Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler

Mahalle orucu gayet keyifli geçti yarında kuzumun öğlen yine tekne orucu var cimcime yine öğlen ezanına kadar oruç tutacak hatta sahura kalkmak için şimdiden çok heycanlandı
Mahalle orucuna kızkardeşimle görümceside geldi ve her zamanki gibi ikizler ve görümcesinin çocuğu bizleri yine çok gerdiler ama bu kez uymadım kızkardeşime
Babam bile resmen bunlar terbiyesiz yahu dedi en sonunda

Bizim Freddynin kabusu şu 2 hafta evvel Bahcedeyken KVnin yanında yaptığımız tartışmayı tahmin ettiğim gibi Bizimkilere anlatmış ben bir tek öleceğimi bilmiyorum demiyorum boşuna
Babamla eve dönerken ( Annem kızkardeşimle eşini bekleyecek diye kaldı ve siz gidin babanıda giderken bırakırsın eve dedi ) uzun uzun sohbet ettik o an ağzından kaçırdı bende fırsat o fırsat valla ben kimseye küs değilim ama terbiyesizliğe saygısızlığa gelemem o yüzden uzak duruyorum dedim durumu çok ayrıntıya girmeden izah ettim rahatsızlığımı falan adamcağız kendi de kabul etti onlarda canım ciğerim torunlarım ama ben bile zor dayanıyorum artık dedi sizlerden hiç bir zaman böyle bir şey görmedim haklısın dedi
Lütfen artık bana en ufak şeyde görüşün diye ısrar etmeyin ben bir yere giderken bile artık onları çağırmayı düşünmüyorum çünkü her defasında ben geriliyorum dedim haklısın kızım küs olmayında varsın arada görüşün çocuklarla dedi

O 10 dakikalık konuşma bana okadar iyi geldi ki anlatamam ilk kez ben bir şey demediğim halde, diğeri çakallık yaptığını sandığı halde ben suçlu ilan edilmedim çok sevindim gerçekten

Kızlar yarın malum Kadir Gecesi olma olasılığı yüksek bende oruç tutayım 1 gün de olsa Rabbim inşallah kolaylığını verir de en azından bir geceden de olsa faydalanmış olayım
Şimdiden bol bol su içiyorum ki sussuz kalmamış olayım
Minik kuşumda yarın tekne orucu tutacak yani öğle ezanına kadar sahura benide uyandırın diye elli kere tembihledi

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Dün gece son mesajımdan sonra kötü oldum nedense Sanırım dışarda kalıp yemek saatleri şaşınca yeterlide su içemeyince şekerim yine düştü gecede hadi sahura kadar oturayım derken iyice elim ayağım boşaldı
Tabi özellikle büyük kızdan sağlam fırça yedim git yat oruç falan tutup yollarda bayılma başımıza dedi
Bazen cidden sanki Anne o ben evlat gibi hissediyorum oda arada fena oluyor ama ben ne desem oruçtan vazgeçmiyor 1 güncük de olsa
Az uzanayım dedim resmen baygın düşmüşüm iki kızkardeş birlikte sahur yapmışlar tabi beni uyandırmamışlar bilerek ve benim oruç yine hayal oldu

Sabahda eşimden sağlam fırça yedim tekrar şu öğünlerini atlama suyunu iç diye ama dışarda herkes oruçluyken ben kalkıp hiç bir şey yokmuş gibi su içemem ki gerekirse gir bir kuytu köşeye iç böyle olman daha mı iyi dedi haklı olarak
Bakalım bugünde kuzuyu tekne orucuna götüreceğim gitmeden sağlam karnımı doyururum ki eve gelene kadar sıkıntı olmasın suyuda dediği gibi çaktırmadan içerim

Bu sene Ramazandan hiç bir şey anlamadım cidden Orucu tutmayınca manevi anlamda haz alamıyor insan ama inşallah seneye sağlığıma kavuşmuş şu şeker derdini de bitirmiş olurda orucumu tutarım cidden içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor böyle olunca

Canım oruç zaten sağlığı yerinde olanlara farz sende orucunun karşılığını ödersin rabbim inşallah onu da kabul eder bende gece saat 2 ye kadar temizlik yaptım eve gider gitmez mutfağa giriştim ve o saate kadar ancak temizleyebildim mutfağı bir çocuk odasıyla yatak odası kaldı onlarda bitse de bende azcık dinlensem

Sağ olasın canım evet sağlık el vermiyor ama işte ben alışmıştım senelerdir orucumu tutmaya ( geçen sene 15 gün ancak tuttum kötü oldum bu sene onuda yapamadım )
Rabbim sağlık versin de inşallah seneye tutabilirim Elimden geldiğince de borcumu ödemeye çalışacağım

Sana kolay gelsin bende yarın biraz yaparım bugün yine hatunun tekne orucu var ordanda havuza gideceğiz yüzme kursunun kaydı için

Günaydin ve hayirli kandiller güzellerim,

oynakbasi34 ben ilk oruc tuttugumda 10 yasindaydim herhalde. Kimse tutmuyordu o zaman evde (annem yeni dogum yapmisti, babamda coook agir calisiyordu) Malesef hic tam bir ay tutamadim ama 18 yasima kadar hep tuttum kismende olsa.
Sonra su migren derdi cikti basima, simdi susadigim anda su icmezsem, beynim patlicak gibi oluyor. Rahatsizligimdan da olsa ben hep suclu hissederim kendimi ramazanda.

