Meyve asidinden dolayi aciktiriyo sanirsam aynen ya hep bi zorluk var normal bi program olsun yavas veriym derdindeyim artik bu diyet biraz şok diyet gbi gorundu bana cunku elma yerine tavuk ye bence sen nev napiyosa onu yap canim:) zaten fazla bi kilon yok uzun surede verirsen kalici olcagna inaniyorum bide nasi bi karatay yaptin ekmek yokki onda:)
Aslında ben ekmeği çok aramıyorum,bi ara karataya uymak istemiştim o zaman alıştım galiba. Ama elmayla akşama kadar harbi acıkırım:)
10gün denesem ve hiç evden çıkmasam iyi olur,tansiyonum falan düşerde:)
Elmadan sonra resmen acıkıyorum sanki,özellikle ekşi yeşil elmalardan sonra:) Diyettede o elma yenir diyorlar,ne kadar zor şey varsa hepsini önümüze koyuyorlar maşallah.
Ama aklıma çok yattı sanki,denerim gibi
Ben yatym bacilarim hep erken yatmaya basladm bu aralar yarinda sonuclar aciklancak sanrm bana dua edin yaa:) heyecan ve umutsuzluk hislerimle uyumaya gidiyorum ben Allah a emanet olun kizlar :)
canım ben de sonradan yazdım aslında aralarda kalmışCanım Ayça'nın diyetini inceledim,bu diyet sporsuz haftada 0.5 kiloyu bile zor götürür,şimdilik ramazandan dolayı spor yapamadığım için bende pek faydası olmaz sanıyorum...
Hangi diyet kuzum?
Ben tavuk ve soda yapıcm canım,eminim daha hızlı götürecek
canım elma beni de çok feci acıktırıyorGerçekten hiç sağlıklı görünmüyor ama en azından akşamları yemek var. Birde akşama kadar elma acıktırmaz mı? Beni hiç tok tutmuyor,şişiriyor ama aç bırakıyor :)
Şu okul başlamadan doğru düzgü zayıflasaydım biDenesem mi bunu acaba :)
Akşam yemekte ekmek var mı acaba?Yanında yoğurt-salata gibi şeyler?
Zaten geriside klasik diyet listesi gibi,nasıl o kadar kilo verdiyor anlamadım:26:
hımm kızım öğleneri uyurken belki yapma şansım olabilir bununetten alıntıdır:
"Öncelikle bacakları çok iyi çalıştıran bir egzersiz olan merdiven çıkmanın, koşmaktan daha fazla performans gerektirdiğini söylemeliyiz. Hızlı biçimde merdiven çıkmak saate 1000 kalori gibi inanılmaz bir enerji harcatmaktadır. Merdiven çıkmak kaç kalori diye merak ediyorsanız kalori cetvellerine bakabilirsiniz. Orta tempoda merdiven çıkmak 1 saatte yaklaşık olarak 600 kalorilik bir yağ yakıyor. Günde 10-15 dakika tempolu bir biçimde merdiven çıkmak bile sizlere 300 kalori yağ yaktıracaktır ki bu aşağı yukarı 1 saat yürümeye eşdeğerdir. Merdiven çıkmanın yararları bakımından birkaç şey söylemek gerekirse özellikle kalça, baldır ve basen, göbek bölgelerindeki yağları eritmek, kısacası bölgesel incelme sağlamak için merdiven çıkmanın eşsiz bir egzersiz hareketini söylemek yanlış olmaz."
Fatih Ünv. kalori tüketim cetveline göre de 1 saat tempolu yürüyüş kadınlar için 280-320 kalori merdiven çıkmak ise 300-400...
