Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Ben okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
Bı ara çocuk yetiştirme ile ilgili kitaplar okudum ama uygulayabildimmi yazanları hayır cok büyük sabır lazım

Ben okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
Bı ara çocuk yetiştirme ile ilgili kitaplar okudum ama uygulayabildimmi yazanları hayır cok büyük sabır lazım

Aynı bizim ev

Geçmiş olsun canım Rabbim birdaha yasatmasin

emelimben Su perisi86 sağolun kızlar inanin bugün bir garibim batur uyarsa erkenden uyumayı düşünüyorum bugün kaçamak da yaptım zaten menümü yazayım da sonra uyur kalırım dünkü gibi olmasın: )
Sabah ilik limonlu tarcinli su
Kahvalti kepek ekmekli tost bir bardak çay
Ara bir avuç sarı leblebi
Öğle tavuk sis ayran kozlenmis bir adet biber
Ara activia veee küçük bir parça bitter cikolata
Akşam yarım kase tavuklu corba (bugün tavuk günü oldu resmen :) dünden batura yapmıştım hiç yemek yapasim yoktu ikimiz de onu yedik )
Bugünün tek güzel yani 3 litre şu içtim sonunda 3 litre oldu inşallah bundan sonra da böyle olur

Ne tür kitap okursun. ?

Kitap için vakit yaratılmalı ben de çok severim şu ara boşlasam da da hep vardır elim de okunucak kitabim..

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı akşamlar

Bugün gayet güzel bir gün oldu beslenme ve su açısından
İnşallah yarında diyetisyen kontrolünde güzel bir rakam görürüm ( gerçi sabit çıksam sevineceğim ama olmuşla ölmüşe çare yok artık önümüzdeki haftalara bakacağız )

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım;

Sabah uyanınca ( 05:30da )
Bol bol su ( 700 ml kadar tabi yavaş yavaş içtim )
1 duble şekersiz Türk kahvesi

Kahvaltı; ( 08:10 da )
1 adet haşlanmış yumurta
1 parça beyaz peynir
2 adet ufak domates
2 adet Çengelköy salatalık
1 fincan yaseminli yeşil çay

ara; 10:00da
3 adet gün kurusu
1 fincan sıcak su

Öğlen; 12:45de
2 kepçe tavuk suyuna çorba
1 büyük tabak çoban salata

ara; 14:30da
1 bardak ayran ( chia eklemeyi unuttum şimdi aklıma geldi )

ara; 16:00da
1 fincan şekersiz Türk kahvesi ( duble tabiki )

Akşam; 17:45 de
5 yk menemen ( 1 yumurta ile )
1 bardak ayran

Gün içinde 2.5 litre su içtim şu ana kadar ama yatana kadar o 3 litreyi geçer kesin

Daha evvel cuma yarışmasına katılmadın ama dimi ona göre not tutacağım da

Çok şükür büyük kızım tam bir kitap kurdu hatta her fırsatta kitap alır daha alıp okumadığı 7 tane kitap var ama hala almak istiyor kardeşine de kitap okumayı aşılamak adına her fırsatta hadi kap kitabını gel odamızda kitap okuyalım der şükür o konuda bana çekmişler eşim sağ olsun okuyamaz uzun süre odaklandığında hemen başı ağrır
Bir ara akşamları en azından haftada 1 kere her türlü iletişimi kapatıp birlikte kitap okuyalım demiştim de adam ancak yarım saat dayandı şimdi zaten istesemde okuyamaz son rahatsızlığından sonra okumak gözlerini dolayısıyla beynini yoruyor

Süpersin canım inşallah kızın da hep o bilinçle yaşar da ileride o kilo derdi yaşamaz sağlıklı beslenmeye devam eder
Benim büyükte maalesef o bilinçte değildim ama ufaklıkta çok dikkat ettim hatta her fırsatta nasıl aşıladıysam Anannesine gittiğinde kahvaltıda ekmek 1 dilim de olsa yesene dediklerinde '' zehir o zehir biz ekmek yemiyoruz '' diyormuş tabi biraz büyüdükçe ara ara atıştırmalık birşeyler istemeye başladı şimdi haftada 1 kere bir şey almasına izin veriyorum MC Donalds tarzı yerleri hiç bilmez hatta dışarda yemek yiyelim dediğimizde hemen ben mercimek çorbası içeceğim der genelde
Kuzenleri devamlı o tür yerlere gittikleri için de hemen onlara da söylenir at eti o yemeyin çok sağlıksız falan diye
Ödü kopuyor kilo alacak diye doğduğundan beri anası diyette normaldir diyorum
İnşallah oda ilerde yaşamaz aynı sıkıntıyı diye her gün dua ediyorum

Ohhh mis ne güzel temiz havada almış baygın düşer bu akşam kesin

Çok çok geçmiş olsun canım ....Verilmiş sadakanız varmış Rabbim bir daha yaşatmasın ...Aminnn
İlk fırsatta sadaka ver canım başınızın gözünüzün sadakası olsun

