88 kilodan 58e düşme çalışmalarım :)

88li

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
1.580
2.446
133
Selam kızlar. Ben 27 yaşındayım ve 175 boyundayım. Evlendiğimde 67 kiloydum. 2. çocuktan sonra yine aynı kiloya düştüm. 4 den sonra yine 67 oldum. 5. den sonra 66 ya düştüm ama ne olduysa iki ayda 86 ya çıktım. sonrasında biraz verdim bu sefer de 6. ya hamileyim ve normalde doğum yaptığım 88 kiloya 6. ayda ulaştım ne yazık ki Son hamileliğimde son iki ay 13 kg aldığımdan şimdi çok korkmaya başladım ve bu günlüğü açmaya karar verdim.

Yıllardır malum hamilelik emzirme derken sürekli bi kilo alma halindeydim ama artık yeter diyorum ve yeni bir sayfa açıyorum.

Genel olarak akşam yemeğini erken yiyip, abur cuburu kesip sağlıklı beslenmeyi ve bolca su içmeyi düşünüyorum. Ayrıca haftada 2 gün de spor salonuna gidiyorum. Sevdiğim bir eliptik bisiklet var hem ondan yapıyorum biraz da kollarımı çalıştırıyorum. Onun dışında sabah namazdan sonra 30 40 dk yürüyüş ve akşam eşimle 1 saat kadar yürüyüş yapıyorum. Bu şekilde en azından yağları kasa çevirmeyi ve kilo almamayı hatta mümkünse vermeyi düşünüyorum. Çünkü bi de fıtık var bende kilo aldıkça daha da kötü oluyor.

Kızlar yanlış beslenmiyorum çok düşük kalori almıyorum ve sporu çok ağır yapmıyorum. Lütfen desteklerinizi ve dualarınızı bekliyorum. Önerileriniz tavsiyeleriniz varsa benden esirgemeyin lütfen

waaaww inanamıyorum insanlar 2 çocukla kendilerine bakamazken sen 6.çocuga hamilesin eşini tebrik etmek lazım iyi cesaret ve sizi azminizden dolayı kutluyorum.buraya yazmaya vakit bulabilmeniz ayrıcada şaşırttı beni.2 çocuğa bile zor bakıyoruz biz :)

ben hiçbişey anlamadım 6.çocuga hamilesiniz ve spor salonuna gidiyorsunuz 2 saat yürüyüs falan birçokşeyle uğraşıyorsunu ve diğer çocuklara kim bakıyor dadıları falan var sanırım.ayrıca hamileyken neden zayıflamaya çalışıyosunuki?

Hamileyken anca saglikli beslen sekerim sen cok fazla seyden kismamaya calis genede . asevilay şekerim düşük tehlikesi gectigi zaman spor aksine çok iyi anne için bi sakıncası olcagini dusunmuyorum

Çocuklar yatmıstı yazdığımda ama zaten normalde de vaktim kalıyor yeterince. Tek çocukla iki çocukla gözü korkuyor herkesin haliyle ama 5 olunca daha kolay oluyor. Onlar bi odada oynuyorlar beni pek aramıyorlar bile :)

Sizi çok takdir ettim simdi kimse 6 cicuk yapmaya cesaret edemiyor, vucudumuz bozuluyr rahatimiz gidiyr diye kimse istemez, bide gecim sikintisi, cok tbrik ediyorum sizi eşinizide ayrica.

