Bizim ev halkı güllaç sevmiyor ama ben seviyorum alayim diyorum yok yapayım diyorum yok iyi ya kilo almam bari diyorumYettim . :) ama isim var. Mutfaktayim toparlayıp Güllaç yapıcam. Kaç gündür kızım anne Güllaç anne Güllaç diye diye başımı şisirdi. .El mahkum artık. .
İşte yapmıştım onu ıslattım hamur gibi oldu daha öncede hiç yememiştim hoşuma gitmediHazır satılıyor zaten yufkası sekerli süte batırıp tepsiye ser arasına gulsuyu ceviz nar hepsi bu annem çok yapardı ramazanda benimkiler istemiyor diye ben kendime iki dilim hazır alıyorum çok bile geliyor
Özelliği o zaten sütlü yufka gibi bişey sütlü Nuriye geldi aklıma oda baklavanın sutlusu ayni mantikİşte yapmıştım onu ıslattım hamur gibi oldu daha öncede hiç yememiştim hoşuma gitmedi
bilemedim
Herkeşler nerde acep uyudunuzmu kızlar
İşte yapmıştım onu ıslattım hamur gibi oldu daha öncede hiç yememiştim hoşuma gitmedi
bilemedim
Özelliği o zaten sütlü yufka gibi bişey sütlü Nuriye geldi aklıma oda baklavanın sutlusu ayni mantik
Hazır satılıyor zaten yufkası sekerli süte batırıp tepsiye ser arasına gulsuyu ceviz nar hepsi bu annem çok yapardı ramazanda benimkiler istemiyor diye ben kendime iki dilim hazır alıyorum çok bile geliyor
Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün nasıl yorulduysam resmen akşam üzere adım attıkça bacaklarım ağrıdı ( gerçi yürürken hiç eskisi gibi belime ağrı vurmadı yada bacaklarıma tabi sonradan ağrı başladı )
Evde sünnet çocuğu gibi dolandım durdum
Bu sabah sadece ayaklarımın altında ağrı kalmış ( aslında ayakkabımda kalın tabanlıydı ama nedense yinede tabanlar ağrıyor ) gerçi dayanılmayacak gibi değil
Kızlar bugün benim mahkeme var yineHatırlarsınız kızkardeşimin komşularına dava açmıştım bana iftira attıkları için geçen aydı sanırım savcılığın açtığı dava vardı bugün de benim açtığım tazminat davası var
Dua edin bana da şu dava artık çok fazla uzamadan sonuçlansın1 seneyi geçti gerçi 3 sene de sürse asla vazgeçmeyeceğim Eşimin hastalık döneminde onunla ilgilenmem gerekirken hiç alakam olmadığı halde gittim 4 saat karakolda ifade vermek için bekledim ertesi gün eşim sıkıntıdan kafasını kaldıramadı ki stresden uzak durması gerekiyordu
Küçük kuşum o zamanlar 4 yaşındaydı ve çocuk ağlayıp durdu Annemi hapse mi atacaklar ama Annem hırsız değil ki diyeÖzellikle sırf bu yüzden dava açmıştım sonuçta küçücük bir çocuğa bunu yaşatmaya hakları yok üstelik alakamın olmadığını bile bile
Dün hatta Annem dedi kızım başına iş aldın keşke dava açmasaydın diye ama ben 100 % haklı olduğumu bildiğim bir konuda asla susmamisterse olaylar uzasın kadınların o mahkeme salonundaki yüz ifadelerini görmek bile bana yeteriyor savcılık davasında onlar ifade verirken ben dik dik bakmıştım kadınların yüzünede ikisi titremekten kekelemekten ifade veremediler doğru dürüst
Bakalım bugün ne karar çıkacak ( büyük ihtimalle şahitlerin çağırılmasına karar verilir tahminimce)
Ben erkenden bayıldım
Allahın gücüne gitmesin ama bende hiç sevemedim şu Güllaçıgerçi iyikide sevemedik yoksa herhalde ay Ramazandan Ramazana yiyoruz nasılsa diye daha rahat davranabilirdim :)
Bak o sütlü nuriyeyi de bir kere yemiştim oda pek hoşuma gitmediheee baklavadan belki daha hafif ama baklava görünümlü bir şey yiyeceksem de tadıda aynı olmalı
Selamın aleyküm tekrar
Gittim geldim
Hakimin ataması olduğu için dava ertelenmişNeyse artık bir sonrakinde olur inşallah
Sonrasında eşimi doktora götürdümşu kulak çöplerini kullanırken bütün pisliği dibe itmiş 2 gündür kulağı duymuyordu temizlettide duymaya başladı
En son birde pazar ve marketten eksik kalanlarıda aldık eve geldik
Az dinlenip hemen mutfağa atacağım
Bu akşamki menümü de yazayımgerçi ben yemeyeceğim ama olsun
Kırmızı mercimek çorbası
karnıyarık
tereyağlı pilav
kremalı patates
domatesli biber ( yağsız tavada kavuracağım ortaya çeşit olsun )
Göbek salatası ( salatalık ve domateslihatta domatesden gül yaparım üzerine )
Tatlı olarak da Güllaç
Ben onlar gelmeden 6da yemeğimi yerimkendime de fasülye yapacağım
zeytinyağlıyanında 1 kase cacık chialı birde salata
Ayy canım benim şuan yemiş kadar oldum düşünmen yeterBen sadece süt ve bol ceviz ekliyorum. Gülsuyu nar falan istemiyorlar..
Çilek cafe'nin Güllaçı güzel olur ordan al alicaksan :)
Istersen uğra ben de ikram edebilirim garanti sohbet eşliğinde . :)
Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr
Herkese hayırlı geceler
Çok şükür bugünü de atlattım ama ayaklarıma kara sular indi
Çay bulaşıklarıma kadar hepsini yıkadımBir yandan servis yaparken bir yandan da çaktırmadan onları da hallettim
Gayet keyifli geçti
Küçük Görümcemin kızının doğum günüydü onada sürpriz pasta aldıkçok sevindi.
Ben tabi misafirler gelmeden yemeğimi yedimonlar iftarlarını yaparken ben servisimi yapıp çaktırmadan ara öğünümü de aradan çıkardım Yaptıklarımdan salata dahil hiç birinin tadına bakmadım
Hatta pasta ve güllaçdan da yemedim
Uzun bir süre yemeğe misafir istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?