- 16 Ocak 2018
- 5.174
- 18.529
- 248
Ana Britannica çok kalın füme rengi olan mıydı yoksa kırmızı olan mıydı, fümenin bizde son kısmı yoktu eksik almışlardı galiba. Sayısı daha azdı onun sanırım. Lacivert olanın resimlerini de çok severdim. Mesela kuşlara bakıyordum tüm familya cinsi ve resimleriyle birlikte vardı. Ne güzel kitaplardı ya..Ay hatırlıyoruum kitaplığımızın nadide eserleriydibi de Ana Britannica vardı ne zevkliydi o zaman yaa daha değerliydi bilgiler sanki nasıl heyecanlanırdık birşeyi fihrist ten bulup öğrenince
![]()

Enişte sağlamsa sorun yok bebeğim, seni büyük bir pişmanlıktan kurtarmış sağolsunPatladi ama esim patlatti akşam cok sukur bitti de kurtulduk
Ahh ödevlerimi yaparken az mi ordan bakardim.. icinde kaybolurdum ben küçücük ansiklopedi kocamano zamanlar bilgi ne kadar değerliydi bilgili insanlar ne kadar degerliydi.. simdi aksine bilgili insan kucumseniyo şarlatanlar el üstünde tutuluyo. Bu da böyle bi tepki olarak dursun burda
![]()

Ahh bende çok ödev yapmıştım onlardan. Vay be ne güzel çocukluğumuz vardı. Şimdi çok şey internette ama doğruluğu da şaibeli. Birde şimdi herkes herşeyi çok biliyor(kötü anlamda) Sanki bir kitabın özetini okumuş gibiler, detay soruyorsun boş. Daha derine inemiyorsun çoğuyla, gayet sığ yani. Bir yerlerde üç beş satır okumuş biliyorum diye geçiniyor. Bunlar bileni de elimine ediyorlar. Gerçek bilenin, bilginin değerini düşünüyorlar. Hani sırf getirisi iyi diye her önüne gelenin işyeri açması gibi, oysa herkes esnaf olamaz, işveren olamaz. Böyle bir akımda var. İşçi de lazım, tarımda lazım, zanaat da lazım. Bende bu konularda çok dertliyim. Her insanın ülke kalkınmasını ve çocuklarının geleceğini de düşünüp hareket etmesi lazım. Konu buraya nereden geldi, bilmekten, bilginin değerinden, haddini bilmekten geldi... Neyse bende tepkimi seninkinin yanına iliştireyim bebeğim❤