- 10 Temmuz 2014
- 19.709
- 17.811
- 248
bugun 1 ay olmuyor mu canımErken ama ezgim.1ay olmadıki daha
Yok tatlım benim.30gün olması gerek.daha bu gün 24bugun 1 ay olmuyor mu canım
Çok çok iyi deyil ama kötü de deyil.karatayın sopası gerek,etle meyve yemişsin,ekmek yemişsinMenumu yazayım bugün işteydim
07.30
İki haşlanmış yumurta
2 zeytin
2 dilim kasar peyniri
Şekersiz cay
12.30
Üç köfte ,
1 portakal
tarhana çorbası 1/2 kase
2 dilim ekmek ( çokkk açtım)
Aksam
Evde köfte yaptım yedim ama öğlen de yediğimi simdi yazarken fark ettim
Mercimek çorba
Yoğurt
Yarim salatalik
2 lt su
Yemeği yeni yedim sindirdikten sonra spor yapcam
Ablam namaz için akıllı telefonlara tabletlere yüklenebilen bir uygulama var bende bugün indirdim ülkeni ve mezhebini seciyorsun seni ezandan önce uyariyor hergin bir hadis,söz,esma paylasiyor öğlen ezani okunduğunda sabah namazini kildin mi diye soruyor kilmadiysan borcunu yaziyor hatta kabeyi bile izleyebiliyor sun canli canliNe güzel şeyler yazmışsın böğle. Aslında ben de o kadar çok istiyorum ki.nnamaza yeniden başlamak istiyorum ama sadece sabah namazının vaktinden dolayı çok tereddütler yaşıyorum. Yoksa gün boyy şükürlerle yaşıyorum. Her kızıma baktığımda binlerce şükr ediyorum Allahıma.ama bir türlü kendimi tam anlamıyla dinime veremiyorum
Ben çok severim,namazı duayı.ama sadece sabah kalkamam diye tereddütteyim.çünki 1-2arası uyuyorum.kızım da sabah 8de uyanıyor.ve çok kötü bi huyym var.o da uyandıktan sonra uyuyamamam.yani zor uykuya dalarım,ve de uyumayı çokk severim.evet biliyorum bunları aklıma kesinlikle şeytan sokuyor ama işte görüyosun bende ona yenik düşüyorumAblam namaz için akıllı telefonlara tabletlere yüklenebilen bir uygulama var bende bugün indirdim ülkeni ve mezhebini seciyorsun seni ezandan önce uyariyor hergin bir hadis,söz,esma paylasiyor öğlen ezani okunduğunda sabah namazini kildin mi diye soruyor kilmadiysan borcunu yaziyor hatta kabeyi bile izleyebiliyor sun canli canliçok güzel teşvik amaçli
Bezelyeyi görünce ben de anam öğlende akşam da karbonhidrat diye düşündüm.Bence akşam salata yoğurt yeBugünkü menüm
Sabah
Yumurta
Peynir
Domates
Nescafe şekersi
Öğlen
Patates salatası
Yoğurt
1 türk kahvesi
Akşam
Bezelye ( yermiyim bilmiyorum patates de yedim ya)
Yoğurt
2 saat yürüyüş
2 lt su
Uygulamanın ismi ne?Ablam namaz için akıllı telefonlara tabletlere yüklenebilen bir uygulama var bende bugün indirdim ülkeni ve mezhebini seciyorsun seni ezandan önce uyariyor hergin bir hadis,söz,esma paylasiyor öğlen ezani okunduğunda sabah namazini kildin mi diye soruyor kilmadiysan borcunu yaziyor hatta kabeyi bile izleyebiliyor sun canli canliçok güzel teşvik amaçli
Ewet bende öyle düşündümBezelyeyi görünce ben de anam öğlende akşam da karbonhidrat diye düşündüm.Bence akşam salata yoğurt ye
Ablam vesveseyi bile dillendirmek sakıncaliymis bnde senin gibiyim geç yattimmi geç klkiyorum ama sabah nmazna uyanmak için dua var onu okuyup uyuyorum,uzuntun bile isteğinin göstergesiBen çok severim,namazı duayı.ama sadece sabah kalkamam diye tereddütteyim.çünki 1-2arası uyuyorum.kızım da sabah 8de uyanıyor.ve çok kötü bi huyym var.o da uyandıktan sonra uyuyamamam.yani zor uykuya dalarım,ve de uyumayı çokk severim.evet biliyorum bunları aklıma kesinlikle şeytan sokuyor ama işte görüyosun bende ona yenik düşüyorum
Ezan vakti proUygulamanın ismi ne?
Hurma diyetine başladım biliyosunuz ..
