Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Yulaf ezmesi aldim hep ununu kullaniyordum, ne kadar guzel bir nimet. Sabah yiyorum aksam yemek bile istemiyorum.
Sabah sutle biraz yumusatip sonra yunurta kirdim, bir kezde sicak sutte birakip yemekten sonra tukettim. Benim gibi sabah acikmayan ama aksam deli gibi acikan ama yemekle doymayanlara birebir.
Ayrica susattigi icin bolda su iciyorum. Sekeri de biraktim. Benim gibi tuz aşıkları icin sorun degil ama sıfır seker karacigeri toplayip once gibekten baslayip yaglari yokediyor..
Allahim hep boyle devam etsin
Spor olarak ev isi yapiyorum bu ara

Pilav ne kadar yedin mesela kek bir dilimle kalındımı
Vallahi karnım çok aç. Kek bir dilim yedim tabi o da saat 3teydi sonrasında hiçbir şey yemedim pilav üstü kuru bir porsiyon yedim vallahi sabah ekmek yemeyince. Onu da 2gibi yedim. Geç saatlerde yemedim neyseki.

Selamın aleyküm kizlarrrrrrr ♡♡♡♡♡

Herkese hayırlı sabahlar

Şükür kavusturana ♡
Dün kosturmacadan calmadigi sürece telefonu elime almaya fırsat bulamadım
Öğlen kuzulari sinemaya götürdük ve onlar filmi izlerken bol sohbet ettik
Maalesef ogretmenimiz Son anda misafiri gelince gelemedi ama ilk fırsatta onunla da bir buluşma ayarlayacagiz ♡
Çıkışta kostur kostur Anneme geçtim Amcamlar gelecek diye Allahtan büyük kızım Anneme yardıma benden önce gitti

Gece geç saate kadar resmen yorgunluktan bayilacak gibi oldum Sağ olsun kizkardesim reglnin son günü olduğu halde nedense tam yapılacak bir şey olunca ay çok kötü şansım var diye kivirdi ama nedense is bitince resmen hiç bir şey yokmuş gibi gülerek sohbete devam etti

Hatunun doğum günü diye ben de pek ses etmedim ama ufakken de aynı şeyi yapardı

Bulasiki çay servisiydi derken ayaklarım davul gibi oldu hala da derim catlayacak gibi gergin

duydum Bacim duydum
Ya kalsın ama inan ben yapı olarak yapamiyorum öyle inan kızlarıma bile hiç öyle katı kurallar koymam çünkü ne yaparlarsa yapsınlar o süreci mutlu ve huzurlu gecirmeleri benim için daha önemlidir ♡
Maalesef benim.Annem ne kadar iyi de olsa çocukluğumda çok fazla üzerimizde baskı uyguladığı için ben daha çocukken bile nasıl hissettiğimi bildiğim için ben aynı şeyi bir başkasına asla yasatmam derdim

Daha önce de defalarca ben kaptanlığı yapamam dediğimde yerime birini bulamadım Hani kurallara uyarım ama kural koyamam
Kaptanlığı bile bir kaç sene önce bir arkadaşım gecici olarak bana devretmisti ve ben sonradan arkadaş donmeyince devam ettim Tabiki burada birilerine yoldaslik etmek çok hoşuma gidiyor ama dedigim gibi yazıyla da olsa kimseye istesem de sert olamıyorum
İnan seni gördükten sonra defalarca aklımdan aslında kaptan dediğin böyle olur diye geçirdim ♡♡♡♡ Olması gereken o ne cok sert ne çok yumuşak

Çok çok geçmiş olsun canım verilmis sadakaniz varmış ♡

Rabbim kardeşine sabır geline de akıl fikir versin inşallah. ...Aminnnn

Bu gelinin ciddi bir darbe alıp kendine gelmesi lazım. Evliliğini göz göre göre bitirdiğini fark etmesi lazım. Aslında en büyük zararı kendine veriyor farkında değil cehalet böyle bir şey...Allah kardeşini korusun ... Laftan anlayan bir şey olsa karşına al konuş diyecem ama ...senin yapacak bir şeyin yok seroşcum. Kardeşine moral ver düzelir inşallah diye...olumsuz bir şey söyleme sonra vicdan azabı yaşama...bırak kendileri halletsin. Sinirlenme bak...Allah var gam yok...dua et...

