Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Tekrar selamlar ....

Ankaralim hemsom 7. Takim seni sarmadiysa yazip 13. Takima denemeye gecebilirsin , hic sorun olmaz kimse zorla biryerde olmak zorunda degilki .. Onemli olan saglikla kilolari vermek ha 7. Takim ha 13 .. Tek yapman gereken kucuk bir not birakmakti......

Elifim kahvaltilik sos 2 kisim benim biri kislik yaptigim oburu hemen kahvslti oncesi kizarmalarin istune yaptigim . Cocuklar cok domates sevmezler ama onu bayila bayila yiyorlar ..
Kizarmalik sos ; cok kucuk dogranmis yada rendelenmis yaz domatesi . Sarimsak . Karabiber kirmizi biber tuz vede isyege bagli maydonoz feslegen vs.
Nefis oluyor kizartmaya dokmedende yenebiliyor ...

Ayyy ağzım sulandı ablam ya...ben de yaparım ve severim onu.ama hiç kahvaltıda yemedim...

Tünaydın kızlar bugün diyete tam gaz devam ama hafta sonu yediklerimden 600 gr almışım çok üzgünüm ama bu da bana ders olsun.
Damlam sana derken benim pıtırcığım da hasta oldu.
Kızlar malum önümüz bayram benim oğlum çok ilgi isteyen bi çocuk milletin bir günde yaptığı işi ben 10 günde yapıyorum bırakacak kimsem de yok o yüzden beni şu bayram geçene kadar mazur görün fırsat buldukça girmeye çalışacağım hepinizi seviyorum

Ayy bu sostan annem de yapardı aeben abla o kadar çok özledim ki o günleri. Okuldan eve geliriz yemek yemek yemek daha üstümüzü çıkarmadan anacım hemen getirirdi bayram ederdik. Bazı yıllar sabitlenebilse keşke orta son ve lisenin ilk iki yılını sabitlemek isterdim sonrası hep hüsran oldu benim hayatımda.

Bijocum zahmet olmazsa şu montiyle dukanla ilgili birkaç soru sorayım sana
Her ikisi de sağlıklı beslenme yöntemi değil mi yani diyet değil ideal kilona gelince kilo vermen duruyormu?

Benim işim biraz çok o yüzden hergün kendime özel yemek pişiremem ama salata falan hazırlayabiliyorum hangisi bana daha uygun?

Dukan için özel alışveriş yapmak gerekiyor mu mesela hergün et ya da süt ürünleri sebze gibi mesela benim bazen bir günlüğüne de olsa sebZe olmuyor bir gün et olmuyor aksar mı o zaman?

Doğru başlamak için kitabını falan okumak gerekir mi ya da çok araştırma yapmak yoksa basit mi?

Kızlar hepinize soruyorum aynı zamanda?

Benim oğlum banyoyu yıkıyor ama bende yıkamadan rahat edemeyenlerdenim. Hele bu ara arasıra tuvaletini söylüyor her tuvalet sonrası banyo. Banyoyu sevmediği için tuvaletten vazgeçecek diye de korkuyorum. Daha küçük olduğu için pek bilmiyor tuvalete dokunuyor bende de hastalık oldu artık oğlum yürümeye başladığından beridir sanki mikrop ordularıyla savaşıyorum gün boyu :)

Seummu ben cevap vereyim sana

Dukanda en önemli husus kesinlikle kaçamak kabul etmeyen bir yöntem en ufak kacamak uzun duraklamalara + kiloya sebep olur

Özel alışveriş yapman gerekiyor etin sütün yogurdun peynirin hrpsinin brlli yag seviyesi izni vqr yoksa yasaklar kismina giriyor

Yulaf kepegi burada kkilit noktasi atakta (test yapiyorsun bijom anlatmis ozelliklerine gore kac gun atak kac gun seyir yapacagin o testte cikiyor yiyeceklerin degil)1 .5 kasik seyirde 2 kasik ile cesitli tarifler yqpqbilirsin tatlandirici ve sinirli izinlilerle pasta boreek bile yapabilirsin farkli yontemler olmakla birlikte genelde 1gun saf protein 1 gun sebze + protein uygulaniyor agirlikli olarak

