dön tabi cnm kapılarımız açık her zaman biliyorsun yanlız gerçekten ya şu yardımcı olsa çok iyi olur bi önerin varmı cnm
ayrıldığın kilodan hesaplanacak cnm
döndüm tatlım o zaman bu arada sadece sana yardımcı olabılmek ıcın bana anlatırsan ne yapacagımı ben gecıcı olarak gonullu olabılırım yardımcılıga cunku bıraz zor durumda oldugunu dusundum takım hepımızın ve bende yardımcı olmakı ıstıyorum sana bu nedenle ama bes mesaj olayını mazaretlı olanlar dahıl mı ceza alacak orasını anlayamadımbılıyorsun burada elektrık kesıntısı cok oluyor ben bır ıkı haftaya dıskalıfıye olurum oyle olursa cunku
1)
İlk olarak excel sayfamızda etap listemizin nası göründüğüne bakalım.
Mavi sütun geçen etap kilosunu, pembe sütun da bu haftaki kiloyu gösteriyor.
Diğer iki sütun ise az sonra göreceğimiz formüller yardımıyla otomatik olarak hesaplanıyor.
Tabloda görülen "( ve /" işaretleri, sayfamızın foruma kopyaalandığında sayıların birbirinden ayrılması için eklediğim
basit imgeler.
2)
Gelelim formüllere...
3. ve 4. sütundaki formülleri görünür hale getiriyoruz.
3. sütunda (G sütunu) basitçe formül; bu haftaki kilonun geçen haftaki kilodan çıkartılması.
Formüller "=" ile başlar. C2 mavi hücrenin adıdır. Sütun adı C, satır adı 2 olduğundan biz bu hücreye C2 hücresi deriz.
Aynı mantıkla C2 den E2 yi çıkart diyoruz. Excel dilinde: =C2-E2
4. sütunda ise kilo farkının, başlangıç kilosuna göre yüzde değişimini hesaplıyoruz.
Diyoruz ki; 3.sütunda bulduğun değeri (yani G2) başlangıç kilosuna (C2) böl. Excel dilinde : =G2/C2
3)
Yüzde oranın yer aldığı sütunu biçimlendirmemiz gerekiyor.
Biçimlendirme yapmazsak sonuç bu şekilde görünür.
Biçimlendirme için mouse I2 hücresindeyken sağ tuşa basılır.
Açılan pencereden hücre biçimlendir->yüzde oranı seçilir.
Kutucukta ondalık basamak sayısı 2 olarak işaretlenir.
4)
Şu ana kadar anlattıklarım bütün satırlar için kopyalanır. İlk satırı oluşturusun sonra kopyalarsın.
5)
Listemiz bittiğinde toplam yüzdeyi bulmak için de formülümüz şu şekilde:
Yukarıda anlattıklarım ışığında buradaki hücre tariflerini anlarsın, diye düşünüyorum.
Üye sayısını manuel giriyoruz. Neticede bu sayı her hafta değişlenlik gösterebilir.
Ama toplam ve ortalama yazan satırlarımız formüllü.
Bu satırları da aynı şekilde biçimlendirmen gerekiyor.
Tek dikkat etmen gereken =TOPLA... diye başlayan formülün 4.sütundaki bütün satırları kapsaması.
Burada I3 hücresi yüzde sütununun ilk sırası, I11 ise son sırası oluyor.
Eğer sen satır ilave eder de bu formülü güncellemezsen eksik toplam almış olursun.
Elimden geldiğinde, aklım erdiğinde anlatmaya çalıştım. Kafa karıştırdıysam takıldığı yeri lütfen sor.
menüm
sabah 1 dilim ekmek
peynir
domates
ara 1 grisini
öğle
daha yemedim 1 yumurta haşlıycam 1 dilim ekmekle yicem
ara
yarım simitim var
akşam
dün pişiremediğim ıspanak yanında 1 çay bardağı yoğurt ve 1 dilim ekmek
aslunda silivrideyken malatyalı bir komşum vardı ıspanağı haşlayıp içine bulgur atıyordu sonra ayran yapıp içine koyuyordu onuda yapabilirim....