Menün çok güzel. Şimdi sana bir önerim var kahvaltı ile öğle arası üç saat sürmüş. Bunu dört veya en doğrusu beşe çıkarsak nasıl olur? Şimdi bir alıntı yazicam buraya bilimsel bir makaleden aldım. Okursan sevinirim.

"Dört saat arayla yemek yenilirse, metabolik olarak yağlar yakılır ve devamında da yakılmaya devam eder. Dolayısıyla sık yemek yenildiğinde devamlı olarak insülin salgılanır ve zamanla insülin direnci oluşmaya başlar. İnsülin direnci oluşan kişiler kilo vermekte zorlanır. Leptin, besin alındıktan 4 saat sonra salgılanmaya başlar. Yani yağ yakımı 4 saat sonra başlamaktadır. Bu sürede sakız çiğnemek bile leptin hormonunun devreye girmesini geciktirir. Dolayısıyla uzmanların söylediği “sık ve az ye” önerisinin insülin direncini arttırıp leptin hormonun salınımını geciktirdiğini söylemek mümkündür."

Zeybilcim madem yulaf seviyorsun o zaman yayla çorbası tarifini de zevkle yapabilirsin.Ben de çok seviyorum yulaf ezmesini. İki gün boyunca hep yulaf yoğurt tukettim. Sonuç inanılmaz.

Birşey merak ediyorum, yulafın kalorisine baktım çok yüksek gerçekten ve epey karbonhidrat içeriyor. Neden diyette öneriliyor?
Canım yulaf temiz karbonhidratlar grubunda diğerleri kan şekerini artırıp aciktirirken yulaf tam tersi kan şekerini kontrol altına alıp tok tutuyor. Lifli bir besin oluşu içerdiği protein ve diğer minerallerin çokluğu da cabası. Kalori çok da fazla değil..iki kaşıkta 50-60 civarı . Bence bir araştır bak ne mucizeleri var. Sporcu beslenmesinin olmazsa olmazı nerdeyse.

Vallahi karnım çok aç. Kek bir dilim yedim tabi o da saat 3teydi sonrasında hiçbir şey yemedim pilav üstü kuru bir porsiyon yedim vallahi sabah ekmek yemeyince. Onu da 2gibi yedim. Geç saatlerde yemedim neyseki.
Mavişim kısa sürede acikiyorsak mutlaka bir yerde hata ettik yemememiz gereken bir şeyi yedik diye düşün. Önlemini al canım. Seni tok tutacak besinlere yönel...klasik börek çörek kek devirleri geçti sen 8.takimin kizisin. Bugün kabak sotenle vücudunu daha çok sev...

Estağfurullah bacım ben senin tatlı diline tav olup geldim buraya. Kaptanımız olarak başımızda kal. Söylemen gerekeni bize söyle. Ben zaten bizim kızlara nazım geçtiği için sopayı arada bir gösteriyorum ama onların iyi niyetleri olmasa bunu bile yapamam. Geçen kardeş takımımızda bunun için bir tatsizliga şahit oldum. Bacilarimdan bı tanesi kalksa sen kim oluyorsun dese napicam. Sadece kacamaklarda ceza sistemine geçelim caydırıcı olur takımımız motivasyon kazanır. Daha çok diyetlere yoğunlaşalim arada bir dertlerimizi tabi paylasicaz sonuçta yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor.guzel düşüncelerin için de ayrıca tesekkür ederim. İnsanlığına diyecek lafım yok.

Ahh abla yazamadıklarım var o kadar sinirlendim ki agzımdan bir anda öyle düşünüyorsa söyle gitsin dedim

26yasında dört yıllık üniversite mezunu ama hala cahil bencil bakalım zaman ne gösterecek zamanında kardesim çok tolerans gösterdi onada aynısını dedim sonucu bu

Dedıklerıne uyacagım dört saat ara verıyım bugün ögünlerıme daha kahvaltı yapmadım

♡♡♡♡ Dediğin gibi hepimiz burada aynı amaç için bir aradayiz Diğer takımda neler oldu bilmiyorum ama buradaki kızlardan hiç biri zaten sen kim oluyorsun demez ♡ Sonuçta bakma ben kaptan olarak geçiyorum ama sonuçta Liste duzenleme açısından kaptan olarak görüyorum kendimi yoksa kimsenin kimseden üstünlüğü yok bence yeri gelince bana bile fırça atacajsiniz tabiki sonuçta hepimiz birbirimizin iyiliğini istiyoruz
Daha önce de demiştim ya benim biraz psikolojim alakalı Kilo verme yada verememe durumu
Ne zaman kendimi iyi hissetmek sanki metabolizma daha iyi çalışıyor bende daha rahat odaklanabiliyorum ama ne zaman birşeyleri kafaya takmasam ( bu diyetlede alakalı olmasa da ) sanki metabolizma duruyor değil ağırlaşmak

