çok duygusalım durgunum kızlar yaa...hiç bir sebepte yok aslında...
Hmm o da yapmış olabilir haklısınaşkı memnuda yapmış olablir:)
oyy nasıl bir sürpriz nasıl bir hamilelik olmuş.4 ay hamilelik geçirmişsin gibi.Rabbim bağışlasın sana yavrularını6 aya kadar emzirdim canım... 2. bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde çoktan 3 aylık olmuştu...dr geç ultrasonda kesene bakalım dedi... ultrasona bi girdik kese ne kelime sıpa kocaman olmuş dönmüş popişini yatıyo...Allahın hikmeti işte... 3 ay fazladan verdi 1. kuzumun sütünü... zaten hamileliğin şokunu atlatamadan 4 ay sonra doğum erken doğum yaptım.. .
Çok şükür bi sıkıntımız yok tatlım her evde olanlardan var işte.Biz birde aynı gün doğumluyuz 4 kasımabooo akrepler mi bastı burayı...
ben de kasım doğumluyum...
nasıl 2 akrep anlaşabiliyor musunuz..
benim eşim aslan... sabah akşam didişiriz...
Yani patates cipsi krem santi tereyagi tamam meyve hayirmi ben sevdim bu diyeti cidden gdiyomu o kadar kilo ya bu dyetm bitsin ona baslym bi:) ben meyve severim aslinda meyve suyunuda oylee
zero nun karbonuna bak bakalim belki o da sifirdir. :44: adi ustunde..Yapamam ama cola sikinti benm icinnapcam bu kolayi ya icmemelym
Aynen canim ya bende 4 yildir kaldim 74 72 76 geziodum hep degscek ama buİnş dediğin gibi olur tatlım 74 ten aşağı bi inemedim gitti tatlım
Ammaney ben bunların yarısını bile yemiyorum ama giden 300 gr olmuştu
Kız yok ayol 2 yaşta çok azmış.3 yaş ideal bence.Nasip olursa bize tabi.Seninkiler zor olmuş tatlım yaa.Ablamınkilerin arası 1.5 yaş ama bir ara depresyona girdi yani.
yeşil erikcim aynen benim ideallerime sahipsin tatlım hoşgeldin takıma
Ne oldu sana tatlım içerlediğin bişey vardır belki bazen oluyor farkedemiyorsun ama derinden etkisi ortaya çıkıyor
Hmm o da yapmış olabilir haklısın
oyy nasıl bir sürpriz nasıl bir hamilelik olmuş.4 ay hamilelik geçirmişsin gibi.Rabbim bağışlasın sana yavrularını
Çok şükür bi sıkıntımız yok tatlım her evde olanlardan var işte.Biz birde aynı gün doğumluyuz 4 kasım
evet canim ama tabi oyle diye abartmamak lazim sanki,
protein agirlikli beslenmek bi cok diyetin ortak noktasi,
karbonu yok diye bol bol yag yiyin demez ama sanirim hic kimse.
zero nun karbonuna bak bakalim belki o da sifirdir. :44: adi ustunde..
hmm baktim zero 0.1 mis baya az yani :)
diet coke da 0.1
normal coca cola 27k. bundan kesinlikle uzak dur, gunluk karbon hakkinin yarisi buna gider, bi de bu sadece 1 bardak icin.
Aynen canim ya bende 4 yildir kaldim 74 72 76 geziodum hep degscek ama bu
Karbonhidrat degerimi 27 sisede yazan yani normal kadar dan bi bardak zerodan 270 bardagami esit bu diyette dogrumu anladm :)
Sende mi tatlım maşallah yok mu arttıran akrepler bastı 7. takımıneler cektıgını analayabılıorummm:)
hosgeldın zeynepcım.inşallah ıstedıgın kıloya kavusursun..bende burda yenı sayılırım.dunya tatlısı ınsanlar..cok cbk alıscagına emınım
bende akrebım:)))
Sen nerde yaşıyorsun tatlımkolay gelsin canim :)
canim ben ortaokuldan once hazirlik okumustum,
universitede de dersler ingilizceydi, bunun cok faydasi oldu.
ama yine de yasayarak ogrenmek cok farkli,
buraya gelmeden ingilizce bildigimi zannediyordum,
ama konusmak iletisim kurmak cok farkli,
her sey soylemenin belli bi yolu var, hatta oyle bi kitap da var baya kalin "how to say it" diye.
insan bi cok seyi yasayarak ogreniyor canim malesef..
mesela ilk geldigim zamanlarda, otobuste birisine, yana kayar misiniz demeyi (could you please move over there? gibi bi sey), markete bi sey iade etmek istedgimi (I want to return this) soylemeyi bilmiyordum.
ama hepsini ogreniyorsun iste..
Seni atlarmıyız kaptancım kaptanı akrep olanın cemaatide akrep olur tabikipişt ben de akrebimkızımla d.günlerimiz aynı,kızımın yükseleni de akrep hatta eşim oğlak
Aynen canim ya bende 4 yildir kaldim 74 72 76 geziodum hep degscek ama bu
hoşgeldin zeynep
neler cektıgını analayabılıorummm:)
hosgeldın zeynepcım.inşallah ıstedıgın kıloya kavusursun..bende burda yenı sayılırım.dunya tatlısı ınsanlar..cok cbk alıscagına emınım
bende akrebım:)))
yesil erik cim hosgeldin canimseni burda gormek cok guzel
hoşgeldin Zeynepçimİnşallah hep birlikte kurtulucaz kilolardan
Boyumuz aynıymış ve benim de 3.5 yaşında bir kızım var.Allah bağışlasın hepsini
diyet olarak karatay diyetini çok tavsiye ediyorum ben 6 ayda 20 kg verdim karatay diyetiyle ancak benim sindirim sistemime iyi gelmediği için bırakmak zorunda kaldım.Çok sevsem de maalesef artık uyulayamıyorum.Karatay uymaz dersen diyetisyen listesi uygulamaya başladım yeni,onu da verebilirim veya diyet uzmanımız nev81 e müracaat edebilirsin
Hoşgeldin canım
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, hoşbulduk. Gerçek manasıyla 7. takımı çok hoş buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?