70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Kilo Kaybında Myo-inositol Yardımcıları​

Myoinositol lipotropiktir ve yağ depolama arızasını arttırır ( R , R2 ).

PCOS’lu kadınlar genellikle kilo vermede güçlük çekerler. Çoğu çalışma , bu kadınlarda ek miyoinositolün vücut kitlesi ve leptin düzeyini önemli ölçüde azaltabileceğini göstermektedir ( R , R2 ).

Bu etkiler obez kadınlarda da görülmektedir ( R ).

Ay uykuya da iyi geliyormuş💃🏾

Myoinositol serotonin reseptör duyarlılığını arttırır ( R ).

Artan serotonin seviyeleri beynin belirli bölgelerindeki γ-Amino-butirik asit (GABA) salınımını uyarabilir ( R ).

Serotonin ve GABA’nın uyku arttırıcı etkileri olması nedeniyle, miyoinositol uykusuzluk ( R , R2 ) için potansiyel bir tedavi olabilir .

Inositol, serotonin sendromunu (serotonin toksisitesi) önleme kabiliyeti nedeniyle SSRI’larla alınabilir ( R ).

Aaaa gerçekten miii 😍
Ne renk oldu şimdi saçların, fotoda ki gibi mi? Güle güle kullan bebişim, rengi önce yazdıysan da henüz göremedim o mesajı 😊
Eveet uzun zamandir cesaret edemedigim bi renge boyadim hürrem sultan rengi:KK70: tarcin bakır evet profildekine benziyo ama biraz daha acik renk.
İnanir misim yüzüme can geldi sari beni cok solgun gösteriyodu. Bu zamana kadar keske boyasaymisim dedim😍 uzun yillar bu renkle devam gibi görünüyo:D

Balım iş sıkıntımın olmaması o tembelliği veriyor ama gerçekten gönlüme göre bir işte çalışmak tabi ki çok daha mutlu eder, beslenme danışmanlığı eğitimi almak istiyorum mesela, bayağı bir yıldır kendi diyet düzenimi bulmaya uğraştım 11 nisanda başlıcam :) psikoloji de yine yemeyle alakalı öğrenmek istiyorum ve diğer içgüdüler, psikoterapi eğitimi ekleyebilirim mesela

doğru cnm boş vakitleri değerlendirmeli ama kendime yöneldim son birkaç yıldır aslında bayağı kişisel gelişim kitabı okudum , yeni farkettiğim şeylerle travmalar yaşadım filan zihinsel ve fiziksel olarak bayağı zor birkaç yıl geçirdim.

toparlanma evresine geçtim şu an ama :KK66: bu diyet düzeni bana yaşama enerjisi verecek biliyorum ve umarım başka hanımlara da yardımcı olabilirim burdan :KK66:

kaç yaşındasın ki balım :KK70:
Evet iş sıkıntın yok ama potansiyelin de varken neden daha iyisi olmasın, bence fazlasını bile yapacağını düşünüyorum, okuduklarım çok hoşuma gitti balım😍
Dediğin gibi bir kararsızlık da yok gibi , zaten yolu çizmiş kararını vermişsin ❤

11 nisanda menülerinden düzenini takip edebilir miyiz yani😍

Ahh, o travmalar... Özeldir diye sormayayım da, deşmeyeyim de, dilersen paylaşırsın zaten balım 😑
Farkında olmadığımız gerçeklerle yüzleşmek acı bile olsa insanı çözümle birlikte mutluluğa da götürür galiba.
Çok sevindim keşfetmene ve toparlanmana ❤
Pek bu alanlarda araştırma, okuma yapmadım ama benimde kendimce geliştirdiğim bir sorgulama metodum var. Bir davranışın sebebi ne olabilir, neler insanı öyle davranmaya itebilir? Davranışın temelini sorgularım bol bol, böyle analiz yapmaya çalışırım. Faydalarını çok gördüm, tabi benimki amatörce. İlla teknikleri, incelikleri vardır. Onları da senden öğreniriz artık doktorum😘
Öyle kritik bir iki tüyon varsa üzerine düşünmek isterim, bilinçaltı kıyıda köşede kalmış ne varsa çıksın gün yüzüne veya tavsiye edeceğin kitap 😊

