- 2 Haziran 2015
- 18.789
- 216.209
- 548
ahh ablam ne güzel de anlatmışsın hislerimi tek cümlede...Bizim günümüz ama sevinemiyorum, kutlamaya değer göremiyorum, her gün bir bir yitip giderken yaşasın dünya kadınlar günü diyemiyorum.
Yani kadın kadına değer vermezken ,sadece erkeği yaftalamak ta olmaz.Daha anne karnındayken kadın -1 başlıyor ,cinsiyet öğrenilince erkek olduğunu öğrenilince seviniliyor ,kız olunca ,çevreye söylenince olsun deniliyor,olsun da neye olsun kız doğurmak eksiklik mi?İstisnalar kaideyi bozmaz tabii...Ayşe, abisinin pantolonunu ütülemedi diye annesi tarafından aşağılandı, hemen hemen aklı erdiği her yaşında.
Burcu’nun yeni başladığı işinden aldığı paraya annesi ‘artık eve yardım edeceksin’ diye el koydu, 20li yaşlarında.
Fatma, eteği kısa diye okulda bir kadın öğretmen tarafından ‘edepsiz’ diye azarlandı. Bütün lise çağında.
Deniz, üniversitede birkaç sevgilisi oldu diye ‘kaşar’ diye kız arkadaşları tarafından yaftalandı, muhtemelen bütün genç çağında.
Nilüfer, anne olamadı diye bir çok hemcinsi tarafından ‘eksik’ görüldü. Tüm hayatı boyunca.
Naz, evlenmemeyi seçtiği için, ‘kız kurusu’ oldu. Tüm hayatı boyunca.
Hatice, tacize uğradığında susturuldu. derdini güç bela söyleyebildiği annesi tarafından. En acı çektiği zamanda.
Leyla, tacize uğradığında sesini çıkarttı, ‘dişi köpek... cesaret vermiştir’ dendi, Bir kaç hemcinsi tarafından. En desteğe ihtiyacı olduğu zamanda.
Zeynep’in çok çalışarak hakettiği terfi bir türlü verilmedi, kadın Yöneticisi tarafından. Çalışmasının en verimli olduğu zamanda.
Özge’nin hamilelik haberi diye, iş arkadaşları tarafından oflaya puflaya karşılandı, ya izne çıkarsa? Diye. En mutlu olduğu zamanda.
Nilay eşi tarafından dövüldüğünde, mutluluktan gülümseyen, kendi de ‘kadın’ ola. Kahınvalidesiydi, en aşağıladığı zamanda.
Bir 100 tane daha yazarım sanırım.
Evet erkekler tarafından bir türlü hakettiğimiz saygıyı, sevgiyi göremedik.
Peki ya Kadınlar kadınlar için ne yaptı?
Önce biz birbirimize sahip çıkmayı, saygı duymayı, sevmeyi öğrenelim, umuduyla...
Kadınlar gününüz kutlu olsun...
Yani kadın kadına değer vermezken ,sadece erkeği yaftalamak ta olmaz.Daha anne karnındayken kadın -1 başlıyor ,cinsiyet öğrenilince erkek olduğunu öğrenilince seviniliyor ,kız olunca ,çevreye söylenince olsun deniliyor,olsun da neye olsun kız doğurmak eksiklik mi?İstisnalar kaideyi bozmaz tabii...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?