Ama intenette hep hurma ve yoğurt öneriliyor .. Bense yoğurtsuz yaptım .. Aslında biraz da nefis terbiyesi olsun midem de ruhum da arınsın dedim ..
Fazlalıkları atsın gözüm azla yetinsin istedim ..
iki üç gündür tasavvufi araştırmalar yapıyorum .. Öyle çok istiyorum ki bu yolda ilerlemeyi .. Allah bana da nasip eder mi onun aşkıyla yanıp tutuşmayı bilmiyorum ama içimde büyük bi özlem var ötelere karşı ..
Yansam kavrulsam diyorum bu yolda . Anlatsam insanlara İslamın kalıpta olmadığını gönüle baktığını .. Bir kandil gibi daima gönülde yandığını gönlü aydınlattıgını ..
İşte bu niyetle araştırma yapmaya başladım .. Biliyosunuz tasavvufun temelinde insan sevgisi ve nefse hakim olmak var .. Benim nefsimi köreltmem lazım kendimi midemi beynimi adam etmekle çıkmalıyım yola . hurma orucunu ya da hurma diyeti diyelim o kitaplardan öğrendim . Asıl amacım farklı ama bunun yanında kilo da verirsem ne ala tabi :)
Şimdi gelelim menüme :) Annem duymasın öldürür beni
Sabah 7 de : 2 hurma ve 2 bardak su
Öğlen : saat 12 de 3 hurma ve yine su
Akşam : Saat 16:00 da yarım kase soğuk ayran çorbası ve 2 hurma
Arada su içtim bol bol 2 ,5 lt falan oldu
Ama bu menüye ragmen inanmayacaksınız aç değilim .. Kendime inanamıyorum :) Yarın tartıda olumlu sonuç görür müyüm bilmiyorum :) Heyecanla bekliyorum
Şimdi ben sana vesvese ne diye sorsam?Ablam vesveseyi bile dillendirmek sakıncaliymis bnde senin gibiyim geç yattimmi geç klkiyorum ama sabah nmazna uyanmak için dua var onu okuyup uyuyorum,uzuntun bile isteğinin göstergesi
Yüreğine sağlık senin iki cümleyle yaktın icimiziben de acemiyim ama sana anlatayım biraz .. Eğer istersn google da araştır çok güzel bilgiler var ..
Tasavvuf bence ilk olarak İbadete ruh katmak .. Yani heyecanla çıkmak Allah n huzuruna heycanla dua etmek . İbadete ALLAH aşkı için yaklaşmak .. Namaz kılınca Cennet verecek diye değil . Senden memnun kalacak senden razı olacak diye ibadet etmek . Herşeyinle O na yönelmek . Onda yok olmak . Gönlünde daima aşkıyla yanmak ..
nefsini onun için köreltmek . onun için çoğu şeyden vazgeçmek
İkinci olarak ; İnsan sevgisi yani Hümanizm . .
Ne olursan ol Yine gel der Mevlana o hesap .. Yeter ki onun aşkıyla yan ister arap ister kürt ister türk ol ister zenci ister beyaz .. hep onun aşkıyla yanalım beraber der ..
Şimdilik böyle :) ama Tasavvuf çok büyük bi deniz .. Bi kaç satırla bitmez böyle ..
Ablam vesvese insanın kalbine ona hissettirmeden kötü düşünce sokmaktır,şeytanin seni kışkırtması tereddütle düşürmesidirŞimdi ben sana vesvese ne diye sorsam?
Aynura bir yerden baslamalisin canim , son nefesimiz ne vakit bilmek Mumkunmu? Bak ne guzel şukur ediyorum diyorsun ama asil şukur namazdirNe güzel şeyler yazmışsın böğle. Aslında ben de o kadar çok istiyorum ki.nnamaza yeniden başlamak istiyorum ama sadece sabah namazının vaktinden dolayı çok tereddütler yaşıyorum. Yoksa gün boyy şükürlerle yaşıyorum. Her kızıma baktığımda binlerce şükr ediyorum Allahıma.ama bir türlü kendimi tam anlamıyla dinime
veremiyorum
Acıkınca ne yapabilirim ki Aynura çok açtım. Mecbur birşeyler daha yemeliydim kotu oldum.yoksa zaten yemezdimÇok çok iyi deyil ama kötü de deyil.karatayın sopası gerek,etle meyve yemişsin,ekmek yemişsin
İhmaletme nazlimben 2 doz oldum sonrasını olmadım korkumdan elif doğumda yaptım onun rahatlığıyla gitmedim sağlık ocağından kaç kere arayıp çağırdı hemşire :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?