işşallah maffak olrz canıms en başardın bende işallah başarırırım umudumu yitirmek istemiyorm ya gene giderse diye korkuyorumcancagzım tabıkı ısterım rakıbem olmanı da sız persembeden berı harıl harıl dıyettesınız ben yarın baslıyorum yanı persembeye kadar dort gunum var dort gunde kac kılo verılırse
bu arada yumurta tabıkı var bıde bes gunden sonra da bır gun sebze + proteın bır gun sadece proteın yanı bır gun bu yaptıklarının aynısı dıger gunde yanında sebze yemegı de yıyebılırsın tansıyon dusmesı bas donmesı yapar agrı yapmaz ama gecmıs olsun cnm bır sır vereyım ben de bıraz kılo verıp tekrar bebek dusunmeyı planlıyourm rabbım senı de benı de muvaffak etsın paşacımmm:26:
aferim sana bende özledim anacıgımı çagırıyor 20 gel diyor ocagın bende diyorm şbatın 7 gibi gidiyim diyorm bakıcez artık oglmda çok özledim burnumda kokus tütüyorKizlar diyet halan yok suanda bende sali gunu baslayacagim insallah tartida yokya motive olamiyom gobisde cikti valla bende duum iyi degil galiba bende kuzularrr ama siki birsekilde donecegim salmadin ama diyette yapmiyom yani
Annemi cok ozlemisim 3aydir gomuyom ailemi cok iyi geldi
Tatlis arkadaslarim iyi geceler hepinize bana kizmayin ailemle olayim 2gun daha idare edin beni olurmu
:18::18::18::18:ay çok korktm ben yaanşaa sitemini anlıyorum ama ben sayıma başladığımda uymayan herkese ceza puanı gelecek sonra duymadım görmedim olmasın istedim en azından kilo bildiriminde herkes gördü bundan sonra 5 mesajı tamamlamayan haftada en az 2 gün menü paylaşımını yapmayan herkese ceza işlenecektir
canım işelrim anca bitti yemek temizlik vs birazdan namazı kılıcam sonra otrp dantelimi yapıcem sonra ver elini pirinç lapası çok seviyorm kendilerinidenaber gerbera yine kimseler yok malum pazar,bende kızın küçülenleri oğlanın küçülenlerini kaldırdım yarın kadın gelecek 2 gün büyük temizlik var,sabah diyetisyene gidicem bakalımneler olmuşşş
ana sevze sevilmezmi kız ben hiç sevmem kırmızı eti senze opsun yeterkisebze yemeği olarak neler yiyebilirim yada siz neler yiyosunuz diyetisyenim hep sebze diyor bende yiyemiyorum bi kabak yiyebiliyorum ıspanak pırasa hiç birşey yiyemiyorumyemekle neyi değiştirebilirim yada
sebze yemeği olarak neler yiyebilirim yada siz neler yiyosunuz diyetisyenim hep sebze diyor bende yiyemiyorum bi kabak yiyebiliyorum ıspanak pırasa hiç birşey yiyemiyorumyemekle neyi değiştirebilirim yada
bir egeli olarak her türlü yaz-kış sebzelerini severim et sevmem fazla yusufumda bana çekmiş hiç et sevmiyor tavuğu severim balıkta sevmem ama balık yazdığında emine hanımcımcığım konserve ton balığı yiyorum.....az önce yarımdan biraz az simit yedim yanınada 2in1 arada nescafe içtim ama vicdan azabı çekiyorumnerden baksan 60 kalori ama neyse bi keyif yapamıycam mı?
bahaykcım senle yarışacağız bu hafta,lütfen en kısa zamanda baskülünü al mahvetcem senibu hafta korkun benden ....
canım dyglar karşıklı bende öleyimdebir egeli olarak her türlü yaz-kış sebzelerini severim et sevmem fazla yusufumda bana çekmiş hiç et sevmiyor tavuğu severim balıkta sevmem ama balık yazdığında emine hanımcımcığım konserve ton balığı yiyorum.....az önce yarımdan biraz az simit yedim yanınada 2in1 arada nescafe içtim ama vicdan azabı çekiyorumnerden baksan 60 kalori ama neyse bi keyif yapamıycam mı?
bahaykcım senle yarışacağız bu hafta,lütfen en kısa zamanda baskülünü al mahvetcem senibu hafta korkun benden ....
cnm yaptığın yemekleri sayarmısın ben de izmirdeyim sebze gelmiyor aklımasanki hafıza kaybı yaşıyorum
Bende ispanak yemegini bulgurla yapiyorum.pirincten daha cok hosuma gidiyormenüm
sabah 1 dilim ekmek
peynir
domates
ara 1 grisini
öğle
daha yemedim 1 yumurta haşlıycam 1 dilim ekmekle yicem
ara
yarım simitim var
akşam
dün pişiremediğim ıspanak yanında 1 çay bardağı yoğurt ve 1 dilim ekmek
aslunda silivrideyken malatyalı bir komşum vardı ıspanağı haşlayıp içine bulgur atıyordu sonra ayran yapıp içine koyuyordu onuda yapabilirim....
