70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Biraz kendimden bahsedeyim.48 yaşındayım menopoz öncesini yaşadığım için de göbek ve kalça tarafında fazlalığım var. Eşim kilolu kadınlardan hiç hoşlanmıyor, kendisi de çok fit biridolayısıyla benim de kendime dikkat etmem gerekiyor. Üstelik kemiklerim ince olduğu için 50 kg’ın üzerine çıktığım zaman çok iyi görünmüyor maalesef, o yüzden 50 - 51 kg’ı geçmemem lazım. Ancak beş kez doğum yaptım yaşımda var haliyle kilo vermek çok zor bu yaştan sonra.
Diyet olarak çok fazla sıkı bir diyet yapmıyorum. Zaten tatlı, kızartma, aburcubur, yağlı yiyecekleri doğal olarak sevmiyorum, kendimi bildim bileli yemem öyle şeyleri.
Benim problemim yaşımdan dolayı metabolizmamın yavaş olması ve hormonlarım dolayısıyla az yesem de kilo veremiyorum.
Normalde günde 1 saat yürüyüş yapıyorum ama son iki gündür daha yüksek performanslı spor yapmaya başladım faydasını görebilecek miyim 1- 2 haftaya anlarım.
Aranızda benim yaşımda hanımlar var mı bilmiyorum varsa ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Hb cnm 😘 54.2 bu sabah 😍 senin nasıl gidiyor cnm
Çok iyi canım ya, kafana koydun yaptın valla :))) Nickine uygun bir hanımefendi oldun, maşaallah sana 😍
Benimkini ne sen sor ne ben anlatayım😂 ama dur anlatayım😜 Biraz sıkıntılı zamanlar yaşadım şu sıralar ve hiç umursamadım diyeti, bir kaç kilo almış bulundum. Bir kaç gündür dikkat ediyorum, en sonki kiloma ulaşmak için ama yeterli değil tabiki, gerekli özeni gösterecek motivasyonu hala bulamadım, kısaca geçmek üzere olan bir depresyondayım 😬

Selam,
Tek basıma spor ve diyet yapmaktan bıktım sizlere katılmaya geldim.
Biraz kendimden bahsedeyim.48 yaşındayım menopoz öncesini yaşadığım için de göbek ve kalça tarafında fazlalığım var. Eşim kilolu kadınlardan hiç hoşlanmıyor, kendisi de çok fit biridolayısıyla benim de kendime dikkat etmem gerekiyor. Üstelik kemiklerim ince olduğu için 50 kg’ın üzerine çıktığım zaman çok iyi görünmüyor maalesef, o yüzden 50 - 51 kg’ı geçmemem lazım. Ancak beş kez doğum yaptım yaşımda var haliyle kilo vermek çok zor bu yaştan sonra.
Diyet olarak çok fazla sıkı bir diyet yapmıyorum. Zaten tatlı, kızartma, aburcubur, yağlı yiyecekleri doğal olarak sevmiyorum, kendimi bildim bileli yemem öyle şeyleri.
Benim problemim yaşımdan dolayı metabolizmamın yavaş olması ve hormonlarım dolayısıyla az yesem de kilo veremiyorum.
Normalde günde 1 saat yürüyüş yapıyorum ama son iki gündür daha yüksek performanslı spor yapmaya başladım faydasını görebilecek miyim 1- 2 haftaya anlarım.
Aranızda benim yaşımda hanımlar var mı bilmiyorum varsa ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Merhaba, hoşgeldiniz 😊
Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın 🌺
Günlüğümüz aslında çok neşelidir ama son sıralardaki yoğunluğumuz ve araya bayram girdiği için buralar sessiz kaldı. Bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun 😊

