- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #309.101
Ben de hep kavga etmistim ama 3 haftada bitmez o kadar da korkmuyorum :) ben gebelikte tsh im 5 cikti diye, 5 hafta tiroid ilaci aldim yamuldum kaldim, 3.1 e indiginde 14 haftalikken oglum karnimda biraktim, hep yediklerime dikkat ettim 3haftada 1 de kan verdim, 38 haftalik gebeyken 5 cikti, dedim normal dogurcam ben bu ilaci alirsam mideme dokunur almadim, riskleri sorumlulugu ben aldim ve 11 imis dogumda tsh im, oglumun da dogudugu an 12 cikti, turkiyede baya velvele cikardilar, 1 haftda sonra 5 cikti oglumun bu deger, gerizekali olur bile dediler, almanyada en son 4 aylikken bakildi 4,5 du kimse sallamadi bile yok öyle bisi dediler, 10 a kadar 4 yasina kadar degernormal deyip önemsemediler, ben de 42. haftada dogurdum, 7 kilo aldim gebeligimde ve oglum 3,5 kilo dogru,. yani dedikleri hicbisi cikmadi. oglum da 5 aylik emeklemeye 6 aylik siralamaya 9 aylik da yurumeye basladi, 10 aylikken 5 kelime haznesi vardi, yasinda utanmasa cumle kuracakti, cift dilli aileyiz biz bide . 1,5 yasindayken 3 kelimeli 3 er heceli kelimeleri yan yana koyup cmle kuruyodu, suan 2,5 yasinda benden guzel almanca konusuyor tercume etmesi gerekiyor bazi kelimeleri bilmiyorum:) Yani ben suan bu ilaci inan sdce totemden aliyorum, ilaclara inancim yok, aristokrat beni dövebilir ama ben akupunktur ve alternatif tip insaniyim , biyerim agrisa ilac almam, 15 yildir antibiyotik sürmedim agzima. ilac kullanmamak da insani direncli yapiyo, hic hasta falan da olmam ben bitek migren. Ama iste bi totem oldu suan, bi de kilo veriyim, 3 haftaik kullanip birakicam ama senin yazdiklarin korkuttu beniCanım sana direk bırak diyemem, doktor tavsiyesi ile başladıysan başka doktorlarla da görüş... ama kendi isteğinle başladıysan başlama...
2. kızıma hamile iken diyabet çıktı bende ve gebelik sonrası geçmedi, birlikte çalıştığım doktorlardan bir diyabette uzmandı, benim durumumda olanlara bu ilacı başlıyorlardı, bana yazmadı, ben teklif ettim, glifor kullanmam gerekmiyor mu dedim, "bu ilacın riskleri çok fazla, başlamayalım, beslenmene dikkat et" dedi... O dönem çok ilaç taraftarıydım, kafamda soru işareti kaldı, başka bir doktor arkadaşıma danıştım, sakın başlama, pankreasın biter" dedi... başlamadım bende...
Canim ama iste 35. gun kan testi yaptirdim 0.2 cikti, oyle bi hafta kullandim. meger gebeymisim, yani döllenmeden 10 gun sonra baslamisim ilaca, belki tutunmasina ilk yerlesimine katki saglamistir.Hamile kalamayanlara da veriliyor bu ilaç, gebe kalmanda etkisi olmuş olabilir...
Korkacak birşey yok canımama senin yazdiklarin korkuttu beni
Nerede yaşıyorsun canımCanim ama iste 35. gun kan testi yaptirdim 0.2 cikti, oyle bi hafta kullandim. meger gebeymisim, yani döllenmeden 10 gun sonra baslamisim ilaca, belki tutunmasina ilk yerlesimine katki saglamistir.
Gunaydin kizlarr sabahın köründe kalktık kahvalti filan sonra odaları boşalttik. Annemler çocukları alip dışarı cıktı bizde ablamlarla oturuyoruz. parkeciler gelecek birazdan onlari bekliyoruz simdi.