sebzeyi sevmiyormusun yoksa bir rahatsizligin falanmi var?sebze yemeği olarak neler yiyebilirim yada siz neler yiyosunuz diyetisyenim hep sebze diyor bende yiyemiyorum bi kabak yiyebiliyorum ıspanak pırasa hiç birşey yiyemiyorumyemekle neyi değiştirebilirim yada
Pirinc lapasi diyeti böyle olmuyorki pasam yaa.ekmekti,etdi,peynirdi falan böyle seyler yenmiyor.ayrica bu diyet iki gün yapilir üc gün degil.ben bu diyeti ne yapsam o hafta cok güzel ödemimi atiyorum.sali carsamba yapicam.diyet pesinede pirinc lapasi bakalim ne cikacak persembeyeşimdi gelelim yedikelrime
pirinç lapası yogrtl aynen kibrit kuts büyüklügünde peynir bir lpokma beyaz ekmek
birazdan gene pirinç lapası yapıcem yiyicem okadar yatarkende sodamı içerim tememyarında dukana başlıcem işşallah bakalım perşembeye kadar kaç kilo vericem
87 ıle ayrılmıştın berenım naptın yaaaa +3 fena olmuş gel beraber atalım bulduğun dıyetı de bı anlatsana bizde bilgilenelım...merhaba canım arkadaşlarım nasılsınız iyisiniz inşallah bu yaklaşık bir aylık süre bana hiç ama hiç iyi gelmedi şu anda tam 90 ı buldum haberiniz olsunve bır haftalık daha ıznım olmasına ragmen bu hafta aranıza donmek ıstıyorum kabul edersenız bana soyle dıslı bır rakıp verın kı gaza geleyım yoksa bır arpa boyu yol gıdemıcem ben acıl yardım ıstıyorum bu yuzden
bu arada kaptan yardımcımız kım ben bılmıyorum cunku
ansaacım lutfen kızma ve darılma gerbera da tek basına yetısemıyordur bır yerde cnm arkadasım kaptan yardımcımız olsa belkı daha duzenlı olabılırız ayrıca yedıncı olmamız gayet normal cunku kac haftadır cok az kısı ıle yarısıyorsunuz cnm benım sahsım adına her gun yazdıklarını okumaktan buyuk zevk alıyorum
Canim benim ben izindeyim olmasamda giriyordum ama burada ailemle biraz zaman hecirmek istedim bana kizma sakin ama eve doneyim bu gelemedigim zamanlarin acisini cikaracagiz cokt hasta oldum bu aralar aksattim yine tartilamadim askim yaaa kilo almasam bari ama eve donunce yine guzel guzel devsm edecegim
Kusme olurmu cancazim
anşaa sitemini anlıyorum ama ben sayıma başladığımda uymayan herkese ceza puanı gelecek sonra duymadım görmedim olmasın istedim en azından kilo bildiriminde herkes gördü bundan sonra 5 mesajı tamamlamayan haftada en az 2 gün menü paylaşımını yapmayan herkese ceza işlenecektir
canım ben 3 gün diye biliyorm bebem bgün bitti tek bildigim sadece piirnç lapası yeniyor ama benim miden kaldırmadıgından ek gidalar aldım ne yapayım yarın dkana başlıcem işşallahBende ispanak yemegini bulgurla yapiyorum.pirincten daha cok hosuma gidiyor
sebzeyi sevmiyormusun yoksa bir rahatsizligin falanmi var?
Pirinc lapasi diyeti böyle olmuyorki pasam yaa.ekmekti,etdi,peynirdi falan böyle seyler yenmiyor.ayrica bu diyet iki gün yapilir üc gün degil.ben bu diyeti ne yapsam o hafta cok güzel ödemimi atiyorum.sali carsamba yapicam.diyet pesinede pirinc lapasi bakalim ne cikacak persembeye
87 ıle ayrılmıştın berenım naptın yaaaa +3 fena olmuş gel beraber atalım bulduğun dıyetı de bı anlatsana bizde bilgilenelım...
gerberacım sen benım kardeşim sayılırsın sıtemım sana diil daha doğrusu şahsa munasır bı durum dııl...ha sana kızdığım noktalar yok mu var mesaj sayımı başlıyo mu başlamıyo daha doğrusu mesaj sayımı neden durdu herkes sayıyodu mesajları saphıra dönemınde...neden cunku saphıra denetlıyodu saymayan arkadaşı hemen uyarıyodu..ben böle bi sistem beklıyorum senden de acıkcası....kımler ızınde bılmıyoruz dedim ona da cevap vermedin...ınan kalp kırmak falan deıl amacım ama benım de zoruma gidiyo takım 5 kışıyle bildirime giriyo...ne kadar komık ....saphıra ile nev biraz daha gelmıycek anladığım kadarı ıle....alalım yerıne yenı elemanlar...berenım geldı mavı yeşil var ızınde bı ara toplanmıştık gene dağıldık mesaj sayımının ılk haftasını bu hafta yapıyım mesela ben gönulluyum yeter kı bı duzene oturalım artık...motıvasyon sıfır herkeste...ben burdan akşamları aldığım gazla yemekten sonra hıc atıştırmasız yatardım sımdı ne bulsam götürüyorum yalan yok....paylaşım kurallarına uymayan arkadaş 1-2-3 de atılsın takımdan oyuncak diil bence...
bahar ve berenım kızlar durum yanı benım duşuncelerim bunlar...takım duzene gıremedi bi türlu sizde görüyosunuz ben kıyamıyorum su takıma çoooook emek var bildiğiniz gibi diil ben bu takımdan mezun olup geri geldim takıma 3 yıldır su topiğe giren benlkı herkesı tanırım...ama herkeste bı başı boşluk var...lutfen kalıtelı paylaşım motıvasyonu getırecek boylece anlamıyca z nasıl ınceldiğimizi hadi kızlarrrr herkes bı kendıne gelsın artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?