- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #309.081
Brezilya cevizi tiroide iyi mi geliyomuş ? Ay neyse artık pesettim ilacını kullanıyorum paşa paşa@mefkurem brezilya cevizi almayı bende düşünüyorum.troide iyi geliyormuş .en çok selenyum onda varmış.sende bir değişiklik oldu mu ve nasil temin ettin
Canm adet düzensizliği olan sen miydin pko var mı baktırdın mı hiçBrezilya cevizi tiroide iyi mi geliyomuş ? Ay neyse artık pesettim ilacını kullanıyorum paşa paşa
ben de özledim kuzummm ben de çay yaptım şimdi karşılıklı içelim :))canım inusilin için glifor veriliyor ama ben kullanmadan yendim inusilin ama regl düzensizliği için pko mu var ki o konudaPoni Bon daha iyi bilir lakin glifor alışana kadar ishal ve mide bulantısı yapacak bir hafta kadar
seni gören altın buldu abla bı gittin gelmedin özledik
malesef canım öyle hemen geçmez düzenli kullan ara tahlillerin yaptır
baby o ürünlerin bulunduğu taraf diye birşey yok ki teşhir standları heryerde kasa yanında, kasaptan dönüşte , manava girişte, kurubakliyatin çıkışında bu bilerek yapılır bir reyonda almasan diğer reyonda kafan karissin gözüne çarpsın diye temizlik reyonunun girişinde cipslerin ne işi var yoksa
Çay demledim gel içelim :)
cANIM BENDE PKO YOK; SON 15 SENEDIR ARA ARA VAR MI DIYE KONTROLLER OLUYOR; YOK VALLA BILLA:)canım inusilin için glifor veriliyor ama ben kullanmadan yendim inusilin ama regl düzensizliği için pko mu var ki o konudaPoni Bon daha iyi bilir lakin glifor alışana kadar ishal ve mide bulantısı yapacak bir hafta kadar
seni gören altın buldu abla bı gittin gelmedin özledik
malesef canım öyle hemen geçmez düzenli kullan ara tahlillerin yaptır
baby o ürünlerin bulunduğu taraf diye birşey yok ki teşhir standları heryerde kasa yanında, kasaptan dönüşte , manava girişte, kurubakliyatin çıkışında bu bilerek yapılır bir reyonda almasan diğer reyonda kafan karissin gözüne çarpsın diye temizlik reyonunun girişinde cipslerin ne işi var yoksa
Çay demledim gel içelim :)
18 ini doldurdu sıpa baktığı işleri bir görsen depo sorumlusu 4 bin tl ye yakın maaş diyor, poligon da ön danışma görevlisi v.s. organizeye gitmez garsonluk bakacakmış bu gün ,deli oğlan boyu posu var ve insanların dediğine göre çok yakışıklı tipe bakıp iş verseler hemen bulur da eli beceriksiz sıkıya gelemiyor diye güveniyorum bunu işe alsalarda bir kaç güne postalarlar :) eşim de zorluklarla okumuş hem çalışmış hem okumuş aile desteği olmadan , adamcağız sabaha kadar uyumadı allah bizi bu oğlanla sınıyor diyorİşe yarar inşaallah abla. Benm babamda liseye giderken bi gün gelmiş atmış çantayı ben okula gitmiycm diye ki baya fakirlermişte sonra babaannem tamam demiş o zaman inşaat yaptırıyolarmş taş taşımasını söylemiş biraz taşımış sonra çantayı aldığı gibi doğru okula şimdi emekli tabi gülerek anlatıyolar. Bende çok zorluk gördm okumak için çok tırmaladım resmen. Senin oğlan biraz zorluk görsün bakalım özellikle organize varsa fabrikaya verin harçlığı da kesin bence abla
