Ağırlıklı olarak Türk Edebiyatı okuyorum. Kızımdan kaynaklı pedogoji kitapları okuyorum. Mesela şu an Azra Kohen'nin Fi-Çi-Pi serisini bitirdim. Aeden'e geçtim. Bir yazar seçip yazdığı tüm kitapları sıra ile okumaya çalışıyorum. Bir de eş zamanlı olarak Doğan Cüceloğlu'nun İçimdeki Çocuk kitabını okuyorum.Ne tür kitap okursun. ?
Kitap için vakit yaratılmalı ben de çok severim şu ara boşlasam da da hep vardır elim de okunucak kitabim..
eline sağlık yaa ne kadar güzel olmuş vAlla çok hoşuma gitti haftada bir bunu yeni haliyle görmek motivasyon olur :)
iyi akşamlar Arkadaslar. öğlen yemek yiyemedim 4 galeta 2 bardak ayran ile ogleni gecistirmis oldum. Akşam da yemeğe çıktık orada tavuk şiş yedim yanına da ayran. bugünkü menüm böyle arkadaşlar. Arada bi kaçamağım oldu onu da belirteyimkahvenin yanına küçük bir çikolata (ikramlik).
bugün menüm
kahvaltı : iki dilim çavdar ekmeğine domates peynir kıvırcık sandviç
öğlen : bir karnı yarık
bir kase arpa şehriye çorba
bir kase cacık
ara : iki tane ikram bisküvi
akşam : eve çok geç geldim yemek yapamadım var olan şeyi yedim ve o da patates kızartmasıydı(kerdeşim sağolsun) çok acıkmıştım dayanamadım vAlla
sonra karbonhidrata yüklenince 9 gibi bi açıklık bastırdı dünden ıslattığım yeşil mercimek vardı ondan bir porsiyon yemek yaptım bari dedim sağlıklı birşeyle bastırayım kendimi
su şuan 2 lt yatana kadar 2.5 olur inşAllah :)
normalde eğer o gün çok canım çekerse bile akşama bırakmadan yemeye çalışıyorum ki akşam menüm daha hafif olsun diye bugün tersi oldu ama ısınma aşamaları bunlar çok yüklenmiyorum kendime haftasonu iyi bir spor yapıcam artık :)
Iyi geceler kızlar plank diye bi egzersiz var yapanlar memnun karın kasları için yarın basliyayim diyorum bende
oynakbasi34 çok sağol canım evet en kısa zamanda bir sadaka vericem inşallah canım yılbaşı hedef listemizde benim hedefim yanlış yazılmış 55 değil de 58 olacak toplam verilecek kilo doğru 8.5 sanırım 8 yerine 5e basmissin yanlışlıkla
Batur da şimdi uyudu ben de yatıyorum herkese iyi geceler kizlar bol eksili rakamlarla görüşmek dileğiyle :))
Banu abla ben yine 68 diyeyim inş bu sefer basarili olurum
Ağırlıklı olarak Türk Edebiyatı okuyorum. Kızımdan kaynaklı pedogoji kitapları okuyorum. Mesela şu an Azra Kohen'nin Fi-Çi-Pi serisini bitirdim. Aeden'e geçtim. Bir yazar seçip yazdığı tüm kitapları sıra ile okumaya çalışıyorum. Bir de eş zamanlı olarak Doğan Cüceloğlu'nun İçimdeki Çocuk kitabını okuyorum.
oynakbasi34 , kızıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyorum. Eşimden ve kendimden gördüğüm kadarıyla herkes çocukluktaki beslenme alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Canı birşeyler yemek istediğinde aklına abur cubur yerine kuruyemiş veya meyve gelsin istiyorum. Çocuğumuzun nasıl biri olmasını istiyorsak önce kendimizi o kişiye dönüştürmemiz gerekiyor.
Benim yılbaşı hedefimi 60 olarak yazabilirsen çok sevinirim.
İyi geceler,
Akşam yemeğini 18:00'de yedim. Mercimek çorbası, taze fasulye, ayran, çiğ köfte ve salata yedim.
Ne kadar güzel kızının salatalardan hoşlanması. Benimkine hergün bal, reçel, çikolata versen hayır demez. Bizim evde bunların hiçbiri yok ama babaannede falan alıştırıyorlar.Kesinlikle çok haklısınbenim ufak arada can sıkıntısından acıktım der bende ona salatalık soyup çok çok ince doğruyorum çok az zeytinyağ ve tuz ekledikten sonra birde sirke ekliyorum salata gibi kaseyle veriyorum önüne en sevdiği şeydir
Bugünde aynısını yaptım bir kaç saat sonra tekrar acıktım diyince de Nektarin verdimBazen yemek istemiyor yada beğenmiyor o zamanda hiç kusura bakma aç olan olanı yer diyorum ve gerçekten acıktıysa yiyor olmadı vazgeçtim diyor
Çok nadiren börek ( annem yaparsa ben uzun zamandır evde açma börek yapmıyorum ) yada kek ( hazır alacağımıza kendim yapıyorum ama oda ancak 3 ayda 1 ) yiyorAnası kılıklı daha çok salatacı mesela kırmızı lahanayı da çok ince doğrayıp az limonla ovuyorum sonrada bir güzel az sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz normalde mayonez de koyuyor millet ama ben eklemiyorum
Kabağın yemeğini yemez ama ben mücver yaparım ( çok az un ekleyerek ) oda yağsız tavadaonuda atıştırmalık olarak yer
Bu arada senin hedefide ekledim listeye
Ne güzel hem sağlıklı hemde erken yenen yemekbende bu gün baya erken yedim ama şükür öyle açlıktan mideme kramplar girmiyor
herkese iyi geceleer
yarın bildirim günü inşAllah eksiler görürüz hepimiz :)
Ne kadar güzel kızının salatalardan hoşlanması. Benimkine hergün bal, reçel, çikolata versen hayır demez. Bizim evde bunların hiçbiri yok ama babaannede falan alıştırıyorlar.
Hedefime umarım ulaşabilirim.
Ben akşam Karatay'a uygun yediğimde hiç acıkmıyorum.
Benim son kilom 80 idi banucum 79.5 deil hayaller o yönde tabi ama şuan kilo almış durumdayım verip donucem hedef 69 ya tutarsa diyelim
oynakbasi34 Banu ben daha önce katılmadım cuma yarışmasına. beni listeye 22 eylül cumadan itibaren alacaksanız ya ben yarın ve haftya cuma kilo bildirimi yapmayacağım dimi?
Ben bugün sabah kahvaltıda
7 zeytin, bir kibrit kutusu az yağlı peynir, salatalık, domates, 2 dilim kızarmış ekmek, 2 yumurta (ben çok severim yumurtayı spor yaptığım zamanlrda 4-5 tane yediğimi bilirim)
öğle yemeğinde marullu, mısır taneli, turşulu makarna
saat 4 gibi bir dilim sarı karpuz, saat 5 gibi yarım avuç badem ve ceviz
akşam yemeğinde 4 adet yağsız köfte çok az bulgur pilavı ve yoğurt
ayrıca bugün 2.5 litreyi geçtim su içmede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?