Z Zehra_eymen bende bugün baslicam büyüüük temizlige. Bayram gelmeden ev tertemiz olsun.

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler ve hayırlı kandiller

Bugün yine inanılmaz yoğun ve koşturmacalı bir gün geçirdim Öğlene doğru kuzuyu tekne orucuna götürdüm sonrasında oyuncak boyama etkinliğine katıldılar ve oradan da havuza gittik kuşumun kayıt işlemi için ( silinip tekrar kayıt olacak hem arkadaşlarıyla aynı gruba dahil olmak için hemde tekrar idrar tahlili yapılacağı için malum değerlerinden bir kaçı yüksek çıkmıştı )
Dönüşte direk eşimin Teyzesine gittim oturmaya kandillik
Ordan eşim beni alıp evden de büyük kızı aldıktan sonra Annesine geçtik
Hazır onun oturduğu sokakta da pazar kurulmuşken pazarlığımı da yaptım
Çıkışta bir 15 dakika da olsa ablasına uğrayıp ordan iftar için Anneme geçtik valla felaket yoruldum ama iyi oldu hepsinin gönlü oldu o bahaneyle
Saat 23:00 gibi ancak eve girdik tabi benim pestilim çıktı
Yarın evde olacağım sonra da artık ufak ufak temizliğimi yapar bol bol suyumu da içerim

İftarda tabiki dikkatliydim ama geç olması birde bütün gün sokakta olmam su içmeme engelldi sonuçta bir sürü insan oruçluyken ben umursamadan suyumu içemezdim
Ha gayret artık bayram itibaren daha rahat olacağım en azından su içme konusunda

Bitkisel çayımı da bitirip yatarım artık sabah erken kalkabilmek adına

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Şükür ufak ufak ödemi atmaya başladım bakalım yarın ne göreceğim
Yarına kadar bol bol su içmem şart az da olsa eksi görebilmek için ; )
Sabah yine erkenden uyanıp kahvaltımıda yaptım hazır bugün evdeyken biraz temizlik yapıp çamaşır yıkıyacağım Gerçi gelen giden olmaz bize ama belli de olmaz Ben hazırlıklı olayım da arzu eden buyurup gelir ( tabi tatlı namına bir şey yapmayı düşünmüyorum )

Umarım yarın herkes bol bol eksi görür Bu arada oruçlu olanlar bugünden iftara yakın tartılmayı unutmasınlar

Sanada günaydın canım
Nasıl gidiyor Bayram hazırlıkları

Banucum yorucu valla..
Temizligi işten eve gidince yaptım azar azar. Dün bitti şükür bugün de her yerim tutulmuş adım atamiyorum. .

Bu sene oruç tutamadım malum sebepten.
Bitiyor bile mübarek ay nasıl üzülüyorum. Ölmez sağ kalırsak seneye nasip olur inşallah. .

Bende şimdi yeni giriştim fazla ince ayrıntıya girmeyeceğim nasılsa daha yeni yapmıştım misafir bahanesiyle
Ay hakikaten yaa birde ben oruç tutmayınca Ramazandan hiç zevk alamıyorum Dediğin gibi inşallah seneye çok daha sağlıklı olur orucumuzu da tutabiliriz

Günaydin kizlar,

ben daha hala tatilden getirdigimiz bavullari katlayip ütülemekle mesgulum. Dünde bugünde sabah ise yarim saat gec geldim hazir patron yokken, dedim ne yaparsam o kar. Aksama biter insallah bende en gec yarin saban dip köse temizlige baslarim, kapilar camlar dolaplar berbat halde.

Bizede kimse gelmez, zaten ben annemlere gidicem bayrama, ama olurya biri zile basarsada ev temiz olsun.

Tatli bende yapmiyorum, bazen pasta yapiyorum diyorum oda tatli sonucta sireli sireli insanin bu sicakta ici yanar

Ellerine sağlık canım bizde de aynı da dediğin gibi aniden gelen olursa ayıp olmasın
Valla ben hiç tatlı yapmayı düşünmüyorum ama bayramdan sonraki cumartesi maaile Annemlerin bahçesine gideceğiz ( 2 görümcem x 4 kişi, KV ve eşimin teyzesi eee birde biz varız 4 kişi ettimi 14 kişi hatta 5 kişi daha eklenebilir onlar kesin tamam demedi )
Daha şimdiden neler yapsam diye düşünüyorum deli dana gibi gerçi görümcem bir ara konuşuruz kim ne yapacak diye dedi ama ben ev sahibi ( bahçe sahibi ) olarak biraz daha özenmek istiyorum
Sabah erkenden yola çıkıp kahvaltımızı da orada yapacağız ( o sıkıntı değil zaten kim ne varsa evden getirir domates, salatalık yeşillik yumurta derken o masa donatılır nasılsa ) ama akşam üzere mangal yapılacak ve öğlen çocuklar acıkırsa diye de atıştırmalık birşeyler şart birde herkes bir şey yapsada miktar maşallah baya olmak zorunda ama eminim o günüde atlatırım Allahın izniyle

Allah kabul etsin canım ...Aminnnn
Ne mutlu sana gidebilmişsin ben cesaret dahi edemedim teraviye gitmeye gerçi namazlarımı bile kılamıyorum zorlandığım için ( elimle destek almadan secdeden kalkamıyorum bile olması gerektiği gibi )
Ama bende inanıyorum şu kilolarımız bir gitsin kuş gibi olup çok rahat namazlarımızı da kılarız Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…