8 yaşındaki asi kızım

Şunu en sonunda birisi doğru anlatmış, aynılarını yazmak üzereydim, ellerinize sağlık !

benimki bazen anne seninle ne güzel gezerdik öyküden önce dedi. geçen ilk defa böyle bir şey duydum mesela alt yapıda kardeş yatıyor demekki

Muhtemelen. 8 yaşında cocuk kaçıncı sınıfa gidiyor? İlkokul 3 mü? Nasil notlar veriliyor kızınız sınıf birincisi. Kizinizin anlama kapasitesinin gelişmiş olduğunu söylemeye çalıştığınızin farkındayım ama sınıf birinciliği 8 yaşında bir çocuğun sırtına çok yük olabilir.

Evde bu başarısını sürekli takdir ediyorsanız. Onun ne kadar akıllı ne kadar başarılı olduğunu sık sık dile getiriyorsaniz. Çocuğunuz ciddi kaygı duyuyor olabilir. Bu da onu asabi yapıyor olabilir.

Çocuğun eve kardesi gelmiş, küçük dolayısıyla ilgi genelde onun üzerinde. Ciddi bir ilgi kaybı yaşamış. Şimdi okul birincisi ailesi onu seviyor. Ama artık başarılı olmaz ise ailesi onu sevmeyecek gibi kaygılar sahip olabilir. Şartlı sevgi var burada. Hele kardeşini kıskanmaz demeniz eğer onun yanında da söylemiş iseniz geçmiş olsun. Eğer kardeşini kıskanırsa kötü bir çocuk. Kıskanıyordur ve sizden kendini gizliyordur artık. Anlasilmasindan da korkuyor olabilir.

Şimdi bunları yapmıyor olabilirsiniz. Genelde insanların yaptıkları ve sizin söylediklerinizi genelliyerek bir yorum yaptım. Ona göre degerlendirirsiniz

Ayy ben anlamadım. Nasıl igneleyecektin? Detay versene

Hiç gerek yok iğnelemeye, başına gelmeyen bilmez.
Yaşıtlarından çok daha zeki olan çocuk ile uğraşmak öyle sanıldığı kadar kolay değil, onların davranışları da çok bilmişlik değil, hayata daha tepkili olur o çocuklar...

Güldüm geçtim, belli ki başına gelmemiş, görmemiş, iğnelesem neresine batacak ki, gerek yok.

Konu sahibi, çocuğu bir kere elinden tutup çocuk psikoloğuna götürmediniz mi bu zamana kadar? Kardeşini kıskanmıyor demişsiniz de bunun imkanı yok, üstelik çocuk bu kıskançlığı daha şiddetli olur.
Açık açık 'Kardeşimden önce gezerdik seninle' demiş, demek ki büyük kızınızı biraz ihmal ediyorsunuz.. Ben erkek kardeşimin doğduğu zamanı hatırlıyorum ablamla kıskanmıştık. Şimdi benim oğlum var annem yine hamile, ilk duyduğumda onu da kıskanmıştım.
MuzurTilki çok güzel açıklamalar yapmış..

Çok bilgilendirici cok guzel bir yazi olmus. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…