14 Mayıs'ta 32 olacağım :KK8:

Günaydın güzel bayanlar😍
Ben beş altı yıl önce cildim çok bozulmuştu eczacı arkadaşımın önerisiyle çörekotu yağı kullanmıştım ama hap formatında tabi o zaman menopozsal faydaları üzerinde değil cildim için odaklıydım şimdi enerji_kusagi enerji_kusagi canım yine hap formatı mı alsam yoksa yağ şeklinde sıvı mı alsam karar veremedim😋
Kitabı okuyorum şimdi ben çoğu takviyeyi cildimin aşırı bozulduğu o dönem ayşegül çoruhlu nun sıkı takipçisiydim o da burda çoğu takviyeyi öneriyordu zaten o zamanlar takviye kullanmaya başladım tertemiz beslenmeye geçtim tatlı zayıf noktamdı çıkardım ve cildim acayip güzelleşmişti ve hala kullanıyorum döbem dönem bırakıp tekrar başlıyorum ama hiç bırakmadığım ester c, d vit, magnezyum, omega sürekli olarak, çinko, selenyum b12 ALA q10 ara vererek, bazı antioksidan olan takviyeler berberin evening primose oil ginseng gibi daha aklıma gelmeyenler senede birkaç kere birkaç ay şeklinde kullandım, melatonin çok işe yaramamıştı ama. İşte o başladığım dönem kilo vermeye başlamıştım beslenmemi tertemiz yaparak ama orda ki odağım kilo vermek değildi bozulan cildimdi dr dr gezmeme rağmen çözüm bulamamam en son hatta çok ağır bir ilaç bardı dr um onu vermişti o ilaç kolestrolu acayip yükseltiyordu bir ay hatta denemiştim kolesterolum bir sonra ki ay tavan yapınca bırakıp ben beslenmemi değiştircem ve spor çocukluğumdan beri yaparım dönem dönem ara versemde sporu daha düzenli hayatıma sokup yeter uleyn demiştim ve yan etkisi de kilo vermek olmuştu🤗
Ama aylık olarak bu takviyelere para dökmek acayip sinirimi bozuyor almanya da çok çok uygun fiyatlar gezmek bahane vitamin vs almak için gidiyordum😂😂😂
Balım sen epey hakimsin konulara. Ben bir iki takviye hariç diğerlerine gerek olmadığını düşünüyorum.
Çörekotunu da nasıl rahat edersen öyle yap. İster yağı ister hapı. İstersen bir de yağını dene, hangisi daha etkili oluyor, fark oluyor mu?

O beslenme düzeni önce bağırsağı düzenliyor, bağırsak fayfalı bakterileri çoğaltıyor, onlar da bağışıklığı güçlendirip, yediğimiz içtiğimiz gıdalardan gerekli vitamini minerali vs daha düzgün emiyor, kendi de bir takım şeyler salgılıyor derken derken bir şeyler yoluna giriyor. Onun için takviyelere gerek yok. Vücut tabiatına dönüyorsa ne gerek var diyorum. Ha elinde varsa omega, d vit, b vit gibi, atıyorum ben olsam 2-3-4 gün arayla 1 tane içerim. Hafif bir destek gibi yani vücuda.
Fazla vitaminide vücut kullanmadan dışarı atıyormuş. Wc ye para dökmeye gerek yok 😂
Bağırsak ne kadar önemli ya, şeker hastalığıyla bile alakası var. Son zamanlarda mesela şeker hastalığı için bağırsağı ters çevirme(şaşırtma) ameliyatı yapıp şekeri düzeltiyorlarmış. Otizmden depresyona ıvıra zıvıra kadar bağırsak deniyor. Cilt bunların yansıması tabi, vücut düzene girince o da parlıyor, saçlarda parlar, tırnaklarda güzelleşir, terde güzel kokar, enerji de artar, olurda olur yani 😍

Ahh o cilt için verilen öyle haplar var ki deriyi o kadar çok inceltiyor ve aylarca, senelerce toparlanmıyor 😬 Kolestetolün düzene girmiştir bırakınca değil mi?

