- 14 Eylül 2008
- 7.366
- 16.727
- 448
Vallahi karnım çok aç. Kek bir dilim yedim tabi o da saat 3teydi sonrasında hiçbir şey yemedimPilav ne kadar yedin meselakek bir dilimle kalındımı
Hilalcim Ankara'dan geldiğimde 1.2 fazlalığım vardı ödem olduğunu biliyordum hemen dolabımdaki bitkilerden bir karışım yaptım. Kiraz sapı, açlık otu , tarçın karanfil, rezene, mate, funda bunları sadece bir taşım kaynattim fazla değil on dakika demlendi. Sonra porselen demliğe bir tatlı kaşığı yeşil çay koyup diğer karışımları ekledim bir beş dakika da öyle demlendi kattle n üzerinde...sonra bir buçuk litrelik termosum var ona koydum bitirene kadar içtim..sabaha tüm artılar tuvalete döküldü...aynısını dün de yaptım hem de iki kere ...bu sefer fazladan hibiskus, kuşburnu, taze zencefil de ekledim grip olduğum icin gün içinde karnım dümdüz oldu....bugün de -400 gitmiş....dün yulaf ve yumurtanın da etkisi büyük tabi...ama bitki çayları birinci derecede etkili eminim.dedigim bitkileri mutlaka al aktardan...
Yulafın içine de keten tohumu ve çörek otunu havanda döverek ekledim biraz karabiber, zerdeçal, pulbiber ekledim. İstersen sana ayrı liste yazabilirim aktar için...
Mesajın beni çok rahatlattı...kendi yazdığımı okuduktan sonra beğenmedim. Sanki buranın muhtarı gibi yazmışsın dedim kızdım kendime...ama menülerini yazacağını belirtmen iyi oldu canım.oynakbasi34 kaptanima kizdigimi belirtmek durumundayım. Niye mi çünkü bizi çok rahat bırakıyor... Çok iyi niyetli olduğundan yapıyor eminim. Ama biz burada hem kendimizle hem de rakip takımlarla yarisiyoruz. Daha sıkı ve sert önlemler bekliyorum ondan. Duydun mu bacı...bizi sev ama bize acıma lütfen...her kaçamağımiza ceza ver...telafi edelim ...ilk onceligimiz yağ yakmak olsun...
Bonuscum çok teşekkür ederim beni iyi karsiladigin için kırılgan da bir yapım var....sessiz sedasız kacabilirdim de...bu da benim zayıf yanım. Tam gaz ileri gidelim hep beraber...
evet gelelim benim bugün konuştuğumuz telaşlı menume
sabah 10.00
1 haşlama yumurta
2 çeri maydanoz
yarım havuç peynir yarım tb ekmek
öğlene 14.40
1 kepçe çorba
1 dolu kepçe yağsız tavuklu mantar sote
3 yk bulgur pilavı
yoğurt salata
ara gün kurusu kayısı 4 tane
akşam 19.30
3 yk havuçlu biberli yoğurt
ara çay
şu 1.5 lt 3 hurma
kızlar bugün başıma kötü şeyler geldi kızımı üstüne dolap düştü babaannesi ile bir.kaza atlattilar şükür birşey yok allah korudu sadece yüzünde hafif bir morluk.var
Allahtan tam üstüne gelmemiş kaynanam çekmiş sadece yanağına vurmuş hafif sabah kahvaltıdan fırladım sese sonra uyudu kızım bende yanına yattım kalktık ogleni yedik akşam abim.çağırdı içli köfte partisi varmış ablam komşusundan öğrenmişti muş köftesi diye geçiyor bursa da çok yaygın ablammlarin mahallede o yapmış ama benn yemedim savaş açtım onlara :)
zaten tam sofra zamanı abimlerin mutfak birbirine girdi meğer şu basmış haberim yok gider tıkanmış habire bulaşık citiliyorum baktım yengem tutuşmuş meğer varmış 3 gündür sıkıntı bende patladı 2 saat uğraştık sonra iştah kalmadı yemedim bende yoğurt la geçiştirmek daha iyi oldu.
