- 14 Nisan 2007
- 5.629
- 3.807
- 373
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #96.781
Zatürre'ye neden olan mikroplar kişiden kişiye, bir iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşırlar. Hastalığın sağlıklı kişilere bulaşması, öksürük, aksırık ya da hasta kişilerin konuşması sırasında havaya yayılan damlacıkların doğrudan solunması yoluyla gerçekleşir. Zatürreye neden olan bakteriler, yakın temas sonucu, solunumla beraber vücuda alınır.kızlar bişey soracağım bu zatürre bulaşir mı yaaa kızım 4 oğlan 52 günlük şimdi tırstım ya bulaştıysa diye10 gundur beraberdik sonucta
O jjjjjj leri görünce bir şüphelendim amaBende tebrik edeyim canım ama beni es geçelim beste içtiğinden değilde derslerden öyle olmuştur bence
evet ya bende okudum netten baya da tırsıyorum su an offff ya bulaştıysa 52 günlük bebede anlaşilmaz daZatürre'ye neden olan mikroplar kişiden kişiye, bir iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşırlar. Hastalığın sağlıklı kişilere bulaşması, öksürük, aksırık ya da hasta kişilerin konuşması sırasında havaya yayılan damlacıkların doğrudan solunması yoluyla gerçekleşir. Zatürreye neden olan bakteriler, yakın temas sonucu, solunumla beraber vücuda alınır.
Üst solunum yollarında, burun ve ağzın birleştiği yerde yerleşip çoğalırlar. Burada gruplar halinde yer alırlar. Kalabalık yerler, kapalı alanlar, insanların toplu halde yaşadığı okullar, askeriye ve yurtlar zatürrenin bulaşma ihtimalinin fazla olduğu yerlerdir. Salgın şeklinde ortaya çıkabilir fakat soğuk algınlığı kadar bulaşıcı değildir. Bulaşması için en uygun ortam bir arada yaşayan ailedir. Özellikle küçük çocuklar arasında yaygındır
alıntıdır.
böyle yazıyor canım sen yinede dikkatli ol takip et çocukları Allah korusun
Sizede geçmiş olsun. Inşallah sende istediğin rakamları görürsunKızlarrr
Herkese kocaman selamlarr,
Dün demiştim evlilik yıldönümümüz diye.. Akşam yemeğe gitmiştik, eşim gündüz ofiste göz korneasını çizmiş, akşam kötü oldu iyice kızardı şişti, doktora gittik, mikropta kapmış hemen, ilaçlar falan filan.. Çokkk üzüldümmherşeyin başı sağlık.
Burada geçmişi okudum hastalıklarla boğuşan arkadaşlara da ennn içten geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum..
Kilo veren herkesi kocaman tebrik ediyorum ayrıca :)
allah allah geçmiş olsun.....Kızlarrr
Dün demiştim evlilik yıldönümümüz diye.. Akşam yemeğe gitmiştik, eşim gündüz ofiste göz korneasını çizmiş, akşam kötü oldu iyice kızardı şişti, doktora gittik, mikropta kapmış hemen, ilaçlar falan filan.. Çokkk üzüldümmherşeyin başı sağlık.
Burada geçmişi okudum hastalıklarla boğuşan arkadaşlara da ennn içten geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum..
kuzum çok geçmiş olsunKızlarrr
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.. 2 ay önce zattüre atlattım ben. 3 gece hastanede yattım. Allah kimsenin başına vermesin. Öncelikle kendin sonrada çocuklarının bağışıklığını güçlü tutmak için çok çok özen göstermen gerek. Çünkü bulaşıcıdır zaattüre. Hep kulaktan dolma bilgi derler ama doktorum bile söylemişti, tavuk suyuna çorba iç diye. Bol limonlu, zerdeçallı bir çorba yap. Kendinde bol bol tüket bebişine de yarasın. Evi bol bol havalandır, bide mümkünse kayınpederenin kullandığı ne varsa iyice temizle. Biz böyle yapmıştık, doktorun tavsiyeleriydi. EvelAllah hiçbişey olmaz inşallah.kızlar bişey soracağım bu zatürre bulaşir mı yaaa kızım 4 oğlan 52 günlük şimdi tırstım ya bulaştıysa diye10 gundur beraberdik sonucta
evet havalandırıyorum bol bol zaten...kendim iiçerim de umarım bebeğe de faydası olur..kızıma da içireyim bari zaten yine kulağı iltihaplanmıstıCanım öncelikle çok çok geçmiş olsun.. 2 ay önce zattüre atlattım ben. 3 gece hastanede yattım. Allah kimsenin başına vermesin. Öncelikle kendin sonrada çocuklarının bağışıklığını güçlü tutmak için çok çok özen göstermen gerek. Çünkü bulaşıcıdır zaattüre. Hep kulaktan dolma bilgi derler ama doktorum bile söylemişti, tavuk suyuna çorba iç diye. Bol limonlu, zerdeçallı bir çorba yap. Kendinde bol bol tüket bebişine de yarasın. Evi bol bol havalandır, bide mümkünse kayınpederenin kullandığı ne varsa iyice temizle. Biz böyle yapmıştık, doktorun tavsiyeleriydi. EvelAllah hiçbişey olmaz inşallah.
İçin rahat edecekse götür tabi, ihmale gelmez ama Kötü düşünme iyi düşün güzellikler seni bulsunevet havalandırıyorum bol bol zaten...kendim iiçerim de umarım bebeğe de faydası olur..kızıma da içireyim bari zaten yine kulağı iltihaplanmıstıbebek de benden alsın ama yarın yine de bi dr a götürsem mi diyorum ya farketmezsem
evet ya bende okudum netten baya da tırsıyorum su an offff ya bulaştıysa 52 günlük bebede anlaşilmaz da
ayy insan korkuyor yaaaaİçin rahat edecekse götür tabi, ihmale gelmez ama Kötü düşünme iyi düşün güzellikler seni bulsun
evet daha cok kucuk ondan cok korkuyorummAyyy allahım korusun. Cok ufak bebeğin. Hiç korkma kendini uzme git dr a anlt kontrol etyir canım. Ivin rahatlasin. Ne kadar küçükmus daha bebegin
Bu biraz telefon yüzünden oldu senden de bişey kaçmıyo canım yacar.faur nedir arkadaş ya süpersin :)) hmm denerim bi ara onu
O kadar kolay bulaşmıyo benim oğlan 4 yaşındaydı bişey olmadı ama çok dikkat ettim koklamadım bile kuzumu aynı evde değilseniz çocukları o ortama sokma en iyisievet ya bende okudum netten baya da tırsıyorum su an offff ya bulaştıysa 52 günlük bebede anlaşilmaz da
Geçmiş olsun canım herşeyin başı sağlık dediğin gibi o oldumu herşey oluyoKızlarrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?