Evet kitabi mutlaka okuman gerekir bence en ufacik yanlisin bosa kurek cekmene sbp olacaktir

Hava sogudu yikamayin bebeleri cok fazla hasta olmasinlar Allah korusun

Aeben ne kizartması insanin aklina kötü kötü seyler getirmeyin aksam açlıktan kıvranarak uyudum şimdi nerdeki o iştah yumurta yüzünden hep bunlar hic yiyesim yok

Hava sogudu yikamayin bebeleri cok fazla hasta olmasinlar Allah korusun

Aeben ne kizartması insanin aklina kötü kötü seyler getirmeyin aksam açlıktan kıvranarak uyudum şimdi nerdeki o iştah yumurta yüzünden hep bunlar hic yiyesim yok

Sağol canım benim peki monti de böyle mi

Bebeleri yıkamasak kir akar üstlerinden. Eskisi gibi değil şimdiki bebekler annem diyor sen üç yaşına kadar biberonla beslendin. Senin üstün hiç kirlenmezdi diyor şimdi öyle mi on aylıkken sofraya dalıyorlar aman yeterli yesinler diye ne isterlerse veriyoruz ellerine. Bizimki daha iki yaşına girmedi bez bağlarken kıyameti koparıyor tuvalete giriyor benimde en hazetmediğim şey. O eller ayaklar dev gibi oluyor gözümde imkanım olsa tüm evi yıkarım ben şu tuvalet yüzünden

Nazlim rabbim rahmet eylesin mekani cenet olsun .....

Seum monti ve dukan cok ayri diyetler..
Canim ikisininda diyet deneyimi bolumunde linki var ..
Dukan konusunda bijom kadar bilgim yok . Zamaninda bi ongun denemisligim var . Benim gibi ongun yapip birakacaksan hiccc deneme derim hizli verir birakincada daha fazlasini alirsin ..
Ama bijom gibi dayanirim 0 kacamak, diyetin her asamasini uygularim diyorsan neden olmasin .. Yiyecek kismida evde mutlaka pron olmali et sut ypgurt yumurtadir bulunacak . Dedigim gibi dukan konusunda bijom bilgilidir birde bedis :)

Monti konusundada bilgi verebilirim
Aslinda montignac linkinin ilk mesajinda her sey acikca yaziyor vaktin olunca oncele .. Montidede yasaklar var . Ama arada bir olabiliyor .. Montide her gidadan var ekmekte ama sadecesabah tambugday .. Diger ogunlerdede unlu ve sekerli seyler haric her sey var .
Mesela montide bir menu ;
Et, salata, yogurt .
Sebze salata yogurt .
Etli sebze .salata .ypgurt
Baklagil, salata ,yogurt .

Monti bu gune kadar yaptigim en saglikli diyet , her sey var zararli cislar haricki zaten saglik icin onlarda yenmese daha iyi . Ben zamaninda hedefime montiyle geldim . Simdi niye yapmiyorsun dersen , benim hayatim artik eskisi gibi degil disarda ve gezmalerde cok oluyorum , montidede okadar kacamaga yer yok . Ama zaten diyet yapatken bir cok menum monti ..

Seum birde sunu ekleyim benim boreklerimde pro kacagi var o yuzden dukan gibi diyetler zinhar yasak bana , eger dukan yapma niyetin varsa bobrekerinin saglam olmasi gerek . Ve sagliki biririnn bile dukan yaparken arada bir tahlil yaptirmasi lazim .. Saglik kilodan onemli bence .. Bobreklerin bu durumu zamaninda ( 6 ay once ) beni oyle korkutuki , kortizol kulanmaya direkten dondum . Allah korusun diyaliz dusuncesi beni benden aldi . O yuzden diyet yaparken tum bunlari dusunuyorum ..

Seum birde su varki dukan olsun monti olsun karatay olsun , bir diyete baslayacaksan aratirip iyce ogrenip vede tam karar verip basliycaksin . Oyle 1-2 hafta yapip birakayim yada surekli kacamak yapip tekrar baslayim dersrn bunyen altust olur simdi verdigon kadar bile veremezsin bilgine .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…