şimdi eve geldik yarın detoks günü bolca çay içeceğim ödem için
Kızlar akşam erkek kardeşim gelince yazamadım tartısmşlar yine Baska sebeplerden nasıl davrancagımı ne dıyecegimi bilmiyorum evde ne olup bıtse annesine kardesine anlatıyomus gelin
Onlardan akıl alıyor gibi elim titredi anlatırken benim kardesimin aklı seytanlıga çalışmadığı için üzülen taraf o oluyor çok sinirlendim bi sürü laf laf
Bu gelinin ciddi bir darbe alıp kendine gelmesi lazım. Evliliğini göz göre göre bitirdiğini fark etmesi lazım. Aslında en büyük zararı kendine veriyor farkında değil cehalet böyle bir şey...Allah kardeşini korusun ... Laftan anlayan bir şey olsa karşına al konuş diyecem ama ...senin yapacak bir şeyin yok seroşcum. Kardeşine moral ver düzelir inşallah diye...olumsuz bir şey söyleme sonra vicdan azabı yaşama...bırak kendileri halletsin. Sinirlenme bak...Allah var gam yok...dua et...Kızlar akşam erkek kardeşim gelince yazamadım tartısmşlar yine Baska sebeplerden nasıl davrancagımı ne dıyecegimi bilmiyorum evde ne olup bıtse annesine kardesine anlatıyomus gelin
Onlardan akıl alıyor gibi elim titredi anlatırken benim kardesimin aklı seytanlıga çalışmadığı için üzülen taraf o oluyor çok sinirlendim bi sürü laf laf
Menün çok güzel. Şimdi sana bir önerim var kahvaltı ile öğle arası üç saat sürmüş. Bunu dört veya en doğrusu beşe çıkarsak nasıl olur? Şimdi bir alıntı yazicam buraya bilimsel bir makaleden aldım. Okursan sevinirim.Bugün yedıklerım
Sabah 10 :00
Menemen yarım kase, kk peynir bi dilim ekmek Bı tatlı kaşığı bal
13:00 yarım kase tavuk Bı közlenmiş biber bi dilim ekmek
15:30 yarım cay bardağı tuzsuz yer fıstığı
18:00 bi kase corba çok az yagla pişmiş hamsi tava bol salata
Ihlamur kacta içtim unuttum ögleden sonra Bı tatlı kaşığı bal attım
21:30 da evde yazdan kuruttugum kiraz sapını Bı parca kabuk tarçınve bi karanfille demledim sonra yesıl cay atıp içtim
Spor 45dk yürüyüş çok açım çok uyuyum bari
Zeybilcim madem yulaf seviyorsun o zaman yayla çorbası tarifini de zevkle yapabilirsin.Ben de çok seviyorum yulaf ezmesini. İki gün boyunca hep yulaf yoğurt tukettim. Sonuç inanılmaz.Yulaf ezmesi aldim hep ununu kullaniyordum, ne kadar guzel bir nimet. Sabah yiyorum aksam yemek bile istemiyorum.
Sabah sutle biraz yumusatip sonra yunurta kirdim, bir kezde sicak sutte birakip yemekten sonra tukettim. Benim gibi sabah acikmayan ama aksam deli gibi acikan ama yemekle doymayanlara birebir.
Ayrica susattigi icin bolda su iciyorum. Sekeri de biraktim. Benim gibi tuz aşıkları icin sorun degil ama sıfır seker karacigeri toplayip once gibekten baslayip yaglari yokediyor..
