- Konu Sahibi Handandandan
-
- #312.361
ne oldu kuzumbir sürü sorun var kuzum
yıldım artık ya kalbim patlayacak sıkıntıdan öyle bir ağırlık var
Allah beterinden korusun yine de inşallah başka başka dertler çıkarmasın karşıma
Makarna salatası deyince bende şaşırdım:)ben makarna salatasinin üzerine biber koyup yiyecegim ahhaha:) saka saka mangaldan kalan etlerle 3 gun yasariz biz
tövbe est.Kizlar az önce bulut bey rahmetli oldu. Beyefendi instagramdan bol bol kız takip ediyor. Olay takip etmeside degil nasıl desem kız düşürmeye çalışıyor sanki. Çünkü konusma arasinda bide tinder lafı gecti. Iyice soğudum suan varya
kuzum anlatamıyorum ki dile getirmenin hiç ama hiç hoşuma gitmediği şeyler yaşadım yaşıyorumne oldu kuzum
üzme kendini
gamsız olmak lazım gerçekten
gamsız insanlara gıpta ediyorum vallahi
Şimdi canım öncelikle dediğim gibi çocuklar tuvalet eğitimine hazırlanırken tam olgunluğu beklenmeli kimi çocuk 2 yaş da hazırken kimi çocuk 3 yaş da hazır olur ve çoğu zaman çocuklar kakalarını söylemekte zorlanırlar bununda nedeni kakasını yaptığı zaman birazda işte ıkınarak yapmak yada çıkışı daha net hissetmek diyelim onlardan sonra birşey kopuyormuş bir parçası gidiyormuş hissi yaratıyor. Tuvalet eğitimine başlarken öncelikle çocukla bunu sürekli konuşmak, kızıp sinirlenmemek lazım bu çok önemli.Sağol canım burda özel yada devlet okulu yok bütün okullar devlet okulu işin zor yani kızım seneye martta ilk okula başlıyacak eğer hala zorlanırsa ac eğitiminde yarim gün götürecek artik ilk okul öğretmeniyle konuşacam kabızlık problemi olmada çoktan öğrenmişti çok zeki herşeyin farkında kakadlsi nerden geliyor çiş nerden hepsini söylüyor farkında
Gecen sene yaz tatilinde başladık tuvalet eğitimine çişini öğrendi kakada baya zorlandık hala zorlanıyor ama eskisinden çok iyi önce tuvalete bile oturmak istemiyordu şimdi en azindan ben kakasi geldiğini farkedince otutturuyorum ıkınıyor ama söylemiyor
belki Cuma cumartesi yapabilirimBirden öyle fazla atlamak zaten olmaz cnm
Halinin üstünde ipsiz hoplasan ses gidermi yine
50-100den baslasan
büyük tuvaleti gelince belli eder kendini zaten o şekilde koşa koşa oynuyormuş gibi yapsanız korkularını unutur belki. Bizde öylr yapıyorduk tabı delirdiğim zamanlarda oluyorduKaç ay sürdü canım benim kız az önce yaptı sevindik ödül verdim ama bir dahaki sefere yine söylencek biliyorum kısır döngüye döndü kaç kere wc ye otutturdum yaptırdım yaptı ama bordaki sefere soylemiyor söylememekte ısrar ediyor 1 senedir
İlk hamileliğimde 12 kilo almıştım 77 kiloyla girmiştim Doğuma. Eve geldiğimde 70 kiloydum bi hafta sonra tartılldığımda 69 dum. İlk Doğumda anlamamıştım basıl gittiğini çokta yürüyordum havalar güzeldi dikkat ta ediyordum ipte atlıyordum. Emziriyordum ve cok terliyordum emzirirken uykumda bile terliyordum onlarmı cok etkili oldu bilmiyorum.ay cok merak ettim kiz doguma kac kiloyla girmistin, 65 le hamile kalip kizin 6 aylikken 57 ye inmissin baya baya ferahlamissindir o dönem,
ay yalniz degilmisim yasasin, rahmimi elime alip gezesim lafina bittim ahhaa:) Bende kist de yok pko da yok, benim de aslen dedigin gibi iste 30-40 arasi duzenim.guzelgunler2019 canım bahsettiğin herşey bende de var kaç kere doktora gittim normal çıkıyor herşey rahmimi elime alıp gezesim var sanırım içerde bunalıyor bu kadar sıkıntı yaratma sebebi bu olsa gerek ama benim regl 50 60 günde değilde bazen 10 gün geçiyor bazen 1 hafta önce oluyor bazende 3-4ay düzenli ama ne pko var ne başka bir sorun derdi ne bende çözemedim sürekli ağrı şişlik ödem göğüs ağrısı ( kistte etkili bu noktada)
