Bı ara çocuk yetiştirme ile ilgili kitaplar okudum ama uygulayabildimmi yazanları hayır cok büyük sabır lazımBen okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
Bı ara çocuk yetiştirme ile ilgili kitaplar okudum ama uygulayabildimmi yazanları hayır cok büyük sabır lazımBen okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
Aynı bizim evSelamlar,
Sabah kahvaltısını 09:00'da yaptım. 2 yumurtadan omlet, tulum peyniri, 7 adet zeytin, 1 çay bardağı ceviz, domates ve salatalık yedim.
Akşam yemeğini yine 17:30 civarı yemiş olurum. Akşam menüde kırmızı mercimek çorbası ve taze fasülye var. Yanına salata ve ayran olur.
İstediğim kiloya indikten sonra da bu beslenme düzenine devam etmek istiyorum. Günde iki öğün yediğimde çok rahatım ve Karatay kahvaltısı zaten benim sevdiğim ve normalde de kahvaltıda tükettiğim şeylerden oluşuyor. Benim sorunum hamur işi zaafım ve hareketsizlik. Hamur işini yapmadığım ve görmediğim sürece sıkıntı yok. Ancak görünce dayanamıyorum. Bir de mutlaka kahvaltıyı yapmam gerekiyor.
Aslında Karatay'dan sonra mutfağımızda epey bir şey değişti bizim. Karatay düzenine geçiş sürecinde neler yaptığımı anlatayım:
- Ekmek oldum olası sevmem, dolayısıyla tamamen çıkardım. Buzlukta ev yapımı bazlama var. Eşim ya da kızım isteyince çıkarıyorum. Ben tüketmiyorum.
- Paketli gıdayı zaten kızımın ek gıdaya geçiş döneminde çıkarmıştım hayatımızdan. Fabrikada üretilen hiç bir yiyeceği yemiyorum ve yedirmiyorum. Evdeki malzemelerin tamamı ev yapımı. Marketten sadece çay ve maden suyu alıyorum.
- Yemekler tereyağı ve zeytinyağı ile pişiyor. Ayçiçek ve mısır özü yağı kullanmıyorum.
- Teflon ve plastik kullanmıyorum. Saklama kaplarım cam, pişirme ürünlerim ise cam ve çelik.
- Abur cubur alışkanlığımız yok. Kızımın da alışmasını istemiyorum bu yüzden eve hiç almam. Kızım 4 yaşında ve cips, jelibon vs'nin tadını bilmiyor.
- Pirinç yemiyoruz. Dolmalar da bulgur ve yarma ile yapılıyor. Makarna yerine evde kesilmiş erişte tüketiyoruz.
Geçmiş olsun canım Rabbim birdaha yasatmasinEvet canım öğretmenim çok teşekkür ediyorum :) ayy hala o ani yaşıyorum Rabbim kimseye yaşatmasın kaza ani çok kısa oluyormuş herşey bir anda oldu Allahtan yolda başka araç yoktu o anda kesin carpardik bir saga bir sola savrulduk resmenakşam yemeklerim 7 gibi oluyo sonra da meyve yemek istemiyorum canım
Ben okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
teşekkür ederim kabul ettiğiniz için :) Ayrıca kuralların olması çok güzel. sürekliliği ve düzeni sağlar böylece.
benim adım emel tekin. bu arada banu 5 aylık süreçte ayda ortalama 5 kg ile sağlık açısından çok orantılı kilo vermişsin bravo yani
aslında spor akademisi mezunuyum ama evlendikten sonra spor diye birşey kalmadı hayatımda birde bazı ailevi ve yaşamda sıkıntılar olunca ister istemez vücut düzensizliği yapıyor. tekrardan kilo vermek için destek ve takım halinde çalışmaya inandığım için buraya katılmak istedim. 3 yıl önce çok aktiftim bu forumda ama dediğim gibi bi ara olan olaylardan baya koptum.
boyum 167 cm
kilom 69 kg
kitle indeksimde 2 birimlik sapma var. belim çok kalın değil ama biraz göbek basen ve üst bacak sıkıntısı var. bi yandan kendime bi egzersiz programı hazırladım ve onu uygulayacağım. buradan da hem sizlerin diyetini örnek alıp hemde motive olmak amaçli desteğinizi alacağım
Ben okuduğum bir kitap olmayınca rahatsızlık duyuyorum. Her boş kaldıkça elim hep kitaba gidiyor. Kızım uyursa okumak istediğim kitapları sıra ile okumaya başlayacağım. Ay düşünmesi bile güzel
Selamlar,
Sabah kahvaltısını 09:00'da yaptım. 2 yumurtadan omlet, tulum peyniri, 7 adet zeytin, 1 çay bardağı ceviz, domates ve salatalık yedim.
Akşam yemeğini yine 17:30 civarı yemiş olurum. Akşam menüde kırmızı mercimek çorbası ve taze fasülye var. Yanına salata ve ayran olur.
