- 5 Şubat 2014
- 1.821
- 30
- 158
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #60.121
canım dedim ya seni kafamda canlandırmıştım o yüzden merak ettim ama yanlış anlarsın diye soramıyordum
çiğdem= çekirdek di miii? zaten rakibem sayesinde bilgi dağarcığım epey gelişti
hımmm pekala. Nasıl uyumlu oldu mu canlandırdığın kişiyle benim söylediklerim?
evet canım çiğdem ayçelirdeği.izmir dili denen bişi varmış meğer internetten pek çok arkadaşım olunca farkına vardım bunun.mesela yalan dünya izliyorum bigün servet hanıma bütün evi kloraklamışsın gene dedi izmirli sonrada klorak klorak biz izmirde çamaşır suyuna klorak deriz dedi ben şok geçirdim tüm türkiye öyle diyor sanıyordum biliyormusun
ewet :) bide usagisanın dediği doğru cok cana yakınsın
ewet cekirdek ciğdeme alışkın olduğumdan çekirdek ismini hiç kullanmıyorum çekirdek demek bi acayip geliyo simitede gevrek deriz mısıra da darı :))
bide boyoz vardır kendime yasakladım zayıflayana kadar yemiycem amacıma ulaştığımda 2 tane yicem ödül olarak sırf onu yiyebilmek için bile daha çabuk zayıflayabilirim :)
ewet ben de öyle sanıyodum ama değilmiş çok şaşırmıştım
adanada da hipo diyenler de varmış
Dur aklıma gelenleri sayayım.
çekirdek-çiğdem
beyaz leblebi-nohut
çamaşır suyu-klorak
sigorta-asfalya
bilye,misket-meşe
mutfak tezgahı-banko
mısır-darı
simit-gevrek
taze incir-bardacık
firkete-paramana
domates-domat
Hipomu bunu ilk kez duydum.Ankaralılarda ozon diyolarmış.ewet ben de öyle sanıyodum ama değilmiş çok şaşırmıştım
adanada da hipo diyenler de varmış
dur aklıma gelenleri sayayım.
çekirdek-çiğdem
beyaz leblebi-nohut
çamaşır suyu-klorak
sigorta-asfalya
bilye,misket-meşe
mutfak tezgahı-banko
mısır-darı
simit-gevrek
taze incir-bardacık
firkete-paramana
domates-domat
evet benimde muglalı bir arkadaşım vardı o söylerdi evi kloraklıcam diye. bizde de hypo denir. çamaşır suyu denmez. ilk çıkan marka hypo idi ya sanırım ondan.
bazı yerlerde de çamaşır deterjanına tursil derler
paramana izmircemiymiş aa çok şaşırdım ben biliniyo sanıyodum
sorma hemşerim ben bunların hepsi tüm türkiyede biliniyor sanıyordumBu arada boyoz ve kumrumuz da bilinmiyormuş meğerse.
Evet bende araştırdım yalan dünyadan sonra klorak ilk çıkan marka ve sadece egede dağıtım yapıyor.Muğlalı arkadaşınında klorak demesi çok doğal.Aceler domestoslar çoook sonra çıktı.İlk çıkan şeylerin ismi hep kaldı.Kağıt mendile selpak bulaşık deterjanına mintax çamaşıra tursil
Bu arada ben bu cuma listede olacakmıyım
canım canım teşekkürler yazılan son sayfaları okudum şimdi takım zor günler geçirmiş herhalde hep beraber toparlarız inşallahmaşallah takımımız pek bereketli bu akşam. varlığınızla renk verdiniz,takımımızı şenlerdiniz kızlar iyi ki geldiniz :)
Bu arada ben bu cuma listede olacakmıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?