- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Kefir yapmayı bilen var mı hanımlar
Çok severim hep hazır alırdım evde denemeye karar verdim 2.kez denedim ama tadı hazırlara benzemesi yahu nerde hata yapıyorum aceba
Aktardan maya aldım ılık süte mayayı koydum tahta kaşıkla karıştırdım tülbentle kavonozun ağzını kapatıp fırına koydum 24saat beklettim aceba nerde hata yapıyorum kızlar
Canım ben canlı maya ile yapiyorum dediğin gibi denemiştim tutmadi. Cevrendekilere sor bulmaya çalış...lor gibi bir şeyKefir yapmayı bilen var mı hanımlar
Çok severim hep hazır alırdım evde denemeye karar verdim 2.kez denedim ama tadı hazırlara benzemesi yahu nerde hata yapıyorum aceba
Aktardan maya aldım ılık süte mayayı koydum tahta kaşıkla karıştırdım tülbentle kavonozun ağzını kapatıp fırına koydum 24saat beklettim aceba nerde hata yapıyorum kızlar
Dilimiz pardon parmağımız kopsun...duramiyoruz işte...ben yapmıyorum ama hep Lili kiskançligindan Tuğba ve Yenosu da örgütledi ...hep o yani...
Neden ban yiyelim şekerim bence biri ban yemesi gerekiyosa ciksin ta kendisi yer,geldi dalgasını geçti gitti ve yeni yerinde asla ciks falan demiyobir farkedilirse var siz ban yemek
Orası Almanya değil mi? 2 saat fark var ayol çoktan ayması gerekiyoGünaydın, burada gün yeni yeni ayıyor da.
Kefirin tadı nasıl? Kaç kez almaya niyetlendim, hatta halam da kendisi yapar, deneyecektim, ama cesaret edemedim niyeyse?!
Hehehe napim içime işlemiş
Aman ne gelcem sen yeni yeni kankiler edinmişsin zaten görmüyorum sanma,adını fazla andık gittin kanki oldunBulamiyorum yi ve menülerini çok kıskandım of yaaaa keşke benim de öyle menülerim olsa...
Lilimam lilim nerede ya....gelmedi kaç saattir. cıkks da cıkks sesi işitip gelebilir mi acep...malum olur desem
Herkesin okuyabildiği yerde dedikodu olmaz beybisi
Diloşş menü çok güzel yalnız leblebide yemiyosun ekmekte ,senin midedeki su sesleri ne olduİyi geceler fındık hatunlarr
Menüm:
Uyandığımda (7.00)
Elma
Kahvaltı (12.00)
Çökelekli omlet
Salatalık domates
Çay
Ara (14.00)
Sade türk kahvesi
19.00
Ezogelin çorbası
Salata
1 lt su ve 1 saat yürüyüşElhan oynakbasi34
Yok ayol Tubinin de içinde kalmıştı ben hortlamasına sebep oldum sadeceDilimiz pardon parmağımız kopsun...duramiyoruz işte...ben yapmıyorum ama hep Lili kiskançligindan Tuğba ve Yenosu da örgütledi ...hep o yani...
Valla bana yeni yeni ayıyor ya, saat 1 de yattım, 5te kalktım, 7 de yattım, 8 de kalktım tekrar dalmışım, 9 gibi kalktım. Dün bir tuhaftım, bir ağırlık, bir kırg>nlık vardı üzerimdeOrası Almanya değil mi? 2 saat fark var ayol çoktan ayması gerekiyo
Kahvaltıdaki meyve suyu hariç gayet güzel hiç abartı falan değil bence,ben bi dönem kahvaltıda greyfurt suyu içiyodum kızlar sağolsun uyara uyara bıraktırdılar,sende ıhlamur falan içmeyi dene... hemen kilo verimi durdu gibi umutsuzluğa kapılma biraz sabret canım bu şekilde beslenmeyle kilo vermek kaçınılmaz olacak göreceksinYa ben bir de şeyi soracaktım, benim kilo verimim neden durdu? Hareket ediyorum, yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum, ama hala 66,8'deyim?
