8 mart kadınlar gününde yasaya karşı mail atalım..herkes buraya...

yeterr nelerin değişmesini istiyosunuz demişti
1- 35 yaş altı 1. denemede tek embryo ise 2. ve 3. denemelerde iki embryo , ondan sonrasına 3 embryo
2- 35 yaş üstü 1.denemede 2 embro, 2 ve 3. ve sonrasında 2 veya 3 embryo diye düzeltilmeli...

Bana 3 tane kondu 1 i tuttu 30 yaşındaydım 35 yaş üstüne 2 konsa ne olacak ???

O tarz ınsanları kın kın kınıyorum yazıklar olsun.allah onlarada bÖyle Şeyler yaŞatsınkı bızı anlasınlar ÖrÜmcek kafalı zavallılar

yeter görüşmededir herhalde şimdi..
yazdıkların mantıklı daha fazlasını zaten yapmazlar..

yeter görüşmededir herhalde şimdi..
yazdıkların mantıklı daha fazlasını zaten yapmazlar..

daha fazlası eskisi gibi olur elbette yapmazlar ama orta yolu bulup düzeltmek zorundalar..
buna böyle kimse rağbet etmez herkez Kıbrıs a gidecektir görürsün..

bende fikrimi söylemeden geçmeyim bari :)

bence ilk denemede 2 embriyo ondan sonrakilerde de en fazla 3 tane transfer edilmeli

zaten genelde tedaviyle çocuk sahibi olanlar ikiz bebekleri olsun istiyor tekrar tekrar tedaviyle uğraşmak maddi manevi çok yıpratıcı çünkü zaten ikisininde tutacağının garantisi yok

ilk tedavimde 2 tane 1.kalite embriyo transfer edildi sonraki 3 denememde de 1.kalite 3er embriyo transferi yapıldı ve hiç birinde gebelik oluşmadı

aslında bu işin kararını kanunlar bürokratlar değil dr.lar vermeli 3 taneden fazlası gerçekten riskli olabilir.

3 taneden fazlası zaten yasaktı canikom kimse onu tartışmıyor..
onlar olandan da geriye gidiyorlar, üstelik 20 kişilik bilim kurulu karar vermiş buna içlerinde doktorlar da var, ama ne hikmetse bizim çevremizdeki doktorlar ah vah diyor bu işe, onların doktorları neden ok dedi allah bilir ??!!?!?!?!?!!??!!?!?!?

öyle zaten bend ehaklarımı kullanıp olmazsa kıbrısa gideceğim ama imkanı olmayanlar..
show tv de deryalı günlerde tüp bebek muhabbeti var..
aradım show tvyi konuştum canlı yayına bağlamıyorlar bağlasalar söyleceğimi biliyorum fax çekin diyor faks çekebilen birisi varsa çeksin iş yerinde olupta mail atınca programda direk işleme alınmıyormuş belki faksı görürler..

pazartesi günü o 20 kişilik bilim kurulundan bir doktorla görüştüm. Arkadaşlar af buyurun bizim memleketteki inekleri aşılattığımız veteriner amca tüp bebek konusunda o adamdan daha fazla şey biliyordur. Adam ama şöyle dedi, ben hayır öyle değil böyle dedim, ben dedikçe adam yeni birşey üretmeye çalıştı, en sonunda da pes edip siz bu konuyu bayağı araştırmışsınız dedi, az kaldı siz hiç araştırmamışsınız ama diyecektim. En sonunda da ben hukukçuyum, bakanlığınıza dava açacağım ayrıca Tabibler Odası'nı da harekete geçireceğim dedim. Adam evet biz kendi kendimize şimdi yürürlüğe giren yönetmeliği düzeltemeyiz. Siz dava açarsanız gerekli düzenlemeler yapılır dedi.

ağzına sağlık canım..
inşallah şu davalar işe yarar ve sonuca ulaşırız..

tüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
allah sizi kahretsin !!!!
bilmediğiniz konu hakkında niye kul hakkı yiyorsunuz ??????????????????????
bunlar zaten bu kadar amatör, her alanda böyle iş yapıyorlar, domuz gribi vak asını unutmadık daha birbirlerine girdiler, yeter ki arada saf milleti kekleyebildiğimiz kadar kekleyelim...

Dava açmak bence de en tehdit edici önlem başka türlü geri adım atmazlar...