İlk hedefim seni geçmek zaten o zamana kadar sürer koçummİşe yarar inşaallah abla. Benm babamda liseye giderken bi gün gelmiş atmış çantayı ben okula gitmiycm diye ki baya fakirlermişte sonra babaannem tamam demiş o zaman inşaat yaptırıyolarmş taş taşımasını söylemiş biraz taşımış sonra çantayı aldığı gibi doğru okula şimdi emekli tabi gülerek anlatıyolar. Bende çok zorluk gördm okumak için çok tırmaladım resmen. Senin oğlan biraz zorluk görsün bakalım özellikle organize varsa fabrikaya verin harçlığı da kesin bence abla
Kim tutar seni( kaç gün sürecek bakalım )
Çiğ pırasa güzel olur ya helede tereyağnda yumurta ekmek domates üçlüsüyle bak canm çekti
Sende mi helvasever' lerdensin?Günaydın kızlar kahvaltimi yaptım ve gene helva yemedim dimekki bugünde pek güzel gecicek
En aceleci burç koç burcudur, "benim dediğim olsun, hemen şimdi olsun" culardır...Burcum balık, yükselenim yay
Ama hiç anlamam burçlardan
suan almanyada yasiyorum ama oglum dogana kadar istabulda yasadik, bu ilaci da turk doktorum vermisti, Alman doktor gecen hafta infolic fln kullan dedi de okuyorum burdan, herkes hormon manyagi oluyor, daha ne gerek var ayrica bi kere bile ovu donemi iliski tutturamamisiz hasta deilim bisi deilim, beni hormon alimi cok etkiliyor. o sebeple dedim bitur da glifor deniyim,Nerede yaşıyorsun canım
Benim olayım aslında kahvaltıyi ağzıma tatlı birşey atarak sonlandırma öyle doyuyorum sankiSende mi helvasever' lerdensin?
seni sabah troid ilacı değil oğlunla cebelleşip işe yetişme telaşı zorluyor bence gülümmm:))sabah ac karna tiroid hapini yutuyorum o zorluyor cunku ardindan ac ac oglanla sabah kavgamiz, bisikletle yuvaya birakma derken ise gidene kadar midem ecis bucus oluyor, sonra bitur patron darladi derken 9 da ancak yedim bugun, yiyene kadar peltim ama hic sorma yaa. yedikten hemen sonra aliyorum gliforu iste, o sayede bulantim yok cok sukur bence, ama ishal arada geliyo, bi hafta icinde oturur rayina sanirim, bi hafta sonra da 1500 mg ye cikaricam, sonraki hafta da 2000 e, 4. hafta yine 1000 e dusup, 5. hafta da 500 ile devam edip 6 da tamamen kesmek planim, ben ilacla yasayabilecek bi insan degilim cunku.
Ay yok tiroid hormonunu 3 haftadir aliyorum, eskiden kendisiyle yine ben cebellesiyodum da bi fenalar basiyo su ara tiroid ilacindan sonra bana, menapoz teyzeye bagliyorum bi sicak bi soguk yapioseni sabah troid ilacı değil oğlunla cebelleşip işe yetişme telaşı zorluyor bence gülümmm:))
glifor yada diaformin metformin ihtiva eden şeker ilaçlarının alışma süresi 1 hafta en fazla 10 gündür zaten ben yaklaşık 5 senedir kullanıyorum bana hiç yan etkisi olmamıştı kız kardeşime doktor aynı senin ki gibi kısa süreli kullanım vermişti o tepetaklak olmuştu . 1 haftaya ishal devam ederse doktora söylemen lazım dozu hemen azaltır
WC de yada herkes uyuduktan sonra geliyorum dün telefon elimde uyumuşumValla kuzu bu kaynana milletine guvenilmezherseyi beklerim ben
Afiyet olsun dilegim
Valla oyle ablam ya bu hafta yogundum gelemedim nasil sucluluk duyuyorum girecek vaktim olmamıştı sohbeti özledim ya
Kiz pirasalari cigmi yedin afiyet olsun
Kendine cevre kurmaya çalışsan canim mutlaka kafanin yatacagi anlasabilecegin birileri vardir
Yememissin aferin kizzzz
Aksam burdaymissin kuzu nasil gelemiyon
