Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

evet yaaa hava süper izmirdede
ama malesefki ben gariban işyerinde tıkılıp kalmış durumdayım camdan izliyorum sadece
şükürki yarın cumartesi

yarın çalışmıyorsan ve erken çıkıyorsan mutlaka yürümelisin
sadece 45 dk/1 saat yürüyüş yeter, sana çok şey katar ve eksiltir (kiloları )

merak etme canım, biz evdeyiz ama bizde de düzgün yemek yok..
yaz gelse de sebze çeşitleri artsa biraz..

Bahar geldi tatlım bahaaar:)a
yürüyebilecek alanın varsa ohhhh ne güzel tatlım tadını çıkar :)
Ben İstanbulda en çoook uzuuuun yürüyüşlerimi özlüyoruuuum

canım bizim caddenin bir alt sokağı sahil, üstelik yürüyüş/koşu, bisiklet yolu var..
şükürler olsun ki çok şanslıyız...çoğu zaman şükrediyorum böyle bir ortamda yaşadığım için..İzmir'deyken de Göztepe'de oturuyordum zaten, yine sahilde yürüyordum...İstanbul'da herşey çok zor

bugun pek diyet beslenmedim niyeyse menumu yazayim sabah bi kase kfleks ogle 10 kasik kadar manti ara soda aksam yarim kase coRba 5 kasik tavuku pilav 5 kasik yogurt 3 lokma tahin pekmez bide turk kahvesi icer dukkanh. kapatirim artik.

al benden de o kadar, çok saçmaladım bugün..
aslında çok ağır yemedim ama saatlerime uygun yemedim, bir de abuk sabuk şeyler yedim..
ama yarın olmaz artık..

Sen bizim gonlumuzde 1.sin ablacigim.tebrik ederim.eger vaktim olsa kim takima kac kilo ile basladi ne zaman basladi boyle bi liste hazirlasam diyorum ama vaktim yok eminim o listede de 1.olursun.

ya ben bu ortalamaları hiç anlamıyorum :44:
en çok sen kilo vermişsin neden sonuncusun anlamadım :/

kızlar bugün o kadar saçma sapan beslendim ki, vicdan yapıp yürüyüşe çıktım
çok ta iyi geldi, artık anormal sıcaklar başlayana kadar düzenli yürüyüşlere başlarım artık..

yediklerimi yazayım

sabah
1,5 dilim tam buğdaylı ekmek (dilim biraz büyüktü)
1 dilim peynir
1 tatlı kaşığı tereyağı

ara
4 küçük dilim kabak tatlısı

öğlen
2 kepçe yayla çorbası
yarım dilim ekmek (belki o kadar bile değildi, oğlumdan arta kalan ekmekti)

ara
2 adet brownie intense gibi birşey yedim (küçük küçüktü, teki 77 kaloriymiş)
türk kahvesi şekersiz

ara
10 tane çilek

ara
1 dilim ekmek tereyağlı (1 tatlı kaşığı kadar)

akşam
bol salata (yağsız)
1 tabak makarna

bol sıvı tükettim
sporumu da yaptım
e daha ne olsun

yarından itibaren dikkat etmeye devam, çünkü bazı giysilerim iyice bollaşmış, iyi hissettim kendimi..sanırım iyice sıkılaştım
tek sorun, kaç kiloda bırakmam gerektiğine karar veremedim :44: sanırım 53-54 gibiyken bırakacağım :44:

Sen bizim gonlumuzde 1.sin ablacigim.tebrik ederim.eger vaktim olsa kim takima kac kilo ile basladi ne zaman basladi boyle bi liste hazirlasam diyorum ama vaktim yok eminim o listede de 1.olursun.
sağolasın kadriyecim moral oldu canım

ya ben bu ortalamaları hiç anlamıyorum :44:
en çok sen kilo vermişsin neden sonuncusun anlamadım :/
ayşecim malesefki kilomun fazla oluşundan kaynaklanıyor.hesaplanırken bölünüp çarpılınca böyle çıkıyor.

iyi akşamlar

menümün son günüydü yarın farklı olcak

sabah

ballı limonlu ılık su

kahvaltı
peynirli ve 1 yumurtalı omlet
minik tulum peyniri
5 zeytin

ara
2 hac hurması
10 fındık

light sütlü tatlandırıcılı kahve

öğlen
2 parça tavuk
2 kaşık kuru fasulyeli salata
yoğurt

ara
2 hac hurması
2 kaşık yoğurt

akşam
haşlanmış kuru fasulyeli salata
1 bardak ayran

ara
zencefilli kür 1 bardak
(gün içinde toplam 3 bardak içtim)

2 litre su yatana kadar tüketilecek(gün içinde)

spor : 70dk

Takımın 1.ci olmasını sağlayan ayşe ablayı vermiş olduğu 3 kilo için tebrik ediyorum.

Dün yediklerim

sabah :
-1 radadan yumurta
-1 dilim ekmek
-1 tatlı kaşığı labne peyniri

ara :
1 bardak ayran

öğlen :
1 baklava
1 orta şekerli türk kahvesi (dışardaydım)

ara :
1 elma

akşam :
-1 porsiyon soğan yahnisi
-1 dilim ekmek

Eşim adım sayar almış.2-3 gündür sabah kalkınca takıyorum akşam yatana kadar çıkarmıyorum.
Hiç spor yapmadan sadece ufaklığım peşinde koşturmakla ve ev işi ile ilgilenmekle vs.10.000 adımın altını düşmüyorum.
Bazen çifter çifter atıyor gibi geliyor ama onuda düşünürsek günlük 8000 adım civarı atıyorum muhakkak.

