- 22 Ocak 2011
- 8.105
- 16.118
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #443.441
Merak ettim ben de bakayım aslı astarı var mı?duanın acamayacagi kapı mi varVay maşallah
Çaresizlikten hepşifa duası gibi bir şeydi
Ela zeytinyağına incir koyup sabah aç karnına yiyin diyordu
Sondan ikinci
Ne güzelmiş o ya bizimki ev temiz olsa Nil’e boş duranı sevmezDene bence ama düzenli yapmak önemli bu maskeleri ben bir rutin olusturamadim
Ya her zaman yapmiyordum canim bu sefer mesele yemek değildi başka şeye kizgindim yaptığı artık o da bonusu oldu
Ya bende yıllarca böyle dedim.
Hatta benimki temizliğe çok önem vermez kendimiz göre göre yapalım daha iyi diye hep ondan yaptik eltilerle zaten.
Seninkide iyiymiş. Benimkinin ev batmış yıkılmış söylenmez pek
Evet ona başka bişey diyorlar bizim burda o da var deveye diken diye başlıyorBence tam tersi, yapmazsan iyisin yaparsan kötü
Kız bir gün ramazanda baktım eltim dondurucuda patlıcan ve kıyma çıkarmış iyi dedim yemeği yapacak heralde , inan çorbayı pilavı yaptım çünkü hiç yanaşmıyor mutfağa ben de yapmadan kızım var öğleden sonra acikiyor çocuk ne yiycek diyorum, eltimjn çocukları yemek yemiyor zaten o da ondan yapmıyor heralde, herneyse ben yaptım onları iftara 1 saat kaldı bu demez mi ben çocukları banyo yaptirayim iftara kadar gitti banyoya ben şok oldum mecbur yaptım yemeği sonra gelmiş diyor ki hıı yaptın mi yemeği diyor, dedi mecbur yani iftar vakti geldi ya işte yapamadım falan dedi, ben de üzülme yemek sonrası işleri halledersin dedim çıktım mutfaktan inan o kadar sinir oldum ki bunun gibi bir sürü şey işte ama anladigim kadarıyla yemek çok yapamıyor yani kalabalığa yemek yapmaktan çekiniyor p yüzden mutfaktan kaçıyorBirdahaki sefere sen sor ne yemek yapılacak diye belki yapan sen olmazsın
Güzel canim afiyet olsun
Benimki aynı inan. Biz artık evden hepimiz biseyler yapıp götürüyorsun inan salata bile yapmıyordu. Benim en son geldiğinde başka şeylerde. Oldu tepem attı yapmayacağız dedim hatta eltime de dedim yapıp getirme evden bişey ne koyarsa yeriz bir günde açlıktan olmeyiz dedim ama o kadar kişiye ilk gün pisiridgi yemeklere inanamazsin şaka gibiydi. İkinci gün de böyle yaptı zaten. Hayır eli ayağı tutuyor. Gezme desek deliksizz bütün gün gezebilir. İnsanlara haddinden fazla taviz verince bı zaten yapıyor diye düşünüyorlar. Valla gerek yok ben bunca sene kocam. İçin gormezden gelip çekiyordum eee şimdi kocamı zor cekiyorum valla kv falan biz gelir tırıs gider artık
Kız bildiğin pintiBenimki iş konusunda çok takıntılı hiç bir yeri kirlenmesin hiç bir şeyi de eksilmesin ister misafiri pek sevmez ama kendisi misafirliğe gitmeyi çok sever
Bir laf vardır ya hani biliyorum diyen iş bitirir bilmiyorum diye ....... kaçırır diyeKız bir gün ramazanda baktım eltim dondurucuda patlıcan ve kıyma çıkarmış iyi dedim yemeği yapacak heralde , inan çorbayı pilavı yaptım çünkü hiç yanaşmıyor mutfağa ben de yapmadan kızım var öğleden sonra acikiyor çocuk ne yiycek diyorum, eltimjn çocukları yemek yemiyor zaten o da ondan yapmıyor heralde, herneyse ben yaptım onları iftara 1 saat kaldı bu demez mi ben çocukları banyo yaptirayim iftara kadar gitti banyoya ben şok oldum mecbur yaptım yemeği sonra gelmiş diyor ki hıı yaptın mi yemeği diyor, dedi mecbur yani iftar vakti geldi ya işte yapamadım falan dedi, ben de üzülme yemek sonrası işleri halledersin dedim çıktım mutfaktan inan o kadar sinir oldum ki bunun gibi bir sürü şey işte ama anladigim kadarıyla yemek çok yapamıyor yani kalabalığa yemek yapmaktan çekiniyor p yüzden mutfaktan kaçıyor
Peki siz mutfağa girdiğinizde yardıma geliyor mu ?Bak ne anlatacağım. Kv bizdeyken hiçbir işe elini sürmedi. Koltuğa geldi oturdu namazlar hariç ordan kalktı gitti gibi.
