canım sayım sorun değil bir şekilde hallederiz de,bu izin durumun kaç günlük olur?Çünkü biliyorsun izin durumları değişti.İzin aldığın zaman en az 2 haftalık alabiliyorsun,hatırlatmış olayım
yulaf kepeğini aktardan alma canım,çok kötü oluyor aktarlarınki.Bak kk daki dukan topiğini de oku istersen,facete de var sayfası,orda da yazar,herkes aynı fikirde,aktardan alınan yulaf kepeği berbat oluyor.ben doğalsan alıyorum 5M migrosta,Tansaşta filan var.Ben de bugün aldım yeni paketimi,doğalsan 400 gr. 6.45 TL Tansaştan aldım
yarın sabah kahvaltıda dukan krebi yap kendine.İlk başta atak evresindeyken yulaf kepeğini 1.5 y.k. yiyebiliyorsun günde.İstersen bir öğünde bitir bu hakkını,istersen diğer öğünlerine paylaştır.benim yaptığım krep : 1 yumurta+½ aida bardak yağsız süt+1 y.k. yulaf kepeği+azıcık tuz+½ çay kaşığı kabartma tozu bunları çırpıyorum.Teflon tavaya 1 damla yağ döküp,kağıt havluyla her tarafına sıvıyorum.Sonra normal krep olarak yapıyorum.Yanında yağsız peynir,lor,çökelek yiyebilirsin.1 haşlanmış yumurta yyiebilirsin,çay kahve içebilrisin şekersiz olarak.bunların dışında light veya yağ oranı oldukça düşük,dukana uygun jambonlar fümeler filan oluyor,onları da tercih edebilirsin..
örnek menü yapayım sana:
kahvaltı: 1-2 dukan krebi + yağsız bir peynir çeşidi + 1 haşlanmış yumurta + şekersiz çay
öğlen: 1 ad. tavuk göğsü haşlama veya ızgara + 2-3 küçük salatalık turşusu + ayran
akşam: ½ y.k. yulaf kepeği + 1 kase yağsız yoğurt karıştır ye,isterse kuru nane serp
sevgili saphiracım allah razı olsn ban dönümde güzel bir menü yazdıgın için
şimdi iyiki dedin yulaf kepegini bana eşime diyeyimde alsın :102::102:dün dışarı aktara gidicektim nasip olmadı halası geldi oturd 6 geliyodu kalktı sonra dedisinin işi vardı oraya gitti 7 geliyod eve geldi seviniyorm hade gidelim demezmi akşama misafir var dedim kim alt kattakiler geliyomş çaya hayda onlar birşey hazırla
allahtan kekim peynirli böregim vardı protetörölü yaptımya gelin dediki abla tarifi ver çok güzel yapmışsın dedi hoş herşeyin gzüel oluyo insanın bir el ayarı var dedi eşim ordan dedi bacım böe deyip şn şımartma
eşim dün malzeme almış profetürol için yap diye ama işim komiki protetörüller benim gibi topilik olmuş
bir dahaki sefere küçük yaparım işşallah
dkanada gelince canem brokolim kerevizim var kabak aldım haslayım yerim diye buhar aparatıfımda şimdi eşimde yerde ben onların hayaliyle yaşıyorm brüksel lahanasıda var sebzelerim bitsin işşallah haftaya başlıyım diyorm bebem hem ylaf kepegimide alırım peynirimi sütümü sponsorma bir öpücük veririm temem
kilomu tarttım bakalım adetimde 4 gibi olcek
memlekete gitmem gerekirse zaten 2 haftalıgına gidicem kilo bildiriminide amcamlarda pc var ordan yazarım olmadı birinizin telini alır ararım olmazmı:102::102:daha belli degil yane
ben sana yiyeceklerimi yazayım en iyisi
sabah kalkar kalakmaz ılık ballı limonl suıyumu içtim
birazdan kepegim var yarım yaglı sütlekrep yapıcem işşallah 1 su bardagı sütle yapıyorm
yanına peynir abedm domates yeşil biber ve diyet çay
öylende sebze haşlaması içindekiler brokoli brüksel lahanası kabak ve tavk kalçası bir adet onları haşlıcem yanına ayran
akşamada salata ve tarhana çorbası içmeyi düşünüyorm kankim
yürüyüşüde gidicektiğm bgün yattı geç kaşktım ama benim sagım solm belli olmaz
şu senzelerim bitsin işşallah haftaya başlarım hoş b hafta yiyebildigimi yiyeyimde aç kalmayayım barı
şimdi gerekli malzemeler
layt süt yogurt peynir
salatalık turşusu
ylaf kepegi
daha neler eksik balık tavk ve et
ymrta
okadar b hafta öle besleniyorm ha b arada kitapta 1.50 litre su diyor ben on 3 litre yaparım :101::101:
yürüyüşte 1 saat yürüsem temem eşimi arıyım diyeyim akşa eve gelinde söyle seni almaya geliyim birlikte yürüyelim diyeyim en iyisi
kızlar selam ben geldim:) tercihimide yaptım inşallah iyi bişeyler olur..