Abla Allah bağışlasın, vallahi biz bir tane yapmıyoruz, korkuyorum
Amin cok tesekkur ederim. Korkacak birşey yok canım. Evlat dünyanın en güzel şeyi. Bi gülüşü bile yeter :)

:) Sabahları öğlene kadar yardımcı geliyor ev işleri yemek yapıyor o sırada ona bırakıyorum ikisini. Biri okulda diğer ikisi de kreşte oluyor. Hamileyken zayıflamaya çalışıyorum çünkü şu durumda en çok önem verdiğim şey psikolojim. Eğer ben iyiysen cocuklar/eşim iyi. Diğer türlü sürekli yatan mutsuz ve depresif biri haline dönüşüyorum. Ve eğer bi de son iki ay çok kilo alırsam 100 kg doğuma gitmek istemiyorum. Bu güne kadar hemen hemen bütün hamileliklerimde dikkat ettim yoksa malum 6 çocuk ve yemek yemeği seven bi anne olunca obez olabilirdim. Kısaca böyle çok daha mutluyum :)

Hamileyken anca saglikli beslen sekerim sen cok fazla seyden kismamaya calis genede . asevilay şekerim düşük tehlikesi gectigi zaman spor aksine çok iyi anne için bi sakıncası olcagini dusunmuyorum
Kıstığım tek şey abur cubur. Çok severim ben onları ama bıraktım şimdilik. İnşallah devamı gelmez. Spor konusunu Dr la konuştum zaten. İp atlama koşma vs izin vermedi ama eliptik yürüyüş yüzme iyi olur dedi.

Sizi çok takdir ettim simdi kimse 6 cicuk yapmaya cesaret edemiyor, vucudumuz bozuluyr rahatimiz gidiyr diye kimse istemez, bide gecim sikintisi, cok tbrik ediyorum sizi eşinizide ayrica.
Ya açıkçası eğer kendine dikkat edersen çok fazla yipranmiyorsun. Zayifladigimda bana çocuğun varmış gibi durmuyorsun genç kız gibisin diyorlar genelde. He bi de doğum annenin vücudunu yenilediginden sanırım daha küçük gösterdiğimiz söylüyorlar. Maddi olarak da Allah rızkını veriyor. Evlendiğimizde eşimin işi bile yoktu. Şimdi devlette çok iyi bi konumda evi arabayı aldık da çok şükür. Teşekkür ederim ayrıca :)

Günaydın kızlar
Bugün 1 saat yürüyüşü tamamladım ayrıca 1.5lt su da bitti bile. Kahvaltıya sağlıklı birşeyler hazırlamam lazım. Büyük oğlumu okula götürdüm çocukların geri kalanı da geldiğimde uyanmıştı. Şimdi de kahvaltı faslından sonra Dr a kontrole gitmem gerekiyor. Yine yoğun bi gün beni bekliyor :)

Eşinizin evlendiğinde işi yoktu.şimdi devlet memuru.7 nufüsa bakıyor.bu süreçte ev ve araba aldı.eve yardımcı alıyorsunuz.siz de çalışmıyorsunuz.
Aurıca abur cubur dışında zararlı alışkanlığınız olmadığı halde 2 ayda 13 kilo aldınız.Doğru mu anladım?
Sizin bu hesabınıza benim matematiğim yetmedi ama Allah evlatlarınıza ve size sağlık sıhhat versin.inşallah sağlıklı bir şekilde zayıflarsınız.

Sıradan devlet memuru değil maaş gayet tatmin edici. Ve ne olursa olsun yiyeceğimiz şeyden kismiyor. Biraz boğaza düşkünüz yani :) amin teşekkür ederim.

Doğum yaptım geri döndüm. Evet 9 gün önce evimizin en küçük üyesi de bize katılmaya karar verdi. Annesi kendini toparladı şimdi spor zamanı. 96 kilo olmuştum doğuma giderken neyse ki İlk 6 gün toplamda 12 kg gitti. Sonraki günler biraz abarttım yemeyi. Yine tatlı krizleri tuttu. İnşallah bundan sonra dikkat edip sene sonuna kadar kalan 20 kilomu vermek istiyorum. Önce kızımı uyutmam gerekiyor ama :/

Spor olarak yürüyüş ve jillian yapmayı ve ip atlamayı düşünüyorum başka tavsiyesi olan varsa yazarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…