2 hafta sonra annemlere gideceğim 2 haftalığına.Gider gitmez evin yanındaki spor salonuna yazılıp gitmeyi düşünüyorum.Sabahları yürüyüş parkurunda yürüyüş,akşamları salonda biraz spor yapmayı planlıyorum.Bebeğide anneme bırakır rahat rahat kendime zaman ayırırım.2 hafta da olsa değerlendireceğim.
O kadar özledim ki uzun yürüyüşler yapmayı....

Son düzenleme:

Ayşe abla,menüde dikkatimi çeken şey karbonhidrat tüketmiyor olman.Uyguladığın listeyi kendinmi hazırlıyorsun yoksa diyetisyenmi?
Kuru fasülyeli salata tarifini çok merak ettim doğrusu.
Bir de zencefilli kürü merak ediyorum.
Tariflerini rica etsem ?

günaydın herkese dicem ama sanırım benden başka erken kalkıp işe gelen yok
neyse kaderimdir der çekerim
dünkü menüm
sabah: tost ve yumurta haşlama

ara: yeşil çay 2 hurma

öğle: yarım kase çorba ayran salata veee tavuk döner pilav üstü

ara: biberiye çayı

akşam: çorba salata ve 4 kaşık yoğurt

spor yok ama evde hiç oturmadım

2 lt su

tatlım gayet iyi menü
adım sayar süpermiş
keşke bende spora gidebilsem

tatlım bende istiyorum tarifleri

canım ben de senin gibi düşünüyorum 54 53 gibi olsam yeter

tatlım yaa sen böyle moralini bozarsan biz ne yapalım ölüm orucunamı girelim hiç bozma daha cok mutlu 3 kg ne demek yaaa çok büyük başarı

tatlım diyeti unutma bu arada

Özellikle akşam öğünü böyle çorba salata yoğurt şeklinde yenildiğinde çok güzel kilo veriliyor.

selam kızlar,hayırlı,mutlu,bereketli hafta sonları olsun inşallah
yeni menümün bugün ilk günü ve ikindide ara öğünümde listemde bir dilim kekim var
ben yinede kekimide diyete uygun yaptım
resmini ve tarifi de yazıcam

kekin tarifi:
ben keke şeker kullanmadım,GNC mağazasından aldığım doğal stevia bitkisinden elde edilen tatlandırıcıyla yaptım(tamamen zararsız ve bitkisel)

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı more fiber(tatlandırıcı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 su bardağı zeytinyağı

kek yapıyoruz malzemeleri karıştırıp bildiğimiz
kek kalıbınıda sıvı yağ ile yağlıyoruz
ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişcek.
ben biraz yoğurt da ekledim katı olmuştu.
birazda kakao ekledim.

beyaz olan keke kattığım toz,diğeri kahvemde kullandığım tablet şeklinde olan.

canımcım listelerim her hafta yada haftada 2 kez falan değişiyor.hayır ben hazırlamıyorum bir arkadaşım hazırlıyor.
diyetisyen değil avukat kendisi fakat bu konuda çok bilgili .onunda diyet sitesi var o yüzden etik olmaz burada ondan bahsetmem .

tatlım bende istiyorum tarifleri

fasulyeli salatayı yapacaksanız listenin bütününe uymanız lazım çünkü hepsi birbiriyle dengeli,günlük alınacaklar.
yani bir kurulu salata yapayım deme şansınız yok yani var tabiki de diyete uygun olmayabilir
tarifler şöyle canlarım;
ben 2 su bardağı kuruyu haşlayıp,kavanozlara suyuyla beraber koyup buzdolabında sakladım bozulmasın diye.çünkü bir kaç gün kullandım.
öğlen salatasına ,istediğiniz yeşillik,domates,maydanoz yani canınız ne isterse taze soğan falan hazırlayıp üzerine 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru koyuyosunuz,1 tatlı kaığı zeytinyağı,limon istenirse sirke size kalmış.ben bol baharatlı yaptım,tuz hiç kullanmadım.
akşam kurulu salata da aynısı ,
yani canınızın istediği yeşilliklerden salatanızı hazırlıyıp üzerine 4 yemek kaşığı kuru koyuyorsunuz.
bakıyım resimleri varsa onlarıda atarım.

bu taze zencefil yaratığa benziyor

buda geçenkü öğlen yemeğim ve kurulu salatam.
balık gibi duran da tavuk.

zencefilli kür ise şöyle,ben tamamını yaptım ama günlük taze de yapılabilir malzemeler 3 e bölünüp

3 işaret parmağı uzunluğunda kesilmiş taze zencefil veya 5-6 adet kuru zencefil
3 elma
bir dal çubuk tarçın
1 yemek kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı karabiber
1 adet limon
3 litre su

elma ve limon dörde bölünüp,tüm malzeme suda kaynamaya başladıktan sonra,5 dakika zaman tutulup ocak kapatılacak.

her gün olmak üzere,3 su bardağı,yemek öncesi veya sonrası ılık yada sıcak içilecek.
şöyle ayarlanabilir,sabah kahvaltı sonrası 1 bardak
öğlen yemek sonrası 1 bardak
akşam yemek öncesi 1 bardak gibi.

ben limonun 4/1 ini kattım kaynarken c vitamini gitmesin diye içerken bardağıma sıkıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…