Bazen kitaplarda yazılanları gerçek hayata geçirmek zor ama tabiki çocuklar kesinlikle kural tanımaları lazım iyi yada kötü ne yaparlarsa ödül yada ceza ( ki benim ceza anlayışım atıyorum istediği birşeyi geciktirmek yada atıyorum bir yere gitmek istiyorsa onu iptal etmek )
3 yaşında da olsa insan çocuğu karşısına alıp herşeyi izah etmeli bana göre yanlış öğreneceğine anlayacağı dilde doğruyu öğretmek lazım
Ben her fırsatta derim ya evet çocuk çocukluğunu yaşamalı ama saygı ve sevgiyi sınırları dahilinde Sınırını bilmeli
Tek tahammül edemediğim şey terbiyesizlik saygısızlık çocukta olsa büyüğünü küçüğünü bilmeli

Afiyet olsun canım menün gayet güzel o minicik bitter çikolayataya da bence fazla takılma Allahın izniyle birşeyçik olmaz okadardan

Iyi akşamlar
gün yediklerim

Sabah peynirli yumurta iki dilim ekmek

Ara soda

Öğlen Kıymalı sebze yemeği bi kase yoğurt iki dilim ekmek

Ara bi şeftali

Bi saat sonra 7tane cig badem

19:00da fasulye kavurması acılı bir kase yoğurt chiali bir dilim ekmek

40dk spor

Gayet güzel bir menü canım tebrikler
Yarın inşallah çooook güzel bir sonuç göreceksin tartıda

Kızlar şöyle bir baktım yeni gelen arkadaşlarımızın ne zaman listeye gireceğine de aklımdayken buraya da yazayım ki sizlerde not edin isterseniz

Yanlışlık varsa beni uyarın kızlar bazen gözden kaçırabiliyorum bende

Birde bu arada Yılbaşı hedef listesi için henüz hedefini belirtmemiş olanlar varsa onuda belirtin de yarın onuda düzenliyeyim bize motivasyon olur hem hatta durun son halini ben paylaşayım burada ona göre düzenleriz

Hedefi eksik olanlar yılbaşına kadar bir hedef belirlesinler ona göre kaç kilo olduğunuda not edip her hafta eksilere doğru ilerleriz

Yani yılbaşına kadar vermeyi düşündüğünüz hedeflerinizi demek istedim

iyi akşamlar Arkadaslar. öğlen yemek yiyemedim 4 galeta 2 bardak ayran ile ogleni gecistirmis oldum. Akşam da yemeğe çıktık orada tavuk şiş yedim yanına da ayran. bugünkü menüm böyle arkadaşlar. Arada bi kaçamağım oldu onu da belirteyim kahvenin yanına küçük bir çikolata (ikramlik).

bugün menüm
kahvaltı : iki dilim çavdar ekmeğine domates peynir kıvırcık sandviç
öğlen : bir karnı yarık
bir kase arpa şehriye çorba
bir kase cacık
ara : iki tane ikram bisküvi
akşam : eve çok geç geldim yemek yapamadım var olan şeyi yedim ve o da patates kızartmasıydı(kerdeşim sağolsun) çok acıkmıştım dayanamadım vAlla

sonra karbonhidrata yüklenince 9 gibi bi açıklık bastırdı dünden ıslattığım yeşil mercimek vardı ondan bir porsiyon yemek yaptım bari dedim sağlıklı birşeyle bastırayım kendimi
su şuan 2 lt yatana kadar 2.5 olur inşAllah :)
normalde eğer o gün çok canım çekerse bile akşama bırakmadan yemeye çalışıyorum ki akşam menüm daha hafif olsun diye bugün tersi oldu ama ısınma aşamaları bunlar çok yüklenmiyorum kendime haftasonu iyi bir spor yapıcam artık :)

ne de olsa kaçamak oldu diye salmayıp devam ettikçe büyük bir sorun olmaz bence sonuçta bu bir günlük yada bir haftalık bir süreç değil önemli olan devamlılığı sağlamak arada inişler çıkışlar olması doğal insanız sonuçta :)

Iyi geceler kızlar plank diye bi egzersiz var yapanlar memnun karın kasları için yarın basliyayim diyorum bende

oynakbasi34 çok sağol canım evet en kısa zamanda bir sadaka vericem inşallah canım yılbaşı hedef listemizde benim hedefim yanlış yazılmış 55 değil de 58 olacak toplam verilecek kilo doğru 8.5 sanırım 8 yerine 5e basmissin yanlışlıkla
Batur da şimdi uyudu ben de yatıyorum herkese iyi geceler kizlar bol eksili rakamlarla görüşmek dileğiyle :))

Banu abla ben yine 68 diyeyim inş bu sefer basarili olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…