Allahim hep boyle devam etsin
Spor olarak ev isi yapiyorum bu ara
Canım yulaf temiz karbonhidratlar grubunda diğerleri kan şekerini artırıp aciktirirken yulaf tam tersi kan şekerini kontrol altına alıp tok tutuyor. Lifli bir besin oluşu içerdiği protein ve diğer minerallerin çokluğu da cabası. Kalori çok da fazla değil..iki kaşıkta 50-60 civarı . Bence bir araştır bak ne mucizeleri var. Sporcu beslenmesinin olmazsa olmazı nerdeyse.Birşey merak ediyorum, yulafın kalorisine baktım çok yüksek gerçekten ve epey karbonhidrat içeriyor. Neden diyette öneriliyor?
Mavişim kısa sürede acikiyorsak mutlaka bir yerde hata ettik yemememiz gereken bir şeyi yedik diye düşün. Önlemini al canım. Seni tok tutacak besinlere yönel...klasik börek çörek kek devirleri geçti sen 8.takimin kizisin. Bugün kabak sotenle vücudunu daha çok sev...Vallahi karnım çok aç. Kek bir dilim yedim tabi o da saat 3teydi sonrasında hiçbir şey yemedimpilav üstü kuru bir porsiyon yedim vallahi sabah ekmek yemeyince. Onu da 2gibi yedim. Geç saatlerde yemedim neyseki.
Hoş geldin yaaaaaaar
Estağfurullah bacım ben senin tatlı diline tav olup geldim buraya. Kaptanımız olarak başımızda kal. Söylemen gerekeni bize söyle. Ben zaten bizim kızlara nazım geçtiği için sopayı arada bir gösteriyorum ama onların iyi niyetleri olmasa bunu bile yapamam. Geçen kardeş takımımızda bunun için bir tatsizliga şahit oldum. Bacilarimdan bı tanesi kalksa sen kim oluyorsun dese napicam. Sadece kacamaklarda ceza sistemine geçelim caydırıcı olur takımımız motivasyon kazanır. Daha çok diyetlere yoğunlaşalim arada bir dertlerimizi tabi paylasicaz sonuçta yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor.Selamın aleyküm kizlarrrrrrr ♡♡♡♡♡
Herkese hayırlı sabahlar
duydum Bacim duydum
Ya kalsın ama inan ben yapı olarak yapamiyorum öyleinan kızlarıma bile hiç öyle katı kurallar koymam çünkü ne yaparlarsa yapsınlar o süreci mutlu ve huzurlu gecirmeleri benim için daha önemlidir ♡
Maalesef benim.Annem ne kadar iyi de olsa çocukluğumda çok fazla üzerimizde baskı uyguladığı için ben daha çocukken bile nasıl hissettiğimi bildiğim için ben aynı şeyi bir başkasına asla yasatmam derdim
Daha önce de defalarca ben kaptanlığı yapamam dediğimde yerime birini bulamadımHani kurallara uyarım ama kural koyamam
Kaptanlığı bile bir kaç sene önce bir arkadaşım gecici olarak bana devretmisti ve ben sonradan arkadaş donmeyince devam ettimTabiki burada birilerine yoldaslik etmek çok hoşuma gidiyor ama dedigim gibi yazıyla da olsa kimseye istesem de sert olamıyorum
İnan seni gördükten sonra defalarca aklımdan aslında kaptan dediğin böyle olur diye geçirdim ♡♡♡♡ Olması gereken o ne cok sert ne çok yumuşak
Ahh abla yazamadıklarım var o kadar sinirlendim ki agzımdan bir anda öyle düşünüyorsa söyle gitsin dedimBu gelinin ciddi bir darbe alıp kendine gelmesi lazım. Evliliğini göz göre göre bitirdiğini fark etmesi lazım. Aslında en büyük zararı kendine veriyor farkında değil cehalet böyle bir şey...Allah kardeşini korusun ... Laftan anlayan bir şey olsa karşına al konuş diyecem ama ...senin yapacak bir şeyin yok seroşcum. Kardeşine moral ver düzelir inşallah diye...olumsuz bir şey söyleme sonra vicdan azabı yaşama...bırak kendileri halletsin. Sinirlenme bak...Allah var gam yok...dua et...
