- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #390.201
Soğanı kavurup, üzerine rendelenmiş kabağı ekleyip suyunu çektikten sonra, isteğe göre baharatları ekledikten üzerine yumurta kırıyorum, şahane oluyor, yemede yanında yat....Tadlum ben kabağı küçük küçük doğruyorum önce kısık ateşte kendi suyunda pişirip sonra bir miktar su ekleyip yağ ve tuz katmadan pişiriyorum sonra kara biber nane biraz da kekik tabi kim hangi baharatı isterse eklesin. Biştikten sonra ocaktan alıyorum bir kasede soğuduktan sonra 3-4 YK yoğurt katıp yiyorum çok lezzetli oluyor. Sabahın da da yöntem aynı ama bu sefer az bir zeytin yağı katıp yumurta çırpıp kapağını kapatıyorum kısık ateşte. Tamamdır .Handandandan kaptanımız soğanla daha lezzetli oluyor dedi. Netten bakabilirsin çok çeşidi var ben en basidini yapıyorum
seni yaradana kurban sevgi pıtırcığııımmmmmmKalorin bile minnoş abloşumm seni görünce içimde çiçekler açıyor kuşlar şakıyor ağaçlar hışırdıyor
Boy degil önemli olan oran cnmİnşaallah canım darısı sana da 160cm kısacık tepecik bir hatunum
Kendini kötü hissedersen, yinede randevu alip gitsenmi acaba cnmkızlarr bana yazan herkesın mesajlarını alıntıladım sonra baktım karısmıs falan tek tek cevap veremedım toptan yazayım bu vefat eden de baska komsumuzdu şükür o yemek goturdugumuz aıle ıyılestı sımdı yenı 2 daıre hastaydı onlardan bırı vefat ettı genc de bırıydı cok uzuldum ben de 3 gundur kotuyum sıze de yazmıstım bugun ogrendım 5 gun once gorustugum arkadasım pozıtıf cıkmıs bılmıyorum ben de pozıtıf mıyım hastaneye gıtsem dedım sordurdum ama hastanede kı arkadas burada negatıfsen bıle pozıtıf cıkarsın evde karantınaya gır dedı evde annemlerden tuvaletıme kadar ayırdım zaten calıstıgım ıcın gunlerdır onlardan ayrı yemek yıyordum bugun mıde bulantısı ve ıstahsızlıktan yemek dahı yıyemedım korka korka beklıyorum bakalım
kız bak yine imrendim :)Detoks gibi düşünmedim süt artırmak için yedim. Ama detoksa da ihtiyacım var
Yok mezun olduktan sonra yiyeceğim hasret kaldım. Kendim yapıyorum hepsini ne zamandır kocişim pide yapmıyorsun dedi. Ben biraz daha bekle en güzelinden yapacağımı söyledim bakalım 2 kilo daha verdim mi hedefime ulaştım demektir
Korkma canım, korku hastalıkları tetikler...kızlarr bana yazan herkesın mesajlarını alıntıladım sonra baktım karısmıs falan tek tek cevap veremedım toptan yazayım bu vefat eden de baska komsumuzdu şükür o yemek goturdugumuz aıle ıyılestı sımdı yenı 2 daıre hastaydı onlardan bırı vefat ettı genc de bırıydı cok uzuldum ben de 3 gundur kotuyum sıze de yazmıstım bugun ogrendım 5 gun once gorustugum arkadasım pozıtıf cıkmıs bılmıyorum ben de pozıtıf mıyım hastaneye gıtsem dedım sordurdum ama hastanede kı arkadas burada negatıfsen bıle pozıtıf cıkarsın evde karantınaya gır dedı evde annemlerden tuvaletıme kadar ayırdım zaten calıstıgım ıcın gunlerdır onlardan ayrı yemek yıyordum bugun mıde bulantısı ve ıstahsızlıktan yemek dahı yıyemedım korka korka beklıyorum bakalım
maşallah bu günü çok verimli koşturmalı geçirdin çamaşırı serip dinlen diyecektim amaa daha işin çoookYarinin oglenini hazirladim simdi camasirlari serip azcik masterchef bakip sporumu yapip dusuma alip .......(coook madde var daha) yatayim insallah
aman haaa gözünü seveyim mefkuşum gaza gelip diyet moduna girip o hatayı bu defa yapma çok sıkı tutmak yok menüleri azaltmak hatta menü olamayacak kadar yememezlik yapmak yok ,normal olsun kalıcı olsun ne sıkıl ne bık seninle benim bacımın huyu aynı çok sıkı tutup sonra ruhen de bedenen de yorulup sıkılıp bırakmakNeyse gittigi kadar gitsin cnm yapicak bisey yok
Beklentimi yuksek tutmamaya calisacam
Zaten artik sık sık tartilmicam
Menuleri cokda azaltmak istemiyorum
Biliyosun sonra cabuk sıkılıyorum
bence harika olur gülüm baharat yada dereotu v.s. de zenginleştir mis gibi 5-6 saat acıkmazsın hem de çok sağlıklı bence ,, sıvı yağ yerine z. yağı azda tereyağı karışıyla yapsan daha da sağlıklı olur :)Kızlar dondurucudan bi kase kadar memleketten gelen cokeligi çıkarttım sabah az sivi yagla pişirip yumurta kursam bi tanede olurmu