Geçen biz gittik eltimle ikimizde nasıl sinir olduysak hiç yemek ne yapacağız diye sormadım ondada aynı davranmış. Akşam üzeri fırına etliekmek yaptiralim dedi. E tamam dedik.ama gonulsuzdu firin kaçta kapanirki sıra alacakmisiz gibi söylendi ama gidip bakmadı Bu sefer ikindin yattı uyukladi falan.baya umursamadı . Yalan yok bende umursamadım bende misafirim onun evinde madem oyle Hafta sonu 5de kasap, market kapanıyor. Hadi yaptır gel dedi kaynima her yer kapalıtabi tutuştu benim eşim işten gelecek aç adam. Gelince de azcik söylendi eşim bide gidip niye sıra almıyorsunuz fırından bu saate kasapmi kalır diye. Alelacele çay koyup menemen yapıp gecistirdik artık. Düşünsene bendeyken elini hicbirseye sürmedi ama bizden kalkıp mitfaga girip herşeyi yapmamızı bekliyor yapmayincada böyle oluyor.
Benim evimde gelmez . Gelsede kapıdan varmı yapılacak der bende şu işi yap anne diyemem hiç.Peki siz mutfağa girdiğinizde yardıma geliyor mu ?
Afiyet olsun canım biraz kalabalık geldi gözüme30 Mayıs Pazar
Kahvaltı 11:00
1 haşlanmış yumurta
1 dilim ince hamurlu pizza(ev yapımı)
Domates, salatalık
1 dilim peynir
5 zeytin
4-5 elma dilim patates kızartması
Ara 14:00
1 büyük boy şekersiz türk kahvesi
(1 çk hindistan cevizi yağı attım içine)
1 avuç kuru üzüm fındık karışımı
Ara 15:30
3 üçgen dilim karpuz
1 lokma peynirli börek
Akşam 19:00
5-6 kaşık saç kavurma
3 kaşık pirinç pilavı
Salata
Jalapeno turşu
Soğan
Su 3lt geçer
Spor 45 dk tempolu yürüyüş
Afiyet olsun cok güzelMenumu de yazayim.
Sabah 09.30
2.5.yumurta
1 dilim ekmek
domates dereotu
öğle 13.00
2 lokma gözleme
cok az yedim cok canim çekti
domates salatalik
akşam 18.30
1 kepçe y.fasulye
1 kase yogurt
3 kaşık bulgur
salata
su 2 litre olmuştur dahaicerim.
spor 45 dk leslie
kalani da akşam yapacağım insallah.
