Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Ne tür kitap okursun. ?

Kitap için vakit yaratılmalı ben de çok severim şu ara boşlasam da da hep vardır elim de okunucak kitabim..
Ağırlıklı olarak Türk Edebiyatı okuyorum. Kızımdan kaynaklı pedogoji kitapları okuyorum. Mesela şu an Azra Kohen'nin Fi-Çi-Pi serisini bitirdim. Aeden'e geçtim. Bir yazar seçip yazdığı tüm kitapları sıra ile okumaya çalışıyorum. Bir de eş zamanlı olarak Doğan Cüceloğlu'nun İçimdeki Çocuk kitabını okuyorum.

oynakbasi34 , kızıma sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyorum. Eşimden ve kendimden gördüğüm kadarıyla herkes çocukluktaki beslenme alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Canı birşeyler yemek istediğinde aklına abur cubur yerine kuruyemiş veya meyve gelsin istiyorum. Çocuğumuzun nasıl biri olmasını istiyorsak önce kendimizi o kişiye dönüştürmemiz gerekiyor.
Benim yılbaşı hedefimi 60 olarak yazabilirsen çok sevinirim.

eline sağlık yaa ne kadar güzel olmuş vAlla çok hoşuma gitti haftada bir bunu yeni haliyle görmek motivasyon olur :)

Kesinlikle her hafta az da olsa eksi gördüğünü hedefe yaklaştığını görmek insanı çok motive ediyor

Canım öğlen yememişsin zaten o yüzden minnak çikolataya takılma rahat ol Bizim diyetisyen haftada 2 top dondurmaya izin veriyor sütlüde olsa

Canım hepimiz insanız arada tabiki minik de olsa kaçamaklarımız olacak valla bende patates kızartmasına dayanamam normalde Evde zaten yapmıyorum hatta patates pişmiyor uzun zamandır evde bizde nişastasından dolayı ama çok nadiren canım çekerse dışarda 4 kişi bir porsiyon ortaya söylüyoruz ve bir kaç tane bende yiyorum

Takılma ona olur okadar yoksa gayet güzel menün

Iyi geceler kızlar plank diye bi egzersiz var yapanlar memnun karın kasları için yarın basliyayim diyorum bende

Bende dün başladım şu Wall sit olayı zevkli geliyor ve felaket kasları çalıştırdığını hissediyor insan bende inşallah düzenli olarak en azından plank yapacağım

Hemen düzeltiyorum canım
Sana Allah rahatlık versin bende birazdan yatarım kesin uyuklamaya başlayınca

Banu abla ben yine 68 diyeyim inş bu sefer basarili olurum

Ekledim canım Önümüzde uzun bir zaman var ve inanıyorum başaracağız

Benim büyük kız o seriyi aldı daha doğrusu Fİ ve Çİ alındı Pİ yi o gün bulamadı ama zaten daha Çİyi yarıya kadar okudu ama sanırım bir iki güne Pİyi de alacak

Doğan Çüceloğlunu bende çok beğeniyorum eskiden TRT1de bir programı vardı hiç kaçırmazdım insanı sıkmadan en güzel örneklerle çocuklarla iletişimi anlatıyor hatta ufak skeçlerle de canlandırıyordu Keşke o tip programlar olsa saçma sapan magazinler yerine

Son düzenleme:

Kesinlikle çok haklısın benim ufak arada can sıkıntısından acıktım der bende ona salatalık soyup çok çok ince doğruyorum çok az zeytinyağ ve tuz ekledikten sonra birde sirke ekliyorum salata gibi kaseyle veriyorum önüne en sevdiği şeydir
Bugünde aynısını yaptım bir kaç saat sonra tekrar acıktım diyince de Nektarin verdim Bazen yemek istemiyor yada beğenmiyor o zamanda hiç kusura bakma aç olan olanı yer diyorum ve gerçekten acıktıysa yiyor olmadı vazgeçtim diyor

