yeterr nelerin değişmesini istiyosunuz demişti
1- 35 yaş altı 1. denemede tek embryo ise 2. ve 3. denemelerde iki embryo , ondan sonrasına 3 embryo
2- 35 yaş üstü 1.denemede 2 embro, 2 ve 3. ve sonrasında 2 veya 3 embryo diye düzeltilmeli...
Bana 3 tane kondu 1 i tuttu 30 yaşındaydım 35 yaş üstüne 2 konsa ne olacak ???
yeter görüşmededir herhalde şimdi..
yazdıkların mantıklı daha fazlasını zaten yapmazlar..
bende fikrimi söylemeden geçmeyim bari :)
bence ilk denemede 2 embriyo ondan sonrakilerde de en fazla 3 tane transfer edilmeli
zaten genelde tedaviyle çocuk sahibi olanlar ikiz bebekleri olsun istiyor tekrar tekrar tedaviyle uğraşmak maddi manevi çok yıpratıcı çünkü zaten ikisininde tutacağının garantisi yok
ilk tedavimde 2 tane 1.kalite embriyo transfer edildi sonraki 3 denememde de 1.kalite 3er embriyo transferi yapıldı ve hiç birinde gebelik oluşmadı
aslında bu işin kararını kanunlar bürokratlar değil dr.lar vermeli 3 taneden fazlası gerçekten riskli olabilir.
pazartesi günü o 20 kişilik bilim kurulundan bir doktorla görüştüm. Arkadaşlar af buyurun bizim memleketteki inekleri aşılattığımız veteriner amca tüp bebek konusunda o adamdan daha fazla şey biliyordur. Adam ama şöyle dedi, ben hayır öyle değil böyle dedim, ben dedikçe adam yeni birşey üretmeye çalıştı, en sonunda da pes edip siz bu konuyu bayağı araştırmışsınız dedi, az kaldı siz hiç araştırmamışsınız ama diyecektim. En sonunda da ben hukukçuyum, bakanlığınıza dava açacağım ayrıca Tabibler Odası'nı da harekete geçireceğim dedim. Adam evet biz kendi kendimize şimdi yürürlüğe giren yönetmeliği düzeltemeyiz. Siz dava açarsanız gerekli düzenlemeler yapılır dedi.
pazartesi günü o 20 kişilik bilim kurulundan bir doktorla görüştüm. Arkadaşlar af buyurun bizim memleketteki inekleri aşılattığımız veteriner amca tüp bebek konusunda o adamdan daha fazla şey biliyordur. Adam ama şöyle dedi, ben hayır öyle değil böyle dedim, ben dedikçe adam yeni birşey üretmeye çalıştı, en sonunda da pes edip siz bu konuyu bayağı araştırmışsınız dedi, az kaldı siz hiç araştırmamışsınız ama diyecektim. En sonunda da ben hukukçuyum, bakanlığınıza dava açacağım ayrıca Tabibler Odası'nı da harekete geçireceğim dedim. Adam evet biz kendi kendimize şimdi yürürlüğe giren yönetmeliği düzeltemeyiz. Siz dava açarsanız gerekli düzenlemeler yapılır dedi.
3 taneden fazlası zaten yasaktı canikom kimse onu tartışmıyor..
onlar olandan da geriye gidiyorlar, üstelik 20 kişilik bilim kurulu karar vermiş buna içlerinde doktorlar da var, ama ne hikmetse bizim çevremizdeki doktorlar ah vah diyor bu işe, onların doktorları neden ok dedi allah bilir ??!!?!?!?!?!!??!!?!?!?
çoğu merkezde dediğin olay doğru olabilir ama 4-5 tane transfer eden yerlerde biliyoruz onları kast ederek 3 ten fazlası kesinlikle yasaklanmalı dedim diğer türlü kaliteli ve bu işin uzmanı merkezler bunu zaten yapmıyor
doğru haklısın
zaten beki de kaidelere uyulsa idi bu tazr sınırlamalara bahane çıkmazdı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?