Vende başın kalabalik yorgunsundur diye dönmedim tekrar kuzum
Pinar acele etme temizlik icin. Yavas yavas halledersin dur bismillah yeni dogum yaptin ya
Oyle yapiyorum ablam bende :)
Afiyet olsun canim
Pro gunu olmus afiyet olsun ablam :)
Afiyet olsun canim
Abla sen bebeli sayılırsın torunlar haftanin 3 günü sende zaten
HHersei seni gecmek icin yapiyorlar dilek izin verme
Gunayfin kizlarrrr
Olmamis kuzum ya hem dengesiz hemde tam besleyici bisi yok
Kalk kiz olmaz oyle hadii
Cok gecmis olsun canim
Gunaydin ponim
aa dozu fazla mı geliyor acaba doktorunu arayıp bir danışsan mı hafif çarpıntın da oluyorsa muhtemelen dozu birazcık fazla olabilir mg ını düşürürse doktor sorun kalmazAy yok tiroid hormonunu 3 haftadir aliyorum, eskiden kendisiyle yine ben cebellesiyodum da bi fenalar basiyo su ara tiroid ilacindan sonra bana, menapoz teyzeye bagliyorum bi sicak bi soguk yapio
kıyamammm kuzum yaaWC de yada herkes uyuduktan sonra geliyorum dün telefon elimde uyumuşum
afiyet olsunKızlar menümü yazayım
Sabah 10.30 1 kaşık muhammara
1 dilim peynir
Domatessalatalık
Öğle 14.00 1 sade kahve️
Akşam 19.00 1 çipura
3 parmak kalınlığında somon
Salata
Su 2,5 olmuştur
gidince bakarim insTürk bakkakarinda var cnm
ögleden börek yemistim dedim fazla yemim onun yanina bol salata yemistimAkşam pek az olmuş 1 kanat adammi doyurur kemik çoğu zaten
free takil gitmeHayırlı geceler kızlar. Bir kaç gündür aranızda yoktum belki farkeden arkadaşlar olmuştur. Aranızdan ayrılıyorum hakkınızı helal edin benim varsa helal olsun hepinizi seviyorum çok iyisiniz. Kendinize çok iyi bakın
sonlara dogru malesef öyle oluyor. Az kaldi hayirlisiyla3 gundur midem cok kotu ya nolduysa anlamiyorum su icsem bile agzima geliyo agriyor gaz oluyor son zamanlarim ama dayanilmaz derecede rahatsizim gece uyku uyuyamiyorum oturarak uyumaya basladim bgn istifar ettimsali kontrolum var belimde kasiklarimda agrilar oluyor oyle iste canim her zamanki sikayetlerim devam ediyor bakalim bizim ufaklik ne zaman gelecek biran once gelsede bende melegimi kucagima alsam sagliklica toparlansak cok yordu beni hamilelik
artidan iyidirGunaydinnn
Bende makesef fazla eksi yok
-200
Sonra görüşürüz bay
masallah Cok iyiGünaydın kızlar kilo bildirimim
Cuma: 81.6
Pazartesi: 80.9
Fark: -700
İdare eder insAllah 80 görürüm bi an once ve 70lere geçerim
cok iyiGüncel kilo
Cumartesi başlangıç:64.6
Pazartesi:63,0
Fark -1.6ama tabii hem adet döneminde olmamın hem de son 1.5 kilo nerden gelmişki dememin sonucu bu
İnşallah keşkeee hep böle kolaycacık kolaycacık gitse puffff olsa kilolar
adetten dolayidir o ödem. Adet olunca eminim yok olacak o artiGünaydın kızlar, sanırım bugün adet olacağım, fena sancım var belden ve karından, midem de bulanıyor... Epeyde artıdayım.... Ama cumartesi sabittim, dün kahvaltı yapıp kahve içtikten sonra yine sabittim... Bugün +1.7
telafi edersin Cumaya insCuma:69,9
Ptesi:71.2
Fark :1.3
Otur sıfır
cumaya ins telafi edersin fazla bi artin yokMerhaba kızlar .benim tartım bildirimim
Cuma.94
Pazartesi.94.1
Niye böyle oldu anlamadim
cok iyiHellöö kızlar
Cuma: 69.7
P.tesi:69.1
Fark: 0.6
telafi edersin cumayaCuma 56.2
Bugun 56.8
Fark +600
insallah+400 gr
Karnım davul mübarek regl şişkinliği ve 2 gündür wcye çıkamadm.