Ay uykuya da iyi geliyormuş💃🏾

Myoinositol serotonin reseptör duyarlılığını arttırır ( R ).

Artan serotonin seviyeleri beynin belirli bölgelerindeki γ-Amino-butirik asit (GABA) salınımını uyarabilir ( R ).

Serotonin ve GABA’nın uyku arttırıcı etkileri olması nedeniyle, miyoinositol uykusuzluk ( R , R2 ) için potansiyel bir tedavi olabilir .

Inositol, serotonin sendromunu (serotonin toksisitesi) önleme kabiliyeti nedeniyle SSRI’larla alınabilir ( R ).
Çoğu Türkiye de yok diye bu kadar incelememiştim takviyeleri. Sadece bir kaç kiçi NAC için mi ne biraz sıkıntı yaptığını söylemişti. Demek az uykuya da iyi geliyormuş. Bunun esprisi neyden kaynaklanıyor ki, etkin maddesi neymiş, yerine yenilip içilen masum bir şey konabilir mi acaba? Epey birşeyler çıkacak gibi bu bilgilerden 😍

Mesela kurkumin için takviye yerine ben şöyle yapıyorum; 1/2 tk zerdeçala 1/2 çk karabiber atıp bir kaç damla zeytinyağı damlatıp su ile içiyorum. Bu da cilde, sivilcelere, iltihaplı şeylere vs çok iyi geliyor. Aslında 1 hafta için günlük doz 1 tatlı kaşığına 1 çay kaşığı deniyor ama ben yarım ölçü yapıyorum, sonuçta karaciğer değerlerini bir miktar artıyor diye yüklenmeye gerek yok 😍

Evet iş sıkıntın yok ama potansiyelin de varken neden daha iyisi olmasın, bence fazlasını bile yapacağını düşünüyorum, okuduklarım çok hoşuma gitti balım😍
Dediğin gibi bir kararsızlık da yok gibi , zaten yolu çizmiş kararını vermişsin ❤

Ahh, o travmalar... Özeldir diye sormayayım da, deşmeyeyim de, dilersen paylaşırsın zaten balım 😑
Farkında olmadığımız gerçeklerle yüzleşmek acı bile olsa insanı çözümle birlikte mutluluğa da götürür galiba.
Pek bu alanlarda araştırma, okuma yapmadım ama benimde kendimce geliştirdiğim bir sorgulama metodum var. Bir davranışın sebebi ne olabilir, neler insanı öyle davranmaya itebilir? Davranışın temelini sorgularım bol bol, böyle analiz yapmaya çalışırım. Faydalarını çok gördüm, tabi benimki amatörce. İlla teknikleri, incelikleri vardır. Onları da senden öğreniriz artık doktorum😘
Öyle kritik bir iki tüyon varsa üzerine düşünmek isterim, bilinçaltı kıyıda köşede kalmış ne varsa çıksın gün yüzüne veya tavsiye edeceğin kitap 😊

Aynı yaştayız 🙄 ama yaşlı hissetmiyorum daha orta yaş bile olmadık kız bu laflar nedir :sinirli:
Evet karar verdim çok şükür 😆 bu sürede ailemde maddi sıkıntı olursa da hop atamaya 😉 zaten karşılığını kat kat vereceğimi biliyorlar sorunumuz yok canım 😉
Bayağı süredir depresyondaydım ailemin zorla şehir değiştirtmesinden ötürü tıp fakültesi için ve ne kendimin ve çevremin farkındaydım cnm mecburiye gidince büyük ölçüde kurtuldum bu depresyondan.
Döndüğümde ise farkına vardığım şeyler gerçek dünyaya döndürdü ve öyle işte diyelim 🤗

Diyet düzeni dediğim bildiğimiz şeyler aslında ama düzene soktuk diyelim canım carb cycling duymuş muydun? En iyi zayıfladığım karbonhidrat değerlerini buldum ve bir döngü oluştu kafamda , 10 günlük döngüler canım yazarım tabi 😘 100 gün sayfamda da yazıcam açıklıcam 🤗

Kitabın Türkçesini daha önce kızlara atmıştım. O mesajı bulup seni ve diğer kızları ekledim canım. Oradan da okuyabilirsiniz. Mesaj geldi değil mi?

