Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Hemen yazıyorum: )
Malzemeler 1 yumurta, 1 haşlanmış patates (ezilecek), yarım su bardağı yoğurt, baharat ve tuz(sevdiğiniz baharatlari kullanabilirsiniz ben karabiber ve pul biber kullanıyorum), 2 yemek kaşığı kadar un bu malzemeleri karıştırın kek kıvamından biraz daha yoğun olacak kaşıkla konulabilir olacak tavamızı çok az yagliyiruz sonra harctan birer kaşık koyuyoruz onlu arkali pisiriyoruz afiyet olsun: )) ben kendime yaparken un yerine yulaf unu koydum ve chia ekledim isterseniz içine peynir de koyabilirsiniz kasarla çok daha güzel oluyor ben onun yerine de light beyaz peynir koydum bir de ruseymi koydum bir tatlı kaşığı kadar bunu da corbalarimda kullanıyorum daha çok diyetisyene gittiğim zamanlar doktorum önermişti

Z Zehra_eymen çok geçmiş olsun
oynakbasi34 kaptanım size de geçmiş olsun ucuz atlatmissiniz yine de menun de gayet güzel bence üstüne de o kadar is yapmışsınız ellerinize sağlık: )
kittenlove doktor hanım diyelim o zaman sana nerde okuyorsun :)
Bu arada herkese günaydın ev ahalisi uyuyor ben de limonlu tarcinli suyumu iceyim biraz daha uyurlarsa biraz da bisiklete binerim :)

Sağ olasın canım Rabbim beterinden saklasın...aminnnnn
Ben kendimden değil de açıkçası eşimden daha çok korktum Yorgunluğa bile gelemeyen adamcağız resmen kendini paraladı güzel olsun bahçe diye Ben yoruldun dinlen dedikçe ben zevkle yapıyorum diyip durdu
Allah razı olsun kendi Ailesinden çok bizimkilere koşturuyor gerçi ona göre de ben onun ailesine kendi ailemden fazla koşturuyorum

Ara öğün olarak kendime yeşil çayımı yaptım bir adet hurmayla bir yarım saat sonrada küçük kuzuyla kalan testlerini bitirelim kaldı 10 sayfası kuşumun
Tabi bir daha öğretmeni tatil için test verirse kesinlikle tatilin başında yapmaya karar vermiş dün öyle diyor

Son düzenleme:

Yılbaşı hedeflerimizin son durumu haftaya daha az göreceğimize eminim hedeflere bir adım daha yaklaşmak için bu hafta sıkı tutuyoruz kızlar

Son düzenleme:
Eeee ikiside aynıymış birde bende niye iki tane yapıştırmış sayfa yenileme yapmak zorunda kalınca oldu sanırım bağlantıda arada sıkıntı oluyor ama neyse idare ederiz

Çok güzel maşallah benimde bir yigenim bu sene dr .oldu diğer yigenimde tıpta 1.sinifta bir diğeride pisikolog cikicak damat kadın dogumcu zaten iki yigenimde bu sene tıp yazacak maşallah ya ailede hiç Dr yok siz olun dedik hepside oldu elhamdülillah darısı benim kizlarimin başına aminn

Çok teşekkür ederim aminn :))

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese tekrar hayırlı pazarlar

Büyük kızım arkadaşlarıyla gezmeye gidecekti nasıl olduysa ufak peşine takılmak isteyince hadi sende gel o zaman dedi iyi saatine geldi zaar
Birlikte hem dışarda birşeyler yiyeceklermiş
Bu arada sabah her pazar yaptığımız gibi babamızı uyandırmak için ma aile yatağı istilağ ettik tam şakalaşırken hepsi bir ağızdan aaa mis gibi kızartma koktu demezlermi
İşte o anda benimde iyi saatime deng geldi hadi dedim hem eksiklerimizi alalım kızlarla hemde fırından hamur alayım da siz kahvaltı niyetine yiyin bende öğlenlik yemeğimi hazırlarım o arada

Oturdum bir güzel hamur kızarttım onlara ama cidden mis gibi de koktu tabi ben ne yaptımmmmmm Kesinlikle 1 tane bile olsa ağzıma sürmedim
Onun yerine kendime 4 kaşık zeytinyağlı bol domatesli patlıycan yemeği koydum, 2 kaşık kadar yoğurt ve güzel bir çoban salata yaptım
Eşim valla helal olsun 1 tane bile yemedin diye verdi çoşkuyu tabi elim aza gitmediği için baya kaldı ama bir güzel poşetleyip kaldırdım hatta bir kısmını da hemen buzluğa atacağım akşamda yedik tamam başka istemiyoruz dedikleri anda
Kesinlikle sonradan pişman olacağım şeyler yapmam üstelik zaten tadını biliyorum ve ağzıma bulaştırdığım an beynim bu sefer sil baştan tekrar yine yeniden o tür şeyleri isteyecek oda benim işime gelmiyor sonuçta hedefime ulaşmam lazım yılbaşına kadar

Şimdi kızlar gezmelerdeyken bende eşimle oturup bir güzel şekersiz Türk kahvesi keyfi yaparım hatta belki bir el de tavla oynarız bayadır yenmemiştim onu özlemiştir
Her defasında iddaya giriyoruz ve hep ben kazanıyorum

