canim bunlar da bir ihtimal tabi ama ben tibbi olarak soyluyorum. bir cocuk eger 4 yasini gectigi halde kakasini altina kaciriyorsa bunun tibbi ismi encopresis ve altindaki nedenleri arastirip tedavi olmak gerek. oyle umutsuz, cok zor bir sey degil. once tibbi bir rahatsizligi var mi diye kan testi parazit testi falan yaptiracaklar, daha sonar da psikolog ile beraber davranis terapisi denenebilir. anladigim kadariyla anne ilgilenmemis, baba bir sure olaya el koymus,. hatta onceki mesajlarinda kayinvaliden bayagi duzeltmis demisting. yani onlar da bir seylerin farkinda. aslinda sen de rahat olsan, biraksan cocuk boyle gider, sen de cocugun iyiligini istiyorsun.
sana tavsiyen esine soylerken uslubuna dikkat etmeye calis ve onu kirmadan konus, her anne baba cocugunun kusurunu gormek istemez, benim oglum uc yasinda gozluk takmaya baslamisti, o kadar bozulmustum ki (aslinda ne olacaksa). bir de cocuk soyle boyle, cocuk simarik vs diye yaklasmaktan ziyade, sence soyle soyle seyler yaptirsak nasil bir faydasi olur gibi yaklasabilirsin. mesela play therapy var. aslinda her cocuk pedagoga gitse faydasi olur, illa agir hasta diye bir sey yok. cocugun karsisinda degil yaninda oldugunu hissettir babasina. mesela babasini opturmen vs cok guzel, bunlari yapmaya devam et, bir yandan da cok fazla kendini kaptirma, yani o zaman da benim cocugumu bana mi ogretiyor diye dusunur anne babasi. simdi yeni evlisiniz herhalde, bir sure sonar herkes birbirinin huyuna alisir ve daha guzel gecinirsiniz.