Hedefim hala 1700 gr
artidan iyidirgunaydin herkese.bu pazartesi genelde herkes artida galiba..bendede hic acici degil durumlar..niye boyle olduki☹☹
cuma 67.3
pazartesi 67.2
fark -100
hic beklemiyodum.66 lari gorrum diyodum.olmadi malesef
mantiya göre yinede iyimis200 gr artı gördüm =) mantı saolsun
telafi edersin cumayaSelam kizlar tartı hadi gene iyisin bidaha kıyak yapmam bu kadar dedi ve sadece artı 100gr çıkardı
@mefkurem cumaya eksi 1 cepte
sana masallah bu kadar az kilodasin ve vermeye devam ediyorsunCuma:47.3
Pazartesi:47
Fark:-300
insallah basaracaksinDiyetisyene gittim geldim kızlar aslında bi cok kacamagim oldu izindeyken en cokta son 10 gündür dikkat etmiştim iyi bile bence diyetisyen birqz az dedi tabi
Geçen ay (24.06.2019) kilom 83.1 çıkmıştım diyetisyenin tartisinda
Bugün (22.07.2019) 80.5 çıktım toplam - 2.6 kg vermisim 1.7si yağdan bklm bi daha ki ay 70lerde gitmis olmam gerekiyor artik
insallahOnce bıldırımımı yapayım barı
Cuma. 74.5
Pazartesı.75
Fark +500
Dun butun gun ayaktaydık ev bahcelıyıd dısarda dolastık durduk nısandada ev sahıbı sayılırız nısandakı ıkramlar sonra yemekte servıs derken kızım zaten hıc durmadı sıstım dıye umut edıyorum cumaya hedefımı tutturacagım ben emınım
afiyet olsunDunku menum
8.00
Sade neskafe
13.00
1 kk peynır
Domates salatalık atıştırdım
17.30
1 kase nohut yemegı
3 yk bulgur pılavı
Salata
Yogurt
4yk erık marmelatı hıc seker yokmus ıcınde
20.00
Yesıl cay
22.00
Turk kahvesı
Su 2 lıtre olmustur
insallahCok degil cumaya eksiye geçersin insAllah cnm
bazi erkekler öyle malesefyok kız ne tatili 10 saat yolculuktan sonra valiz boşalt çamaşır ev işi pertim çıktı bir de eşim tutturuyor hadi yürüyüşe çıkalım diye kendi kanepede deniz kızı pozisyonun da 2 gün yattı dinlendi nasıl olsa:))
hosbuldukyeni canlar katılmış guruba hepiniz HOŞ GELDİNİZZZZZZ
zamanla tanışır kaynaşırız kızlar
bu hafta burasida Cok berbat Allah yardimcimiz olsuncok sicak.disari cikamiyorum.36 derece..41 e kadar cikacak onumuzdeki gunlerde.allahtan evde klima var:)
telafi edersin fazla arti cikmamiskızlar bugün hastaneye gittim kilo bildirimimi yapamadım bu nedenle.
geçen h. 69.1
bugün 69.3
+200
dün balığı çok yedim. tahmin ediyordum artı olacağımı. çünkü uzun zamandır midem yarı dolu kalkıyordum masadan. dün midemi doldurmuştum. inşallah eksi olurum cumaya kadar.
gecmis olsun inskızlar doktordan geldim sonucu yazmayı unuttum. tiroit varmış bende. eskiden yoktu son hamileliğimde hamilelik tiroidi çıkmıştı ilaç kullanıyordum. kürtaj olduktan sonra hamilelikle beraber bitmiştir diye düşündüm ama bitmemiş. yorgunluğum bundanmış doktor öyle dedi. ayrıca kilo veremezsin bağırsaklarını da olumsuz etkiler dedi ilaç yazdı onu kullanacağım artık. 50 gün sonra ilaç kutusu bitince tekrar gidip ölçüm yaptıracağım. kiminin geçermiş kiminin kalırmış. ona bakacak.
tsk ederimgeçmiş olsun kuzum
tsk ederim. Sanirim öyle oldu dünBenim gibi karatay yapıcaksın yani..2 öğüngecmis olsun canim
insallahÇok değilmiş artin bir yaparsın cumaya sanki
cok hakliymis. Yakin aile bireyleri tamam Ama gerisi yanlis. Bizim insanimiz sever hazirciligi malesefBizim bı tanidik var Antalya'da havuzlu bir ev aldi şakayla karışık ben kendim dinlenecem kimseye hizmet edemem tatil yapan otele gitsin gb konuşunca baştan önlemini almış oldu...
Bende helal olsun dedim çünkü bizim milletimiz arsız ve bencil düşünmez karşı tarafı ..