Bizde çok sıkı, katı diyetler uygulamıyoruz. Mümkün oldukça ölçülü yemeye çalışıp, karbonhidrattan kaçınarak, sevdiğimiz sporları yapmaya çalışarak vermeye gayret ediyoruz. Hani sadece kilo alınca diyet olmasından ziyade vücudumuzu ölçülü yemeye alıştıralım diyoruz. Aramızda düzenli yürüyen arkadaşlarımız var, günlük 10bin adımı genelde geçiyorlar. Bazen hepimiz burada olduğumuzda 2-3-5 günlük ödem atıcı, yağ yakıcı diyetisyen listesi uyguladığımız oluyor. Çok kaçırırsak veya özel günler sonrası gibi telafi amacıyla diyelim. Bazende adım yarışı yapıyoruz. 1 hafta toplamında kim daha çok adım atacak gibi. Aramızda 75-80 kg üzeri kimse yok, tabi bayramdan döndüklerinde anlayacağız. Genelde her ayın ilk günü vücut ölçülerimizi alıp yazmaya çalışıyoruz. Bir takip tablomuz var. Her cumartesi de tartılıp buraya yazıyoruz. Her akşam o günkü menümüzü, sporumuzu ve içtiğimiz su miktarını da yazıyoruz. Yaşlarımız ise 28-46 arası değişiyor, çoğu ortalama 30-38 arası diyelim. Boylarımız 155-175 arası değişiyor, ortalama 160 civarı. Sizin durumunuza ve yaşınıza uygun bir arkadaşımız var. O da deli gibi spor yapar, yani yaşam tarzı olmuş onunki yıllardır, bizim sporlar ona çerez misali. Onunda menapoz öncesi belirtileri var, hormonları sıkıntılı, özellikle göbek ve kalça gitsin diye 3-5 kilo vermeye çalışıyordu. Yoksa pek kilosu yok. O da ketojenik beslenmeyi uyguluyor. Son sıralarda o da yok, umarım yakında gelir. Bu arada boy ve kilonuzu yazmamışsınız.

Birde abur cubur düşkünlüğünüzn olmaması, kemiklerinizin ince olması da avantajlı. Umarım birlikte güzel kilolar veririz 😊

Çok iyi canım ya, kafana koydun yaptın valla :))) Nickine uygun bir hanımefendi oldun, maşaallah sana 😍
Benimkini ne sen sor ne ben anlatayım😂 ama dur anlatayım😜 Biraz sıkıntılı zamanlar yaşadım şu sıralar ve hiç umursamadım diyeti, bir kaç kilo almış bulundum. Bir kaç gündür dikkat ediyorum, en sonki kiloma ulaşmak için ama yeterli değil tabiki, gerekli özeni gösterecek motivasyonu hala bulamadım, kısaca geçmek üzere olan bir depresyondayım 😬
çok sağol canım 😘 önce ruh halin düzelsin de kilo verilir kuzum 😘

Off ya çevremdeki herkes depresyonda 😁

İşte tamda bu yüzden gündemi yakalayayım dedim 😜
Her bunalımda depresyon sayılır mı bunu soracak hala bir psikoloğumuz yok günlükte 😂
Yaaa Pandemi vs derken herkes yay gibi gergin herkes tatil ve dinlenmek istiyor.

Annemler deyim kendimi kul kedisi gibi hissediyorum.

Mutfağa girmekten gina geldi.Artik bulaşık boşalt yap et hiç canım istemiyor 🤪

Yaaa Pandemi vs derken herkes yay gibi gergin herkes tatil ve dinlenmek istiyor.

Annemler deyim kendimi kul kedisi gibi hissediyorum.

Mutfağa girmekten gina geldi.Artik bulaşık boşalt yap et hiç canım istemiyor 🤪
Aslında 2 hafta herkes kendini eve tam kapasaydı, katı şekilde, bu çile epey biterdi, yurtdışından gelenleri gidenleri de testle alıp yollarlardı, birde karantina şartı koyarlardı amaaa maalesef sürünmeye devam yavaş yavaş. Kısıtlama deniyor herkes sokakta, sorsan ya fırına ya hastaneye gidiyor ceza yememek için. Burada bile insalar maskesiz geziyor 😬 Bende onlar öyle yapıyor diye çift maske takıyorum tuhaf bakıyorlar :D

Kedi deyince aklıma hep kedicikler geliyor 😂 Beynimize işlemiş resmen 😜
Senin kabak ne zaman arabaya dönecek? Ne kadar oralardasınız?

Back
X