Kim tutar seni( kaç gün sürecek bakalım )
Çiğ pırasa güzel olur ya helede tereyağnda yumurta ekmek domates üçlüsüyle bak canm çekti
rahatlık batıyııı benim sıpaya ondan bence :)kolay gelsın canım temızlıge gırısme hemen o kadar kısıye mutfakta tabak canagın yerının degısmesı cok normal
mor fonu ben secmedım ablacım ayarlanabılıyırmu bılmıyordum spordada dedıgın yonde ılerlerım ıns
Afıyet olsun canım
afıyet olsun ablacım
hakkında hayırlısı olsun aglunun abla ben okumayan genclere cok uzuluyorum elınde ımkanın var annen baban destek neden okumazsınkı demekkı oda oyle mutlu olacak yapacak bısey yok
az önce yazdim konuyu uzunca üsttedir görürsün tatlim. 2-3 ay gecsin bi duzenlendi mi sogan kürü sorasi bakcam, sanirim duzenim 37 gune kaydi 32 den, 2 ay sogan kürü sonrasi bakalim. Pko yok garantili, hem alman hem turk doktorla kontrol yapildi hormon testleri yapildi daha gecen ay.Bugün canm bişy yapmak iste
Canm adet düzensizliği olan sen miydin pko var mı baktırdın mı hiç
gliforu aç karnına mı yutuyorsun , başta bulantı ishal yapabiliyor bazılarına yemekten hemen sonra yutarsan ishal olmazsın gülümcANIM BENDE PKO YOK; SON 15 SENEDIR ARA ARA VAR MI DIYE KONTROLLER OLUYOR; YOK VALLA BILLA:)
3 aydir doktorlardayim, gebe kalmak istedim hizlica olsun dedim sogan kürü yaptim o duzenli giden adeti mahfetti, iki ay yaptim birinde 53 digerinde 63 de oldum, yapmadigim aylar da 32 olan duzenim 37-40 arasina kacti. ama kist yok rahim saglikli yumurtlama fln hersey yolunda. insülin direnci de yok, sdece doktorum gliforu bana duzenli kaliteli yumurta icin kullan da kullan diye darlamisti. bi ay deniycem, hem süper istahimi kesti bakarmisiniz, 4 gunde 2,2 kg verdim daha ne olsun, 1 ayin sonunda en azindan 55 kiloya inmis olurum, hamile kalmasam da en azindan bidaha kiloyu dusunmem bu ayi böyle atlatirim diye dusundum, bulanti yapmiyor da karin agrisi ve ishal ve bas agrisi, bugun de gecmezse bas agrim yarin 500 mg a indiricem tekrar fazla geliyo belki, Ama tabii adetim bugun bitti simdi 10 gun kadar vucudum mola veriyo benim, ondan sonraki bi hafta icinde oluyo yumurta gelisimi fln , 40 gunde 1 adettte öyle, o sebeple bu on gun istahim az olacak zaten bu ilac da iyice kontrol altina aldi
maşallah sanaKozlar 300 gram daha gitmişbu hızla gidersem deneme haftaları bitiminde zaten istediğim kiloya inmiş olucam
gecmıs olsun canımBenim oğlanın ameliyat işleri var koşturmacamız ondan biraz da aslında yoksa buralardayım hep zaten
harıka bende cay demlıyım barıı
kolay gelsın dugun ne zaman son zamanlarda ısler cok olur zatenGünaydın kızlar düğüne az kaldığı için mi bilmem benim işler hiç bitmiyorgelemiyorum doğru düzgün
afıyet olsun canımşimdi bildirimlere bakıyorum yediklerim hakkında kimse yorum yapmamış. peki neden?menü paylaşmayı unutmuşum. dün evdeydim akşam paylaştım diye düşündüm hep kusura bakmayın.