harikasın canım, iyi ki gönderdin, ben onu işyerimde de okurum.
böyle faydalı şeyleri çok seviyorum.:KK36:

Çook teşekkürler ❤️ Evet hep keserim biçerim ayaklarına sonra fossa😂😂😂 bağımlılıklarıma bağlı biriyim🤣🤣🤣 olcak olcak motivasyon kaynağı bulamıyorum bir bulsam 🥰

Maydanoz yesen bol bol mesela🤗 suyunu kaynatıpta içebilirsin yeşil çayı arttırabilirsin aklıma gelenler. Ben o filmlere bakıyım kızımla izleyebiliriz bizde 😍

Canımm çok teşekkürler 😍 yarın bitcek inşallah 🤗 dört dişim yok azılardan kaplamalar değişiyor🥸 yaa geldi mail olarak bildirim inceliycem hemen , eve şimdi geldim kızımı anneme götürdüm beş altı gün özgürüm 😂😂😂 bana da su orucu ne iyi gelmişti varya kızım yokken denesem mi diyorum ama gözüm kesmiyor geçtiğimiz ay deneyim dedim yok yapamadım geçtiğimiz yaz nasıl yapmışım hayret ettim kendime😁

evet kesinlikle izleyin cicekcikkk cicekcikkk anne-kız film keyfinin üzerine tanımam!:KK200:

Ha ha 🤭 iyi ki boğa değilsin 🤪 ben de bir kendimi sanırım sürekli yemek düşünen 😂

Yok ya 😁 nerde bir ara aman yavrum kuzum modundaydim canım oğlum filan yazıyordu bebek resmi vardı 😂minnoş minnoş 🤭 sonradan wonderwomen oldum😁17 kilo verince bir şımarık haller işte 🤣 özgüven tavan filan işte 😂gözüm yeni yeni açılıyor ya 😁 safdirikdim ben 😅

Antalya da nerde buldu sizi misafir anacim daha yeni tasindin😎

Ayy ben de çok severdim onuu :rolleyes: gabriel :KK70: :KK70: :KK70: bi de esmer adam vardı o da yakışıklıydı keçi sakallı düşmandı galiba haha :KK70:

gabrieli ben hep kendime benzetirdim, büyüyünce böyle güzel bi kız olsam derdim:-)

yaa zeyna da kahramanımdı tabi :)

Bu kadar resimlerden konustunuz ben de degistiriyim bari :KK70: :KK70:

nasıl ama sen nasıllll... kızıl mı oldun şimdi? saç rengini atsana bi foto görelim:KK22:

Diyet düzeni dediğim bildiğimiz şeyler aslında ama düzene soktuk diyelim canım carb cycling duymuş muydun? En iyi zayıfladığım karbonhidrat değerlerini buldum ve bir döngü oluştu kafamda , 10 günlük döngüler canım yazarım tabi 😘 100 gün sayfamda da yazıcam açıklıcam 🤗

carb cycling de nesi, yeni bir şey duydum hemen öğrenmeliyim:KK48:

Bilinçaltımla ilgili farkettiğim en önemli şey de aileme gösterdiğim sinirin altında bastırdığım isteklerin , özgürlüğümün kısıtlandığı hissi olduğunu gördüm cnm ve aslında benim onları ve kendimi kısıtladığımı gördüm.Aslında birbirine saygı duyarak ve zıtlıklarda sakin ,yapıcı davranıp açıkladığımda gerginlik olmadığını herkesin mutlu olduğunu, sorunun biraz da üslubum olduğunu gördüm.
En çok güçlendiğim zaman da işten ayrılıp eleştirilere maruz kaldığım zaman oldu 😀 önceleri onların istediği şekilde tus için derken sonra cesurca şu an ders çalışmıyorum düşünüyorum diyebilmeye başladım 😀 ne düşünüyosun hayat geçiyo diyene de bence herkes kendi hayatına odaklanmalı,böyle bi döneme ihtiyacım vardı diyebilmeye başladım 😁

Ve eğer biri sebepsiz yere sinirleniyosa sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu gösteriyo , cnm düşünerek çok bulunmuyo neden bunu söyledi ne olabilir diye çünkü o kişiyi tanıyınca kafasındakini anlayabiliyosun çünkü çoğumuz sosyal maske geliştiriyoruz ve örneğin aslında bunu mu istiyorsun diye sorduğunda karşındaki çekinebiliyor senden senin anlaman gerekiyor ve vücut dili en önemli şey bence cnm

Sana ilgisini sevgiyle değil de yaptıklarıyla emeğiyle gösteren insanlar da olabiliyo ve kişileri de mizaçlarıyla kabul etmek gerekiyo canım.