şimdiiii yesilerikçim turla toskanaya gitti siena lucca pisa saint bilmemne bolcada floransa gezdik dunyanın en iyi dondurmasını yapan bi yer varmıs orda şampanyalı dondurma yedim hiçte guzel değildi valla:) kızlr bi sürü yürüdük yoruldum hergun iki saat belki daha fazla yuruyus oldu yemekleri cok abartmamaya calıstım pizza yemedik zaten makarna ve pilav gibi bişeyleri var ondan ve tabiki tatlı kaçamaklarım oldu ayıptır söylemesi şarapta içtiğimden dukan bozuldu zaten ..tartı vardı otelde bi çıktım 73 ama kabız oldum yarın hemen form cayıyla kendi çayıma baslıcamçyumruk karete ne bulursam yapcam istediğim ölçülere kadarda bozmak yok söz ..size size şimdiden gunaydınlar olsun :)
herşey güzel olmş bebem şarap olmuşmu
kızma ama onn tögbesi kabl olmyomş diye duydum nasıl domz eti bize haramsa şarapta haram
hem sen beni neden götürmedin anca kendin git bir itayla görürüdük sayende
bu arada hoş geldin özlemişim varlıgını
kaptanım benim ceza puanım 8 di yine 7 yazmışsın
canım Allahtan hayırlısı inşallah sağlıkla büyür çok küçükmüş
geçmiş olsun arkadaşına da
canım hoşgeldin..
dukan'a devam di mi
ne kadar açık sözlüsün sen kanki
okurken ay ne güldüm kız demsene haberi olmasın ceza panaının
ama ne etcen açık sözlüyüz biz degilmi
selam kızlar.. neredeyse bütün takımın dukan yapıcak olması ne güzel.. eskiden iki kişiydik sadece.. angiera vardı.. sahi o izinli miydi ayrılmış mıydı :26:
geçen hafta kardeşim buradaydı çok fazla bozmamakla birlikte çok da hakim olamadım dukana atak evresi pek hayırlı geçmedi yani.. meyve kaçamağı yaptım bir iki, bi çıktığımızda da kardeşimin tabağından 3-4 kaşık dondurma yürüttüm. bi de 1,5 bardak meyve suyu içtim.. tuz konusuna hiç dikkat edemedim.. yarım yamalak oldu yani bırak atak evresine syir evresine bile benzemedi..
bu sabah da 1 tane erik yedim 1 yudum da çavdar ekmeği
ne yiyeceğimi ne edeceğimi de bilmiyorum öğle öğünlerim boş geçtiği için akşam hiç tatmin olmuyorum.. beni dukana bağlayan tek şey soğuk sütlü kahvem o kadar :106: kendi evimde olsam akşamdan yemeğimi hazırlar getiririm iş yerine..
eşim haklı mıymış ne :26: gerçekten de olmuyo böyle.. ama devam edcem yinede.. şu andan itibaren meyve yasağını da delmicem.. bi de ben dukan'ı 5+5 yapıcam.. biliyorum sıkıcı oluyor diyorlar ama daha düzenli daha kurallı daha takip edilebilir gibi geliyo bana o yüzden öyle karar verdim.. önümüzdeki 5 gün sebze+protein.. salatalık ve peynir kurtarıcım olacak sanırım..
dün bi eve baktık :97: 200 m2 :97: çok güzel ankastre mutfak :97: eşim bugün ev sahibi ile görüşecek
hadi inşallah hayırlısı olursa eğer belki de haftasonu çıkarım eve
tabi mobilyaların da gelmesi gerekiyo :26: ben bugün bi uğrayıp sorayım ne zaman geleceğini en iyisi :106:
inşallah olur ya artık bıktım
ben dkanı yapınca hiçmi meyve yiyemicem ya:44::44:
sizde hafta başı bizde hafta ortası
aslında bu sene hacca gitmeyi düşünüyordum ama mağlum sebeplerden gidemeyeceğim
çok kötü denk geliyor tamda haccın başına
canım olurda gidersen banada da et biliyosn sen beni
günaydın kızlar dün çok yorucu ama çok güzel bir gün geçirdim balçovada teyzemlerin bahçesi var oraya gittik patlıcan biber közledik büyük bir ateş yaktılar biraz patates salatası yedim 1 parçada tenekede tavuk yedim közler bitince tavuk pişirdiler bide
ceviz kırdım biber topladım ama çok eğlenceliydi
bide bugün regl oldum
bensiz acaba nasıl geçti bogazından bilmiyormki
ben kahvaltımı hazırlıyımda gelem bari dönerim birazdan yemek yapıcem temizlik var :104::104:neden elalemin hatnları devirim popom otrmyormki huy anacım hy
akşamın menüsünü düşünmedim ama çorba belli
yanına zeytin yagşlı fırasa yapıcem biber dolması doldruym dedim eşim istedi biraz neü sapıtmiş olabilir eş isteyince haliyle sapıtıyo
beni özleyin anacım ben gidiyim geliyim