Menün çok güzel. Şimdi sana bir önerim var kahvaltı ile öğle arası üç saat sürmüş. Bunu dört veya en doğrusu beşe çıkarsak nasıl olur? Şimdi bir alıntı yazicam buraya bilimsel bir makaleden aldım. Okursan sevinirim.
"Dört saat arayla yemek yenilirse, metabolik olarak yağlar yakılır ve devamında da yakılmaya devam eder. Dolayısıyla sık yemek yenildiğinde devamlı olarak insülin salgılanır ve zamanla insülin direnci oluşmaya başlar. İnsülin direnci oluşan kişiler kilo vermekte zorlanır. Leptin, besin alındıktan 4 saat sonra salgılanmaya başlar. Yani yağ yakımı 4 saat sonra başlamaktadır. Bu sürede sakız çiğnemek bile leptin hormonunun devreye girmesini geciktirir. Dolayısıyla uzmanların söylediği “sık ve az ye” önerisinin insülin direncini arttırıp leptin hormonun salınımını geciktirdiğini söylemek mümkündür."
Zeybilcim madem yulaf seviyorsun o zaman yayla çorbası tarifini de zevkle yapabilirsin.Ben de çok seviyorum yulaf ezmesini. İki gün boyunca hep yulaf yoğurt tukettim. Sonuç inanılmaz.
Canım yulaf temiz karbonhidratlar grubunda diğerleri kan şekerini artırıp aciktirirken yulaf tam tersi kan şekerini kontrol altına alıp tok tutuyor. Lifli bir besin oluşu içerdiği protein ve diğer minerallerin çokluğu da cabası. Kalori çok da fazla değil..iki kaşıkta 50-60 civarı . Bence bir araştır bak ne mucizeleri var. Sporcu beslenmesinin olmazsa olmazı nerdeyse.
Mavişim kısa sürede acikiyorsak mutlaka bir yerde hata ettik yemememiz gereken bir şeyi yedik diye düşün. Önlemini al canım. Seni tok tutacak besinlere yönel...klasik börek çörek kek devirleri geçti sen 8.takimin kizisin. Bugün kabak sotenle vücudunu daha çok sev...
Estağfurullah bacım ben senin tatlı diline tav olup geldim buraya. Kaptanımız olarak başımızda kal. Söylemen gerekeni bize söyle. Ben zaten bizim kızlara nazım geçtiği için sopayı arada bir gösteriyorum ama onların iyi niyetleri olmasa bunu bile yapamam. Geçen kardeş takımımızda bunun için bir tatsizliga şahit oldum. Bacilarimdan bı tanesi kalksa sen kim oluyorsun dese napicam. Sadece kacamaklarda ceza sistemine geçelim caydırıcı olur takımımız motivasyon kazanır. Daha çok diyetlere yoğunlaşalim arada bir dertlerimizi tabi paylasicaz sonuçta yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor.guzel düşüncelerin için de ayrıca tesekkür ederim. İnsanlığına diyecek lafım yok.