Bu yüzden de kendimce puan sistemi geliştirdim arkadaşlarla ilgili, mesela söylediklerimi dinliyor ve demek istediğime dair cevap veriyor mu? Vermeyip kendi hakkında konuşmaya devam ediyosa eksi puan ,
Ben dna vakit ayırmama gönderdiklerini izlememe,ne bileyim dertlerine çözüm için saatlerce konuşmama rağmen o basit 1 dklk komik videoyu bile izlemiyor mu ya da derdimi dinlemiyor mu eksi puan

Depresyondayken farkında değildim bazılarının beni kullandığının canım artık daha bilinçliyim mesela ve direkt mesafe koyup sosyal maskemi takıyorum 👺😹😹😹

günaydın kızçelerrr :KK200:
size dün akşamımdan bahsetmek isterim çünkü kardeşim bize geldi,
eşimde bizim en sevdiğimiz yerden; tartoletler, cheesecakeler, trileçeler, sipariş etmiş de etmiş!:KK20:
yemekten sonra çay servisi yapıyorum kardeşimle eşime,
bir baktım eşim kapıyı açtı eli kolu dolu hadi tatlı keyfi yapalım diyor,
dedim sen naptın böyleee!
ama tabi yedim mi bir sorun bana, bir tanecik bile yemedim! kendimle gurur duyuyorum!:KK200:
huzurluyum:KK200:
sizle de paylaşmak istedim:KK36:

şimdi işyerimde kahve ve bir kare parçacık bitter keyfi yapıyorum:KK25:

WhatsApp Image 2021-04-07 at 09.54.45.webp

gabrieli ben hep kendime benzetirdim, büyüyünce böyle güzel bi kız olsam derdim:-)

nasıl ama sen nasıllll... kızıl mı oldun şimdi? saç rengini atsana bi foto görelim:KK22:

Güzeldi vallahi hepsi taşş :KK8:
cnm haftanın belli günleri mesela 20-30 gr karbonhidrat, bazı günler 70-80 gr karbonhidrat bi de yüksek karbonhidrat günleri,(bu miktarlar bana en iyi gelenler cnm farklı yapanlar da var internette)
sudem34 sudem34 de öyle yapıyormuş diyet döneminde cnm bende de işe yaramıştı ama bu işe yaradı ben başka bi düzen de deneyeyim diye diye bu kadar uzattım zayıflamayı :D :D :D psikopat mıyım ne hahaha :D :D :D

Aynı yaştayız 🙄 ama yaşlı hissetmiyorum daha orta yaş bile olmadık kız bu laflar nedir :sinirli:
Evet karar verdim çok şükür 😆 bu sürede ailemde maddi sıkıntı olursa da hop atamaya 😉 zaten karşılığını kat kat vereceğimi biliyorlar sorunumuz yok canım 😉
Bayağı süredir depresyondaydım ailemin zorla şehir değiştirtmesinden ötürü tıp fakültesi için ve ne kendimin ve çevremin farkındaydım cnm mecburiye gidince büyük ölçüde kurtuldum bu depresyondan.
Döndüğümde ise farkına vardığım şeyler gerçek dünyaya döndürdü ve öyle işte diyelim 🤗
Şifa niyetine 2x1 döv beni doktorum :D

Hangi ünlü bir filozofun(?) lafı vardı hatırlayamadım şimdi ama der ya "zaman sadece armutları olgunlaştırır" hah işte benim biraz öyle oldu galiba 😂😂