Dünkü menüyü yazmamışım.
7:00 kalkış
8:00 Elma
10:00 menemen + meyve suyu, şekerim çok düşük, nasıl dengelerim bilmem
13:00 3 çubuk kraker (dayı kızı gözüme baktı ye ye diye)
16:00 haşlanmış sebze (brokoli, havuç, karnabahar, bezelye...)
Bazen abarttım mı diyorum, anlamıyorum ki? Ya psikolojim bozuldu, bu gidişle yağları çektireceğim
Iyi güzel de, ben bir süt bir su'dan başka birşey sevmem ki, yapsam bile bitki çayı falan, bir yudum içebilirim zar zor. Midem almıyor, aynı şekilde kahve, ya da diğer içecekler. Meyve suyunu da nadir içerim, önceden su yerine paso meyvesuyu içerdim, litrelerce, şimdi bazen 1 bazen 2 bardak haftada, şeker düşük çıkınca, 3 veya 4 de olabiliyor kimi zaman. Şekerin dengelenmesi için hurma yerim, başka birşey yerim, yok, 99uzu geçmez tok karnı, anlamıyorum neden.Kahvaltıdaki meyve suyu hariç gayet güzel hiç abartı falan değil bence,ben bi dönem kahvaltıda greyfurt suyu içiyodum kızlar sağolsun uyara uyara bıraktırdılar,sende ıhlamur falan içmeyi dene... hemen kilo verimi durdu gibi umutsuzluğa kapılma biraz sabret canım bu şekilde beslenmeyle kilo vermek kaçınılmaz olacak göreceksin
Meyve suyundaki gizli tehlikeIyi güzel de, ben bir süt bir su'dan başka birşey sevmem ki, yapsam bile bitki çayı falan, bir yudum içebilirim zar zor. Midem almıyor, aynı şekilde kahve, ya da diğer içecekler. Meyve suyunu da nadir içerim, önceden su yerine paso meyvesuyu içerdim, litrelerce, şimdi bazen 1 bazen 2 bardak haftada, şeker düşük çıkınca, 3 veya 4 de olabiliyor kimi zaman. Şekerin dengelenmesi için hurma yerim, başka birşey yerim, yok, 99uzu geçmez tok karnı, anlamıyorum neden.
İşte sırf onlar canlı diye ev yapımı kefir içemiyorum,sanıyorumki midemde aile kuruyolar@gulum7 ben bir dönem her gün mayalardim kefir.. sadece icmezdim cacık yaparken,poğaça,ekmek hamuruna eklerdim ..
Şimdilerde bıktım sıkıldım tadından..
Ev yapımı kefir ekşi ayran tadında herkes sevmez ama içtikçe alisilir..
Kefir tanelerini metal olmayan kapta ben Tupperware kapta mayaliyorum..
Tercihen günlük sütle yapman daha etkili olur..
Fırına falan koymana gerek yok.
Kapağını kapatıp 24 ila 48 saat arasında beklettikten sonra plastik süzgeçle süzüp tekrar üzerine süt ekle..
Asla metal olmayacak ..
Diyelim ki bir kaç gün içmek istemiyorsun bir kavanozda üzerine su ekleyip buzdolabında bekletebilirsin..
Yahut daha uzun süre kullanmayacaksan derin dondurucuda saklarsın...
Kefir taneleri canlı mikroorganizma olduğu için mayaladikca çoğalıyor . Çoğaldıkça tanelerini paylaşırsın yahut dediğim gibi dondurucuda saklayabilirsin..
Ahahaha kızım da çok huylanir ..İşte sırf onlar canlı diye ev yapımı kefir içemiyorum,sanıyorumki midemde aile kuruyolar
Amaniiin abla valla canlı canlı kafa yutuyorum falan sanıyorum daha neler neler sanıyorum,bide millet yok benimki öldü benimki yaşıyo diyoya ben bitiyorumAhahaha kızım da çok huylanir ..
Ben sohbet ediyorum dertlesiyorum onlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?