Tok tutuyor cokelik beni
Oranı tutturduk çok şükür canımBoy degil önemli olan oran cnm
İmrenme canım ablam. Verirsin sen inşallah fazlam yoktu. Seninde böyle bir mesaj atacağın günün çok az kalmıştırkız bak yine imrendim :)
keşke hepimizin hedefine ulaşmak için 1-2 kilosu kalmış olsaydı diye imrendim , heveslendim öyle birden işte
maşallah sana gülümmm
Allah rahmet eylesin komsuna canim.kızlarr bana yazan herkesın mesajlarını alıntıladım sonra baktım karısmıs falan tek tek cevap veremedım toptan yazayım bu vefat eden de baska komsumuzdu şükür o yemek goturdugumuz aıle ıyılestı sımdı yenı 2 daıre hastaydı onlardan bırı vefat ettı genc de bırıydı cok uzuldum ben de 3 gundur kotuyum sıze de yazmıstım bugun ogrendım 5 gun once gorustugum arkadasım pozıtıf cıkmıs bılmıyorum ben de pozıtıf mıyım hastaneye gıtsem dedım sordurdum ama hastanede kı arkadas burada negatıfsen bıle pozıtıf cıkarsın evde karantınaya gır dedı evde annemlerden tuvaletıme kadar ayırdım zaten calıstıgım ıcın gunlerdır onlardan ayrı yemek yıyordum bugun mıde bulantısı ve ıstahsızlıktan yemek dahı yıyemedım korka korka beklıyorum bakalım
ayy inşallah sana bulaşmamıştır gülüm bir kaç gündür pek gelemedim kk ye ben kaçırmışım yazdığını , ateş koku alma duyun giderse ki inşallah öyle bir şey olmaz o zaman ara hastaneyi git bence gülüm , tedbirli olmak her zaman iyidir annelerden uzak durmakla iyi yapmışsınkızlarr bana yazan herkesın mesajlarını alıntıladım sonra baktım karısmıs falan tek tek cevap veremedım toptan yazayım bu vefat eden de baska komsumuzdu şükür o yemek goturdugumuz aıle ıyılestı sımdı yenı 2 daıre hastaydı onlardan bırı vefat ettı genc de bırıydı cok uzuldum ben de 3 gundur kotuyum sıze de yazmıstım bugun ogrendım 5 gun once gorustugum arkadasım pozıtıf cıkmıs bılmıyorum ben de pozıtıf mıyım hastaneye gıtsem dedım sordurdum ama hastanede kı arkadas burada negatıfsen bıle pozıtıf cıkarsın evde karantınaya gır dedı evde annemlerden tuvaletıme kadar ayırdım zaten calıstıgım ıcın gunlerdır onlardan ayrı yemek yıyordum bugun mıde bulantısı ve ıstahsızlıktan yemek dahı yıyemedım korka korka beklıyorum bakalım
STRESİN ve KORKUNUN ZARARI
İbn-i Sina bir deney yapar... İki kuzuyu iki ayrı kafese koyar. Kuzular aynı yaşta, aynı kiloda aynı cinstir ve aynı yemlerle beslenir. Tüm şartlar eşittir, ancak yan kafeste de bir kurt vardır ve kurdu sadece kuzulardan biri görebilmektedir.
Aylar sonra kurdu gören kuzu huzursuz, zayıf ve çelimsiz olduğundan ölür. Kurt kuzuya hiçbir şey yapmamasına rağmen kuzu yaşadığı korku ve stres yüzünden ölmüştür. Kurdu görmeyen diğer kuzuysa oldukça huzurlu olduğundan besili ve kiloludur.
Bu deneyde İbn-i Sina zihinsel etkinin sağlık ve bünye üzerindeki olumlu ve olumsuz etkisini deneylenmiştir. Gereksiz korku, endişe,kaygı ve stresin insan bünyesine verdiği zararı hiçbir şey veremez.
Bu salgın günlerinde sağlığımız için en çok uzak durmamız gereken şeydir: Endişe,korku, kaygı, stres, panik....
amin inşallah gülümOranı tutturduk çok şükür canım
İmrenme canım ablam. Verirsin sen inşallah fazlam yoktu. Seninde böyle bir mesaj atacağın günün çok az kalmıştır
Afiyet olsunKahvaltı 11.00
2 haşlanmış yumurta
1 dilim t.b ekmeği
1 dilimden birazcık büyük beyaz peynir
1 tane üçgen peynir
7 zeytin
Domates salatalık yeşillik
1 c.k cokokrem
Arada azcik sütle neskafe 1 incir 10 çiğ fındık.
18.30
1 kase bamya yemeği
Yarım tabak kıymalı makarna
Yoğurtlu semizotu salatası
Çoban salatası
Bol su ama ölçmedim 30 dk eliptik yapicam simdi simdi
çokelek lora benziyosa cok cok yakisir yumurta canim.ben loru biberli ve yumurtali yapiorum hep hatika oluyorKızlar dondurucudan bi kase kadar memleketten gelen cokeligi çıkarttım sabah az sivi yagla pişirip yumurta kursam bi tanede olurmu
Tok tutuyor cokelik beni
Peynir benim kilo sebebim, mümkün mertebe yemeyeceğim canım.Lahmacun küçükmüş yoksa biri fazla derdim güzel menü. Peynir yoğurt ayran vs eklersen daha güzel olır ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?