Balım yaşlı hissetmiyorum da insanı etkileyen önemli konularda çok ciddileşiyorum, lay lay lom yapıp geçemiyorum, realist olmaya çalışıyorum. Yoksa çok şen şakrak birisiydim yerimde duramam hiç, fena yani 😂😂
Depresyona da çok kızıyorum, kim ola ki bu depresyon, ağzını burnunu kırasım geliyor onun💪👊 tutmayın çok gaza geldim :D

Çok şükür canım, buhranları anlatmana ve farkındalığına çok sevindim. Maddi olarak elinde bir garantör olması da büyük avantaj. Tabi bunlar şans değil, senin başarın. Ama iyi bir aile büyük şans. Herşey gönlünce olsun inşaallah ❤🙏

Böyle giderse senden önce psikolojiyi de okuyacam bak az kaldı 😂😂 Aman amann başlamayım, vazgeçtim, zaten liste kabarık, şimdi hemen bitmez de, birde onu tamamlamakla uğraşmayayım :KK70:

Tamam, şimdi biraz ciddi olalım:KK67:

Valla balım fazla özgüvende çok sıkıntı, hani nasıl olsa hallederim, zaten yaparım, her türlü başarırım olayı oluyor. işte o zaman tembellik devreye giriyor. Fazla güven varya, hep ileri atıyorsun, hep bahaneler bahaneler bahaneler, sanki hallettik bitti gibi garanti görüyoruz, bu arada ani gelişebilecek hiç bir ihtimali de hesaba katmıyoruz tabi. Bence bir an önce elinde ne varsa at direkt başla, devamı gelir. Çalıştıkça zaten ne kadar çok konu olduğunu anlayınca bu sefer neden daha erken başlamadım ki pişmanlığı olur, onun için vakit kaybetme canımm. Bu mesleği seviyorsan, ne istediğini biliyorsan hedef belli zaten, kararsızlığa gerek yok. Ömür çok hızlı geçiyor. Bir an önce uzmanlığını hallet, kariyerini ilerlet. Yaş ilerledikçe heves ve tahammülde azalıyor ister istemez. Dişti kuştu derken belki yarın eş olur, iş olur, birde çocuk olursa sürpriz bir şekilde... Çünkü her an hesapta olmayan herşey gelişebilir. Geçen boş vakitlere yanma derim. Ben ne yaptıysam çoğunu bekarken yaptım. Evliyken sadece 2.üniversiteyi okuyabildim ama nasıl, birde bana sor :işsiz:
Eş ister istemez bağlıyor seni. Kafana göre yatıp kalksan bir dert, yapmasan bir dert. Sen çalışmak istersin o dışarı çıkmak, sen dinlenmek istersin o dertleşmek, sen uyumak istersin o birlikte kahvaltı vs vs...

Feleğin çemberinden geçmiş bir kocakarı bildirdi, tövbe estağfirullah :KK70:

enerji_kusagi enerji_kusagi farkındalığı çok yüksek bir kızsın gerçekten, iki üç defa okudum bu yazıyı :)
ne kadar doğru noktalara değinmişsin, hep özgüven deriz ama onun bile sınırı aşılınca zararlı bize.
ve evet haklısın zaman çok hızlı geçiyor, yaşla alakası yok, hayatın döngüsü ve gerçeği.
evlilikle ilgili cümlen nokta atışı:KK48: eş sorumluluk, çocuk ayrı sorumluluk, elbette çok güzel, çok değerli ama o güzelliklere de emek vermemiz gerekiyor di mi :)

Şifa niyetine 2x1 döv beni doktorum :KK70:

Hangi ünlü bir filozofun(?) lafı vardı hatırlayamadım şimdi ama der ya "zaman sadece armutları olgunlaştırır" hah işte benim biraz öyle oldu galiba 😂😂

Balım yaşlı hissetmiyorum da insanı etkileyen önemli konularda çok ciddileşiyorum, lay lay lom yapıp geçemiyorum, realist olmaya çalışıyorum. Yoksa çok şen şakrak birisiydim yerimde duramam hiç, fena yani 😂😂
Depresyona da çok kızıyorum, kim ola ki bu depresyon, ağzını burnunu kırasım geliyor onun💪👊 tutmayın çok gaza geldim :KK70:

Çok şükür canım, buhranları anlatmana ve farkındalığına çok sevindim. Maddi olarak elinde bir garantör olması da büyük avantaj. Tabi bunlar şans değil, senin başarın. Ama iyi bir aile büyük şans. Herşey gönlünce olsun inşaallah ❤🙏
ay bi de alınırmışş gel seveyim seni :KK74:elmalı kurabiye açayım oklavamla :hamarat::KK200:
canım gerçekten genciz ;) bu kapitalist düzen 30 yaşına kurulmuş resmen sonra bir hiçsin,kemiklerin eriyor kırışıyorsun bir işe yaramıyorsun vs bize bile fakültede böyle öğretildi :( ayol 30 lar hayatın baharıdır, bilinçli ve deneyimli şekilde hayatı yaşayavcağın en güzel yaşlardır ve hataları azaltarak verimini artıracağın yıllardır :KK60: yani herkes için söylüyorum resmen bize öğretilen 30a gelince artık işe yaramazsın, geçinecek kadar para kazansan yeter boşsun onun dışında :KK61:

döv bu depresyonları ablası :KK19:

Sağol canım ;)

Canım kendi resmimi atmiyim da tam olarak şu renk oldu. Kızıl değil tarçın bakır karamel gibi☺️
Yakında biraz akar dore sarıya döner yine
images (28).webp

Bilinçaltımla ilgili farkettiğim en önemli şey de aileme gösterdiğim sinirin altında bastırdığım isteklerin , özgürlüğümün kısıtlandığı hissi olduğunu gördüm cnm ve aslında benim onları ve kendimi kısıtladığımı gördüm.Aslında birbirine saygı duyarak ve zıtlıklarda sakin ,yapıcı davranıp açıkladığımda gerginlik olmadığını herkesin mutlu olduğunu, sorunun biraz da üslubum olduğunu gördüm.
En çok güçlendiğim zaman da işten ayrılıp eleştirilere maruz kaldığım zaman oldu 😀 önceleri onların istediği şekilde tus için derken sonra cesurca şu an ders çalışmıyorum düşünüyorum diyebilmeye başladım 😀 ne düşünüyosun hayat geçiyo diyene de bence herkes kendi hayatına odaklanmalı,böyle bi döneme ihtiyacım vardı diyebilmeye başladım 😁

Ve eğer biri sebepsiz yere sinirleniyosa sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu gösteriyo , cnm düşünerek çok bulunmuyo neden bunu söyledi ne olabilir diye çünkü o kişiyi tanıyınca kafasındakini anlayabiliyosun çünkü çoğumuz sosyal maske geliştiriyoruz ve örneğin aslında bunu mu istiyorsun diye sorduğunda karşındaki çekinebiliyor senden senin anlaman gerekiyor ve vücut dili en önemli şey bence cnm

Sana ilgisini sevgiyle değil de yaptıklarıyla emeğiyle gösteren insanlar da olabiliyo ve kişileri de mizaçlarıyla kabul etmek gerekiyo canım.

Bu yüzden de kendimce puan sistemi geliştirdim arkadaşlarla ilgili, mesela söylediklerimi dinliyor ve demek istediğime dair cevap veriyor mu? Vermeyip kendi hakkında konuşmaya devam ediyosa eksi puan ,
Ben dna vakit ayırmama gönderdiklerini izlememe,ne bileyim dertlerine çözüm için saatlerce konuşmama rağmen o basit 1 dklk komik videoyu bile izlemiyor mu ya da derdimi dinlemiyor mu eksi puan

Depresyondayken farkında değildim bazılarının beni kullandığının canım artık daha bilinçliyim mesela ve direkt mesafe koyup sosyal maskemi takıyorum 👺😹😹😹
O gerginlik ve kullanılma duygularına bende pek aşinayım. Hatta radikal bir tercihimden dolayı çok eleştirilip, aptal olmakla yaftalandım ki hayatımın en doğru kararı olduğunu her defasında görüyorum. İyi ki kimseyi dinlememişim. Maalesef birileri laf olsun diye daima konuşur, konuştular, konuşacaklardır da... En uyuz olduğum şey, tercihler hakkında birilerinin boş konuşması, dolu olsa bir şey katar insana, oysa çoğu zaman susmaları, saygı ve destek göstermeleri daha hayırlı olurdu.

