Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

bir sürü sorun var kuzum
yıldım artık ya kalbim patlayacak sıkıntıdan öyle bir ağırlık var
Allah beterinden korusun yine de inşallah başka başka dertler çıkarmasın karşıma
ne oldu kuzum
üzme kendini
gamsız olmak lazım gerçekten
gamsız insanlara gıpta ediyorum vallahi

guzelgunler2019 canım bahsettiğin herşey bende de var kaç kere doktora gittim normal çıkıyor herşey rahmimi elime alıp gezesim var sanırım içerde bunalıyor bu kadar sıkıntı yaratma sebebi bu olsa gerek ama benim regl 50 60 günde değilde bazen 10 gün geçiyor bazen 1 hafta önce oluyor bazende 3-4ay düzenli ama ne pko var ne başka bir sorun derdi ne bende çözemedim sürekli ağrı şişlik ödem göğüs ağrısı ( kistte etkili bu noktada)

tövbe est.
bu erkek milletinin topunun köküne kibrit suyu
eldeki kuş daldaki kuş evdeki kuş tinder daki kuş bu ne yaa

North River canım senin oğlan kaç yaşında tamamen öğrendi kimden yardım alıyım kime söylesem öğrenir diye gecistiriyor
Yaz tatili öncesi öğretmene söyledim pedegolog muş güya bilmiyorum diye güldü diğer öğretmene sordum öğrenir üstüne gitme dedi çok soru sorsam çocuğun üstüne gidiyor baskı yapıyor diye düşünürler ne yapacagimi şaşırdım

Şimdi canım öncelikle dediğim gibi çocuklar tuvalet eğitimine hazırlanırken tam olgunluğu beklenmeli kimi çocuk 2 yaş da hazırken kimi çocuk 3 yaş da hazır olur ve çoğu zaman çocuklar kakalarını söylemekte zorlanırlar bununda nedeni kakasını yaptığı zaman birazda işte ıkınarak yapmak yada çıkışı daha net hissetmek diyelim onlardan sonra birşey kopuyormuş bir parçası gidiyormuş hissi yaratıyor. Tuvalet eğitimine başlarken öncelikle çocukla bunu sürekli konuşmak, kızıp sinirlenmemek lazım bu çok önemli.
Sonrasında çocuk yavaş yavaş çişe alışır ama kaka konusunda dediğim gibi vücudunun bi parçasının gittiğini düşünmesi onu kötü etkilerse kakasını yapmayı reddedip psikolojik anlamda onu kabızlığa sürüklemiş olabilir. Ayrıca ben bir kaç yazını okudum kakasını yapınca ödül veriyorum gibi. Ödüller sanırım küçük ödüller çikolata şeker gibidir diye düşünüyorum. Ama öyle dahi olsa bu ödül yöntemi bi aşamadan sonra işe yaramaz zaten bence yapılmamalı. Yani şöyle düşün çocuk yapması gereken bir davranışı ödül yöntemi ile yapmaya alışırsa bir süre sonra kalıcılığını yitirir. Bu şey gibi iş yerinde çalışırken bi evrak verilmiştir sana zamanında teslim etmişsindir ve karşındaki üstün sana ödül vermiştir bu senin yapman gereken bir şey oysa. Yani kızın öncelikle kakasını tuvalete yapması gerektiğini anlamalı bunun sonucunda ödül olduğu için yapmamalı(alkış, tebrik yada sözel olarak onu onurlandırmanı asla bunun içine katmıyorum bunları kesinlikle yap ama somut elle tutulabilen bir ödül olmamalı bence)
Bana şu evrede kabızlığı biraz ilaçlıktan ziyade tuvalet eğitiminde yaşadığı duygusal travmadan ileri geliyor gibi geldi. (asla yanlış yaptın demiyorum ama bazı çocuk alışırken çok zorlanır ve burada öğretmen desteği olmalıdır biraz da ama onu görememişsin anladığım). Benim sana önerim onu telkin edici konuşmalara devam etmelisin ama ödülü kaldırmalısın ve bence 1 seans bile olsa bir uzman görüşü almalısın. Şuan ben kızını görmeden ancak bu kadar yorumlayabiliyorum. Ama kızınla gideceğiniz uzman sizden bebekliğinden itibaren olan tüm şeyleri öğrenecek ve vakit geçirecek onunla daha doğru tespitler yapabilir. Belki de bebekliğinde yaşadığı çok farklı bir durum bu tuvalet eğitimi öncesi yada sonrası olabilir anal dönemde takılı kalmasına neden olmuş olabilir. Benim şuan ki görüşlerim bu yönde ama tabiki %100 doğru diyemem bir şeyin %100 doğruluğuna kişinin uzmanı kişiler o kişiyi gördükten ve hakkında tamamen bilgi aldıktan sonra sahip olabilir. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir

Birden öyle fazla atlamak zaten olmaz cnm

Halinin üstünde ipsiz hoplasan ses gidermi yine
50-100den baslasan
belki Cuma cumartesi yapabilirim yada annemde
büyük tuvaleti gelince belli eder kendini zaten o şekilde koşa koşa oynuyormuş gibi yapsanız korkularını unutur belki. Bizde öylr yapıyorduk tabı delirdiğim zamanlarda oluyordu yanlış hatırlamıyorsam 6 ay uğraşmışızdır
ay cok merak ettim kiz doguma kac kiloyla girmistin, 65 le hamile kalip kizin 6 aylikken 57 ye inmissin baya baya ferahlamissindir o dönem,
İlk hamileliğimde 12 kilo almıştım 77 kiloyla girmiştim Doğuma. Eve geldiğimde 70 kiloydum bi hafta sonra tartılldığımda 69 dum. İlk Doğumda anlamamıştım basıl gittiğini çokta yürüyordum havalar güzeldi dikkat ta ediyordum ipte atlıyordum. Emziriyordum ve cok terliyordum emzirirken uykumda bile terliyordum onlarmı cok etkili oldu bilmiyorum.
Ama ikinci hamilelik öyle olmadı 60 la kalıp 76 ya Doğuma girdim 16 kilo almıştım. Ve gecen yaz kızım 8-9 aylıkken 59 kiloya düşmüştüm ama bu sene ramazan ve bayramda coştum bu kiloya geldim

ay yalniz degilmisim yasasin, rahmimi elime alip gezesim lafina bittim ahhaa:) Bende kist de yok pko da yok, benim de aslen dedigin gibi iste 30-40 arasi duzenim.

geçmiş olsun kuzum
çamaşır detarjanları , intim likitler ,günlük pedler, çamşır suyu, duş jelleri vs.vs.
hayatından bunları çıkarmalı ve doğal beslenmelisin.
şu açlık oruçları var ya onlardan yapabilirsin mesela
rahim de vücudun alarm noktasıdır karaciğer gibi...

kuzum anlatamıyorum ki dile getirmenin hiç ama hiç hoşuma gitmediği şeyler yaşadım yaşıyorum
canım benim inşallah en kısa zamanda çözülür ve bu sıkıntılar seni terk eder kuzum
Allah ım hayırlı çözümler çıkarsın karşına tez zamanda selamete eresin inşallah

tövbe est.
bu erkek milletinin topunun köküne kibrit suyu
eldeki kuş daldaki kuş evdeki kuş tinder daki kuş bu ne yaa
Bana denk gelenlerin niyeyse kıçı bası oynamaya başlıyor Anlamadim bendemi sorun var yahu

sanirim icerde bunaliyor dedi ya ahahahhaha:) vallahi cok güldüm billahi:)
iste ben yeni baktirdim hicbisicik cikmadi, onu diyorum ya:) herseyimi resmen rahmim yönetiyo sanki ya, adet oldugum ve bittigi on gun süresi benim icin hayatimdaki en ideal en super dönem. 35 de adet olmayi seviyorum yoksa 5 guncuk mu mola veriyo hormonlar. bazisi 22 -23 gunde 1 adet oluyor mesela, ben beyni yakardim gibi gelio öyle olsa. ama biyandan da ne zaman 30 gunden kisa sürede adet olsam hic belirti yasamadigimi kolayca gectigini animsiyorum.. Neyse kadiniz iste biz de böyleyiz kendimizi böyle kabul edip yasicaz nabak.. sadece merak etmistim rahmiyle böyle duygular icinde olan bi ben miyim diye.

her gebeligin harci farkli demek ki sartlar durumlar mevsimler de cok etkiliyor tabii, insallah en kisa sürede 57 zi görür sok olursun:) 58 isterken 57 ye kavursursun yani:)

su ilk satirda saydiklarin var ya, onlari hayat boyu kullanmadim inanir misin:)
son 3,5 senedir de deodorant dahi kullanmiyorum, gebeligimde de sampuan ve dus jelini biraktim oglan 6 aylik olana kadar saf suyla yikandim inanilmaz di mi:) unku hepsi bana dokunuyor,, adet döneminde de yikama pamuklu ped kullaniyorum, ayrica evime camasir suyu ve temizlik ürünleri dahi girmiyor, dokunuyor bana bogazim agriyo aninda, bir de parfümü birakali 5 sene oldu o da yok, hatta o kadar hassasim ki esime sikma deodorant bile aldirmiyorum, sikarsa partikulleri rahatsiz etmesin diye.
Ama bak sey konusunda hakli olabilirsin rahmim ne guzel duzelmisti citir citir duzenli adet oluyordum, hic agri sizi belirti yoktu iste emzirme bitimi 6 ay, anlamadan da 58 e inmistim, sonra noelde bi yedim 3hafta hem seker hem kurabiye, duzenli yedim hergun, tiroidim de dahil herseyim bozuldu, adet duzenim de, kilo da aldim.. bariz dengeleri bozdum. sonra hayit otu hapina basladim iste duny azdim burda, 1 ay kullanip biraktim, o ilac tum hisleri yokedip surekli bi siskinlik yaratti bi de sevmedim,

Sağol canım önceleri hiç üstüne gitmiyordum ama süre uzayınca kızmaya başladım şimdi sakin olmaya çalışıyorum ama çok bunaldim 1 saat önce tuvalete otuttrurdum biraz kaka yaptı kalktı simdi yine altina yapti bide kaciyor tuvalete otutturdum lazimliga yaptı sevindi bende alkisladim ama birdakine soykermi mechul sabir sabir nereye kadar bilmiyorum gerçekten tükendim destek olacak kimsede yok anneme soyluyorum ya daha ogrenmedimi diyor yada öğrenir deyip gecistiriyor eşim üstüne gitme diye bana kızıyor kabızlık için toz kullanıyordum onun etkisi olmuyor artik o yüzden korkuyor olabilir surup aldım o iyi geldi ama oda ishal eder diye korkuyorum inşallah kısa zamanda tuvalet eğitimi yerine otururda şu ilaçlardan kurtuluruz oğlumda hiç zorlamamıştım iki haftada öğrenmişti 3 yaşına girmeden gece gündüz öğrendi çok şükür darısı kızıma inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…