Merdivenlereeeeee
ben yarınbaşlıcam ama şeftali veya üzümle denicem bakalım ilk sonuçlar benden olsun referans olayım size
netten alıntıdır:
"Öncelikle bacakları çok iyi çalıştıran bir egzersiz olan merdiven çıkmanın, koşmaktan daha fazla performans gerektirdiğini söylemeliyiz. Hızlı biçimde merdiven çıkmak saate 1000 kalori gibi inanılmaz bir enerji harcatmaktadır. Merdiven çıkmak kaç kalori diye merak ediyorsanız kalori cetvellerine bakabilirsiniz. Orta tempoda merdiven çıkmak 1 saatte yaklaşık olarak 600 kalorilik bir yağ yakıyor. Günde 10-15 dakika tempolu bir biçimde merdiven çıkmak bile sizlere 300 kalori yağ yaktıracaktır ki bu aşağı yukarı 1 saat yürümeye eşdeğerdir. Merdiven çıkmanın yararları bakımından birkaç şey söylemek gerekirse özellikle kalça, baldır ve basen, göbek bölgelerindeki yağları eritmek, kısacası bölgesel incelme sağlamak için merdiven çıkmanın eşsiz bir egzersiz hareketini söylemek yanlış olmaz."
Fatih Ünv. kalori tüketim cetveline göre de 1 saat tempolu yürüyüş kadınlar için 280-320 kalori merdiven çıkmak ise 300-400...
Merdivenlereeeeee
ben yarınbaşlıcam ama şeftali veya üzümle denicem bakalım ilk sonuçlar benden olsun referans olayım size
kızlar elmanın üzerine 1 çay bardağı süt içerseniz acıktırmaz..
ya da en azından ben acıkmıyorum...
zaten meyvelerden sonra mutlaka süt veya yoğurt yemek gerekiyormuş yoksa meyvenin diyete mi vücuda mı işte bi yerlere faydası olmuyodu...unuttum...
Bende bugün başlasam mı diyorum ama sodam bitti dün,çıkıp almaya üşeniyorum
Bunu ilk defa duyuyorum, acaba elmanın üstüne süt içsek o sodalı diyete ters düşer mi :)
herkese hayırlı sabahlar...
az kalorili bol hareketli bi hafta olur inşallah...
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]mesaj sayim gunleri[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yagmurdamlasi[/TD]
[TD]10-13-14 Agustos 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gerbera[/TD]
[TD]15-16-17 Agustos 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maviyesil[/TD]
[TD]22-23-24 Agustos 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ipek[/TD]
[TD]27-28-29 Agustos 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yesilerik[/TD]
[TD]30-31 Agustos, 3 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ananee
[/TD]
[TD]4-5-6 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pasa[/TD]
[TD]7-10-11 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senarist[/TD]
[TD]12-13-14 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maibeyaz[/TD]
[TD]17-18-19 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]shopa[/TD]
[TD]20-21-24 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nev[/TD]
[TD]25-26-27 Eylul 2012
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bayrami ve haftasonlarini cikardim,
yani kaptanimin dedigi gibi bu kabataslak bi sey.
musait olmayan baska biriyle yer degistirebilir,
bi sekilde hallederiz diye dusunuyorum
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]mesaj sayim gunleri[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ipekyol
[/TD]
[TD]10-13-14 Agustos 2012 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gerbera[/TD]
[TD]15-16-17 Agustos 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maviyesil[/TD]
[TD]22-23-24 Agustos 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yagmurdamlasi
[/TD]
[TD]27-28-29 Agustos 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yesilerik[/TD]
[TD]30-31 Agustos, 3 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ananee[/TD]
[TD]4-5-6 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pasa[/TD]
[TD]7-10-11 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senarist[/TD]
[TD]12-13-14 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maibeyaz[/TD]
[TD]17-18-19 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]shopa[/TD]
[TD]20-21-24 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nev[/TD]
[TD]25-26-27 Eylul 2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ipekyolla ben yer degistirdik..
kızlar geldım leslıe 5 mil yaptım..kaç kalorıye denk gelıo acaba?