Demek ki hem kendini hem bizim için eksileri görmen gerekiyor.♡♡♡♡ Dediğin gibi hepimiz burada aynı amaç için bir aradayizDiğer takımda neler oldu bilmiyorum ama buradaki kızlardan hiç biri zaten sen kim oluyorsun demez ♡ Sonuçta bakma ben kaptan olarak geçiyorum ama sonuçta Liste duzenleme açısından kaptan olarak görüyorum kendimi yoksa kimsenin kimseden üstünlüğü yok bence yeri gelince bana bile fırça atacajsiniz tabiki sonuçta hepimiz birbirimizin iyiliğini istiyoruz
Daha önce de demiştim ya benim biraz psikolojim alakalı Kilo verme yada verememe durumu
Ne zaman kendimi iyi hissetmek sanki metabolizma daha iyi çalışıyor bende daha rahat odaklanabiliyorum ama ne zaman birşeyleri kafaya takmasam ( bu diyetlede alakalı olmasa da ) sanki metabolizma duruyor değil ağırlaşmak
Biraz önce eşimle de konuştukkesinlikle ay başında yulafinı proteinini ve sebzeni al hazırda bulunsun gerekirse en iki günlük yemeklerinin adınıda koy ki dışına çıkma bende söz senin yaptığının dışında birşey yemeyecegim de almayacagim da eve dedi ♡ Artık bir yere de gitsek yanıma beslenme gibi de alacağım her yiyeceğim şeyi çünkü dengelerim diye düşünsem de demekki yapamıyorum ki az gidiyor yada gitmiyor
Hani ben kendimi yüzde 100 toparlanan belki daha rahat menüler için söz söyleme hakkım oluryoksa imamın dediğini yap yaptığını yapma olur
acep niye ki abla havuç ne gibi bir risk taşıyor ki aslında biraz da kayinvalideden sebep oldu kızdım dün o acmasaydi çocuk giremez oraya oda kötü niyetli değil ama işte annelik iç güdüsü sesi ve ağlamayı duyunca fırladım birden tutamadım kendimiCanım büyük geçmiş olsun gerçekten Allah korumuş bebeğini . Allah razı olsun kv den o olmasaymış mazallah. Menülerine havucu fazla alma canım. İki ayrı kitabım var ikisinde de diyet boyunca uzak durulması gereken sebzeler içinde adı geçiyor. Diğerlerinde bir problem yok afiyet olsun.
Afiyet olsun canım. 21 den sonra bir lokma da olsa meyveden uzak dur canım. Sabah ye öğle ye...
Eski hayatını unut bebeğim. Çıtır bir gelin olacaksın o yüzden kendine özel güzel bir tabak hazirliyorsun. Geç kalktığın .için 10 ayda bu kadar kilo aldın.
Portakal suyu içmen doğru değil...sencedigerleri fena sayılmaz. Kısır akşam için doğru seçim değil ama bol sebze biraz yumuşatmis. Sana da iyi hafta sonları marginalcim.
Allah korumuş canım geçmiş olsun
çok sağolsun kızlar allah razı olsunSelamın aleyküm kizlarrrrrrr ♡♡♡♡♡
Herkese hayırlı sabahlar
Şükür kavusturana ♡
Dün kosturmacadan calmadigi sürece telefonu elime almaya fırsat bulamadım
Öğlen kuzulari sinemaya götürdük ve onlar filmi izlerken bol sohbet ettik
Maalesef ogretmenimiz Son anda misafiri gelince gelemedi ama ilk fırsatta onunla da bir buluşma ayarlayacagiz ♡
Çıkışta kostur kostur Anneme geçtim Amcamlar gelecek diyeAllahtan büyük kızım Anneme yardıma benden önce gitti
Gece geç saate kadar resmen yorgunluktan bayilacak gibi oldumSağ olsun kizkardesim reglnin son günü olduğu halde nedense tam yapılacak bir şey olunca ay çok kötü şansım var diye kivirdi ama nedense is bitince resmen hiç bir şey yokmuş gibi gülerek sohbete devam etti
Hatunun doğum günü diye ben de pek ses etmedim ama ufakken de aynı şeyi yapardı
Bulasiki çay servisiydi derken ayaklarım davul gibi olduhala da derim catlayacak gibi gergin