Kizlar merhaba tekrardan .bugün erken yazacam menümü
Sabah 10.00
biberli yumurta(1.5 yemisimdir)
1 dilimden fazla peynir
10 zeytin
2 taze kayısı
Biber
Domates
Akşam 18.00
Ton balıklı Salata
4 çatal yeşil fasulye yemeği
10 zeytin
Yoğurt yemek istiyordum ama ton balığı olunca güvenemedim
Bugün yeme işi bitti
Su şimdilik 2 lt
Spor ınsallah 1 saat eliptik yada yürüyüş yapacagim
Iyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 10:30
1 kk beyqz peynir
1 haşlanmış yumurta
6 zeytin
2 dilim ekmek(ekmek hakkimin hepsini sabah kullanmış oldum)
Domates
Salatalık
Marul
Cay
Ara 12:45
1 çay bardağı sut
2 kaşık yulaf ezmesi
Ceyrek muz
6 kiraz
Ara 16:50
2 yağsız gevrek
1 bardak ayran
Aksam 19:00
1 kelce şehriye çorbası
2 tane avuc ici kadar tavuk göğsü izgara
Bol salata
Su 2.5 lt tamamlarım
Spor yok henüz
afiyet olsun bayanlar10:00=== 2 haşlama yumurta
1 yk tuzlu yoğurt
Domates, salatalık
16:00=== 1 adet ızgara balık
1 bardak şalgam
Su 2 lt
masallahsporlarım
cumt. 30 dk leslie 90 puan
pazar 1 saat temp yürüyüş 180 puan
pzt. 1 saat orta temp yürüyüş 120 puan
@bi prenses annesi
yani yakin zamanda kilo alipta vermeye calisinca daha mi hizli gidiyor?acaba ne kadar daha diyet modunda devam etmeli
bir yerde okuduğuna göre yağ hücreleri 2 yıldan evvel kaybolmuyormuş
vay halıma da vay başıma
basin sagolsun mekanlari cennet olsun insCok sagol canim.hergun bu düşünceler kalbimde beynimde dolanıyor zaten.hep dua ediyorum onca ailemin sağlığı mutluluğu icin sonra bu yalnızlık hissinden kurtulmam .sonrada zayıflamak icin
GUNAYDINLAR
Günaydınnnnlaaaarrrr
Hala hasta olmam enerjik olmama engel mi
Hayııııırrrrrr
Günaydın kızlar
öglen oldu o yüzden hayirli günler bayanlarGünaydın hanımlar mutlu salılar
hayırlı günler, kimin dügünüydü?Günaydın kızlar düğüne az kaldığı için mi bilmem benim işler hiç bitmiyorgelemiyorum doğru düzgün
afiyet olsunşimdi bildirimlere bakıyorum yediklerim hakkında kimse yorum yapmamış. peki neden?menü paylaşmayı unutmuşum. dün evdeydim akşam paylaştım diye düşündüm hep kusura bakmayın.
dünkü menüm
sabah 04.00 1 orta kahve
ara. 11.00 yarım simit (biliyorsunuz doktordaydık tahlil beklerken çok acıktık kızımla bir simiti paylaştık)
ara 1 az şekerli kahve
akşam 16.00 yarım çipura
bundan sonra olay biraz koptu
17.00 1 avuç karışık çerez
7-8 çilek
20.30 1 dilim ananas
su 2 olmuştur
bazen banada böyle oluyor Ama cocuk olunca mecbur hazirlayip yiyorumgunaydinn:))karnim gurul gurul ediyo ama canimda bisey istemiyo..kalkip hazirlamayada eriniyorum
geçmiş olur inşallah@medine66tugcetugcem sağolun kızlar geniz eti ameliyatı olacak da bi kaç doktora götürdük işitme basınç testi yaptırdık kulakta işitme kaybı varmış sıvı biriktiği için bayram sonrasına kadar sprey kullanın dedi son gittiğiniz prof, sonrası için ise bakılacak bakalım
hayırlı günlerGünaydın herkese
hayırlı günler kolay gelsin inşGunaydin kizlarr sabahın köründe kalktık kahvalti filan sonra odaları boşalttik. Annemler çocukları alip dışarı cıktı bizde ablamlarla oturuyoruz. parkeciler gelecek birazdan onlari bekliyoruz simdi.
Hayırlı günlerGünaydın kızlar kahvaltimi yaptım ve gene helva yemedim dimekki bugünde pek güzel gecicek
50 mg totonla gülersin :) ben 25 mg da bile sikinti yasadigimdan almadim ilaci, ama doktor kesin sart koydu, 25 sana yetmez 50 alacaksin dedi, gebe kalmak istiyorsam yani, o sebeple dokanmiyorum , 2 hafta sora kan vercem zaten , valla 2 nin altina dusmediyse 75 al dese ok derim. ya benim hayat tempom cok yogun iste, gunde 45-45 toplam 90 dakka bisiklet ulasim aracim, yollarda yogun, yokus, haliyle tempom cok inip cikiyor, o sebeple arada hararet olmasi normal bende, ama onlari yogun yasiyorum su ara bakalim bi duzene girsin ilaca alisayim. hayatta indirmez doktorum dozu, bi de o da bende baya tuvalet gidimini arttirdi , cok hizli kilo verecegimi hissediyorum zaten. sanirim metabolizmam yavaslamis son aylar yuzeliyo simdi.aa dozu fazla mı geliyor acaba doktorunu arayıp bir danışsan mı hafif çarpıntın da oluyorsa muhtemelen dozu birazcık fazla olabilir mg ını düşürürse doktor sorun kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?