dünkü menüm
sabah 04.00 1 orta kahve
ara. 11.00 yarım simit (biliyorsunuz doktordaydık tahlil beklerken çok acıktık kızımla bir simiti paylaştık)
ara 1 az şekerli kahve
akşam 16.00 yarım çipura
bundan sonra olay biraz koptu
17.00 1 avuç karışık çerez
7-8 çilek
20.30 1 dilim ananas
su 2 olmuştur
evet cığ yedım yumurtayla domatesle guzel olur ben severımValla kuzu bu kaynana milletine guvenilmezherseyi beklerim ben
Afiyet olsun dilegim
Valla oyle ablam ya bu hafta yogundum gelemedim nasil sucluluk duyuyorum girecek vaktim olmamıştı sohbeti özledim ya
Kiz pirasalari cigmi yedin afiyet olsun
Kendine cevre kurmaya çalışsan canim mutlaka kafanin yatacagi anlasabilecegin birileri vardir
Yememissin aferin kizzzz
Aksam burdaymissin kuzu nasil gelemiyon
Vende başın kalabalik yorgunsundur diye dönmedim tekrar kuzum
Pinar acele etme temizlik icin. Yavas yavas halledersin dur bismillah yeni dogum yaptin ya
Oyle yapiyorum ablam bende :)
Afiyet olsun canim
Pro gunu olmus afiyet olsun ablam :)
Afiyet olsun canim
Abla sen bebeli sayılırsın torunlar haftanin 3 günü sende zaten
HHersei seni gecmek icin yapiyorlar dilek izin verme
Gunayfin kizlarrrr
Olmamis kuzum ya hem dengesiz hemde tam besleyici bisi yok
Kalk kiz olmaz oyle hadii
Cok gecmis olsun canim
Gunaydin ponim
Kolay gelsın canımGunaydin kizlarr sabahın köründe kalktık kahvalti filan sonra odaları boşalttik. Annemler çocukları alip dışarı cıktı bizde ablamlarla oturuyoruz. parkeciler gelecek birazdan onlari bekliyoruz simdi.
sabah ac karna tiroid hapini yutuyorum o zorluyor cunku ardindan ac ac oglanla sabah kavgamiz, bisikletle yuvaya birakma derken ise gidene kadar midem ecis bucus oluyor, sonra bitur patron darladi derken 9 da ancak yedim bugun, yiyene kadar peltim ama hic sorma yaa. yedikten hemen sonra aliyorum gliforu iste, o sayede bulantim yok cok sukur bence, ama ishal arada geliyo, bi hafta icinde oturur rayina sanirim, bi hafta sonra da 1500 mg ye cikaricam, sonraki hafta da 2000 e, 4. hafta yine 1000 e dusup, 5. hafta da 500 ile devam edip 6 da tamamen kesmek planim, ben ilacla yasayabilecek bi insan degilim cunku.gliforu aç karnına mı yutuyorsun , başta bulantı ishal yapabiliyor bazılarına yemekten hemen sonra yutarsan ishal olmazsın gülüm
Zencefil iyi geliyor troide.. biraz araştır...Brezilya cevizi tiroide iyi mi geliyomuş ? Ay neyse artık pesettim ilacını kullanıyorum paşa paşa
Valla hic denemedim denk gelince yeyim bakimİşe yarar inşaallah abla. Benm babamda liseye giderken bi gün gelmiş atmış çantayı ben okula gitmiycm diye ki baya fakirlermişte sonra babaannem tamam demiş o zaman inşaat yaptırıyolarmş taş taşımasını söylemiş biraz taşımış sonra çantayı aldığı gibi doğru okula şimdi emekli tabi gülerek anlatıyolar. Bende çok zorluk gördm okumak için çok tırmaladım resmen. Senin oğlan biraz zorluk görsün bakalım özellikle organize varsa fabrikaya verin harçlığı da kesin bence abla
Kim tutar seni( kaç gün sürecek bakalım )
Çiğ pırasa güzel olur ya helede tereyağnda yumurta ekmek domates üçlüsüyle bak canm çekti
Parkeler yapilacak sonra yerlesmesi kalacak kuzumBugün işler bitiyor o zaman
Gunaydin ablammm
Hic denememistim canim denicem amamaşallah sana
gecmıs olsun canım
harıka bende cay demlıyım barıı
kolay gelsın dugun ne zaman son zamanlarda ısler cok olur zaten
afıyet olsun canım
evet cığ yedım yumurtayla domatesle guzel olur ben severım
