YENA ablaaaaa gezmen ne zaman canikom dün senden gaza gelip bi güzel temizlik yaptım benim de gezmem var diye
="ilimam25, post: 58910853, member: 917187"]Amaniiin abla valla canlı canlı kafa yutuyorum falan sanıyorum daha neler neler sanıyorum,bide millet yok benimki öldü benimki yaşıyo diyoya ben bitiyorumhazır meyveli kefir benimki oh mis
Ya ben bir de şeyi soracaktım, benim kilo verimim neden durdu? Hareket ediyorum, yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum, ama hala 66,8'deyim?
Dünkü menüyü yazmamışım.
7:00 kalkış
8:00 Elma
10:00 menemen + meyve suyu, şekerim çok düşük, nasıl dengelerim bilmem
13:00 3 çubuk kraker (dayı kızı gözüme baktı ye ye diye)
16:00 haşlanmış sebze (brokoli, havuç, karnabahar, bezelye...)
Bazen abarttım mı diyorum, anlamıyorum ki? Ya psikolojim bozuldu, bu gidişle yağları çektireceğim
Cok gecmis olsun ablaYoğun istek üzerine dünkü menümü de paylaşayim ;
Uyanınca 06.30da
1 kupa sıcak su
Kahvaltı 08.30da
3 haşlanmış yumurta
Aslında 2 tane yiyecektim de büyük kız ben yemem diyince bir yarım saat sonra kalan 1 taneyi de yedim
Ara 10.00da
1 duble şekersiz Türk Kahvesi
Öğlen 13:00 de
2 kase tarhana çorbası
Sonra baş ağrısı mide bulantisi falan başlayınca hiç bir şey yemek istemedi canımeşim zorla kendi tatlisindan ( yalancı tavuk Göğsü ) bir kaç kaşık yedirin tatlı bari içini tutar diye çok saçma bir menü oldu farkındayım
Gece sabaha karşı ancak uyuyabildim baş ağrısı yüzünden
Arkadaşlar, benim moralim yerle yeksan, hiç huzurum keyfim yok. Müsadenizle 2 gün inzivaya çekilsem olur mu? Yoksa diskalifiye mi olunuyor?
36 saatlik diyeti deneyen var mı. Dun bi kadın benim cocuk sahibi olmak istedigimi ögrenince önce vucudunu temizle dedi nasıl yapıcam dedim. Pazartesi persembeleri oruc tut 36 saatlik dedi
Allah ferahlık versin canım.Arkadaşlar, benim moralim yerle yeksan, hiç huzurum keyfim yok. Müsadenizle 2 gün inzivaya çekilsem olur mu? Yoksa diskalifiye mi olunuyor?
Lilişim sana olan düşkünlüğümü görmezden gelir de bana gönül koyarsan bak Allah seni taş eder. Beni koyma müşgüle gel seninle kaşık atalım bir tabak keşküle.Hehehe napim içime işlemiş
Aman ne gelcem sen yeni yeni kankiler edinmişsin zaten görmüyorum sanma,adını fazla andık gittin kanki oldun
Herkesin okuyabildiği yerde dedikodu olmaz beybisi
Diloşş menü çok güzel yalnız leblebide yemiyosun ekmekte ,senin midedeki su sesleri ne oldu
Yok ayol Tubinin de içinde kalmıştı ben hortlamasına sebep oldum sadece
Ne işe düştük arkadaş bütün alıntılarım ciksle ilgili olmuş
Yenoşum benim yaptığım ekşi olmuyor. 24 saat bekletirsen ekşi oluyor bu tür sevenler için bu süre tavsiye ediliyor. 12 saat bekletiyorum fırında. Mayaladıktan sonra alıp dolaba koyuyorum birkaç saat bekledikten sonra kefir tanelerini plastik süzgeçle ayırıp saklıyorum dolapta.Karisim koyuysa suyla biraz inceltip kavanoza koyuyor tüketiyorum. Ayirdigim kefir tanelerinin de ölmemesi için süt veya su ekleyip yine küçük bir kavanozda bir dahakine saklıyorum. Canlı diye korkmayın yoğurt mayasında da canlı organizma var yoksa tutar mı....bir sürü laf edilmiş kefire....şifa kaynağı o....faydaları saymakla bitmiyor.@gulum7 ben bir dönem her gün mayalardim kefir.. sadece icmezdim cacık yaparken,poğaça,ekmek hamuruna eklerdim ..
Şimdilerde bıktım sıkıldım tadından..
Ev yapımı kefir ekşi ayran tadında herkes sevmez ama içtikçe alisilir..
Kefir tanelerini metal olmayan kapta ben Tupperware kapta mayaliyorum..
Tercihen günlük sütle yapman daha etkili olur..
Fırına falan koymana gerek yok.
Kapağını kapatıp 24 ila 48 saat arasında beklettikten sonra plastik süzgeçle süzüp tekrar üzerine süt ekle..
Asla metal olmayacak ..
Diyelim ki bir kaç gün içmek istemiyorsun bir kavanozda üzerine su ekleyip buzdolabında bekletebilirsin..
Yahut daha uzun süre kullanmayacaksan derin dondurucuda saklarsın...
Kefir taneleri canlı mikroorganizma olduğu için mayaladikca çoğalıyor . Çoğaldıkça tanelerini paylaşırsın yahut dediğim gibi dondurucuda saklayabilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?