Kızlar ben su an cok açim ya,gercekten bi oturuşta bi koyun yiyebilirim şu an :):) yalnızım evde ve buzluk dondurma dolu,hava şartları ve diğer koşullar yemeye uygun..konuşayım da rahatlayım diye yazıyorum.ama napıyoruz,yemiyoruz dimi,evrene karşı duruyoruz
hayır şimdi yemek yok olmaz 1 bardak süt iç ya da 1 salatalık ye bastırsın
bugünkü menüm:
sabah
ballı süt
peynir
3 dilim ekmek
öğle
1 kase ezogelin çorbası
1 tane fırında tavuk baget
salata
ara
1 portakal
birazcık çikolata
akşam
1\2 muz
kiraz
2.5 litre su + 45 dk pilates + 30 dk yürüyüş + 1 fincan yeşil çay
Melike'cim yanlış hatırlamıyorsam 13-14 haziran mesaj sayımı bendeydi di mi?
Nasıl katılınıyor bu yarısmaya cok fazla post vardı o yuzden anlayamadım tam olarak ne yapmam gerekıyor hafta basında ısım falan mı yazılıyor acaba?
evet canım öyleydi yaparsan çok sevinirim senle birlikte mesaj sayımı başlamış olur hem
lütfen herkes mesajının başlık kısmına sayısını yazsınbizede sıra gelecek arkadaşımıza eziyet olmasın dimi
herkese kocaman günaydınnn
hadi millet kalkın lesli yapalım ya da ben lesli yaparken siz şu yazıyı okuyuverin..
Diyet yaparken yapılan en büyük yanlışlara tek tek değinmek gerekiyor.
1 - Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması
Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar.Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.
2 - Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur.1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur.Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.
3 - Her tür hareket ve sporun zayıflatması
Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir, buda ancak haftada 5 gün düzenli egzersiz ile başlar. Çoğu zaman iki saat sürekli mekik hareketi yerine uygun nabızla 45-60 dk bir yürüyüş istenilen sonuçlara ulaşmakta daha faydalı olur.
4 - Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği
Halk arasında inanılan bir başka yanlış, sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç tamamen yanlıştır.Suyun veya içine katılacak limon soda gibi maddelerin, bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.
5 - Tek öğün yiyerek kolayca zayıflamak
Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden biri, onu bütün gün aç bırakıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve kıtlığa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır.Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi vücudu asla uzun süre aç bırakmamak ve mutlaka her 3-4 saatte birşeyler tüketilmesidir.
bizde seni özledikmerhaba kızlar ben geldim
nasılsınız herkes iyimi
idareten bir bilgisayar geldi ama sizin dosyalar formüller harddisk yandı bitti kül oldu
melikecim bence kaptanlığa devam et sen böyle zeyneple ikiniz güzel bir ekip oldunuz
ben ikinizede yardımcı olurum listelerde falan
niye dersen benim acilen işe girmek gerekiyor borcun dibine vurduk olurda başlarsam akşama kadar iş bir de çocuk kolay kolay giremem
cuma bildirim yapıcam
bugünkü menümüde yazarım akşama
özlemişim sizi ya
görüşürüz
meraba kızlar ! Nasılsınız?
Bugünkü menümü paylaşayım
sabah
2 dilim kızarmış tam tahıllı ekmek krem peynir ve salça ve şekersiz çay
öğlen
2 çiğ köfte, makarna ve kıymalı sos (son kalmıştı bitti şükür)
akşam
patates salatası
2lt su ve ince bir dilim viyanetta
zeynep'cim ve umutlayasasen menüleriniz neden yok canlarım? Bir sorun yoktur inşallah
Menüm :
Sabah : kepekli ekmğe bir kaşarlı tost
Öğlen : 1 kase yoğurt,mevsim salatası, 3 tane küçüğünden tulumba tatlısı
Ara : 1 elma
Akşam : 1 domates,1 küçük kurusoğan,biraz maruldan oluşan light tonbalıklı salata( yağsız)
1.5 litre su , 1 fincan yeşil çay
35 dk spor
Menüm
Sabah
Domates
Peynir
Zeytin
2 dilim ekmek
Çay
Öğlen yok
Ara
1 dilim kek
Akşam
4 yk patates+patlıcan oturtma
1 kase cacık
1 dilim ekmek
Su 1.5 lt
1 fincan yeşil çay
40 dk yürüyüş+40 dk spor
bugünkü menüm:
sabah
ballı süt
peynir
3 dilim ekmek
öğle
1 kase ezogelin çorbası
1 tane fırında tavuk baget
salata
ara
1 portakal
birazcık çikolata
akşam
1\2 muz
kiraz
2.5 litre su + 45 dk pilates + 30 dk yürüyüş + 1 fincan yeşil çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?