9 ay sonra bir şeyler olmaya başlamıştı.

canım bu konular derin konular alevi sunni evliliği zor çocuk olunca hepten zor.çevremde evlenip mutsuz olanlar var aşmak için ekstra çaba sarf ediyolar.aması var tabi gerçekten insanlarsa neden olmasın evlenilebilir.
ben de tereddüt ettim ama sanırım ayrımcılık yapmamam gerekmiş
belki de mutlu oluruz :)

Çevrede o kadar çok gösteriş için namaz kılan var ki bizzat şahit olduğum. İşyerinde patronuna yalakalık için vs vs. O yüzden kim gerçekten inançlı ben şaşırır oldum. Rabbim ibadetlerimiz kabul etsin. Sana tavsiyem dinini internetten öğrenme, ön yargılı olma ve insancıl düşün. Farklı mezheplere mensubuz eşimle bir gün olsun sorun yaşamadım Rabbim yaşatmasın. Herkesin ibadeti kendine. Namaz kılıyorum diye kendini çok inançlı hissetme. Ya da kılmayana inançsızmış gibi davranma. Ama ailen ve çevren böyle farklılıkları kaldırabilecek olgunlukta değilse farklı mezhepten biriyle hiç evlenme! yazık olur her iki tarafa da!

belki onları ikna edebilirim
tabi önce kendimi ikna etmem lazım

Yazdım yazdım sildim. Ben alevi değilim, ama çok kızdım. Çok ayıp, kocaman bir foruma hitap ediyorsunuz. Sadece sizin dar muhafazakar çevreniz mi var sandınız? Ben de çocuğumunun sizin gibi biriyle evlenmesini istemezdim mesela, gerçi Türkiye'nin yarısı sizin gibilerle dolu, nasıl engelleyeceksem
edit: imla

Canım madem ailecek bu konuda hassassınız otur konuş o çocukla..etnik kökeni alevi diye dinsiz görmeyelim kıralım artık o tabuları.Çünkü sunni olup ibadetleri kabul etmeyen inanci bozuk kisiler de var biliyorsun eger gusul gibi konularda sıkıntı yoksa ve dindarlara kalbinde bir muhabbet besliyorsa neden olmasın ..kızım da bir anadolu alevisiyle evli ki biz dini konularda hassasız ve gerekenleri yerine getirmeye calisan bir aileyiz,dünürlerimizle gayet iyi anlaşiriz içtenlik ve temiz niyet önemli..aralarında sorunlar olmuyor mu tabi ki de her evlilikte olan sorunlar ama aslaa mezhep farkliligindan degıl ...

belki onları ikna edebilirim
tabi önce kendimi ikna etmem lazım

Bu işler iknayla olmaz canım. Evlilikten bahsediyoruz! Fedakarlık ve özveri gerektirir. ''Ki evlilikte sorunlar sadece mezhep farklılıklarından çıkmıyor. Ekonomik, kişisel bi çok sorun var. Toz pembe hayatlar yaşamıyoruz hiç birimiz'' Bir kaç kişinin eleştirisi ya da önerisi fikirlerini değiştirebiliyorsa bu konuyu hiç düşünme derim. Yanlış anlama ama seni bu olgunlukta göremedim. Kusura bakma lütfen

Hoşlandığınız adamın kendisine, inançlarını nasıl yaşadığını sorma - onda izleme gereksinimi dahi hissetmeden oradan buradan topladığınız bilgi(!)yi beyninize çöp gibi yığıyorsunuz. Gerçekten ilgilenen ve şans vermek isteyen biri olsaydınız, sorularınızı, endişelerinizi bu çocuk ile paylaşırdınız ve en azından ailesinin kalan fertlerini görmeyi arzulardınız.

Bu işin olmayacağı bariz, çünkü"Ailem istemez" durumunu cümleleriniz arasında "Ben de istemem" haline çevirdiğinizi fark edemeyecek kadar peşin hükümlü yetiştirilmişsiniz. Çapkınlığı, ablası vs. bunlar laf salatası.

bakın ben dar görüşlü olaylara daracık pencerelerden bakan birisi değilim her zaman aydın ileri görüşlü olmaya çalışan birisiyim etrafımda alevi yok internetten okuduğum bilgiler ve annemin aleviler hakkındaki bilgilerine göre yorum yaptım olmaz gibi geldi engel gibi geldi belki de değil hatta değilmiş sanırım ben zaten onunla mutlu olmak istiyorum ama sonradan bozulacaksa başlamak istemedim

canım bu konular derin konular alevi sunni evliliği zor çocuk olunca hepten zor.çevremde evlenip mutsuz olanlar var aşmak için ekstra çaba sarf ediyolar.aması var tabi gerçekten insanlarsa neden olmasın evlenilebilir.
Benim eşim alevi, ben sünniyim. Aramızda tartışma yaşamadığımız tek konu mezheptir, aklımıza dahi gelmez, ailelerimizin de öyle. Ve inanın çok mutluyuz, aşmak için ekstra çaba falan da sarfetmedik. Sadece birbirimize saygı duyuyoruz, bu kadar. "Gerçekten insanlarsa" derken neyi kastettiğinizi de anlayamadım...
Bu konular hassas konular, aklında önyargı olan varsa hiç bu yola çıkmasın.

Benim ailem de istemez, alevi birisini ben de istemem.

Hala mı bu kafalar?