135 p G Goklerce
Çok iyi menü afiyet olsun30.05.2021 menü
11.45
Sade Türk kahvesi
13.00
Yulaf lapası
15.30
Bir bardak kefir
Bir dilim karpuz
18.00
Bir kase unsuz patatessiz mercimek çorbası
3 yk ev yapımı yoğurt
Köfteli salata
Su:3 litre
masal3487
Dondurma bir top olsaymış daha iyi olurmuş ama diğer öğünler hafif oldugu icin çokta fazla gelmedi bana afiyet olsun30 Mayıs Pazar
10.20
5 yuvarlak dlm sucuklu yumurta
1 dlm peynir
2 dlm ekmek
15.00
2 top dondurma
19.00
2 kepçe nohut yemeği
Bolll salata
Şu 2 buçuk litre
30.05.21
10.30
2 yumurtalı 5 dilim kadar sucuklu omletin 3 de 1 i
1 dilim çavdar ekmeği
Domates salatalık
1 kaşık labne
Çay
14.00
Bitki çayı
1 kömbe (ara öğünlük almamışım kendime)
18.30
5 kaşık babagannuş
1 SK yağsız sade makarna
1 kase cacık
Su 2.5 L olur
Spor yok
1233 adım
U UcanSupurge
Afiyet olsun çok güzel menü30.05.2021
11.30
2 yumurta ile kıymalı yumurta, 1 yk Labne, 1 dilim ekşi maya ekmek, 1 yk reçel, domates salatalik
16.00 sade kahve, 2 kare bitter, 4 badem
19.00 3 sk kıymalı bezelye, salata
Su: 2 lt
Üçüde güzel afiyet olsunCuma
Akşam 19.30
Salata peynir ve haşlanmış 1 2 yk bamya ile
1.5 kepçe kuru bakla yemeği
2 kuru kayısı
1 kahve
Ctesi
Kahvaltı 12.30
2 dl ekmek
1 yk reçel
Peynir domates salatalık
3 patates kızartması
1 tavda yumurta
Zeytin
Akşam 20.30
Salata peynir ve yine 2 yk haşlanmış bamya
1 kahve
2 top dondurma
Pazar
Kahvaltı 11.30
1.5 dl ekmek
Peynir zeytin domates salatalık
1 yk reçel
Akşam
17.30
1 elma
Salata
2 3 yk yoğurtlu kabak
Arkadaşlar sularımı saymayı unutuyorum ama az içiyorum. Yarından İtibaren inşallah saymaya başlayacağım.
Spor olarak günlük squat challange a başladım.
Afiyet olsun güzel30 Mayıs menüm
Kahvaltı:11.00
1haşlanmış yumurta
Kk peynir
1közlenmiş köy biberi
Domates salatalık
Şekersiz çay
Aksam:16.00
4yk et sote
2yk pirinç pilavı
Salata
17.00:
16 antep fıstığı
Su:2 litre
Spor:60 dk yürüyüş
180 puan
Eki Görüntüle 2860869
U UcanSupurge G Goklerceasliogretmen
Saol canım sana daAfiyet olsun canım biraz kalabalık geldi gözüme
Afiyet olsun cok güzel
Çok iyi menü afiyet olsun
Dondurma bir top olsaymış daha iyi olurmuş ama diğer öğünler hafif oldugu icin çokta fazla gelmedi bana afiyet olsun
Afiyet olsun güzel menü bence
Afiyet olsun çok güzel menü
Üçüde güzel afiyet olsun
Afiyet olsun güzel
İlginç gerçekten sonuçta çok yaşlı da değildir sanırım gelin varken ben mi yapacam psikolojisine giriyorlar .ama bilselerki onlar elinden geleni yapsa sizde kıysmazsınız zatenBenim evimde gelmez . Gelsede kapıdan varmı yapılacak der bende şu işi yap anne diyemem hiç.
Kendi evindede yıllardır hiç girmezdi şu son zamanlar ben çok sokulmuyorum rabbim biliyor o yüzden mecbur yardım ediyor
Ela zeytinyağına incir koyup sabah aç karnına yiyin diyordu
MaşAllah canım bende 45 dk 6kmhizda yürüdüm 4.5 km yürümüş oldum yani
Canım bende yarın deniycem bugün unuttum 1-2 kaşık zeytinyağına limon sıkıp aç karnına tüketmek bağırsaklara iyi geliyormuş doğal musil etkisi yapıyormus dene istersen
Saolun kizlar bide bu dedik’erinizi deniyim bakiyim insallah ise yararBen pek gabiz olmam. Ancak evimden üç dört gün uzaksam belki olurum.