Kolay gelsın canım
Canim her cocuk farkli, benim oglum da 14-15 aylik olana kadar gunduz hic uzun uyku yapmadi, hep 3 tane 45 dakikalik uyku uyurdu 7-10 ay arasi, o da aglaya zirlaya üzerimde. Cok yorucu oluyor biliyorum ama ben degistirememistim, sonra yuvada kendi ogrendi, ama artik 2.5 yasinda ve yuvada 1 saat oglen yuyuor, haftasonu evde 2,5 saat uyuyoo öglen ayi:) zorla kaldiriyoruzu :) Hic alisik degilimMerhaba kızlar karatay kahvaltımı yaptim.kizimi uyuttum.kitapliktan karatay kitaplarında yemek kitabı aldım bir yandan yemek tariflerine bakıyorum bir yandan yazdıklarınıza.ev işleri beni bekliyor.amamn ne yapayım olduğu kadar.kahvemi icip başlarım maratona.brnim kizim gunduz 4 5 kez uyuyor ama 15 dk 20 dk 1 saatt en fazla.bu düzeni degistiremiyorum. Uyutmasam dahada huzursuz oluyor .7.5 aylik.ogleden önce 1 kez öğleden sonra 2 kez uyusa uzun uyusa keske
Glifor ishal yapar canım, nasıl içersen iç farketmez... Etki mekanizması öyle çünkü o ilacın... Amaç sıklıkla bağırsak boşaltımıni sağlayarak, bağırsaklardan daha fazla besin emilimini engellemesi, engelleyince de şeker düşecek tabi...sendeki başağrısının sebebi de ilacın şekeri düşürmesi kaynaklı...şeker düşmesi yani hipoglisemi başağrısı yapar.sabah ac karna tiroid hapini yutuyorum o zorluyor cunku ardindan ac ac oglanla sabah kavgamiz, bisikletle yuvaya birakma derken ise gidene kadar midem ecis bucus oluyor, sonra bitur patron darladi derken 9 da ancak yedim bugun, yiyene kadar peltim ama hic sorma yaa. yedikten hemen sonra aliyorum gliforu iste, o sayede bulantim yok cok sukur bence, ama ishal arada geliyo, bi hafta icinde oturur rayina sanirim, bi hafta sonra da 1500 mg ye cikaricam, sonraki hafta da 2000 e, 4. hafta yine 1000 e dusup, 5. hafta da 500 ile devam edip 6 da tamamen kesmek planim, ben ilacla yasayabilecek bi insan degilim cunku.
Ay saka yapiyosun, Benim kadin dogum doktorum ayni zamanda cok yakinimdir fakat ayni anda tüp bebek doktoru, hep bu ilaci önerdi bana, saglikli ve duzenli yumurta gelisimi icin falan. Ay benim bagirsaklarim hic tembellesmez, hic inancim yok gayet guzel calisiyolar mahsallah, 32 senede 2 kere kabiz olmamisimdir. Ya simdi korkuttun ama beni ben hic arttirmadan 3 hafta kullanip birakayim. 3 haftada seker bagimliligimi atmis olurum, bir yani aliskanlik edinmek 3 hafta sürüyor siz de bilirsiniy, sekere tatliya cok dusmustum de, simdi zaten 4 gundur kullaniyorum, 2.5 hafta daha kullansam ölmem. Bu ilaci bi de 100 luk satiyolar millet hayat boyu kullaniyo. Türkiyedeyken de cok aldim da bi kere kullanmadimGlifor ishal yapar canım, nasıl içersen iç farketmez... Etki mekanizması öyle çünkü o ilacın... Amaç sıklıkla bağırsak boşaltımıni sağlayarak, bağırsaklardan daha fazla besin emilimini engellemesi, engelleyince de şeker düşecek tabi...sendeki başağrısının sebebi de ilacın şekeri düşürmesi kaynaklı...şeker düşmesi yani hipoglisemi başağrısı yapar.
Glifor pankreasın görevini üstlenen bir ilaç, ilaç pankreasın görevini üstlenence pankreas kendini bırakıyor tabi...(en kötüsü de pankreas en hızlı tenbelleşen, ve sonrasında geri eskisi gibi çalışamayan bir organ).... Bu nedenle glifor kullanıp kullanmamayi tekrar bı düşün ve birkaç doktora daha gitmeni tavsiye ederim, özellikle diyabet konusunda daha eğitimli bı doktor bul, herhangi bir dahiliye uzmanına gitme canım.