Bu çok büyük sorun ama namaz kılıyorum dediğimde çok güzel tam aradığım kızsın ben de cuma namazlarına gidiyorum inşallah 5 vakit kılarım dedi
Belki de kendisi alevi değil

Aleviler namaz kılamıyor mu?

Ya vallahi yeter. Ona ayrımcılık buna ayrımcılık. Yok bunun mezhebi bu, şunun ırkı şu. Bıktık önyargılardan ya.

Bence bu ilişkiye hiç başlamayarak çocuğa bir iyilik edin ve kendiniz gibi birini bulun.

ben şeyi anlamadım ablası evli olduğu halde başka evli adama mektuplar yazıyor filan?!
bilemedim ablanın suçu çocuğa atılmaz ama iyi araştırın aileyi yine de derim diğerleri nasıl acaba anne baba filan?

" gerçekten insanlarsa" sözünü alevi sunni diye ayırarak sölemedim.insanlıktan nasibini alan insanlarla karşılaştırsın yaradan hepimizi.bu tür insan varsa mezhebe bakılmaz evlinelibilir anlamında söledim.yalanmı insan suretinde bu kadar şirret varken iş mezhebe kalmadı.

ayrıca ekstra çaba sarfetmemen senin şansına eşin ve senin saygıyı bulmanızdan kaynaklanmış.örnek vereyim arkadaşım çok seviyorum alevi eşi sunni.eşi kızın ailesiyle yolculuğa çıktığında burunlarından getiriyormuş bana göre haklıda namaz kılacam şura cami var duralım dediğinde batıyormuş karşı tarafa.ramazanda ben orucum akşam yemeğinde iftarı birlikte yapıcaz diyo tabi karşı taraf biz oruç değiliz vaayyy bu saate kadar onumu beklicez herkes keyfine baksın kafasında.hal böle olunca daha bir sürü tartışmalar oluyor.birbirlerini bir alıyolar alttan iki alıyolar bi yerden patlaklar veriyo.

Yol yakınken dönün..
Mutlu evlilikler vardır belki, neden olmasın..
Ama belliki sinmiyor içinize, e aileler de onaylamayacak, o halde hiç karıştırmayın ortalığı, ayrılın, zor olur böyle karşı olacaklarsa..

Ben de farklı mezhepten biri ile evlenmezdim. Asla kimseyi ayrıştırmak, yermek amaçlı demiyorum, eşimle aynı olmak adına, tamamen denk olmak için istemezdim..

Ablasının ayıbını çocuğa yüklememek lazım ama ailede bilenler varsa, çanak tutuyorlarsa, karışık bir aileyse uzak durun tabiiki..

canım sünnisin anladığım.

şimdi kendi etrafına bak, tüm sünniler bir mi?
neden tüm aleviler aynı olsun ki,
namaz kılanı da vardır kılmayanı da, camiye uğramayanı vardır, cumalara gideni de.

bunun dışında mezhepler konusunda bilgin olmadan nasıl bir mezhep seçtiğin gibi soruları da sormak gerekir de ortalık karışmasın şimdi.

ama abladan korkulur, uzak dur.

Öncelikle İslamın özünde mezhep ve mezhepçilik yoktur ve Kuranda Allah böyle yapan insanları kınar. Dini eğer internetten, tv hocalarından öğreniyor ve yaşıyorsanız zaten siz de doğru yolda değilsiniz. Doğrusunu öğrenmeden, genele bakarak kendimizi normal, karşımızdakini anormal görmeye hakkımız yok.

ben değil ailem istemiyor dini görüşlerimiz farklı diye ailem şuan bilmiyor da böyle konular konuşuluyor

Alevilik bir din değil mezheptir,hepimiz muslumaniz. Namaz kılmaz oruç tutmaz abdest almaz diye düşündüğünüz ön yargilarinizi yikamadiginiz biz Alevilerde dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Tanımadan düşünmeden yargılamayin.

Çok güzel örnekleri olsada mezhep farkının kültür farkının evliliği etkileyeceğini dusunenlerdenim ben.
Ama onemli olan insanlık. Her insanın iyisi korusu var Sünni aleviden daha iyidir yada alevi sunniden daha iyidir diye dusunmeyin!

Ne geliyorsa başımıza bu cahillikten ve saygısızlıktan geliyor. Herkesin inancı ibadeti kendine kimseyi iligilendirmez.

Aslolan insani değerlerdir ötesi kişinin kendisini bağlar ister puta tapar ister ota.İster ateist olur ister müslüman.

Bu konuda kimse kimseye karışmasa saygı gösterse bir düşünsenize dünyada ki ne kadar çok sorun hallolur.

Namaz kılmıyorlarmış:)) sana ne? Kendi cennette giderken seni de mi alacak?

Sinirleniyorum insanların birbirlerini bununla yargılamasına tahammül edemiyorum.Deki bana yalancı, tembel, kaypak anlarım.Neymiş Aleviymiş? Sen önce insan mı ona bak.

Alevi değilim ama çocukluğum alevilerin içinde geçti en yakın arkadaşlarım hep alevidir genelleme yapamam ama benim tanıdığım tüm aleviler çok iyi insanlardır namaz kılıp o alevi istemem tarzı şeyler yazmak seni tüm insanların gözünde ancak alçaltır madem istemiyorsun alevi bırak gitsin yoluna adam ilerde seninle uğraşmaktansa biran önce kurtulmuş olur daha büyük sevaba girersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…