O ince çizgi verilen 100 veya 200 gr bence....çok uğraştım vere vere bu mu demeden hem de....ondan sonra verebileceğimize inanıyoruz. Çocukları buyutmuşsun maşallah ..sıra kendini küçültmede Bonuscum. Çocuk büyütmek bence kilo vermekten daha zor. Sen üç tane vatana evlat yetiştirmişsin maşallah. Ooooo senin işin kolay. Daha çok gençsin ben 50 yaşımda bu işi başardım senin önünde güzel bir hayat var zamanın bol..bir ayda olacak gibi bakma..azar azar sağlıklı bir hatun olmak seni bekliyor.
Büyük olan 9.sınıfa gidiyor.
Ortanca 1 sınıfta.
Diğeride 4 yaşında :)
Bitki çayı olarak evde yeşil çayım hibisküsüm hep bulunuyo zaten.
Ayrıca şu an neyim var bi düşündüm yasemin var kantoron var sakinlik için aldıydım düzenli 3 hafta içmem gerekiyodu içemedim.
Kişisel bakım demişsin ne kadar haklısın kendime kızgınlığımdan belkide acıdığımdan uzun süre aynaya bakmadığımı biliyorum.
Tam tersini yapmak lazımdı aslında.
Nerden dönersem kar diyorum artık.
Bir çizgi bir nokta var sanki onu aşarsam yapabilceğimi çok iyi biliyorum aslında inanıyorum kendime iradeye yenik düştükçe inancımı zedeledim boşuna.
Kendine rezil oluyor insan ilk önce sonra başkalarından da utanmaya başlıyor.
O ince çizgi verilen 100 veya 200 gr bence....çok uğraştım vere vere bu mu demeden hem de....ondan sonra verebileceğimize inanıyoruz. Çocukları buyutmuşsun maşallah ..sıra kendini küçültmede Bonuscum. Çocuk büyütmek bence kilo vermekten daha zor. Sen üç tane vatana evlat yetiştirmişsin maşallah. Ooooo senin işin kolay. Daha çok gençsin ben 50 yaşımda bu işi başardım senin önünde güzel bir hayat var zamanın bol..bir ayda olacak gibi bakma..azar azar sağlıklı bir hatun olmak seni bekliyor.
Yeşil çayın yanında mate, funda çayı, kiraz sapı, rezene çayi da al. Çok faydasını gördüm. Poşet değil açık gramajla.Birazdan evdeki yardimcilarimin fotosunu atacağım. İlgilenenler olabilir. Devamlılık çok önemli.
B12 ve D vitamini tedavisine başladim canım. Önümüzdeki hafta umut verdi bu bana. Diyete spora dikkat etmeme rağmen niye böyle oluyor diye düşünüp duruyordum.
Hasibede der zaten kilo vermeyi etkiliyormuş b vitamini 400 500 lere gelmeliymiş bizim dr lar 200 de iyi diyolar.
D vitaminide 20 nin bayaaaa üstüne çıkmalıymış benimde 8 di 18 oldu kullanıyorum hala bakalım nasıl çıkıcak
Elhan
Öncelikle d vitaminin aşırı düşük acil kullanman lazım o kadar düşük yani.
Sonra da kendime geleyim.
Benim bel ve boyun fıtığım var el kol ağrısı boyundan kaynaklı oluyor muhtemelen.
Aşırı ağrı oluyor diye sinirlerede bakıldı sıkışma falan çıkmadı.
Boynumdaki fıtığın bu kadar ağrı yapmıyacak yerde olduğunu bir ihtimal kas romatizması olabilceğini söyledi bir dr onun içinde ayrıca bir yere gitmedim. Bıktım çünkü.
Fibromiyalji benzeri ağrılar.
Hacamat ve nöral terapiden çok fayda gördüm.
1 sene baya iyiydi bu aralar yine ellerim ağrımaya başladı.
Tahtada ekmek keserken, elimde bişey doğrarken, telde uzun süre kalınca falan ağrıyor parmaklarımı sıkıyorum artık.
Birde dirseğim çıktı nerden çıktıysa şu an buraya kadar yazarken kolum ve dirseğim nasıl sızlıyor tarifi yok.
Boyun ve bel için ayrıca insülin direnci için kilo vermek egzersiz yapmak zorundayım her gittiğim dr aynı şeyi söyledi haliyle.
