Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Günaydın kızlar tartıya çıkmamıza az kaldı 1,5 haftada 2 kg kadar verdim ama son durumu yarın sabah tartıya çıkınca göreceğim. keşke biraz daha hızlı kilo verebilsem. dezavantajım spor yapamayışım menüsküs yüzünden off. bir süre yürüyünce bile çok canım yanıyor. dizimi büküp açmakta çok sıkıntı yaşıyorum. bende sizin gibi spor yapmak istiyorum.
sporda leslie yi de çok severim canımı okuyordu önceden birde sıkılaşmaya başlamıştım onu yaparken.
sizlerin durumu nasıl kilo verebildiniz mi

Günaydin kizlar......bende az önce kahvaltimi yaptim..7 tane saglikli pankek yedim..cok nefisti...hem cok saglikli..tarifini yazayim sizde denersiniz belki hem tatli krizi icinde güzel bir tarif.....
Saglikli pankek icin....1 muz ve 1-2 yumurta...muzlari catalla ezdikten sonra yumurtaylan karistiriliyo...sonra teflon tavaya fircaylan yag sürüp arkali önlü pisiriyoruz...afiyet olsun

canim lesli cok güzel bir spor..su an ben jilian yapiyorum 3.leveldeyim..sikilasma azda olsa oldu..benimde dizlerim agrimaya basladi jiliandan sonra..ama leslide sorun yasamamistim...sqat yapiliyo jilianda aceba yanlismi yapiyorum sqati...

erkan hocanın kitaplarıd avar bende. hatta hobi bahçemin ilaçlarını, halilarımın temizliğini tariflerine başvururum sık sık. mecitefendi yeni ürünler çıkardı doğal diye onlar guvenilir canım. ama istersen saracoğlu tercih edebilirsin
bulaşık makinesinde okadar kolayki aslında. çok kirli olmadığı zaman karbonat ve limon tuzu ile yıkıyorum ben genelde akıtırım kirleri yeterli oluyor. tuz gözünede limon tuzu koyarım. parlatıcı yerine evde hazırladığım limon kabuklarından yaptığım sirkemden temizlik sirkesi, koyarım. birde çatal kaşıklığa sıkılmış limon koyarım arada değiştiririm kokusu için.
ozaman limon, mandalin,portakal vs narenciye kabuklarını atma sana bir tarif daha vereyim dur arşivimden

Temizlik Sirkesi (Portakal-Mandalina-Limon Sirkesi) Saadet 6 Eylül 2013 şifalı bitkiler 11 2,5 sene önce yazdığım evde elma sirkesi nasıl yapılır? yazımda portakal sirkesi yaptığımdan bahsetmiştim. Şimdi kış geliyor bol bol yapıp ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Portakal sirkesi diyorum ama ben genelde içine mandalina kabuklarını, limon kabuklarını da atıyorum. Bu sirkeyi uydurmamdaki sebep sırf kabukları ziyan etmeden birşeyler yapabilir miyim düşüncesiydi. Bu düşünceyle yapmaya başladım. Ve bu sirkeyi artık evimde deterjan yerine kullanıyorum. Hertürlü temizliğimde imdadıma yetişiyordu. Taki okurlarımdan Nur Hanım’ın şu yorumuna kadar; “Selamun Aleyküm.Ben bu siteye Aralık 2012′de Elma sirkesi yapmak için araştırma yaparken rastladım ve de elma ve portakal sirkesi yaptim. Elma sirkesini temizlikte, bulaşık, çamaşır, yemek, saç ve diş yıkamasında kullanıyorum, tabi bunları sizin tavsiyelerinizden esinlerek yapıyorum, sonuç mükemmel. Portakal sirkesi de çok faydalı. Böcek, karınca, sinekleri kaçırdığı gibi basur ve ayak mantarına bire bir. Ben bir gün bahcede çalıştım (evin bahçesinde). Ayaklarım çok kirlendi, abdest alıyordum ayaklarımın kiri çıkmadı, portakal sirkesi ile yıkadım çok iyi temizledi, ayak parmaklarımın ikisinin tırnak aralarında senelerdir mantar vardı, tırnaklarım çok az uzuyordu, bir kaç saat sonra bir de ne göreyim mantarlardan eser kalmamış kurumuş. Bu işlem basur içinde uygulandığında hemen memeleri küçültüyor.” Artık bu sirkeyi sadece temizlik değil sağlık içinde kullanacağım. Karşılıklı etkileşim halinde bir şeyleri keşfetmek çok güzel. Lütfen sizler de sirkelerle, bitkilerle ilgili tecrübelerinizi yorumlarda paylaşın ki daha fazla kimseye ulaşabilelim. Gelelim portakal sirkesinin yapımına; Her türlü turunçgil kabuğunu (portakal, mandalina, limon..) temizleyerek bir kaba doldurun. Kabukların üzerini örtecek kadar temiz su doldurun. Bu kabın üzerine tülbent örtün. Tülbent örtmemizin amacı şaraplaşmaması içindir. 10 gün kadar sonra sirkeyi süzüp kapaklı bir kaba doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı kadar turşu tuzu ilave edin. Turşu tuzu yine sirkenin şaraplaşmasını engellemek içindir. Kapağını kapatın. 40 gün sonra temizlik ve sağlık sirkeniz hazırdır. Hem organik mutfak atıkları çöpe gitmiyor hem de evde zararı olmayan bir temizlik ve sağlık sirkesi elde ediliyor. Birsürü gereksiz kimyasal deterjanları kullanarak hem çevremize hem kendimize ne kadar çok zararlar veriyoruz biliyor musunuz? Acaba kimyasallarla birsürü canlıyı yokedip, onların beddualarını almamızdan mıdır bir türlü felaha eremeyişimiz?

