9 ay sonra bir şeyler olmaya başlamıştı.

Kötü niyetli değilsiniz ama kendinizi çoook yanlış ifade etmişsiniz. Yanlış kelimeler seçmişsiniz. Üstelikte böylesine hassas bir konuda...
Alevi - sünni evli çiftler tanıdım. Mutlu huzurlu yaşayıp gidenide gördüm, anlaşırız deyip aynı evde yaşamaya başlayınca farklı olduklarını düşünüp saygıyı sevgiyi bir kenara bırakanıda. Kendileri saygı duysa bile ailelerin anlaşamayıp huzur bozduğunuda gördüm. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Sınırlarını siz bilirsiniz. Burada kimse size yardımcı olamaz. Şahsi fikrim siz bu adamla ilişkiye başlamayın. Çünkü aileleri geçtim siz bile saygı duyacak gibi durmuyorsunuz.

Konu sahibi dalga geçtiğini hissediyorum bazı mesajlarında.
Yanılıyorum umarım..

Ayrıca alevi olduğu için değil,ahlaksız ailesi olduğu için uzak durmalısın o çocuktan.
Ve bu senin son şansın filan değil, niye 50 yaşında mısın? Neyin sonu?

Alevi olmuş sunni olmuş inanın çok nemli bir detay değil. anlayışlı ibadetlerini özgürce yapabilen bireylerseniz bundan sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. önemli olan sizin namaz kılmanıza müdahale etmeyecek olması,onun cem evine gittiğindede sizin sorun çıkarmayacak olmanız. Birbirini seven insanlar için bunlar sadece eski zihniyetlerin bir yaptırımı olarak kalmalı. üstünde durulmamalı. kültür farkı,yaşayış şekli,geleneklerin uyumu evliliklerde asıl önemli noktalardan biri. bi tanıdığım namazında niyazında bir ailenin evine ilk kez tanışma manasında gittiler.bu evlenmeyi düşünen bir ailenin tanışma görüşmeleri oluyor. yemekler yenmiş çay içilirken büyük takımlardan birine ait bi futbol maçı başlamış.tv açılmış.sırtlar gelen misafire dönmüş. sohbet kesilmiş ve evin erkekleri maç izlemeye başlamış.misafir olarak gelen baba adayıda sus pus kalmış. sonuç görgü adet bizlere uymuyor diyerek baba kızını vermeye yanaşmamış ve vermemişte. yani çok derin anlatılacak şeyler var aslında ama uzun olacak.demem o ki ailelerle evlenilmiyor diye söylenen herşey yalan. gerçekten ailesi ilede evleniyorsun. alevi oluşu sorun edilecek bir durum değil .ablasının hatasıda ablasının hatasıdır çocuğa mal edilemez. fakattttt annesinin takındığı tavır destekler nitelikteki yaklaşımı hiç hoş değil. yanlışa yanlış olarak değil yapan kişi evladım mantığıyla bakan insan kayınvalide adayınsa sanada evladını vereceğini düşünerek kendini korumalısın

Bu tür önyargılar, tabular kolay kolay yikilmaz maalesef.. Özür diliyosunuz, bilmiyordum falan diyorsunuz ama ben de hiç sanmıyorum bu konuyu aşabileceğinizi. Size tavsiyem hayatınızı toplumun kör ahlak ve din anlayışı doğrultusunda yaşamayin. Okuyun !!

Aslında İslamda mezhepler yoktur.peygamberimizin vefatından yıllar sonra çıkmıştır ortaya.Hani hep gerçek islam bu değil deriz ya..gerçek islam bu değil. .
Her neyse çok şeyler yazmak isterdim ama dini konular yasak burada..
Size tek önerim. İnternetten dini bilgiler edinmeye uğraşmayın. Açın kuranın türkçe tercümesini oturun okuyun.

yok valla kötü niyetim
gerçekten kendimi ifade edemedim
ben çok etkilendim bu çocuktan
böyle bir şey olabilir mi diye sormak istedim

çok haklısın ama damadını da oğlu gibi gördüğüne de şahit oldum off çok üzgünüm

yok 24 yaşındayım fakat o eski nişanlımdan başkasını sevemem ben sadece bundan etkilendim başkasından da etkilenemem sanırım

çok haklısın ama damadını da oğlu gibi gördüğüne de şahit oldum off çok üzgünüm
oğlu gibi gördüğü bir damadı varsa eğer kızının yaptığını destekler nitelikte konuşmaz.damadını kaybetmemek için kızıyla yüzleşir uyarır derler toplar. yenmiş yok içilmiş yok. alınmış yok verilmiş yok. nişan yok düğün yok.çoluk yok çocuk yok. çok üzgünn olmanızı gerektirecek bir durum yok. herhangi bir erkeğe yada kadına hayatınızın son erkeği/kadını gibi yaklaşmak ,biricikmiş duygusunu kendinize inandırmak sizi üzüyor olmalı.