Kilo vermeye niyet edeli çok uzun zaman oldu cevaplayacağım en zor soru bu oluyor bizim topiğede her gelen soruyor 10 yıldır aynı yerdeyim derken zorlanıyorum.
10 sene önce 98 le başladım 87 ye kadar indim sonra antidepresan eşliğinde almaya başladım aldıkça daha beter oldum.
İşin içinden çıkılmaz bir kısır döngüye girdim.
Aldıkça üzülüp üzüldükçe yedim.
İlaçları bıraktıktan sonra peşpeşe 2 hamilelik sonrası iki küçükle olan yaşantı eve kapanan ağrı sızı içinde bir bonus oldu.
Pekala doğumlardan sonra verebilcekken ben vermeyip kendime kötülük ettim. Umut kestim hiç bişey yapmadım ama hep burdaydım +90 da.
Bir şekilde kızlar vesile oldu 7.takıma girdim onların desteği kamçısı ile güzel ilerledim en son yazın tatilde ve taşınırken bırakmak zorunda kaldım ve bi daha toparlayamadım kaç ay oldu.
Şimdi daha iyiyim geri dönmek bakmak bile istemiyorum.
Evdekiler bana destekmi sözde destekler tabi ama yemeyi çok seven bir ailedeyim eşimde çok düşkün çocuklarda.
Sürekli elim yemekte hamurda ben kopmak istedikçe.
En çok ablam annem destektir şükür hiç bi yakınımdan da ağır bir söz duymadım.
Diyetisyene 1-2 kere gittim daha gitmek istemiyorum yapmam gereken herşeyi çok iyi biliyorum ezberim sağlam.
Artık yaptığım halde sonuç alamadığım an giderim sadece.
Günümün nasıl geçtiğini sormuştun sıradan geçiyor çok hareketli değilim bazen istesemde olamıyodum.
Kız okula başladıktan sonra daha hareket oldu gün içinde okula gidip gelirken.
Bunlar sorularına cevap olmuştur umarım.
85 doğumluyum istanbuldayım. Okumadım bir mesleğim yok.
Balık burcuyum bu önemli :)
yarışmacılara da başarılar dilemek isterim.
Saygılar sevgiler(26 dk da yazdım)
Bonus ta söylemiş zaten cnm. D vitamini düşüklüğü kilo vermeni etkilerBenexol verdi canım. Kız harikasin. Doktorum da beğendi tahlilimi. Menopoz sessiz sedasız gelmedi gerçi düzensizlikler 6 aydır var. Bu ay içinde iki defa olunca gittim doktora psikolojim çok iyi gerginlik yok. Asibecim D vitamini eksikliği kilo vermeyi de etkiliyor mu?
Kendimize hiç bakmıyoruz di mi? Bende kendime bakim kremleri adım günlük kullanılacakolan kremleri haftada 2 anca kullanıyorum
Büyük olan 9.sınıfa gidiyor.
Ortanca 1 sınıfta.
Diğeride 4 yaşında :)
Bitki çayı olarak evde yeşil çayım hibisküsüm hep bulunuyo zaten.
Ayrıca şu an neyim var bi düşündüm yasemin var kantoron var sakinlik için aldıydım düzenli 3 hafta içmem gerekiyodu içemedim.
Kişisel bakım demişsin ne kadar haklısın kendime kızgınlığımdan belkide acıdığımdan uzun süre aynaya bakmadığımı biliyorum.
Tam tersini yapmak lazımdı aslında.
Nerden dönersem kar diyorum artık.
Bir çizgi bir nokta var sanki onu aşarsam yapabilceğimi çok iyi biliyorum aslında inanıyorum kendime iradeye yenik düştükçe inancımı zedeledim boşuna.
Kendine rezil oluyor insan ilk önce sonra başkalarından da utanmaya başlıyor.
Yeşil çayın yanında mate, funda çayı, kiraz sapı, rezene çayi da al. Çok faydasını gördüm. Poşet değil açık gramajla.Birazdan evdeki yardimcilarimin fotosunu atacağım. İlgilenenler olabilir. Devamlılık çok önemli.
Yok zaten hiç poşet almam mate aklımda alıcam mutlaka sağol hatırlattın valla.
