8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Bizim günümüz ama sevinemiyorum, kutlamaya değer göremiyorum, her gün bir bir yitip giderken yaşasın dünya kadınlar günü diyemiyorum.
ahh ablam ne güzel de anlatmışsın hislerimi tek cümlede...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun...

Çocuk gelinlerin olduğu, tecavüzlerin yaşandığı, kadına şiddetin devam ettiği dünyada "kadın gününü" kutlamak bana saçma geliyor. Kadınları köle, şehvet uyandıran ve sadece çocuk doğurmak için yaratılmış olarak gören mentalitenin hala devam ettiği bu yüzyılda dünya kadınlar gününün olması da acı aslında... İnsan olmayı bilseydik belki de bugünlere gerek olmazdı...Değeri bilinmeyen şeylerin özel gününü kutluyoruz...Senede bir gün kendimize hatırlatır gibi....

Yani kadın kadına değer vermezken ,sadece erkeği yaftalamak ta olmaz.Daha anne karnındayken kadın -1 başlıyor ,cinsiyet öğrenilince erkek olduğunu öğrenilince seviniliyor ,kız olunca ,çevreye söylenince olsun deniliyor,olsun da neye olsun kız doğurmak eksiklik mi?İstisnalar kaideyi bozmaz tabii...

• Erkekleri de bir anne yetiştiriyor
  • kadına saygı duymayı
  • kendisinden kuvvetçe güçsüz , küçük olanı korumayı , ona zarar vermemeyi.
  • Karısı ya da Sevgilisi tarafından İstenmediğinde ceketini alıp , arkasını dönüp kapıdan çıkmasını öğretmeliyiz.
  • İntikamın, hırsın küçük insanların işi olduğunu,
  • Öldürmenin insanlığa sığmayacağını, affının olmadığını da öğretmeliyiz .

Son düzenleyen: Moderatör:
Site yönetimine biz kadinlar için bu platformu olusturup daha bilinçli kadınlar olmamızı sağladığı için

A dan Z ye herşey in farkindaligina burda varabildim benliğimi duygularma burda saygı duymaya başladım kendimden

Ben olduğumu yaşadığımı benim değerli oldugumu anladım

Ve bu site nin hangi amaçla kurulduğunu site nin özgeçmişini duydukça iyi ki burdayım site iyi ki var diyorum

Tşk ler Kazen @Lisabella Mune iyi ki varsınız

Burada annelere çok iş düşüyor,erkek evlat yetiştirken kadına değer verilmesini sevilmesini oğluşlarına öğretecekler..
Bu iş göster oğlum pipini amcalara demeye benzemiyor...

Emekçi ve fedakar kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum, Kadınların hayata bakışını sırf kendi yaşamına ve fikir yapısına uymuyor diye acımazca eleştiren , bu farklılığı renk olarak görmeyen ve göremeyen , her türlü insanı kınıyorum..
Özellikle de açık giyiniyor, kapalı giyiniyor, erkeklere yüz veriyor, erkeklere mesafeli, başarıyor,başaramıyor , evine temizlikçi alıyor, müsrif, süslü, paçoz , çocuk doğuruyor, çocuk yapmıyor vb ,tüp bebek yapmış, kocasıyla barışmış, kocasından ayrılmış, annesine bakmamış, annesine bakmış, çocuğunu falanca kreşe veriyor, çocuğunu şöyle yetiştiriyor... bitmek bilmeyen eleştiriler.. ,farklılığımız bize güzellik katıyor, ben kendimi ve tüm kadın arkadaşlarımı çok özel görüyorum, tüm kadınların fikirlerine saygı duyuyorum, benim fikirlerime de saygı duyulmasını umut ediyorum, maaselef duyulmuyor..KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

129 kadının yanarak öldüğü bir günden bugüne değişen , kapitalist sistemin hediyerle indirim kuponlarıyla kutlattığı bir gün olmaktan çok daha ötedir kadınlar günü. hayatın her alanında kadının emeği çok büyüktür..
kadınlarda okur yazar çizer. sadece makyaj yapan obje değil onlar.. sosyal medya da vardı bugün: watson gratis dışında kitapçılarda da %50 kitaplarda indirim olsa keşke diye.
kadınlarımız okusun ilerlesin ki ardı sıra gelen yavrularımızda onların gelişmiş fidanları olsun..
kadın olmak büyük bir güçtür..kullanmak lazım.

8 Mart Kadınlar günü kutlanacak, tebrik edilecek, çiçekler bezenecek bir gün olarak görmüyorum.
Hele ki kadınları HALA ikinci sınıf insan muamelesi gören bir ülkedeyseniz neyi kime nasıl anlatmalı ki?
Bugünü sevgililer günü gibi basitleştirmeye çalışan capsler bile dolaşıyor sosyal medyada.

1897 yılında grevde yangında ölen 129 kadın için ilan edilen bir anma gününü basitleştirmeye çalışan insanlara neyi nasıl idrak ettirebiliriz?

Bir veriye göre ülkemizin eşitliği tamamen benimsemesi için ortalam 170 yıla ihtiyacımız varmış.
O halde yaşasın 2188..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…