duydum Bacim duydum
Ya kalsın ama inan ben yapı olarak yapamiyorum öyleinan kızlarıma bile hiç öyle katı kurallar koymam çünkü ne yaparlarsa yapsınlar o süreci mutlu ve huzurlu gecirmeleri benim için daha önemlidir ♡
Maalesef benim.Annem ne kadar iyi de olsa çocukluğumda çok fazla üzerimizde baskı uyguladığı için ben daha çocukken bile nasıl hissettiğimi bildiğim için ben aynı şeyi bir başkasına asla yasatmam derdim
Daha önce de defalarca ben kaptanlığı yapamam dediğimde yerime birini bulamadımHani kurallara uyarım ama kural koyamam
Kaptanlığı bile bir kaç sene önce bir arkadaşım gecici olarak bana devretmisti ve ben sonradan arkadaş donmeyince devam ettimTabiki burada birilerine yoldaslik etmek çok hoşuma gidiyor ama dedigim gibi yazıyla da olsa kimseye istesem de sert olamıyorum
İnan seni gördükten sonra defalarca aklımdan aslında kaptan dediğin böyle olur diye geçirdim ♡♡♡♡ Olması gereken o ne cok sert ne çok yumuşak
Çok çok geçmiş olsun canım verilmis sadakaniz varmış ♡
Rabbim kardeşine sabır geline de akıl fikir versin inşallah. ...Aminnnn
cuktan kalktimm beyaa kahvaltı sofrasını topluyorum:)Sağlıkli huzurlu musmutlu sımsıcak kaçamaksiz güzel bir pazarımız olsun. Seroşum , kaptanım uyandı.
@Lilimam25 ,mavimli , E ebideryal , zukkum , Thinkerwoman , D Deliidivane Bonus komşu kaptanım moni YENA uyanın artık metabolizma işlesin yağlar yanmayı bekliyi yolcumuz yol yorgunu o uyusun tubişim etiketlemedim seni sessiz oluyum diye hadi laaaaa kalkın artık .
Verirsin tabi ..üzerinden bu uyusuklugu at...yeter. Bütün takım fazlasıyla gaz veririz çok güzel gelişmeler var sende görmemek mümkün mü tatlışımOoo ben bu gazla 20 kilo bile veririmbende seni öptüm ablacım iyi geceler
Teşekkür ederim bitanem. Hepimiz birbirimize güzel örnekleriz.Çözüldü kabızlık sorunumuz abla çok şükür Sagol Tsk ederim
Valla abla saglıklı beslenmene hayranım çok iyi fikir köfte onuda denerim
Blenderını güle güle kullan ablam
Bebeğim portakalı soy ye asla suyunu içme kan şekerini birden artırır.Aa portakal suyu içiyorum bilmeden kaç gündür sabahlarıkısırı da boğazım ağrıyor baharatlı baharatlı nasıl canım çekti bilemezsin ama gerçekten bulgur salatası desem daha doğru olabilir o ladar fazla koydum hususi olarak sebzesini. Ama akşam menüsünde olmasaydı iyiydi Meryem abla doğru diyorsun
Günaydın ben sabah 6da kalktım her zamanki gibiSağlıkli huzurlu musmutlu sımsıcak kaçamaksiz güzel bir pazarımız olsun. Seroşum , kaptanım uyandı.
@Lilimam25 ,mavimli , E ebideryal , zukkum , Thinkerwoman , D Deliidivane Bonus komşu kaptanım moni YENA uyanın artık metabolizma işlesin yağlar yanmayı bekliyi yolcumuz yol yorgunu o uyusun tubişim etiketlemedim seni sessiz oluyum diye hadi laaaaa kalkın artık .
Demek ki hem kendini hem bizim için eksileri görmen gerekiyor.ama olsun biz imamın dediğini yapar yolundan gitmeyiz. kardes takımda bir hanım vardı menülerine yapılan yorumlara sinirlendi ...ondan tirstim ben de...
Bugün eşim öğlenci 11 de kalktım abla :) kahvaltımızı yaptık ta ben soğan suyu ictim önce polikistik over var. Soğan suyu iştahımi acayip kesti bir iki lokma bisey yiyebildimSağlıkli huzurlu musmutlu sımsıcak kaçamaksiz güzel bir pazarımız olsun. Seroşum , kaptanım uyandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?