1 ay değil ilk hedef ramazana hatta bayrama kadar inş bu sefer önce 90 altına inicem sonra devam edicem
Menengiç kahvesinden başlıyorum sağdan
Mate
Çiğ badem
Kiraz sapı
Keten tohumu, üzerinde karanfil
Kuru siyah üzüm, üzerinde tane yeşil karabiber
Tuzsuz leblebi, üzerinde zerdeçal
Hurma, üzerinde yeşil çay(hamburger kutusunda)
Yulaf ezmesi, üzerinde toz tarçın ve rezene
Chia tohumu, üzerinde çörek otu ( chiaya pek alışamadım unutuyorum kullanmayı)
Kabuk tarçın
Biberiye
Funda yaprağı
E ebideryal tatlışım iyi hatırlattin unuttuklarim da varmışeklemez miyim ...önemli bunlar
Eki Görüntüle 2237697
Hasibe helal olsun çok güzel gidiyorsun zukkum yavruşum senden de güzel atraksiyonlar bekliyom 7 ler de sana selam çakıyo
Vuhuuuu baby baby
Ben hep 3 yaşına gelsin sonra dedim ama eşim beyefendi ikna olmuyo,bakalım hayırlısı hepimiz için canikom
Bende dün aynen saçmaladım gereksiz bi ton şey yedim ama iki saattir acısını çıkarıyorum zumba leslie sıraladım valla
Ben dinledim oooh beni de sevin yoksa muhabbetinize hep böyle maydonoz olurum haberiniz ola
En güzel anı bekledim dinlemek için şimdi nagmelerin perdelerinde sallaniyorumyenoşum
Gitme çiçek susuz kalır gitme
Şarkılarımız hiç yarım kalmasın canımın içi
Eki Görüntüle 2237610 Eki Görüntüle 2237611
Anlayanlar olursa yorum yapabilir canlarım. Doktorum genel anlamda değerlerin gayet güzel dedi. Bununla beraber birkaç olumsuzluk da var tabi.
D vitaminim çok düşük tedaviye bugün başladım. 6.74 . Belki de kilo verme hızımı bu etkiliyordu.
Kolesterol yüksek çıktı (CHOL 287) ilginç değil mi? Kardiyoloji doktoruna yönlendirildim. Diyet ve egzersiz verecekmiş buna çok güldüm tabi içimden.
Veeeee sonunda beklediğim oldu menopoza girmiş bulunmaktayım.onun için de jinekolojiye uğramam lazım. Merak eden arkadaşlarım için bu konuyu da gündeme getirdim.
Elhan
Öncelikle d vitaminin aşırı düşük acil kullanman lazım o kadar düşük yani.
Sonra da kendime geleyim.
Benim bel ve boyun fıtığım var el kol ağrısı boyundan kaynaklı oluyor muhtemelen.
Aşırı ağrı oluyor diye sinirlerede bakıldı sıkışma falan çıkmadı.
Boynumdaki fıtığın bu kadar ağrı yapmıyacak yerde olduğunu bir ihtimal kas romatizması olabilceğini söyledi bir dr onun içinde ayrıca bir yere gitmedim. Bıktım çünkü.
Fibromiyalji benzeri ağrılar.
Hacamat ve nöral terapiden çok fayda gördüm.
1 sene baya iyiydi bu aralar yine ellerim ağrımaya başladı.
Tahtada ekmek keserken, elimde bişey doğrarken, telde uzun süre kalınca falan ağrıyor parmaklarımı sıkıyorum artık.
Birde dirseğim çıktı nerden çıktıysa şu an buraya kadar yazarken kolum ve dirseğim nasıl sızlıyor tarifi yok.
Boyun ve bel için ayrıca insülin direnci için kilo vermek egzersiz yapmak zorundayım her gittiğim dr aynı şeyi söyledi haliyle.
Kilo vermeye niyet edeli çok uzun zaman oldu cevaplayacağım en zor soru bu oluyor bizim topiğede her gelen soruyor 10 yıldır aynı yerdeyim derken zorlanıyorum.
10 sene önce 98 le başladım 87 ye kadar indim sonra antidepresan eşliğinde almaya başladım aldıkça daha beter oldum.
İşin içinden çıkılmaz bir kısır döngüye girdim.
Aldıkça üzülüp üzüldükçe yedim.