Vayy be balım, çok uzaklara götürdün. Sen açık olsanda aslında çok derin yazdın, buna bir destan yazılır, sakin kafayla bir kaç kere daha okuyup iyice anlayayım bu satırları. Seninle bunları konuşmak da hoşuma gitti. Birilerinin düşünce derinlerindeki bir şeyler hakkında konuşunca onun ruhuna temas etmişim gibi hissediyorum. Bunlar benim için birisinin geçici dertlerini dinlemekten daha özel, daha manevi.

Sadece şu sosyal maske olayına biraz değineyim; ben gördüklerimi çok ölçü almıyorum, onunla ilgili farklı bir bakış açım var çünkü dışarıdaki davranışlar çok değişken olabiliyor o beni yanıltır. Kimseye de bunu niye böyle yaptın deyip onun vereceği cevabı da çok ölçü almam çünkü o da çok değişiyor. Cevap samimi olmayabiliyor, dürüst olmayabiliyor veya sırf güzel konuşmak için inanmadığı şeyleri de söyleyebiliyorlar. Yani sorgulama şeklim şöyle gibi; Ayşe, Fatma bunu niye böyle yaptı değil de, bir insan ne için böyle yapabilir, hangi içgüdüsel duygular onu öyle davranmaya itebilir. Altta ne gibi sebepler olabilir. Çünkü özünde 1 sebep vardır, ona bağlı değişik değişik milyon tane davranış vardır ama çıkış noktası bir şeye dayanır. O dayandığı yer ilgilimi çekiyor
Empatiden daha derinini görebilme çabası. Yani bunları ben önce kendi içimde çözmeye çalışıyorum. Sonra karşıya nokta atışı yapıyorum gibi şeyler benimkisi.

Şu puanlama sistemini de merak ettim hocam, geçtik mi barajı 😜 Eksiler artıları götürdü deme şimdi bana :D

ay bi de alınırmışş gel seveyim seni :KK74:elmalı kurabiye açayım oklavamla :hamarat::KK200:
canım gerçekten genciz :KK66: bu kapitalist düzen 30 yaşına kurulmuş resmen sonra bir hiçsin,kemiklerin eriyor kırışıyorsun bir işe yaramıyorsun vs bize bile fakültede böyle öğretildi :KK43: ayol 30 lar hayatın baharıdır, bilinçli ve deneyimli şekilde hayatı yaşayavcağın en güzel yaşlardır ve hataları azaltarak verimini artıracağın yıllardır :KK60: yani herkes için söylüyorum resmen bize öğretilen 30a gelince artık işe yaramazsın, geçinecek kadar para kazansan yeter boşsun onun dışında :KK61:

döv bu depresyonları ablası :KK19:

Sağol canım :KK66:
Yok balım alınmadım, alınır mıyım hiç :KK60: biraz yoğunum dinlene dinlene yazdım sana da 😂

İşte o kapitalist dediğin düzeni daha çok kişisel gelişim kitaplarında gördüğüm için bir kaç tane okudum ve bıraktım, korktum doğrusu. Herkese sen özelsin, sen yaparsın, sen geçersin vs vs vs.. O kitabı bana özel yazmadılarya, herkes okuyor, sonra herkes birbirini rakip görüyor, hatta rakipten çok düşman görüyor. Bu kadar hırs yüklenmesine karşıyım insanlara. Sonra kimse kimseye samimi olmuyor çünkü o bilinçaltı rakip 😬
İşte para sevdası var birde, çok kazanma hırsı, hep birbirini tetikleyen şeyler....
Çok şeylere sitemim var yani. Buradan çıkış yok gibi balım, ben arızaya bağlamadan gidip işlerimi halledeyim :D

Canım kendi resmimi atmiyim da tam olarak şu renk oldu. Kızıl değil tarçın bakır karamel gibi☺️
Yakında biraz akar dore sarıya döner yine
Eki Görüntüle 2819348
Oooo, bebişim çok güzel renk, sarıdan oldukça sıcak ve canlı, sana da ne çok yakışmıştır şimdi😍
Uzunca bir sarıdan sonra eniştemizin yorumları nasıl oldu :KK8:

Back
X