Sağlık personelleri bu ilacı kolay kolay kullanmaz ve yakınlarına tavsiye etmez.
ama bilgiler icin cok tesekkur ederim, üsenmemis yazmissin , cok sagol bilgiler icin, dikkate alip birdaha hic kullanmayacagim, cünkü zaten ne diyebet sorunum ne seker sorunum hicbi sorunum yok. Sdce saglikli yumurta ve az bi kilo verimi icin deniyim dediydim. Bi de 3 sene kadar önce delirip bi deniyim diye baslamistim, hamileymisim, bi hafat sora ögrenip birakistim, belki yine böyle bi sürpriz yapar bana ilac. Acaba bu ilac sayesinde mi tutundu diye cok dusunmustum o zamanlar, bi soru isareti kaldirmak kafamdaki amac.Glifor ishal yapar canım, nasıl içersen iç farketmez... Etki mekanizması öyle çünkü o ilacın... Amaç sıklıkla bağırsak boşaltımıni sağlayarak, bağırsaklardan daha fazla besin emilimini engellemesi, engelleyince de şeker düşecek tabi...sendeki başağrısının sebebi de ilacın şekeri düşürmesi kaynaklı...şeker düşmesi yani hipoglisemi başağrısı yapar.
Glifor pankreasın görevini üstlenen bir ilaç, ilaç pankreasın görevini üstlenence pankreas kendini bırakıyor tabi...(en kötüsü de pankreas en hızlı tenbelleşen, ve sonrasında geri eskisi gibi çalışamayan bir organ).... Bu nedenle glifor kullanıp kullanmamayi tekrar bı düşün ve birkaç doktora daha gitmeni tavsiye ederim, özellikle diyabet konusunda daha eğitimli bı doktor bul, herhangi bir dahiliye uzmanına gitme canım.
Sağlık personelleri bu ilacı kolay kolay kullanmaz ve yakınlarına tavsiye etmez.
Ay saka yapiyosun, Benim kadin dogum doktorum ayni zamanda cok yakinimdir fakat ayni anda tüp bebek doktoru, hep bu ilaci önerdi bana, saglikli ve duzenli yumurta gelisimi icin falan. Ay benim bagirsaklarim hic tembellesmez, hic inancim yok gayet guzel calisiyolar mahsallah, 32 senede 2 kere kabiz olmamisimdir. Ya simdi korkuttun ama beni ben hic arttirmadan 3 hafta kullanip birakayim. 3 haftada seker bagimliligimi atmis olurum, bir yani aliskanlik edinmek 3 hafta sürüyor siz de bilirsiniy, sekere tatliya cok dusmustum de, simdi zaten 4 gundur kullaniyorum, 2.5 hafta daha kullansam ölmem. Bu ilaci bi de 100 luk satiyolar millet hayat boyu kullaniyo. Türkiyedeyken de cok aldim da bi kere kullanmadim
Canım sana direk bırak diyemem, doktor tavsiyesi ile başladıysan başka doktorlarla da görüş... ama kendi isteğinle başladıysan başlama...ama bilgiler icin cok tesekkur ederim, üsenmemis yazmissin , cok sagol bilgiler icin, dikkate alip birdaha hic kullanmayacagim, cünkü zaten ne diyebet sorunum ne seker sorunum hicbi sorunum yok. Sdce saglikli yumurta ve az bi kilo verimi icin deniyim dediydim. Bi de 3 sene kadar önce delirip bi deniyim diye baslamistim, hamileymisim, bi hafat sora ögrenip birakistim, belki yine böyle bi sürpriz yapar bana ilac. Acaba bu ilac sayesinde mi tutundu diye cok dusunmustum o zamanlar, bi soru isareti kaldirmak kafamdaki amac.
Hamile kalamayanlara da veriliyor bu ilaç, gebe kalmanda etkisi olmuş olabilir...ama bilgiler icin cok tesekkur ederim, üsenmemis yazmissin , cok sagol bilgiler icin, dikkate alip birdaha hic kullanmayacagim, cünkü zaten ne diyebet sorunum ne seker sorunum hicbi sorunum yok. Sdce saglikli yumurta ve az bi kilo verimi icin deniyim dediydim. Bi de 3 sene kadar önce delirip bi deniyim diye baslamistim, hamileymisim, bi hafat sora ögrenip birakistim, belki yine böyle bi sürpriz yapar bana ilac. Acaba bu ilac sayesinde mi tutundu diye cok dusunmustum o zamanlar, bi soru isareti kaldirmak kafamdaki amac.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?