Çok nadiren börek ( annem yaparsa ben uzun zamandır evde açma börek yapmıyorum ) yada kek ( hazır alacağımıza kendim yapıyorum ama oda ancak 3 ayda 1 ) yiyor Anası kılıklı daha çok salatacı mesela kırmızı lahanayı da çok ince doğrayıp az limonla ovuyorum sonrada bir güzel az sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz normalde mayonez de koyuyor millet ama ben eklemiyorum
Kabağın yemeğini yemez ama ben mücver yaparım ( çok az un ekleyerek ) oda yağsız tavada onuda atıştırmalık olarak yer

Bu arada senin hedefide ekledim listeye

İyi geceler,
Akşam yemeğini 18:00'de yedim. Mercimek çorbası, taze fasulye, ayran, çiğ köfte ve salata yedim.

Ne güzel hem sağlıklı hemde erken yenen yemek bende bu gün baya erken yedim ama şükür öyle açlıktan mideme kramplar girmiyor

Ne kadar güzel kızının salatalardan hoşlanması. Benimkine hergün bal, reçel, çikolata versen hayır demez. Bizim evde bunların hiçbiri yok ama babaannede falan alıştırıyorlar.
Hedefime umarım ulaşabilirim.
Ben akşam Karatay'a uygun yediğimde hiç acıkmıyorum.

herkese iyi geceleer
yarın bildirim günü inşAllah eksiler görürüz hepimiz :)

Aminnn inşallah canım
Bu arada sanada iyi geceler

Bizim az da olsa evde bulunuyor ( eşim sağ olsun mutlaka arada canı ister diye alır ) ama balı genelde ancak hasta olunca sıcak suyuna karıştırırım Reçelde en son bir kaç ay oldu alalı çok nadiren reçelli ekmek ister ama gündüze evde hiç ekmek olmadığı için tuzsuz etimek'e sürer çok az Çikolatayı eve soksam büyük kızımla bir olur af etmezdi sanırım en son Annemler 6 ay evvel Almanyadan dönerken getirmişlerdi baya hatta kızdım ben benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye kendimi yırtıyorum sen gitmişsin bir sürü çikolata almışsın diye
Ufak ufak yemelerine izin verdim o zaman ( kedi gibi dolanıp duruyorlar tabi evde var bildikleri için ) ama şimdi diyorum bulursanız yersiniz diye eşim dediğim gibi haftada 1 alınca bile bazen banada alıyor o zaman iyice sinirleniyorum Ulen ben yemiyorum niye alıyorsun ki diye tabi benim yemediğimi büyük sonra çaktırmadan götürüyor aslında bizim ailenin sorunlu çocuğu da büyük bazen takılıyorum ona len bir gün benide kemireceksin diye
Sabaha kadar oturunca içi kıyılıyor ve meyvede olsa yada atıyorum çorba da olsa birşeyler yer ( zararlı bir şey olsa o an hayatta af etmez yer )
Bir türlü düzenli yemek yemeği öğretemedim gitti ona daha doğrusu öğrenmişti de şu ara ergen triplerindeyiz canı istemiyormuş kavga dövüş sabahları kahvaltı ediyor aç değilim diye ısrar ettikten sonra
Onu tamamen kurtarabilsem tam süper olacak Hee oda salataya bayılır hatta üşenmez kendine özel salatalar yapar evdeki baharatları karıştırıp sos yapar ama işte düzensiz yiyor üstelik gece de yiyor sağlıklı şeylerde olsa

Neyse bende yatayım sabah erken kalkacağım
Allaha emanet olun kızlar

Sabah iinşallah çok çok çok güzel rakamlar görürüz hepimiz çooooooook Aminnnn

Benim son kilom 80 idi banucum 79.5 deil hayaller o yönde tabi ama şuan kilo almış durumdayım verip donucem hedef 69 ya tutarsa diyelim

oynakbasi34 Banu ben daha önce katılmadım cuma yarışmasına. beni listeye 22 eylül cumadan itibaren alacaksanız ya ben yarın ve haftya cuma kilo bildirimi yapmayacağım dimi?