umarım bir an önce çözüme ulaşır canımkuzum anlatamıyorum ki dile getirmenin hiç ama hiç hoşuma gitmediği şeyler yaşadım yaşıyorum
geçmiş olsun kuzumguzelgunler2019 canım bahsettiğin herşey bende de var kaç kere doktora gittim normal çıkıyor herşey rahmimi elime alıp gezesim var sanırım içerde bunalıyor bu kadar sıkıntı yaratma sebebi bu olsa gerek ama benim regl 50 60 günde değilde bazen 10 gün geçiyor bazen 1 hafta önce oluyor bazende 3-4ay düzenli ama ne pko var ne başka bir sorun derdi ne bende çözemedim sürekli ağrı şişlik ödem göğüs ağrısı ( kistte etkili bu noktada)
canım benim inşallah en kısa zamanda çözülür ve bu sıkıntılar seni terk eder kuzumkuzum anlatamıyorum ki dile getirmenin hiç ama hiç hoşuma gitmediği şeyler yaşadım yaşıyorum
kız yaşa aldanma sakın yaşı 60 ı geçmiş hala genç kız düşürmeye çalışan bir dolu sapık var iyi ki o tesadüf olmuş da görmüşsün sen kalbi eli yüzü düzgün , sevmeyi sevilmeyi bilen birine layıksın gülüm
Bana denk gelenlerin niyeyse kıçı bası oynamaya başlıyor Anlamadim bendemi sorun var yahutövbe est.
bu erkek milletinin topunun köküne kibrit suyu
eldeki kuş daldaki kuş evdeki kuş tinder daki kuş bu ne yaa
sanirim icerde bunaliyor dedi ya ahahahhaha:) vallahi cok güldüm billahi:)guzelgunler2019 canım bahsettiğin herşey bende de var kaç kere doktora gittim normal çıkıyor herşey rahmimi elime alıp gezesim var sanırım içerde bunalıyor bu kadar sıkıntı yaratma sebebi bu olsa gerek ama benim regl 50 60 günde değilde bazen 10 gün geçiyor bazen 1 hafta önce oluyor bazende 3-4ay düzenli ama ne pko var ne başka bir sorun derdi ne bende çözemedim sürekli ağrı şişlik ödem göğüs ağrısı ( kistte etkili bu noktada)
artik onu esim ve oglum yiyecek, benim en yakin karbonhidratim yarim dilim kepekli ekmegim,Makarna salatası deyince bende şaşırdım:)
her gebeligin harci farkli demek ki sartlar durumlar mevsimler de cok etkiliyor tabii, insallah en kisa sürede 57 zi görür sok olursun:) 58 isterken 57 ye kavursursun yani:)belki Cuma cumartesi yapabilirimyada annemde
büyük tuvaleti gelince belli eder kendini zaten o şekilde koşa koşa oynuyormuş gibi yapsanız korkularını unutur belki. Bizde öylr yapıyorduk tabı delirdiğim zamanlarda oluyorduyanlış hatırlamıyorsam 6 ay uğraşmışızdır
İlk hamileliğimde 12 kilo almıştım 77 kiloyla girmiştim Doğuma. Eve geldiğimde 70 kiloydum bi hafta sonra tartılldığımda 69 dum. İlk Doğumda anlamamıştım basıl gittiğini çokta yürüyordum havalar güzeldi dikkat ta ediyordum ipte atlıyordum. Emziriyordum ve cok terliyordum emzirirken uykumda bile terliyordum onlarmı cok etkili oldu bilmiyorum.
Ama ikinci hamilelik öyle olmadı60 la kalıp 76 ya Doğuma girdim 16 kilo almıştım. Ve gecen yaz kızım 8-9 aylıkken 59 kiloya düşmüştüm ama bu sene ramazan ve bayramda coştum bu kiloya geldim
amin canım inşallahumarım bir an önce çözüme ulaşır canım
aminnn balım, inşallahcanım benim inşallah en kısa zamanda çözülür ve bu sıkıntılar seni terk eder kuzum
Allah ım hayırlı çözümler çıkarsın karşına tez zamanda selamete eresin inşallah
su ilk satirda saydiklarin var ya, onlari hayat boyu kullanmadim inanir misin:)geçmiş olsun kuzum
çamaşır detarjanları , intim likitler ,günlük pedler, çamşır suyu, duş jelleri vs.vs.
hayatından bunları çıkarmalı ve doğal beslenmelisin.