Ne mutlu sizlere Rabbim inşallah bizlerede yavrularımızın güzel yerlere geldiklerini görmeyi nasip eder .....Aminnnnn
Küçük kızım bir ara profesör doktor olacağım büyünce diye tutturuyordu şimdi okula başladıktan sonra öğretmen olacağım diyor çakal birde bana Anneciğim ben bir karar verdim ama önce bir şey diyeceğim dedi hayırdır inşallah derken başladı ; ya sen hep dersin ya sizler nasıl mutlu olacaksanız o şekilde yaşayın mesleğinizi de sizi mutlu edecek bir meslek olarak seçin para için seçim yapmayın sizin mutluluğunuz benim için herşeyden önemli diye girişgahı yaptı evet kuzum hiç bir şey sizden değerli değil ve ben sizin kararlarınıza ne olursa olsun saygı duyarım dedim ve hanım ben fikrimi değiştirdim profesör doktor olmayacağım öğretmen olup herkese okuma yazma öğreteceğim dedi
Hani Annem üzülür diye düşündü sanırım dedim üniversiteye kadar defalarca kararınız değişecek büyük ihtimalle ama sonuç ne olursa olsun sizi çoook seviyorum ve sonuna kadar destekçinizim diye nasıl sevinip boynuma sarıldı kuşum

Büyük İnşaat mühendisliği istiyor ki o sabit fikirlidir daha doğrusu bir şeye karar verdiye o kararı kesindir iyice düşünmeden ilan etmez
Hatta şakasına bir keresinde ulen iki kızımda doktor olmak istemiyor artık damatlara inşallah demiştim sanki doktor olunca bana mı verecek maaşı yada bütün gün benimle mi uğraşacak İnsanlığa bir katkıları olsun, düzgün birer Müslüman evladı olsunlar da varsın ne işi seçerlerse seçsinler yeterki ellerinde bir bilezik olsun ve kimseye Rabbim muhtaç etmesin....Aminnnnnnn

Niyeyse benim içime doğmuştu hep yazım hatası yapmayay m diye dikkat ediyorum

Benimde öyle takıntılarım vardır hatta bazen şimdiki gençliğin yazılarına bakıyorum da deli oluyorum kib by yok nbr falan en sinir olduğum şey Şükür benim büyük kızda o konuda benimle aynı kafada hatta en son orta okul arkadaşları grup kurup onu da eklemişler çıktım dedi iki gün sonra hayırdır deyince de ay Anne çok boş muhabbetler yazılar zaten tikiler gibi kestirmeden birde sanki marifetmiş gibi ellerinde sigaralı biralı resimlerini atıyorlar neler yaptınız dediğimde diyor ona sorduklarında bizimki kitaplarının resmini atmış bunlar benim için en önemlisi demiş dalga geçmişler Sonra bir kişiyle ilgili de ileri geri konuştuklarında bizimki dayanamayıp araya girmiş bu tür boş muhabbetlerle günaha gireceğinize biraz kendiniz için faydalı birşeyler yapsaydınız ya diye bir linç etmedikleri kalmış dalga geçer gibi yok efendim sen çok olgunlaşmışsın, yok bizim tanıdığımız eski Beyzanur bu değil falan fişman saydırıp durmuşlar gülücükler ekleyerek bizimkide en sonunda dayanamayıp ; Evet haklısınız ben sizin yanınızda çok fazla olgun kalıyorum gerçi siz yaşınızın gereği gibi davranmıyorsunuz ya o ayrı demiş boş şeylerle vaktimi harcayamam kusura bakayın sizin bana hakkınız geçtiyse benden yana helal olsun sizlerde helal edin ben bundan sonra bu tür şeylere değerli zamanımı harcayamam ders çalışmam lazım demiş ve gruptan çıkmış

Ben kendi amca kızıma bile elli kere diyorum kızım geldin 30 yaşına niye hala ergenler gibi kısaltmalar kullanıyorsun yada atıyorum kelimeleri yanlış yazıyorsun diye Bazen Alman arkadaşlarımla yazışırken bile onlar günlük konuşmalardaki gibi şife yada kısaltma kullanırlar ben ille gramerine dikkat ederim doğru yazmak için özen gösteririm sanki hala okuldayım da öğretmenim kızım Banu bak bu yanlış dilimizi düzgün kullanalım diyecek

.
Kolay gelsin kittenlove

Banucum geçmiş olsun. . Çok korkmussundur doğal olarak...

Erciyescim sağolasın tarif için. .

Sorma valla aklım gitti elimde kova ve fırça yanına nasıl koştum bilemezsin Şükür bugün çok çok daha iyi ama tabi yarası baya sızlıyormuş hatta biraz bebek kremi sürdüm yumuşasın etrafı da o gerginliği gitsin diye kabuk kurudukça çekme yapıyormuş

arada muz yedim akşama çok acıkmamak için ama niyeyse yemekten hemen sonra benim iştahım açılıyor ağzımın yolunu hatırlıyorum herhalde ondan

Canım acaba çok mu hızlı yemek yiyorsun onu geçmişte ben çok yapardım ve iki dakikada koca bir tabak bittiği halde doymamış olurdum 1 tabak daha yerdim
Diyetisyene başladığımdan beri yemeği bir zevk olarak görüyorum ve inan aheste aheste büyük bir keyifle yemeğimi yiyorum ve genelde sonrasında az da yesem tıka basa doymuş gibi hissediyorum

Beyin sofraya oturduktan 20 dakika sonra mideye doyduğunun sinyalini gönderirmiş o arada hızlı davranan yandı yada miktarı az tutsa bile mide hala aç olduğunu idda ediyor
Birde dini bilgiler konusunda pek iyi sayılmam ( hani araştırırım ama her şeye bir cevabım hazır değildir ) ama benim bildiğim Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v. ) Hazretleri de iyice acıkmadan sofraya oturmaz ama iyice doymadan da sofradan kalkarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…