bu altıncı haftam canım. ilk başladığımda 77 şimdi ise 71. 6 kilo vermişim ve büyük çapta yağ verdim. elbet kasta gitmiştir ama zaten koşarak bacak kaslarım çalışıyo. karın kaslarımıda sıkıyorum koşarken onlarda çalışıyo. kol ve göğüs içinde dumbell kullanıyorum yani kas arttırmayada uğraşıyorum
ethoscuğum o zaman merak edecek bişey yok canım. evet uzun sürede oluyo çünkü doğru besleniyosun zayıflama adına. bendede öyle. hala var. ama eskiye göre düzelmesi beni motive ediyo. tartıya hiç takmam. vücuduma bakarım. hergün zayıflayamam. o yüzden takmam kafaya. öylee böyle gidecek kilolar. süre lazım sadece ve bu süre en iyi moralle geçirmek gerek.
türk kadınlarının en büyük diyet bırakma nedeni sabırsız olmasıdır canım. istiyoruzki hemen gitsin. ama olmuyo öyle kısa zamanda. ve bu yüzden pes edip sporu bırakanlar ve eski yeme düzenine dönenler çok. veremiyorum diye bırakıyolar herşeyi. oysaki zamana yaysalar ve zor katlanılan diyetler yerine sevdikleri yiyeceklerden diyet menü oluştursalar. günlük karbonhidratı proteni alsalar hem diyet süresi rahat geçecek hemde zayıflayacaklar. ama heleki sevilmeyen zor katlanılan diiyet yapılıyosa ve en önemliside iştah insülin dengesizliğinden dolayı açıksa elbet o diyete katlanmak ve sabretmek zor olur. o yüzden diyorum 1 kaşık tatlı iştahınızı açar yemeyin diye. yoksa 1 kaşık tatlı şişmanlatmaz asla. sırf bu yüzden diyorum.
Yazın daha istekli hevesli oluyoruz. Güneş, çiçekler, o güzelim hava bizi mutlu ediyor.Kışın daha karamsar oluyoruz kapalı hava bulutlar yağmur soğuk falan derken evden çıkmak istemiyoruz. Metabolizmamızda yavaşlıyor. Terlememiz az oluyor. Yazın daha ince, az giysi giydiğimiz için güzel görünmek istiyoruz. Televizyonda doktorda söyledi zayıflamayı sezonluk görmeyin. Sağlıklı olmak için yapın . Yaşam şekliniz olsun. Çok spor yapıp az yiyip çabuk kilo verirseniz. Daha çok kilo alıp daha sağlıksız oluruz. O yüzden her sene 10-15 kilo vermeye çalışacağımıza bir kez verelim tam verelim. arada3-5 kilo alabilirsiniz. Sonuçta 3-5 kilo çok fazla değil zamanla verilir. Yavaş yavaş kilo verelim yağlarımız gitsin. 1 senede de kilo versek uzun zaman kilo almayacağımızı düşünelim.
Kilo verdikten sonra kiloyu korumak için aburcubu az yiyin yada yemeyin ve spor yapın bu kadar. Donan yağlardan yani hayvansal yağlardan uzak durun 3 beyazdan un tuz şeker az tüketin yada tüketmeyin. Bu 3 beyazda lazım ama beyaz un, beyaz şeker yerine kepekli çavdarlı gibi faydalı unlar; beyaz şeker yerine esmer şeker. Tuz içinde faydalı olan tuzları kullanabilirsiniz. Kilo verirken ve verdikten sonra araştırın herşeyi bilgi edinin doktorları dinleyin daha sağlıklı güzel mutlu hayatlarımız olacaktır böylece.
evet canım.mtlaka vereceğim ya.o kadar hareket spor herhalde erir yağlarım.zaten benim kas kitlem çok azaldı.ama bugün mesela daha rahat spor yaptığımı farkettim.sanırım doğru yoldayım
cnm benimki buzlukta önceden yaptığımızdı fırında kızarmıştı ama kıyması çok yağlıydı yemedim işte
senn dediğinide deniycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?