kaynak: http://www.fiyonk.net/blog/2013/09/06/temizlik-sirkesi-portakal-mandalina-limon-sirkesi/
Copyright © fiyonk.net

şifa olsun perihancım. bunu bende yaparım arada. ama genel tercihim muzu muz yumurtayı yumurta olarak yemek yani damak meselesi. ama çocuklara iyi oluyor

canim lesli cok güzel bir spor..su an ben jilian yapiyorum 3.leveldeyim..sikilasma azda olsa oldu..benimde dizlerim agrimaya basladi jiliandan sonra..ama leslide sorun yasamamistim...sqat yapiliyo jilianda aceba yanlismi yapiyorum sqati...

senin dediklerini hiç denemedim sen yazdıkça aslında bende değişik sporlar denemek istiyorum ama yapamıyorum şu dizlerim bi iyileşsin normale döneyim. spor yapabilseydim şimdi 2 kilo değil belki 3-4 kilo vermiş olacaktım.
düşün çok yol bile yürüyemiyorum. masa başında çalışıyorum. şimdi ilk zamanlar bir kaç kilo daha verdikten sonra kilo vermem yavaşlayacak o zaman ne yaparım bilmiyorum.
ekstra denenecek kür denemem lazım ama çalıştığım için onları da uygulamak zor oluyor malesef

sen başka neler yapıyorsun tatlım

benim su an pek yaptigim birsey yok canim..istemeyerekte olsa malesef jiliani burakmak zorundayim bugünden ittibaren..stepperlen calismaya deva edip mekik cekecegim göbek icin...yoksa dizlerime daha fazla zarar verecegim....onun disinda saglikli beslenmeye calisiyorum...bence acele etme haftada 1 kilo bence güzel bir sonuc

Dunku menumu yazamadim bebek bakmaktan hiç durmuyor kereta
Bugün de sabah hastaneye gittim daha yeni geldim kahvaltı falan yalan oldu
Menumu yazayım
Sabah
1 bardak süt
3yk yulaf
3 hurma
ara
1 dilim peynir
1 salatalık
Öğlen
Kıymalı melemen
2 dilim ekmek
ara
Yarım şeftali
1 yk dondurma
Akşam
Salata
Tavuk sote
2 yk yoğurt
ara
2 tane tek lokamlik eticinlerden

Muhtesemsin masaAllah hayran kaldim canim yaablog sana mi ait canim

Simdi yeni eve tasinacagim
Orda tabi boya badana olacak bi nevi zehir soluyacagiz
Bari diyorum ev temizligine ev yapimi deterjanlarla yapiyim zehirleri artirmayayim
Iki cocugum var artik bi yerden baslamam gerek
Klozet temizligini bi de mutfak tezgahi temizligini nasil yapiyorsun. Canim bana tarif yazarmisin domestosu atmak istiyorum artik domestossuz bi hayat istiyorummmm

Muhtesemsin masaAllah hayran kaldim canim yaablog sana mi ait canim

blog benim değil canım aslında açmak isterim ama zamanım yok kk ya ancak yetiyor işten vakit.
genel temizlikte sirke kullanabilirsin, fırın ocak lavabo, wc
ayrıca ev sirken yoksa şimdilik hazır alabilirsin yada m...ross markette froş marka organik deterjanlar var onlardan alabilirsin acilen lazımsa

haftada 1 kilo normalde iyi bir sonuç ama ben biraz daha hızlı kilo verip sıkılaşmak istiyorum.
mekik bende başlasam aslında dizlerim zorlanmazsa fazla en azından onu yapayım.
bu akşam başlayayım kaç mekikle başlasam ki

Kizlar en son tatilde abur cubur yuzunden oglum hastanelik oldu..1 aydir cukulata seker hic bise almiyoruz
Artik cok istahli yiyor meyveleri sebzeleri gida konusu cok onemli sonra temizlik
Simdinin dusmanlari bunlar cok sinsi dusmanlar...
Biz evimize sahip cikmaliyiz..yuvamizi koruyalim
Biz kadinlar bilinclenirsek saticilar mecburen bu dogal urunlere yonelicekler
Evet o markanin elde bulasik deterjanini kullanmistim guzeldi..boraks falan ne lazimsa siparis edicem bakalim bu hafta bi memlekete gidip gelicez ondan sonra isterim tasinirken hazir olsun

farkında olmak farkında yaşamak çok güzel tebrikler canım. bol bol paylaşırız ozaman bildiklerimizi duyduklarımızı ozaman

Menüüüü

sabah
1 haşlama yumurta
1 kk peynir
domates salatalık
1 dilim ekmek

ikindi
1/2 tantuni
1 bardak ayran

akşam
1 şeftali
1 dilim karpuz

2 lt den fazla su

Merhaba :) Menün çok güzel başlamış ama öğlen tantuni olayı bozmuş :) Tantuni çok yağlı bir yemek onun yerine daha hafif bir şeyler tercih edip, akşam yemeği mi yeseydin acaba?

bu gün yediklerim

kahvaltı:
2 yumurta +5 zeytin+yeşillik +yarım kk peynir+2 çay kaşığı recel+yarım dilim ekmek
öğle: 1 dilim ekmek +çorba
akşam:1 dolu tabak makarna+cacık+yeşillik

iyigeceler

Menün güzel olmuş canım bence.. Makarnayı kepekli tüketmeyi seviyorum ben ama öğlenle akşamın yerini değiştirsen dahada harika olur bence bu menü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…