Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Hazır satılıyor zaten yufkası sekerli süte batırıp tepsiye ser arasına gulsuyu ceviz nar hepsi bu annem çok yapardı ramazanda benimkiler istemiyor diye ben kendime iki dilim hazır alıyorum çok bile geliyor

Hazır satılıyor zaten yufkası sekerli süte batırıp tepsiye ser arasına gulsuyu ceviz nar hepsi bu annem çok yapardı ramazanda benimkiler istemiyor diye ben kendime iki dilim hazır alıyorum çok bile geliyor
İşte yapmıştım onu ıslattım hamur gibi oldu daha öncede hiç yememiştim hoşuma gitmedi
bilemedim

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Dün nasıl yorulduysam resmen akşam üzere adım attıkça bacaklarım ağrıdı ( gerçi yürürken hiç eskisi gibi belime ağrı vurmadı yada bacaklarıma tabi sonradan ağrı başladı )
Evde sünnet çocuğu gibi dolandım durdum
Bu sabah sadece ayaklarımın altında ağrı kalmış ( aslında ayakkabımda kalın tabanlıydı ama nedense yinede tabanlar ağrıyor ) gerçi dayanılmayacak gibi değil

Kızlar bugün benim mahkeme var yine Hatırlarsınız kızkardeşimin komşularına dava açmıştım bana iftira attıkları için geçen aydı sanırım savcılığın açtığı dava vardı bugün de benim açtığım tazminat davası var
Dua edin bana da şu dava artık çok fazla uzamadan sonuçlansın 1 seneyi geçti gerçi 3 sene de sürse asla vazgeçmeyeceğim Eşimin hastalık döneminde onunla ilgilenmem gerekirken hiç alakam olmadığı halde gittim 4 saat karakolda ifade vermek için bekledim ertesi gün eşim sıkıntıdan kafasını kaldıramadı ki stresden uzak durması gerekiyordu
Küçük kuşum o zamanlar 4 yaşındaydı ve çocuk ağlayıp durdu Annemi hapse mi atacaklar ama Annem hırsız değil ki diye Özellikle sırf bu yüzden dava açmıştım sonuçta küçücük bir çocuğa bunu yaşatmaya hakları yok üstelik alakamın olmadığını bile bile
Dün hatta Annem dedi kızım başına iş aldın keşke dava açmasaydın diye ama ben 100 % haklı olduğumu bildiğim bir konuda asla susmam isterse olaylar uzasın kadınların o mahkeme salonundaki yüz ifadelerini görmek bile bana yeteriyor savcılık davasında onlar ifade verirken ben dik dik bakmıştım kadınların yüzünede ikisi titremekten kekelemekten ifade veremediler doğru dürüst
Bakalım bugün ne karar çıkacak ( büyük ihtimalle şahitlerin çağırılmasına karar verilir tahminimce )

Herkeşler nerde acep uyudunuzmu kızlar

Ben erkenden bayıldım

İşte yapmıştım onu ıslattım hamur gibi oldu daha öncede hiç yememiştim hoşuma gitmedi
bilemedim

Allahın gücüne gitmesin ama bende hiç sevemedim şu Güllaçı gerçi iyikide sevemedik yoksa herhalde ay Ramazandan Ramazana yiyoruz nasılsa diye daha rahat davranabilirdim :)

Özelliği o zaten sütlü yufka gibi bişey sütlü Nuriye geldi aklıma oda baklavanın sutlusu ayni mantik

Bak o sütlü nuriyeyi de bir kere yemiştim oda pek hoşuma gitmedi heee baklavadan belki daha hafif ama baklava görünümlü bir şey yiyeceksem de tadıda aynı olmalı

Bu arada kızlar aklımdayken hatırlatayım

Malum yarın cuma o yüzden oruç tutan kızlar lütfen iftardan önce tartılmayı unutmayın hatta saat 6 gibi en geç tartılın malum vücut akşam olunca da ufak da olsa ödem tutabilir
Oruçsuz olanlarda zaten sabah her zaman ki gibi bildirimlerini yaparlar tartılıp

Ben sadece süt ve bol ceviz ekliyorum. Gülsuyu nar falan istemiyorlar..

Çilek cafe'nin Güllaçı güzel olur ordan al alicaksan :)
Istersen uğra ben de ikram edebilirim garanti sohbet eşliğinde . :)

Banuucum inş diledigin şekil de sonuçlanır ..
Ve küçücük çocuğu uzmelerinin cezasını çekerler. ..

Selamın aleyküm tekrar

Gittim geldim
Hakimin ataması olduğu için dava ertelenmiş Neyse artık bir sonrakinde olur inşallah
Sonrasında eşimi doktora götürdüm şu kulak çöplerini kullanırken bütün pisliği dibe itmiş 2 gündür kulağı duymuyordu temizlettide duymaya başladı
En son birde pazar ve marketten eksik kalanlarıda aldık eve geldik

Az dinlenip hemen mutfağa atacağım
Bu akşamki menümü de yazayım gerçi ben yemeyeceğim ama olsun

Kırmızı mercimek çorbası
karnıyarık
tereyağlı pilav
kremalı patates
domatesli biber ( yağsız tavada kavuracağım ortaya çeşit olsun )
Göbek salatası ( salatalık ve domatesli hatta domatesden gül yaparım üzerine )
Tatlı olarak da Güllaç

Ben onlar gelmeden 6da yemeğimi yerim kendime de fasülye yapacağım zeytinyağlı yanında 1 kase cacık chialı birde salata

Ne uzadı ayol. . Neyse vardır bir hayır ..

