internette namaz kılmazlar yazıyor o yüzden istemem diyorum çünkü benim de kılmamı engeller mi ya da ailesi namaz kılmama nasıl bakar diye yoksa ben insan ayrımı falan yapmam
ama dini görüşler fikir ayrılıklarına ve kavgalara sebep olabilir
ay inşallah biz de çok mutlu oluruz ama ablası yalancının teki tanıyorum kocasını da tanıyrum sürekli yalan söylüyorBenim eşim alevi, ben sünniyim. Aramızda tartışma yaşamadığımız tek konu mezheptir, aklımıza dahi gelmez, ailelerimizin de öyle. Ve inanın çok mutluyuz, aşmak için ekstra çaba falan da sarfetmedik. Sadece birbirimize saygı duyuyoruz, bu kadar. "Gerçekten insanlarsa" derken neyi kastettiğinizi de anlayamadım...
Bu konular hassas konular, aklında önyargı olan varsa hiç bu yola çıkmasın.
ama onlar namaz kılmaz yazıyordu nette ve başka şeyler de vardı o yüzden kafam karıştı yoksa ondan çok etkilendimHala mı bu kafalar?
Aleviler namaz kılamıyor mu?
Ya vallahi yeter. Ona ayrımcılık buna ayrımcılık. Yok bunun mezhebi bu, şunun ırkı şu. Bıktık önyargılardan ya.
Bence bu ilişkiye hiç başlamayarak çocuğa bir iyilik edin ve kendiniz gibi birini bulun.
babası iyi ama annesi kızının yaptığını savunan bir kadın bilemiyorum kızım istediğini yapar diyormuş kızına çeki düzen ver diyenlereben şeyi anlamadım ablası evli olduğu halde başka evli adama mektuplar yazıyor filan?!
bilemedim ablanın suçu çocuğa atılmaz ama iyi araştırın aileyi yine de derim diğerleri nasıl acaba anne baba filan?
evet çanak tutuyorlar bu da kafamı karıştırıyor ama çocuktan çok etkilendimYol yakınken dönün..
Mutlu evlilikler vardır belki, neden olmasın..
Ama belliki sinmiyor içinize, e aileler de onaylamayacak, o halde hiç karıştırmayın ortalığı, ayrılın, zor olur böyle karşı olacaklarsa..
Ben de farklı mezhepten biri ile evlenmezdim. Asla kimseyi ayrıştırmak, yermek amaçlı demiyorum, eşimle aynı olmak adına, tamamen denk olmak için istemezdim..
Ablasının ayıbını çocuğa yüklememek lazım ama ailede bilenler varsa, çanak tutuyorlarsa, karışık bir aileyse uzak durun tabiiki..
yok ben anlatamadm galiba namaz kılmamı ailesi istemezse oruç tuttuğumda saygı göstermezlerse kavga ederiz e sonra sürekli tartışmalar olurKonu kapanacak belli ki.
Hemen bişey yazayım.
Dinimizde daha doğrusu Kuran'da kesinlikle mezhep yoktur.
Sevgili falan boşver, sen biraz kendine yatırım yap biraz kızcağızım
kılmayayım demedim mezhep ayrımcılığı yaptığımdan değil de internette yazıılan bazı şeyler var burda yazamıyorum ya doğruysa ya da bu mezhep yüzünden aileler sürekli tartışırsaNamaz kılmak sizin içinizde olduktan sonra hiç kimse etkileyemez sizi. Ama adam alevi namaz kılmıyor bende kilmiyim diye düşünüp birakacaksaniz zaten bu adamın size engel olması değil sizin namaz kılmak istemediginiz anlaşılır.
yaptıkları bir şey var duyduğum tam yazamıyorum da o doğru mu acaba ?Gerçek Aleviler ya Muhammed Ali derler ama ermeni soyundan gelip aleviliği altına sığınan da olmuş demem o ki Alevilik söylendiği gibi değil onuda kirletmisiz
Ohoo ne işiniz olur bu aileyle..evet çanak tutuyorlar bu da kafamı karıştırıyor ama çocuktan çok etkilendim
Özelden yaz istersen sonra yanlış anlasilmayaptıkları bir şey var duyduğum tam yazamıyorum da o doğru mu acaba ?
bu son şansım sankiOhoo ne işiniz olur bu aileyle..
Hiç düşünmeyin bile..
Kurudu mu kökü, yine biri çıkar karşınıza, etkilenir aşık olursunuz hatta
evet annesine de söylendiğinde kızım istediğini yapar diyor ama damadını da çok seviyor anlamadımKimin ablası evli adama pasta getiriyor bu oğlanın ablasını?
hadi ya özür dilerim gerçekten bilmiyorumİnsanları dini görüşlerine göre ayıran insanlardan nefret ederim.
Mezhepler hakkında biraz daha fikir sahibi olmalısınız. Belli ki çok cahil kalmışsınız bu konularda..ben alevi değilim ama en yakın arkadaşlarım alevi.o kadar iyi insanlar ki onlarla tanissaniz şu Yazdıklarınız dan utanıp yerin dibine geçerdiniz!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?