İlaçları bıraktıktan sonra peşpeşe 2 hamilelik sonrası iki küçükle olan yaşantı eve kapanan ağrı sızı içinde bir bonus oldu.
Pekala doğumlardan sonra verebilcekken ben vermeyip kendime kötülük ettim. Umut kestim hiç bişey yapmadım ama hep burdaydım +90 da.
Bir şekilde kızlar vesile oldu 7.takıma girdim onların desteği kamçısı ile güzel ilerledim en son yazın tatilde ve taşınırken bırakmak zorunda kaldım ve bi daha toparlayamadım kaç ay oldu.
Şimdi daha iyiyim geri dönmek bakmak bile istemiyorum.
Evdekiler bana destekmi sözde destekler tabi ama yemeyi çok seven bir ailedeyim eşimde çok düşkün çocuklarda.
Sürekli elim yemekte hamurda ben kopmak istedikçe.
En çok ablam annem destektir şükür hiç bi yakınımdan da ağır bir söz duymadım.
Diyetisyene 1-2 kere gittim daha gitmek istemiyorum yapmam gereken herşeyi çok iyi biliyorum ezberim sağlam.
Artık yaptığım halde sonuç alamadığım an giderim sadece.
Günümün nasıl geçtiğini sormuştun sıradan geçiyor çok hareketli değilim bazen istesemde olamıyodum.
Kız okula başladıktan sonra daha hareket oldu gün içinde okula gidip gelirken.
Bunlar sorularına cevap olmuştur umarım.
85 doğumluyum istanbuldayım. Okumadım bir mesleğim yok.
Balık burcuyum bu önemli :)
yarışmacılara da başarılar dilemek isterim.
Saygılar sevgiler(26 dk da yazdım)
Afiyet olsun..Menumu yereyim
Sabah 10.30 kirmizi biberli 2 yumurta, maydanoz, dereotu, 7 cerry domates, 7 zeytin, cay, 2 yk lor
Ara 13.00 filtre kahve 3 hurma
Ogle 15.30 salata (ton baligi, marul, havuc, mor lahana, 4 kok kuzu ispanak, 1 kucuk turp)
Ara 17.30 yarim yerli muz 5 badem (yemek yaparken atistirdim hemen resim cekemedim)
Aksam 19.30 (biraz geçe kaldi) 1 kase tarhana corbasi, 1 kase bamya, firinda mantar (esiminki ve kiziminkini kasarli yaptim benimki sade) sumakli sogan salatasi
Eki Görüntüle 2237722
Eki Görüntüle 2237720
Eki Görüntüle 2237721
Eki Görüntüle 2237719
YENA canım ilaçları kullandıktan sonra kontrole gideceğim. Daha sonra dedigin takviye ilaçları devam ederim. Kolesterol dert etmiyorum ama doktor kardiyolojiye gorundun mu diye soracak mecburen randevu alacağım.
Bulamiyorum menün çok güzeldi . Kahvaltı tabağın özellikle...ama ben o tabağı asla bitiremem. Senin yediklerinin dörtte birini ancak yiyebiliyorum. Bitiremem çünkü birkaç lokmadan sonra tıkanıyorum gitmiyor.
Canım hep az yiyordum. 11 yıl önce eşimle evlendiğimde 56 kiloydum.38 yaşına kadar hiç kilo problemim olmamıştı. Düzensiz beslenme, inanmayacaksın bol meyve ve de aşırı kola tüketimi gecenin bir yarısı eşimin hadi tost yapalım deyişi buna benzer bir sürü şeyler birike birike 82 ye kadar dayandım. Hikayem bu şekilde.Tamam canım öyle yaparsın...
Ama gitsen bile kafan karışmasın..
Bir de sen gerçekten çok az yiyorsun . Hep böylemıydın yoksa diyetten dolayimi böyle az yiyorsun ...
Bir demavimli çok az yiyor...
Seni bide 82 de gormek vardi.tombik tombikCanım hep az yiyordum. 11 yıl önce eşimle evlendiğimde 56 kiloydum.38 yaşına kadar hiç kilo problemim olmamıştı. Düzensiz beslenme, inanmayacaksın bol meyve ve de aşırı kola tüketimi gecenin bir yarısı eşimin hadi tost yapalım deyişi buna benzer bir sürü şeyler birike birike 82 ye kadar dayandım. Hikayem bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?