Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Selamın aleyküm kizlarrrrrr ♡♡♡♡♡

Herkese hayırlı sabahlar

Dün akşam üzere daha beter oldum baş ağrısı yüzünden Resmen bir ara kafayı duvara vursam geçer mi diye düşündüm

Ne yaptıysam geçmek bilmedi en Son eşim ben koltuğa uzandigimda fön makinesiyle pikemin altına sıcak hava ufledi Farkında olmadan usudun tabi atlet giymezsin çorap giymezsin diye de bir yandan büyük kız kaynanalik yaptı
Aslında haklı ama daral geliyor İşte
Neyse bundan sonra bari kendimi alistirayim yoksa hep ben çekiyorum

Canım evde yapılan kefir disardakiyle zaten çok farklı olur sonuçta içinde katkı maddeleri yok sanırım Yena bir ara yanlış hatırlamıyorsam kefir kendi yapıyordu o yada yapan diğer arkadaşlar daha güzel anlatacaklardir

Canım ben canlı maya ile yapiyorum dediğin gibi denemiştim tutmadi. Cevrendekilere sor bulmaya çalış...lor gibi bir şey

Dilimiz pardon parmağımız kopsun...duramiyoruz işte...ben yapmıyorum ama hep Lili kiskançligindan Tuğba ve Yenosu da örgütledi ...hep o yani...

bir farkedilirse var siz ban yemek

Ya ben bir de şeyi soracaktım, benim kilo verimim neden durdu? Hareket ediyorum, yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum, ama hala 66,8'deyim?

Dünkü menüyü yazmamışım.

7:00 kalkış
8:00 Elma
10:00 menemen + meyve suyu, şekerim çok düşük, nasıl dengelerim bilmem
13:00 3 çubuk kraker (dayı kızı gözüme baktı ye ye diye)
16:00 haşlanmış sebze (brokoli, havuç, karnabahar, bezelye...)

Bazen abarttım mı diyorum, anlamıyorum ki? Ya psikolojim bozuldu, bu gidişle yağları çektireceğim

Lilimam cııkssss hemi
Seni gidi seni
Hehehe napim içime işlemiş

Aman ne gelcem sen yeni yeni kankiler edinmişsin zaten görmüyorum sanma,adını fazla andık gittin kanki oldun

Elhan Lilimam siz var dedikodu yapmak bu var çok ayıp olmak
Herkesin okuyabildiği yerde dedikodu olmaz beybisi

Diloşş menü çok güzel yalnız leblebide yemiyosun ekmekte ,senin midedeki su sesleri ne oldu

Dilimiz pardon parmağımız kopsun...duramiyoruz işte...ben yapmıyorum ama hep Lili kiskançligindan Tuğba ve Yenosu da örgütledi ...hep o yani...
Yok ayol Tubinin de içinde kalmıştı ben hortlamasına sebep oldum sadece

Ne işe düştük arkadaş bütün alıntılarım ciksle ilgili olmuş

Orası Almanya değil mi? 2 saat fark var ayol çoktan ayması gerekiyo
Valla bana yeni yeni ayıyor ya, saat 1 de yattım, 5te kalktım, 7 de yattım, 8 de kalktım tekrar dalmışım, 9 gibi kalktım. Dün bir tuhaftım, bir ağırlık, bir kırg>nlık vardı üzerimde

Kahvaltıdaki meyve suyu hariç gayet güzel hiç abartı falan değil bence,ben bi dönem kahvaltıda greyfurt suyu içiyodum kızlar sağolsun uyara uyara bıraktırdılar,sende ıhlamur falan içmeyi dene... hemen kilo verimi durdu gibi umutsuzluğa kapılma biraz sabret canım bu şekilde beslenmeyle kilo vermek kaçınılmaz olacak göreceksin

Iyi güzel de, ben bir süt bir su'dan başka birşey sevmem ki, yapsam bile bitki çayı falan, bir yudum içebilirim zar zor. Midem almıyor, aynı şekilde kahve, ya da diğer içecekler. Meyve suyunu da nadir içerim, önceden su yerine paso meyvesuyu içerdim, litrelerce, şimdi bazen 1 bazen 2 bardak haftada, şeker düşük çıkınca, 3 veya 4 de olabiliyor kimi zaman. Şekerin dengelenmesi için hurma yerim, başka birşey yerim, yok, 99uzu geçmez tok karnı, anlamıyorum neden.

Meyve suyundaki gizli tehlike
Sabahları kahvaltıda meyve suyu içmek güne başlamak için sağlıklı bir yöntem gibi görülebilir. Ancak meyve suyu sanıldığı kadar da masum değil.

28.09.2011 - 11:10hurriyet.com.tr
Bilim adamları meyve sularının çok fazla şeker içerdiği için bazı kanser türlerine yakalanma riskini artırdığını açıkladı. Avustralyalı araştırmacılar 2200 yetişkinin beslenme alışkanlıklarını inceledi. Ekip daha sonra iki yıl boyunca gönüllülerin hangi hastalıklara yakalandığını gözlemledi.

Araştırma sonucunda elma, Brüksel lahanası, karnıbahar, brokoli yiyenlerde belli tümörlerin gelişimi önlenirken meyve suyu içenlerin daha yüksek bir risk taşıdığı ortaya çıktı.

Amerikan Dietetik Derneği'nin dergisinde yayınlanan araştırmaya göre günde üç bardaktan daha fazla meyve suyu içenlerin bağırsak ve rektum kanserine yakalanma olasılığının içmeyenlere göre daha fazla olduğu belirlendi.

Sonuç olarak meyve suyu yüksek oranda şeker içerdiği için bazı tümörlerin oluşumunu tetiklediğine inanılıyor.

Araştırmayı yapan ekipten bilim adamları ayrıca meyvelerde bulunan ve bağırsak kanserini önlemeye yardımcı olan C vitamini, lif gibi antioksidan maddelerin meyve suyunda bulunmadığını belirtti.

@gulum7 ben bir dönem her gün mayalardim kefir.. sadece icmezdim cacık yaparken,poğaça,ekmek hamuruna eklerdim ..
Şimdilerde bıktım sıkıldım tadından..
Ev yapımı kefir ekşi ayran tadında herkes sevmez ama içtikçe alisilir..

Kefir tanelerini metal olmayan kapta ben Tupperware kapta mayaliyorum..
Tercihen günlük sütle yapman daha etkili olur..
Fırına falan koymana gerek yok.
Kapağını kapatıp 24 ila 48 saat arasında beklettikten sonra plastik süzgeçle süzüp tekrar üzerine süt ekle..
Asla metal olmayacak ..

Diyelim ki bir kaç gün içmek istemiyorsun bir kavanozda üzerine su ekleyip buzdolabında bekletebilirsin..

Yahut daha uzun süre kullanmayacaksan derin dondurucuda saklarsın...

Kefir taneleri canlı mikroorganizma olduğu için mayaladikca çoğalıyor . Çoğaldıkça tanelerini paylaşırsın yahut dediğim gibi dondurucuda saklayabilirsin..

İşte sırf onlar canlı diye ev yapımı kefir içemiyorum,sanıyorumki midemde aile kuruyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…