9-10 saat yolculuk yapan oldu mu?

Yapılacak 2 büyük hata var. Mola vermemek ve bir an önce gideyim diye hız yapmak. Açın haritadan biraz inceleyin, mola vereceğiniz yerleri tespit edin. Eskiden bu mesafede 2 mola verirdim artık 3 kez duruyorum, eşime de baskı yapıyorum duralım diye. Yarım saat bile dursanız tazelenirsiniz.

Herseyin bir ilki vardır tecrübe etmeden nasıl öğrenip alışacaksnz ki araba gerçekten rahatlık memlekette de lazım olur hem sadece yol olarak düşünmeyin bizim memleketimiz yasadğmız yere 12 saat havaalanıda bulunmadığı için yılda iki üç kez kendi aracımzla gidiyoruz. Gece asla yola çıkmayın uykusuz kesinlikle yolculuk yapılmaz. Akşam erken yatın sabaha karşı 6 gibi yola çıkın gündüz gözü uykunuzu da almış bir şekilde mola vere vere sağlıcakla gidin tırlara kamyonlara dikkat edin gereksiz hız yapmayın yavaş yavaş gidin çok yorulursanz çekin bi dinlenme tesisine arabada uyuyun yatın bir saat devam edin. Yarın çocuk olur otobüslerde ser sefil hiç çekilmez sağlıcakla inşallah

Bingöl / İzmir ve Bingöl den İstanbul'a çok gidip geldik yorulunca tesislerde durup bir iki saat dinleniyorduk biraz ben biraz eşim dönüşümlü olarak kullaniyorduk aracı

Arabayla gidince dersin ki otobüs rezillikmiş. 40 kişiyle aynı yerde değilsin. İstediğin yerde dur işe :)
Ama önce bu paranoyaklıgı bırak. Eşin sabırsız mıdır sinirli midir? Yanında termosunla çayını kahveni hazırla.sürekli konuş tamamdır

Çay önemli,
Yanına da Bol bol atıştırmalık. Çocuklara da kek börek falan.

Bacım,millet Almanya'dan süre süre geliyor.
Gece yolculuğu önermem,gün aydinlanirken çıkın.
Bir gece önceden de erkenden yatıp uykunuzu alın.
Otoban zaten düz bir hat.
Eşiniz yorulursa da siz kullanirsiniz.
Otobüsle 9-10 saatse arabayla 8 saatte ulaşırsınız sanki.

Yaklaşık 1000 1100 km yolu her yıl iki üç kez gidiyoruz . Eşimin de uzun yol tecrubesi yoktu ama bir yerden başlamak gerekiyor . İlk etapta ücretli yolları kullanarak gidebilirsiniz . Yol kisaliyor . Tabi ben geze geze yiye yiye gitmeyi seviyorum o ayrı :)

Yanınızda yiyecek ,çay ,kahve olsun . Piknik sepetim hep arabadadir . Keyfini çıkarın ,iyi yolculuklar .

Hep gidiyoruz. Özellikle de yurt dışına kendi arabamla gidiyorum. Tek seferde 9 saat gittim,sınır kapılarında dinlendim sadece. Sorunsuz geçti. Kesinlikle yapabilirsiniz,mola verirsiniz dinlene dinlene gidersiniz
Maşallah ben 1 yıldır araba kullanıyorum kendi aracım var ama henüz 1 saatlik yola bile gitmeye cesaretim yok. Aslında alışsam çok iyi olacak.

Merak etme mola vererek çok güzel bir yolculuk geçirirsiniz aile olarak kendi aracınla yolculuk yapmak çok iyi oluyor

Özel araç otobüsten çok daha rahat yahu kıyas bile edilemez. Ucakla gideceğiz deseniz neyse. Eşimin memleketi 10, kendi memleketim 15-16 saat sürüyor. Benimkinde bir gece konakliyoruz yola öyle devam ediyoruz. Esiminin memleketine ihtiyaclar haricinde direkt gidiyoruz. Çocuklar biraz oynuyor,biraz ağlıyor arkada, oyuncaklar,kitaplar, tablet, telefon her türlü vakit gecirici şeye açık olmak lazım.
Yola çıkarken termoslarda çay,kahve, kıtlıktan çıkmış gibi hazırlanmış, alınmış türlü türlü yiyecekler biz yolda çok yemek tüketiyoruz, ağzımız boş kalmasın mazallah.

Maşallah ben 1 yıldır araba kullanıyorum kendi aracım var ama henüz 1 saatlik yola bile gitmeye cesaretim yok. Aslında alışsam çok iyi olacak.
Alışırsınız nasıl olsa,ben arabayı ilk aldığımda 22 yaşındaydım,galeriden çıkıp şehir dışına gitmiştim hemen gözü karartıp çıkmak gerekiyor sadece,gerisi gelir.

Biz sabah 4-5 gibi kalkıp yola çıkıyoruz trafik daha boş oluyor.
Samsun-mersin arasını aynı gün gidip gelmiştik bir seferinde 18 saat gibi bir süre yolda geçti ama gidiş için 8-9 saatlik yol molalarla yorucu olmuyor hem otobüs yolculuğu daha yorucu ve rahat değil istediğiniz yerde duramazsınız vs arabayla gitmek daha mantıklı ve rahat kısaca…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…