- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
ben değil ailem istemiyor dini görüşlerimiz farklı diye ailem şuan bilmiyor da böyle konular konuşuluyor
alevi birisini ben de istemem.
ben de tereddüt ettim ama sanırım ayrımcılık yapmamam gerekmişcanım bu konular derin konular alevi sunni evliliği zor çocuk olunca hepten zor.çevremde evlenip mutsuz olanlar var aşmak için ekstra çaba sarf ediyolar.aması var tabi gerçekten insanlarsa neden olmasın evlenilebilir.
belki onları ikna edebilirimÇevrede o kadar çok gösteriş için namaz kılan var ki bizzat şahit olduğum. İşyerinde patronuna yalakalık için vs vs. O yüzden kim gerçekten inançlı ben şaşırır oldum. Rabbim ibadetlerimiz kabul etsin. Sana tavsiyem dinini internetten öğrenme, ön yargılı olma ve insancıl düşün. Farklı mezheplere mensubuz eşimle bir gün olsun sorun yaşamadım Rabbim yaşatmasın. Herkesin ibadeti kendine. Namaz kılıyorum diye kendini çok inançlı hissetme. Ya da kılmayana inançsızmış gibi davranma. Ama ailen ve çevren böyle farklılıkları kaldırabilecek olgunlukta değilse farklı mezhepten biriyle hiç evlenme! yazık olur her iki tarafa da!
belki onları ikna edebilirim
tabi önce kendimi ikna etmem lazım
bakın ben dar görüşlü olaylara daracık pencerelerden bakan birisi değilim her zaman aydın ileri görüşlü olmaya çalışan birisiyim etrafımda alevi yok internetten okuduğum bilgiler ve annemin aleviler hakkındaki bilgilerine göre yorum yaptım olmaz gibi geldi engel gibi geldi belki de değil hatta değilmiş sanırım ben zaten onunla mutlu olmak istiyorum ama sonradan bozulacaksa başlamak istemedimYazdım yazdım sildim. Ben alevi değilim, ama çok kızdım. Çok ayıp, kocaman bir foruma hitap ediyorsunuz. Sadece sizin dar muhafazakar çevreniz mi var sandınız? Ben de çocuğumunun sizin gibi biriyle evlenmesini istemezdim mesela, gerçi Türkiye'nin yarısı sizin gibilerle dolu, nasıl engelleyeceksem
edit: imla
Benim eşim alevi, ben sünniyim. Aramızda tartışma yaşamadığımız tek konu mezheptir, aklımıza dahi gelmez, ailelerimizin de öyle. Ve inanın çok mutluyuzcanım bu konular derin konular alevi sunni evliliği zor çocuk olunca hepten zor.çevremde evlenip mutsuz olanlar var aşmak için ekstra çaba sarf ediyolar.aması var tabi gerçekten insanlarsa neden olmasın evlenilebilir.
Benim ailem de istemez, alevi birisini ben de istemem.
Bu çok büyük sorun ama namaz kılıyorum dediğimde çok güzel tam aradığım kızsın ben de cuma namazlarına gidiyorum inşallah 5 vakit kılarım dedi
Belki de kendisi alevi değil
" gerçekten insanlarsa" sözünü alevi sunni diye ayırarak sölemedim.insanlıktan nasibini alan insanlarla karşılaştırsın yaradan hepimizi.bu tür insan varsa mezhebe bakılmaz evlinelibilir anlamında söledim.yalanmı insan suretinde bu kadar şirret varken iş mezhebe kalmadı.Benim eşim alevi, ben sünniyim. Aramızda tartışma yaşamadığımız tek konu mezheptir, aklımıza dahi gelmez, ailelerimizin de öyle. Ve inanın çok mutluyuz, aşmak için ekstra çaba falan da sarfetmedik. Sadece birbirimize saygı duyuyoruz, bu kadar. "Gerçekten insanlarsa" derken neyi kastettiğinizi de anlayamadım...
Bu konular hassas konular, aklında önyargı olan varsa hiç bu yola çıkmasın.
internette namaz kılmazlar yazıyor o yüzden istemem diyorum çünkü benim de kılmamı engeller mi ya da ailesi namaz kılmama nasıl bakar diye yoksa ben insan ayrımı falan yapmam
ama dini görüşler fikir ayrılıklarına ve kavgalara sebep olabilir
ben değil ailem istemiyor dini görüşlerimiz farklı diye ailem şuan bilmiyor da böyle konular konuşuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?