Benim de yarın var misafirim İslim kebabı düşünüyorum. Geçen cuma aldigim misafirlerime karniyarik yapmıştım. Iyi ki patlıcan var :)
Çok çeşit yapılıyor. .

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler

Çok şükür bugünü de atlattım ama ayaklarıma kara sular indi
Çay bulaşıklarıma kadar hepsini yıkadım Bir yandan servis yaparken bir yandan da çaktırmadan onları da hallettim
Gayet keyifli geçti
Küçük Görümcemin kızının doğum günüydü onada sürpriz pasta aldık çok sevindi.

Ben tabi misafirler gelmeden yemeğimi yedim onlar iftarlarını yaparken ben servisimi yapıp çaktırmadan ara öğünümü de aradan çıkardım Yaptıklarımdan salata dahil hiç birinin tadına bakmadım
Hatta pasta ve güllaçdan da yemedim

Uzun bir süre yemeğe misafir istemiyorum

Bravo banu harikasın...

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar
Rabbim gönlümüzdekini bizlere en kısa zamanda hayırlı olarak nasip eder inşallah.......Aminnnn

Dünki yorgunluktan sonra yine erken uyanabilmiş olmak beni şaşırttı açıkçası demekki bünye iyice alıştı artık ve saat kurmadan da olsa her sabah aynı saatlerde uyanıyorum

Malum bugün karne günü Kuşumun karnesini almaya gideceğiz okula dün okadar heycanlıydı ki misafirlerin yanında bile her fırsatta ay çok heycanlıyım yarın karnemi alacağım diyip durdu hatta babam bana karne hediyesi 20 lira verecek ( istediği bir bebek vardı onu alırsın onla dedi ) diyip durdu hatta büyük halasıda giderken bir 10 lira buda benden olsun diye verdi
Ne giysem derdine düştü cimcime
Şansına da hava kapalı eğer çok güzel olsaydı kuşuma elbise giydirirdim Neyse daha önünde çooook uzun yıllar var nasılsa sonraki karnelerinde giyer

Tabi birde unutmayalım ki bugün tartı günü
Umarım herkes bol bol eksi görür tartısında

Aslında dün daha az görmüştüm tartıda ama sabah ne gördüysem onu baz aldım

Sanırım biraz dünki yorgunluğun şişliği ve yeterince su içmemiş olmam etkiledi Neyse bugünde telafi ederim nasılsa
Gerçi bu akşam Freddynin kabusundayız İFtara ( oruç tutmuyorum ama iftara gidiyorum )
Düzenimin bozulmaması içinde bir çare buldum;

Normalde akşam yemeğinden sonra son bir ara öğün var ya akşam 09:00da heh işte son ara öğün ve akşam yemeğinin yerini değiştireceğim ( sibel olurda akşam yemeğin gecikicekse bir sebepten dolayı o şekilde yapabilirsin dedi )
Gittiğimde de 1 kepçe çorba ve bol salata yerim yeter hiç kimse için düzenimi bozduğuma deymez heleki Freddynin kabusu için hiç deymez

Eşşek cumartesi olan tartışmadan sonra malum sadece pazartesi kursta deng gelince 3 - 4 kelam zoraki ettik o günden sonra bir kere bile beni arayıp iyimisin demedi benden bekledi kesin ama hayatta işim olmaz herkes haddini bilecek bundan sonra bugün de bana kalsa gitmezdim de Annemlerin hatrına o zamanda çaktırmadan Annemlerle sohbet ederim olur biter
Bir tek dün eşim Annenler de güllaçı sever şimdi ablama olan tepsiyi bozmayalım onlarada yarın baldıza giderken bir tepsi yapayım dedi Annemede iletince arada tatlı yapmasın o zaman dedi el mahkum aradım direk yarın için tatlı yapma enişten güllaç yapacak dedim de hatun '' yapmaya başladım bile ( ki bence oda yalan tamda o an mı aradım yani ki normalde o yaparsada akşam üzere yapar tiramisu yapacaktı ne tesadüf ben 12ye doğru aradığımda başlamış bile ki normalde 11de uyanır çocukları ) Zahmet etmesin dedi ( eniştesinin yapacağını biliyor ya camış enişte bile demiyor o an ) Bende fazla uzatmadan neyse sıkıntı değil sana kolay gelsin dedim kapattım

Nasıl bir negatiflik yüklediyse senelerdir herkes eşimin Güllaçına hasta olur aman tadı tam kıvamında bal gibi değil der adam nasıl yaptıysa şerbetine şekeri fazla kaçırmış neyse mecbur öyle dolaba koydu şerbeti yaprakları ıslamadan artık ben sabah karne almaya gittiğimde süt alıp hemen şerbetin yarısını döküp şekersiz süt ilave eder tadını dengelerim öğleden önce yaparım ki akşama kadar iyice özümsesin
Kem gözlü demiyorum boşuna ona

*** 8. Takım 521. Etap ***

Oynakbasi34 ( 105,6 / 104,5 / 1,1 / 1,04 % )
Diademe ( 70 / / / % )
Yena ( 94,6 / / / % )
saimeberen ( 59,2 / / / % )
türkmenkizi86 ( 85,1 / / / % )
Zehra_eymen ( 85,9 / / / % )

8.Takım Ortalaması;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…