Yanlis hatirlamiyorsam 24 yasindasiniz. Konularinizi okudugumda sanki bir hoslantidan bir öbür hoslantiya kosuyormussunuz hissi olusturuyorsunuz. Bana biraz ne istedigini bilmeyen biri gibi geldiniz (öyle olmayabilir tabiki) ya da bir boslukta oldugunuz icin illa biri olsun havasi var (tam emin olamadim sahsi fikrim zaten). Sizin ihtiyaciniz olan sey kendinizi dinlemek. Böyle önyargilarla bir insana yaklasirsaniz ilk basta olacagi varsada olmaz zaten.

aleviler namaz kılmıyormu da belki kendisi alevi değil diyorsunuz..
alevilik nedir bir bilginiz varmı sizin?
çocuğun başını yakmayın bu kafanızla .. ailecek bir tuhafsınız..
tuhaflık gibi bi durum yok ortada alevilerin inanışı sunnilere göre farklıdır ve evet evlilikte çok yolunda gitmez zaten çoğu dini bütün kişi alevimi sunni mi diye bakar ne var bunda?

evet işte o yazılan şeyleri de okudum korktum açıkçası
tam bilmiyorum hiç alevi arkadaşım olmadı ki
aileyi iyice araştırın derim sonra pişman olmayın mezhep farklılıkları çok önemli bir konu sonuçta,evlilikte iki kişi değil ailelerde evleniyor bizim toplumumuzda biliyorsunuz ki :) hakkınızda hayırlısı olsun

ama onlar namaz kılmaz yazıyordu nette ve başka şeyler de vardı o yüzden kafam karıştı yoksa ondan çok etkilendim
Baska seylerde var derken ?Yeter be bi iftira atmissiniz alevilere yillardir öyle gidiyor.Konumuz disi olacak karaman da olan olay bizim bi kurumumuzda olsaydi toptan yakardiniz be o sehri.Evlenme o cocuklan hatta hic tanisma ki bigün ayrilirsan bu kafa ile iki iftirada sen atarsin

bende sizi ayıpladım mesela gereksiz yere geriliyorsunuz mezhep farklılıklarından haberdarsanız sorun yok bilipte böyle konuşuyorsanız işte o ciddi bir sorun demek ki bildiğinizi yorumlayamıyorsunuz ayrıca burası bir platformsa? farkındaysanız insanlar sorunlarını rahatça yazabilmeli hani amaçta fikir alışverişi ya o bakımdan..
konu sizi çok rahatsız ediyorsa da yazmayın yani ne tuhaf hoşunuza mı gidiyor sinirlenmek durup dururken?

Biri bes vakit namaz kilar beyni bes para etmez kimiside kilmaz ama insan gibi insandir alevilerde eline beline diline sahip ol diye bir soz vardr ve coguda bu sozu ornek alarak yasarlar bilmem anlatabildim mi!!!!!

Alevi değilim ama alevi olsaydım kimseden çekinmeden göğsümü gere gere çıkar söylerdim.
Aleviyle evlenmem diyen arkadaşımla arkadaşlığımı kestim.
İnsanları ayırmayın artık.
Siz de alevi olabilirdiniz ve onlara yapılan ayrım size de yapılabilirdi.
Empati yaptınız mı hiç?
Ayrıca aleviler hümanist, modern insanlardır.
Eşlerine de kıymet verirler.
Kulaktan dolma bilgilerle insanları yaftalamayın!

yok 24 yaşındayım fakat o eski nişanlımdan başkasını sevemem ben sadece bundan etkilendim başkasından da etkilenemem sanırım
Nişanlından başkasını sevemeyeceğini düşünmüş ama 9ay sonra bu çocuktan etkilenmişsin. Demekki oluyor.. Yine olur..
Hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…