Ama zeytin yağının faydası olabilir. Yada yulaf bende bağırsak çalıştırıyor baya . Başkada bilemedim ins kurtulursun hemen
İnşallah canım. Bazen insan cidden yoruluyorÇocuklu hayat demek koşuşturma demek sanki hep böyle olacakmisiz gibi geliyor demi ama öyle değil 2 3 yaştan sonra artik kendi başlarına zanan geciriyor kendi kendilerine yiyorlar her seyi yiyorlar falan işimiz baya kolaylaşıyor.
Cuma ve Pazar günleri güzel canımCuma
Akşam 19.30
Salata peynir ve haşlanmış 1 2 yk bamya ile
1.5 kepçe kuru bakla yemeği
2 kuru kayısı
1 kahve
Ctesi
Kahvaltı 12.30
2 dl ekmek
1 yk reçel
Peynir domates salatalık
3 patates kızartması
1 tavda yumurta
Zeytin
Akşam 20.30
Salata peynir ve yine 2 yk haşlanmış bamya
1 kahve
2 top dondurma
Pazar
Kahvaltı 11.30
1.5 dl ekmek
Peynir zeytin domates salatalık
1 yk reçel
Akşam
17.30
1 elma
Salata
2 3 yk yoğurtlu kabak
Arkadaşlar sularımı saymayı unutuyorum ama az içiyorum. Yarından İtibaren inşallah saymaya başlayacağım.
Spor olarak günlük squat challange a başladım.
Güzel bence canim afiyet olsun30 Mayıs menüm
Kahvaltı:11.00
1haşlanmış yumurta
Kk peynir
1közlenmiş köy biberi
Domates salatalık
Şekersiz çay
Aksam:16.00
4yk et sote
2yk pirinç pilavı
Salata
17.00:
16 antep fıstığı
Su:2 litre
Spor:60 dk yürüyüş
180 puan
Eki Görüntüle 2860869
U UcanSupurge G Goklerceasliogretmen
Güzel canım Afiyet olsun30 Mayıs menü
Kahvaltı 10.30
İki yemek kaşığı menemen
Bir çay kaşığı labne
2 zeytin
Domates salatalık
Yarım dilim ekmek
12.30
Şekersiz nescafe
16.00
Şekersiz türk kahvesi
19.30
Bir tabak nohut yemeği
Bir kase yogurt
Salata
3.5 lt su
Bir saat yürüyüş
58 yaşında canim. Ara ara bel fıtığı azıyor onun haricinde yok bir rahatsızlığı.İlginç gerçekten sonuçta çok yaşlı da değildir sanırım gelin varken ben mi yapacam psikolojisine giriyorlar .ama bilselerki onlar elinden geleni yapsa sizde kıysmazsınız zaten
Akşam miktarlar az olduğu için kurtarır canim Afiyet olsunSabah 10:00 sekersiz kahve
oglen 13:00 avuc ici kadar patatesli yumurta 1 kase domates salatasi
ara 15:00 yarim elma
aksam 19:00 uc catal pasta dort tane hinkal ( manti tarzi bisi bizim yoreye ait kavurma var)
iki litre su U UcanSupurge
spor ve adim sayim yok misafirlikteydim saatim kolumda degildi
Evet tartini baya meraklardayim şimdi böyle de dedinya aman tartilmaya falan unutmaSize bı bilmecem var kızlar sabah 80.95tim şu an gün içinde yediklerimi geçtim 3.5 lt su içtim tartıldım 81.05 çıkıyorim nasıl bı denge bu sabah artı çıkarsam çıldıricigim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?