Pek sevgili takım arkadaşlarım hepiniziii saygı ile selamlarım
Bu hafta patoloji raporlarımı alır almaz İstanbula gittim çünkü sonuçlarım pek temiz geldi hızlı büyüyebilen iyi huylu bir kitle çeşidi çıktı hatta doktor bile şaşırdı çünkü genelde bu tür kitleler pek iyi huylu olmazmış.Banada kendini hazırla demişti bende ona kendimi asla buna hazırlayamam böle hazırlık mı olur dedim..Neyse ki ben haklıı çıktım ..İnsan asla kendini kötüye hazırlayamıyor olmuyor yani ben beceremedim zaten ameliyattan sonra doktora ilk ayılma odasında ölmeyeceğim cesedim bu kadar genç olmamalı demişim gülmüşler bayaHastalıktan bana kalan kortizol tedavisi 105 kiloyla eve çıktım şu an 102 kiloyum ama ödem fazla kızlar adette olamadım ilaç verip durdurdu doktorlar ameliyattan sonra olmayayım diye çünkü ilaçlar nedeniyle kanama fazla olabilirmiş...Yani sonuç olarak süperim
Gelelim İstanbulaSize bir şekilde gideceğimi sölemiştim tabiki evde kıyametler koptuu duyanların kalbine indi annem delirdi ama benn gittim tabii Bu benim için çok önemli bir adım kızlar ölüm bana hiç bu kadar yaklaşmamıştı Rabbim bana acıdı ve ölüm var kulum dedi bence O yüzden kaybedecek vakit yok hayatta ..Bunu 24 yaşımda anladığım için rabbime şükürler olsun ...Artık çok çalışmalıyım iyi bir kul olmalıyım her anımı değerlendirmeliyim yoksa bir gün bir kan tahlili yaptırıp hayatım değişebilir yaşadığım tam olarak buydu...Vee kızlarrr artık resmen Florance Nightangale Cerrahi Yoğun Bakım hemşiresiyim hayyatta en çok isteiğim şey oldu sanırım
Gelelim üüzücü kısma ben orada lojmanda kalacağım laptopu kardeşim götürecek bende işe yeni başladığım için laptop alamam herhalde uzun bir süre yani interneete giremeyeceğim..Takımda boş yere yer kaplayıp durdu aylarca şimdi çok pişmanım gerçekten altından önemli bir hastalık çıktı ama olsun benim yerime güzel kilo veren birinin şansı olabilirdi. Şimdi SAPHIRAMDAN canım kaptanımdan beni takımdan ayırmasını istiyorum ammaa hep ziyaretçinizz olacağım güzel takımım bu birkaç ay giremmem muhtemelen laptop alıncaa yanınıza uğrarımm
Hepiniziiii çokk sevennnn salişinizzzzzzzzz
özellikle istanbul gibi bi yerde lojman imkanı süper olmu canım :106:Evett canım çok ii bi hastane bana sağladıklarııı olanaklara inanamazsınızz çok şanslı hissediyorum
tesekkürler canım ben dukana karar verdim yabi karar veremiyorum ama nolcam böyle
Dr. Ayça Kaya/ 1 haftada 3.5 kg diyeti
Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay
Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)
Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran
İkindi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)
Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve
Beraberinde en az 8 bardak su içilmesi öneriliyor, hatta 12 bardak içilebilirse çok çok daha iyi.
Egzersizle desteklenmeli.
Lys sonuclari canim ya bugun ya cuma bekliyorum artikNe sonuçları açıklanacak bilemedim ama iş diye tahmin ederek hayırlsını dilerim canım hakkında rabbim gönlüne göre versin inşallah
gunaydın kızlar nasılsınızzzzzz
herkese hayırlı sabahlar...
az kalorili bol hareketli bi hafta olur inşallah...
Gu naydin kizlar bu sabah 75.7yle falan basliyorum dukana senaristcim ne guzel kilo veriyosun cok sevndm benm kalbm yernden cikcak simdi o dereceyim aciklasnlar su sonuclari ya
ben yumurta kiriyim kizlar guzel bi kahvalti yapym simdi daha ozel doneme girmedm ya size yazmstm en son ne zaman olmusum ona bi bakcam simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?