- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Özür dilemeyin sadece eğitin kendinizi..inanın yapmanız gereken bu..hadi ya özür dilerim gerçekten bilmiyorum
Garip aile ilişkileri varmış.mide bulandırıcı sen hiç karışma annesinin yorumu ortadaevet annesine de söylendiğinde kızım istediğini yapar diyor ama damadını da çok seviyor anlamadım
yok valla kötü niyetimKötü niyetli değilsiniz ama kendinizi çoook yanlış ifade etmişsiniz. Yanlış kelimeler seçmişsiniz. Üstelikte böylesine hassas bir konuda...
Alevi - sünni evli çiftler tanıdım. Mutlu huzurlu yaşayıp gidenide gördüm, anlaşırız deyip aynı evde yaşamaya başlayınca farklı olduklarını düşünüp saygıyı sevgiyi bir kenara bırakanıda. Kendileri saygı duysa bile ailelerin anlaşamayıp huzur bozduğunuda gördüm. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Sınırlarını siz bilirsiniz. Burada kimse size yardımcı olamaz. Şahsi fikrim siz bu adamla ilişkiye başlamayın. Çünkü aileleri geçtim siz bile saygı duyacak gibi durmuyorsunuz.
çok haklısın ama damadını da oğlu gibi gördüğüne de şahit oldum off çok üzgünümAlevi olmuş sunni olmuş inanın çok nemli bir detay değil. anlayışlı ibadetlerini özgürce yapabilen bireylerseniz bundan sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. önemli olan sizin namaz kılmanıza müdahale etmeyecek olması,onun cem evine gittiğindede sizin sorun çıkarmayacak olmanız. Birbirini seven insanlar için bunlar sadece eski zihniyetlerin bir yaptırımı olarak kalmalı. üstünde durulmamalı. kültür farkı,yaşayış şekli,geleneklerin uyumu evliliklerde asıl önemli noktalardan biri. bi tanıdığım namazında niyazında bir ailenin evine ilk kez tanışma manasında gittiler.bu evlenmeyi düşünen bir ailenin tanışma görüşmeleri oluyor. yemekler yenmiş çay içilirken büyük takımlardan birine ait bi futbol maçı başlamış.tv açılmış.sırtlar gelen misafire dönmüş. sohbet kesilmiş ve evin erkekleri maç izlemeye başlamış.misafir olarak gelen baba adayıda sus pus kalmış. sonuç görgü adet bizlere uymuyor diyerek baba kızını vermeye yanaşmamış ve vermemişte. yani çok derin anlatılacak şeyler var aslında ama uzun olacak.demem o ki ailelerle evlenilmiyor diye söylenen herşey yalan. gerçekten ailesi ilede evleniyorsun. alevi oluşu sorun edilecek bir durum değil .ablasının hatasıda ablasının hatasıdır çocuğa mal edilemez. fakattttt annesinin takındığı tavır destekler nitelikteki yaklaşımı hiç hoş değil. yanlışa yanlış olarak değil yapan kişi evladım mantığıyla bakan insan kayınvalide adayınsa sanada evladını vereceğini düşünerek kendini korumalısın
yok 24 yaşındayım fakat o eski nişanlımdan başkasını sevemem ben sadece bundan etkilendim başkasından da etkilenemem sanırımKonu sahibi dalga geçtiğini hissediyorum bazı mesajlarında.
Yanılıyorum umarım..
Ayrıca alevi olduğu için değil,ahlaksız ailesi olduğu için uzak durmalısın o çocuktan.
Ve bu senin son şansın filan değil, niye 50 yaşında mısın? Neyin sonu?
oğlu gibi gördüğü bir damadı varsa eğer kızının yaptığını destekler nitelikte konuşmaz.damadını kaybetmemek için kızıyla yüzleşir uyarır derler toplar. yenmiş yok içilmiş yok. alınmış yok verilmiş yok. nişan yok düğün yok.çoluk yok çocuk yok. çok üzgünn olmanızı gerektirecek bir durum yok. herhangi bir erkeğe yada kadına hayatınızın son erkeği/kadını gibi yaklaşmak ,biricikmiş duygusunu kendinize inandırmak sizi üzüyor olmalı.çok haklısın ama damadını da oğlu gibi gördüğüne de şahit oldum off çok üzgünüm
tuhaflık gibi bi durum yok ortada alevilerin inanışı sunnilere göre farklıdır ve evet evlilikte çok yolunda gitmez zaten çoğu dini bütün kişi alevimi sunni mi diye bakar ne var bunda?aleviler namaz kılmıyormu da belki kendisi alevi değil diyorsunuz..
alevilik nedir bir bilginiz varmı sizin?
çocuğun başını yakmayın bu kafanızla .. ailecek bir tuhafsınız..
aileyi iyice araştırın derim sonra pişman olmayın mezhep farklılıkları çok önemli bir konu sonuçta,evlilikte iki kişi değil ailelerde evleniyor bizim toplumumuzda biliyorsunuz ki :) hakkınızda hayırlısı olsunevet işte o yazılan şeyleri de okudum korktum açıkçası
tam bilmiyorum hiç alevi arkadaşım olmadı ki
Baska seylerde var derken ?Yeter be bi iftira atmissiniz alevilere yillardir öyle gidiyor.Konumuz disi olacak karaman da olan olay bizim bi kurumumuzda olsaydi toptan yakardiniz be o sehri.Evlenme o cocuklan hatta hic tanisma ki bigün ayrilirsan bu kafa ile iki iftirada sen atarsinama onlar namaz kılmaz yazıyordu nette ve başka şeyler de vardı o yüzden kafam karıştı yoksa ondan çok etkilendim
bende sizi ayıpladım mesela gereksiz yere geriliyorsunuz mezhep farklılıklarından haberdarsanız sorun yok bilipte böyle konuşuyorsanız işte o ciddi bir sorun demek ki bildiğinizi yorumlayamıyorsunuz ayrıca burası bir platformsa? farkındaysanız insanlar sorunlarını rahatça yazabilmeli hani amaçta fikir alışverişi ya o bakımdan..Yazdım yazdım sildim. Ben alevi değilim, ama çok kızdım. Çok ayıp, kocaman bir foruma hitap ediyorsunuz. Sadece sizin dar muhafazakar çevreniz mi var sandınız? Ben de çocuğumunun sizin gibi biriyle evlenmesini istemezdim mesela, gerçi Türkiye'nin yarısı sizin gibilerle dolu, nasıl engelleyeceksem
edit: imla
Nişanlından başkasını sevemeyeceğini düşünmüş ama 9ay sonra bu çocuktan etkilenmişsin. Demekki oluyor.. Yine olur..yok 24 yaşındayım fakat o eski nişanlımdan başkasını sevemem ben sadece bundan etkilendim başkasından da etkilenemem sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?