İstediğim kiloya indikten sonra da bu beslenme düzenine devam etmek istiyorum. Günde iki öğün yediğimde çok rahatım ve Karatay kahvaltısı zaten benim sevdiğim ve normalde de kahvaltıda tükettiğim şeylerden oluşuyor. Benim sorunum hamur işi zaafım ve hareketsizlik. Hamur işini yapmadığım ve görmediğim sürece sıkıntı yok. Ancak görünce dayanamıyorum. Bir de mutlaka kahvaltıyı yapmam gerekiyor.
Aslında Karatay'dan sonra mutfağımızda epey bir şey değişti bizim. Karatay düzenine geçiş sürecinde neler yaptığımı anlatayım:
- Ekmek oldum olası sevmem, dolayısıyla tamamen çıkardım. Buzlukta ev yapımı bazlama var. Eşim ya da kızım isteyince çıkarıyorum. Ben tüketmiyorum.
- Paketli gıdayı zaten kızımın ek gıdaya geçiş döneminde çıkarmıştım hayatımızdan. Fabrikada üretilen hiç bir yiyeceği yemiyorum ve yedirmiyorum. Evdeki malzemelerin tamamı ev yapımı. Marketten sadece çay ve maden suyu alıyorum.
- Yemekler tereyağı ve zeytinyağı ile pişiyor. Ayçiçek ve mısır özü yağı kullanmıyorum.
- Teflon ve plastik kullanmıyorum. Saklama kaplarım cam, pişirme ürünlerim ise cam ve çelik.
- Abur cubur alışkanlığımız yok. Kızımın da alışmasını istemiyorum bu yüzden eve hiç almam. Kızım 4 yaşında ve cips, jelibon vs'nin tadını bilmiyor.
- Pirinç yemiyoruz. Dolmalar da bulgur ve yarma ile yapılıyor. Makarna yerine evde kesilmiş erişte tüketiyoruz.
Kızımla parka gittik çok mutlu oldu Salıncakta yarım saat sallandı birazda kapının önünde oynadı komşunun kızıyla
Eve çıkarken çok ağladı meyve yedik beraber şimdi uyuyor
Biraz dinlenip spor yapacağım
emelimben hoş geldin aramiza: )
oynakbasi34 normalde akşam meyve yemiyorum ama dün esim akşam eve gelirken almış dayanamadım: )
Bugün seminer için başka bir ilçeye gittik okuldan bir arkadaşın arabasiyla gittik yolda lastigimiz patladı kaza atlattık ilk defa başıma böyle bir olay geldi seminere de biraz geç gittik inanin stresten basım agriyo
Bı ara çocuk yetiştirme ile ilgili kitaplar okudum ama uygulayabildimmi yazanları hayır cok büyük sabır lazım
emelimben Su perisi86 sağolun kızlar inanin bugün bir garibim batur uyarsa erkenden uyumayı düşünüyorum bugün kaçamak da yaptım zaten menümü yazayım da sonra uyur kalırım dünkü gibi olmasın: )
Sabah ilik limonlu tarcinli su
Kahvalti kepek ekmekli tost bir bardak çay
Ara bir avuç sarı leblebi
Öğle tavuk sis ayran kozlenmis bir adet biber
Ara activia veee küçük bir parça bitter cikolata
Akşam yarım kase tavuklu corba (bugün tavuk günü oldu resmen :) dünden batura yapmıştım hiç yemek yapasim yoktu ikimiz de onu yedik )
Bugünün tek güzel yani 3 litre şu içtim sonunda 3 litre oldu inşallah bundan sonra da böyle olur
Iyi akşamlar
gün yediklerim
Sabah peynirli yumurta iki dilim ekmek
Ara soda
Öğlen Kıymalı sebze yemeği bi kase yoğurt iki dilim ekmek
Ara bi şeftali
Bi saat sonra 7tane cig badem
19:00da fasulye kavurması acılı bir kase yoğurt chiali bir dilim ekmek
40dk spor
eline sağlık yaa ne kadar güzel olmuş vAlla çok hoşuma gitti haftada bir bunu yeni haliyle görmek motivasyon olur :)
ne de olsa kaçamak oldu diye salmayıp devam ettikçe büyük bir sorun olmaz bence sonuçta bu bir günlük yada bir haftalık bir süreç değil önemli olan devamlılığı sağlamak arada inişler çıkışlar olması doğal insanız sonuçta :)iyi akşamlar Arkadaslar. öğlen yemek yiyemedim 4 galeta 2 bardak ayran ile ogleni gecistirmis oldum. Akşam da yemeğe çıktık orada tavuk şiş yedim yanına da ayran. bugünkü menüm böyle arkadaşlar. Arada bi kaçamağım oldu onu da belirteyimkahvenin yanına küçük bir çikolata (ikramlik).
Banu abla ben yine 68 diyeyim inş bu sefer basarili olurumHedefi eksik olanlar yılbaşına kadar bir hedef belirlesinlerona göre kaç kilo olduğunuda not edip her hafta eksilere doğru ilerleriz
Yani yılbaşına kadar vermeyi düşündüğünüz hedeflerinizi demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?