Biraz önce eşimle de konuştuk kesinlikle ay başında yulafinı proteinini ve sebzeni al hazırda bulunsun gerekirse en iki günlük yemeklerinin adınıda koy ki dışına çıkma bende söz senin yaptığının dışında birşey yemeyecegim de almayacagim da eve dedi ♡ Artık bir yere de gitsek yanıma beslenme gibi de alacağım her yiyeceğim şeyi çünkü dengelerim diye düşünsem de demekki yapamıyorum ki az gidiyor yada gitmiyor

Hani ben kendimi yüzde 100 toparlanan belki daha rahat menüler için söz söyleme hakkım olur yoksa imamın dediğini yap yaptığını yapma olur

Son düzenleme:
Demek ki hem kendini hem bizim için eksileri görmen gerekiyor. ama olsun biz imamın dediğini yapar yolundan gitmeyiz.kardes takımda bir hanım vardı menülerine yapılan yorumlara sinirlendi ...ondan tirstim ben de...

acep niye ki abla havuç ne gibi bir risk taşıyor ki aslında biraz da kayinvalideden sebep oldu kızdım dün o acmasaydi çocuk giremez oraya oda kötü niyetli değil ama işte annelik iç güdüsü sesi ve ağlamayı duyunca fırladım birden tutamadım kendimi

Allah korumuş canım geçmiş olsun

çok sağolsun kızlar allah razı olsun

cuktan kalktimm beyaa kahvaltı sofrasını topluyorum:)

Ooo ben bu gazla 20 kilo bile veririm bende seni öptüm ablacım iyi geceler
Verirsin tabi ..üzerinden bu uyusuklugu at...yeter. Bütün takım fazlasıyla gaz veririz çok güzel gelişmeler var sende görmemek mümkün mü tatlışım

Çözüldü kabızlık sorunumuz abla çok şükür Sagol Tsk ederim

Valla abla saglıklı beslenmene hayranım çok iyi fikir köfte onuda denerim
Blenderını güle güle kullan ablam
Teşekkür ederim bitanem. Hepimiz birbirimize güzel örnekleriz.

Bebeğim portakalı soy ye asla suyunu içme kan şekerini birden artırır.

zukkum Havuç hakkında (alıntı )

Sebzeleri az kalorili diye biliyoruz. Onların içinde de yasaklı olanlar var mı? Havuç, bezelye, mısır gibi sebzeler diyet listelerinde yer almıyor...

Her yiyeceğin, yemek sonrası kan şekerini yükseltme hızları farklıdır. Yiyeceklerin, kan şekerini yükseltme hızlarına "glisemik indeks" adı verilir. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler, kan şekerini hızla yükseltir ve devamlı açlık hissi yaratır. Havuç, mısır, bezelye ve patatesin glisemik indeks değerleri yüksek olduğundan, sürekli açlık hissi yaratırlar. Bu nedenle, diyet listelerinde sıklıkla yer verilmemektedir.

Demek ki hem kendini hem bizim için eksileri görmen gerekiyor. ama olsun biz imamın dediğini yapar yolundan gitmeyiz.kardes takımda bir hanım vardı menülerine yapılan yorumlara sinirlendi ...ondan tirstim ben de...

Valla koca koca insanlarız sonuçta adı üzerinde takım yarışı üstelik ilk başta herkese kuralları okuyup kabul edip etmediğini belirt diyoruz ve her takımdaki kurallardan menu paylaşımı ve menülere yorum yapılacağı belirtiliyor
hakaret icermedigi sürece tabiki herkes herkesi elesitirecek bunun bilincinde olmak zorundayız sonuçta adı üzerinde Takım yarışması ve Takımda bile bile yanlış yapmaya devam eden varsa oklavayi bile hak eder

Neyseki bizde böyle durumlar hiç yok ♡♡♡♡♡ Çok şanslıyım ki böyle takım arkadaşlarım var ♡♡♡♡ İyiki varsınız

Bugün eşim öğlenci 11 de kalktım abla :) kahvaltımızı yaptık ta ben soğan suyu ictim önce polikistik over var. Soğan suyu iştahımi acayip kesti bir iki lokma bisey yiyebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…