çoğu merkezde dediğin olay doğru olabilir ama 4-5 tane transfer eden yerlerde biliyoruz onları kast ederek 3 ten fazlası kesinlikle yasaklanmalı dedim diğer türlü kaliteli ve bu işin uzmanı merkezler bunu zaten yapmıyor

doğru haklısın
zaten beki de kaidelere uyulsa idi bu tazr sınırlamalara bahane çıkmazdı..

bence bu yasanın amacı nüfus artışını kontrol altına almak değil. başbakan çıkıp 3 çocuk yapın derken nüfusun artmasını istediğini belirtmedimi. tüp bebek tedavileri sonucu oluşan çoğul gebelikler genellikle erken doğumla sonuçlanıyor ve bebekler küvözlere muhtaç oluyolar diye önüne geçilmeye çalışılıyor. çünkü devletin yenidoğan yoğunbakımlarının kalitesi ortada sağlam doğan bebekleri bile öldürüyolar. ve yenidoğan bebeğin sigoratsı olmadığı için masraflar devlete kalıyor. o da yük tabi devlete. birde hükümetin yandaşlarının çıkarilişkisi içinde olduğu sektörler arasına tüp bebek ve ya ilaç firmalarıda eklendiyse bu yasa tamamen onlara yarıcak demektir. 2 gün sonra transferim var sinirlenmiiim diyorum ama olmuyor. sabahtaki yorumu bende okudum. terbiyesiz seviyesiz cahilce sadece bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındaki birinin yorumu. sanki normal yoldan bebek sahibi olamamayı biz mi seçtik ne demek fare gibi çoğaltmak. hiç kimse bir kadından anne olabilme hakkını elinden alamaz. dil uzatamaz..bu şahıs kendisi de tedaviye muhtaç kalsa emin olun bizden farklı tepki vermez. onun tuzu kuru. evlatlık almalıymışız. o zaman herkez evlatlık alsın kendi çocuğu olanda 1 tane alsın. neden bizler öncelikle kendi bebeklerimize kavuşmaya çalışamıcakmışız. sgk ödemesinmiş kardeşim burdan belli devletin ne kadarını karşıladığı.herkes kendi çabasıyla uğraşıyor. kusura bakmasınlar ama devlet vatandaşının sağlığı ile ilgili desteğini vermek zorunda bizlerinkide sağlık sorunu olduğuna göre mecbur. bu zihniyetteki insanlar kendileri haşere gibi çoğalan türdenler.

bunlardan her şey beklenir yazıklar olsun onlara birileri bir fikir ortaya atıyor diğerleride bilinçsizce tamam diyor demek ki bu gün derya baykalın programında bir tüpbebek uzmanı vardı yasayla ilgili soru sorılunca bu yasa hakkında konuşmamız da yasaklandı dedi. Adamlar bakarmısınız konu basında yer almasın diye neler yapıyorlar bizim tepkiler işe yaramış ama bizim istediğimiz şekilde değil.Bu beceriksiz bakanlar ve yanındakiler oldukça biz daha çok madur oluruz ....

bu geri zekalı yaratı (inasn diyemiyorum kusura bakmayı) yine abuk sabuk bişeyler yazmış
kendi derdimiz yetmiyormuş gibi bırde bunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz..

arkadaşlar ben görüşmeye yarın cuma günü gideceğim buradan bir çok arkadaşıma mesaj attım özelden isim ve tel no istedin bir liste yaypıp yetkliye götürmek için destek verenlere teşekür ediyorum ve yarın sabaha kadar gelecek isimleri listeye ekleyeceğim

Sabahtaki yazıyı okudum ve ben de bir yorum yaptım ama öfkem hala geçmedi.. Bizim insanımız bilmediği konular hakkında yorum yapmayı ne kadar seviyor.. Bu kişiye sorsanız tüp bebekle ilgili hiçbir şey bilmiyordur bir de SGK'nın yardım etmesine karşıymış zaten ne kadar yardım ediyor orası tartışılır ama ben de bu ülkenin vatandaşıysam ve düzenli olarak primlerimi ödüyorsam benim sağlık problemlerimde destek vermeli...
Bu genelgeye imza atanlar acaba vicdanen rahatlar mı ben çok merak ediyorum

arkadaşlar show tv çiderle röportaj yapmış başka önemli haberler olmazsa bu akşam ana haber bülteninde bu konuya yer vereceklermiş bilginize . Ben izleyemiyeceğim sanırım yolda olurum o saatte izleyip banada söylerseniz sevinirim .
:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…