Ben bugün sabah kahvaltıda
7 zeytin, bir kibrit kutusu az yağlı peynir, salatalık, domates, 2 dilim kızarmış ekmek, 2 yumurta (ben çok severim yumurtayı spor yaptığım zamanlrda 4-5 tane yediğimi bilirim )

öğle yemeğinde marullu, mısır taneli, turşulu makarna

saat 4 gibi bir dilim sarı karpuz, saat 5 gibi yarım avuç badem ve ceviz

akşam yemeğinde 4 adet yağsız köfte çok az bulgur pilavı ve yoğurt

ayrıca bugün 2.5 litreyi geçtim su içmede

Herkese günaydın hayırlı cumalar : ) ilk bildirim benden gelsin kısaca hatırlatayım buraya geldiğimde 66.5 olan kilom bayram sonrası kaçamaklarla 67.3 e yükselmişti bunu salı günü öğrenmiştim bugünkü kilom 66.3 3 günde 1 kilo :)) inşallah haftaya listeye gireceğim gün en az 65.5 hedefim :)

Selamın aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar
Rabbim şu mübarek günün hürmetine gönlümüzden geçenleri bizlere en kısa zamanda hayırlı olarak nasip eder inşallah...Aminnnnnn

Şükür bu sabahda erkenden uyanabildim
Malum bugün diyetisyen günüm ama sabah evdekiyle de tartılayım dedim tabi her çıktığımda farklı sonuçlar gösterince hiç birine güvenemedim artık ben net kilomu orada görürüm

Ben ufak ufak listemizide düzenleyip hazır edeyim ki geldince hemen paylaşım alanına taşıyabileyim

İnşallah herkes bol eksilerde bildirim yapar

Benim son kilom 80 idi banucum 79.5 deil hayaller o yönde tabi ama şuan kilo almış durumdayım verip donucem hedef 69 ya tutarsa diyelim

Hemen düzenledim canım inşallah hedeflerimizi de tutturacağız Allahın izniyle canım yeterki bir arada birbirimizi motive edelim

Yok canım listede olmasanda bildirimini yapıyorsun hee olursa yoğunluk olurda listeye girmeden bildirimin biraz gecikirse sıkıntı yok ama tabi listeye girdikten sonra zamanında bildirim yapmak şart

Bu arada menün gayet güzel canım suyunuda içmişsin daha ne olsun bol bol eksilerin olur inşallah

*** 8. Takım 534.Etap***

Oynakbasi34 ( 95,5 / / / % ) Etap birleşmesi nedeniyle yüzdesi 2ye bölündü
Yena ( 81,4 / / / % )Etap birleşmesi nedeniyle yüzdesi 2ye bölündü
saimeberen ( 55 / / / % )Etap birleşmesi nedeniyle yüzdesi 2ye bölündü
Zehra_eymen ( 82,4 / / / % )Etap birleşmesi nedeniyle yüzdesi 2ye bölündü
doga3 ( 99 / / / % ) Etap birleşmesi nedeniyle yüzdesi 2ye bölündü

8.Takım Ortalaması; %

Kahvaltımı da yaptım listeme uygun olarak şimdide keyifle yeşil çayımı içiyorum
Birazdan eşimi de uyandırıp işe göndereyim de rahat rahat gidene kadar işlerimi yapayım sağ olsun o uyurken yapınca hemen söylenir sabahın köründe milleti de uyandıracaksın diye

Benimki biraz geç çıkacakmış Birde bugün BİMe kırtasiye malzemeleri gelecekmiş kızlar dün geceden tembihlediler erkenden kaldır bizi kalem almaya gidelim diye Birazdan onlarıda uyandırayım da bari alalım ne istiyorlarsa gerçi okul açılınca öğretmen liste verir ama genel şeyleri bari alalım uygunken sonra en azından bir iki şey alsak da birden gitmemiş olur
Giderken bizi de bıraksın bari dönüşte de yürümüş olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…