şu açlık oruçları var ya onlardan yapabilirsin mesela
rahim de vücudun alarm noktasıdır karaciğer gibi...
Sağol canım önceleri hiç üstüne gitmiyordum ama süre uzayınca kızmaya başladım şimdi sakin olmaya çalışıyorum ama çok bunaldim 1 saat önce tuvalete otuttrurdum biraz kaka yaptı kalktı simdi yine altina yapti bide kaciyor tuvalete otutturdum lazimliga yaptı sevindi bende alkisladim ama birdakine soykermi mechul sabir sabir nereye kadar bilmiyorum gerçekten tükendim destek olacak kimsede yok anneme soyluyorum ya daha ogrenmedimi diyor yada öğrenir deyip gecistiriyor eşim üstüne gitme diye bana kızıyor kabızlık için toz kullanıyordum onun etkisi olmuyor artik o yüzden korkuyor olabilir surup aldım o iyi geldi ama oda ishal eder diye korkuyorum inşallah kısa zamanda tuvalet eğitimi yerine otururda şu ilaçlardan kurtuluruz oğlumda hiç zorlamamıştım iki haftada öğrenmişti 3 yaşına girmeden gece gündüz öğrendi çok şükür darısı kızıma inşallahŞimdi canım öncelikle dediğim gibi çocuklar tuvalet eğitimine hazırlanırken tam olgunluğu beklenmeli kimi çocuk 2 yaş da hazırken kimi çocuk 3 yaş da hazır olur ve çoğu zaman çocuklar kakalarını söylemekte zorlanırlar bununda nedeni kakasını yaptığı zaman birazda işte ıkınarak yapmak yada çıkışı daha net hissetmek diyelim onlardan sonra birşey kopuyormuş bir parçası gidiyormuş hissi yaratıyor. Tuvalet eğitimine başlarken öncelikle çocukla bunu sürekli konuşmak, kızıp sinirlenmemek lazım bu çok önemli.
Sonrasında çocuk yavaş yavaş çişe alışır ama kaka konusunda dediğim gibi vücudunun bi parçasının gittiğini düşünmesi onu kötü etkilerse kakasını yapmayı reddedip psikolojik anlamda onu kabızlığa sürüklemiş olabilir. Ayrıca ben bir kaç yazını okudum kakasını yapınca ödül veriyorum gibi. Ödüller sanırım küçük ödüller çikolata şeker gibidir diye düşünüyorum. Ama öyle dahi olsa bu ödül yöntemi bi aşamadan sonra işe yaramaz zaten bence yapılmamalı. Yani şöyle düşün çocuk yapması gereken bir davranışı ödül yöntemi ile yapmaya alışırsa bir süre sonra kalıcılığını yitirir. Bu şey gibi iş yerinde çalışırken bi evrak verilmiştir sana zamanında teslim etmişsindir ve karşındaki üstün sana ödül vermiştir bu senin yapman gereken bir şey oysa. Yani kızın öncelikle kakasını tuvalete yapması gerektiğini anlamalı bunun sonucunda ödül olduğu için yapmamalı(alkış, tebrik yada sözel olarak onu onurlandırmanı asla bunun içine katmıyorum bunları kesinlikle yap ama somut elle tutulabilen bir ödül olmamalı bence)
Bana şu evrede kabızlığı biraz ilaçlıktan ziyade tuvalet eğitiminde yaşadığı duygusal travmadan ileri geliyor gibi geldi. (asla yanlış yaptın demiyorum ama bazı çocuk alışırken çok zorlanır ve burada öğretmen desteği olmalıdır biraz da ama onu görememişsin anladığım). Benim sana önerim onu telkin edici konuşmalara devam etmelisin ama ödülü kaldırmalısın ve bence 1 seans bile olsa bir uzman görüşü almalısın. Şuan ben kızını görmeden ancak bu kadar yorumlayabiliyorum. Ama kızınla gideceğiniz uzman sizden bebekliğinden itibaren olan tüm şeyleri öğrenecek ve vakit geçirecek onunla daha doğru tespitler yapabilir. Belki de bebekliğinde yaşadığı çok farklı bir durum bu tuvalet eğitimi öncesi yada sonrası olabilir anal dönemde takılı kalmasına neden olmuş olabilir. Benim şuan ki görüşlerim bu yönde ama tabiki %100 doğru diyemem bir şeyin %100 doğruluğuna kişinin uzmanı kişiler o kişiyi gördükten ve hakkında tamamen bilgi aldıktan sonra sahip olabilir. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?