Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

çiğdem= çekirdek di miii? zaten rakibem sayesinde bilgi dağarcığım epey gelişti

Evet canım çiğdem ayçelirdeği.İzmir dili denen bişi varmış meğer internetten pek çok arkadaşım olunca farkına vardım bunun.Mesela yalan dünya izliyorum bigün servet hanıma bütün evi kloraklamışsın gene dedi izmirli sonrada klorak klorak biz izmirde çamaşır suyuna klorak deriz dedi ben şok geçirdim tüm türkiye öyle diyor sanıyordum biliyormusun

ewet ben de öyle sanıyodum ama değilmiş çok şaşırmıştım
adanada da hipo diyenler de varmış

Dur aklıma gelenleri sayayım.
çekirdek-çiğdem
beyaz leblebi-nohut
çamaşır suyu-klorak
sigorta-asfalya
bilye,misket-meşe
mutfak tezgahı-banko
mısır-darı
simit-gevrek
taze incir-bardacık
firkete-paramana
domates-domat

ewet ben de öyle sanıyodum ama değilmiş çok şaşırmıştım
adanada da hipo diyenler de varmış

evet benimde muglalı bir arkadaşım vardı o söylerdi evi kloraklıcam diye. bizde de hypo denir. çamaşır suyu denmez. ilk çıkan marka hypo idi ya sanırım ondan.
bazı yerlerde de çamaşır deterjanına tursil derler

bunları ilk kez duyuyorum gevreği duymuştum rakibem senden
mısıra bizde darı diyoz
boyoz ne rakibem? aydınlat bizi

Son düzenleme:

paramana izmircemiymiş aa çok şaşırdım ben biliniyo sanıyodum

Evet bende araştırdım yalan dünyadan sonra klorak ilk çıkan marka ve sadece egede dağıtım yapıyor.Muğlalı arkadaşınında klorak demesi çok doğal.Aceler domestoslar çoook sonra çıktı.İlk çıkan şeylerin ismi hep kaldı.Kağıt mendile selpak bulaşık deterjanına mintax çamaşıra tursil

evet mintax ve selpakı kullanıyoz hala.

Bu arada ben bu cuma listede olacakmıyım

onu buse8'e sor takım kaptanımız o.
ama ben ilk girdiğimde pazartesi girmiştim 2.cumamda listedeydim
sen hangi gün girmiştin. sanırım giresin ama sen yine de işin uzmanına sor daha sağlıklı bilgi alırsın

Son düzenleme:
Ben geldimmm
işlerim vardı anca girdim nete kızlar
maşallah takımımız pek bereketli bu akşam. varlığınızla renk verdiniz,takımımızı şenlerdiniz kızlar iyi ki geldiniz :)
canım canım teşekkürler yazılan son sayfaları okudum şimdi takım zor günler geçirmiş herhalde hep beraber toparlarız inşallah

Bu arada ben bu cuma listede olacakmıyım

İki hafta sonra listeye alınıyo canım seninde 2 haftan doluyor sanırım bu cuma. 2 günümüz daha var önemüzde elimizden geleni yapalım.Çünkü sadece grup içi değil gruplar arası yarışıyoruz takımımızı temsil ediyoruz.Kötü puan alırsakta grubumuz ceza alabiliyor.

Son düzenleme:
kızlaaar müsaadenizle ben çıkıyorum malum sabah erken uyanıyorum ve yarın nöbetçiyim yorucu bir gün beni bekler
güzel sohbet ve muhabbetiniz için hepinize müteşekkirim
kendinize iyi bakın Allaha emanet olun
cümleten iyi akşamlar canlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…