9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

Azarlamayın .Yakında askere gidersin,yakında araba kullanmayı ögreteceğiz ne kadar kocaman oldun,abi gibi filan diye söyleyin .Babasının aynısı gömlek alıp giydirin aynı baban gibi davranmalısın artık deyin.
Onu duyduğu yerde ama siz esinize ne kadar büyüdü,artık kocaman adam gibi davranıyor ,ne kadar akıllı ben ona cok güveniyorum ,sen yokken bizi koruyabilir senin gibi ,herseyi halledebilir diye herkese söyleyin .Eminim değişecek .

2 yaşında başlamışlar yardım almaya fakat 5 yaşında babası öğretmiş tuvalet alışkanlığını annesi bu konularda pek düşmemiş üzerine aslında çocuğun annesi eşimle çocuğun arasında ki ilişkiyi uzak tutmuş ne zaman çocuğa yaklaşsa dokunma mikrop bulaşır dediği için çocukta ben eşimle evlenene kadar kaçmış babasından ne zaman yaklaşsa sevmek için ağlıyormuş ben çocukla devamlı konuşuyorum seni çok seviyoruz baban her zaman yanında sabah babasını uğurlarken hadi babanı öp ve uğurla diyorum şimdi babasına yakınlaştı ama bahsettiğim konularda çok inat ediyor o huylarından vazgeçiremiyorun maalesef böyle devam ederse dediğiniz gibi sanırım bişeyleri göze alıp eşime söyliycem
Babası neden tuvalet eğitimini vermek için 5 yaşını beklemiş :oha:

Bence çocukla hiç ilgilenilmese bile 5 yaşına kadar altının bağlanması çok tuhaf. Bir arkadaşımın otistik oğlu bu şekilde geç öğrenmişti. Otizmin dereceleri var. Psikolojik sorunu yok deyip kestirip atmayın. Bazı konularda ısrar etmesi de tuhaf geldi. Çocuğun okulunda psikolojik danışman varsa gidip onunla konuşun. Onlara da bazı davranışları tuhaf gelirse bırakın babaya onlar söylesin.
Babaya bazı durumları anlatırken de : böyle devam ederse ileride çocuk mutsuz olur deyin.
Korku konusunu anlayabiliyorum. Benim de oğlum gece korkuyor. Eve kedi alabiliyorsanız belki böyle çözümlersiniz. Benimkisi köpeğiyle yatarsa korkmuyor. Ama köpek bakımı çok zor. Bizim köpek bütün gün bahçede o yüzden içeri alınca da evkirleniyor. Kedi bakımı daha kolay ama tabi siz bilirsiniz.
Annesi ile yaşadığı eve köpek aldık annesi istemedi sonradan köpeği daha 1 aylıktı ve sonra ölmüş bu onu daha çok etkiledi
Azarlamayın .Yakında askere gidersin,yakında araba kullanmayı ögreteceğiz ne kadar kocaman oldun,abi gibi filan diye söyleyin .Babasının aynısı gömlek alıp giydirin aynı baban gibi davranmalısın artık deyin.
Onu duyduğu yerde ama siz esinize ne kadar büyüdü,artık kocaman adam gibi davranıyor ,ne kadar akıllı ben ona cok güveniyorum ,sen yokken bizi koruyabilir senin gibi ,herseyi halledebilir diye herkese söyleyin .Eminim değişecek .
azarlamak mı hayatım boyunca hiç bir çocuğu azarlamadım ki eşimin çocuğunu azarlıyım bu dediğiniz herşeyi ben onunla konuşuyorum ama ciddi konuşmalar yaptığım zaman kaçıyor daha 2 gün önce babasının tarzı kıyafetler alıp giydirdim evet hoşuna gitti yine de yorumunuz için teşekkür ederim

karısmayın anne gıbıde davranmayın bır annesı var sonucta onun..
fazla sımartılmıs sadece baska acıklaması yok ama ona dısıplın verecek olan en basta annesı cunku vaktının cogunu onunla gecırıyor...
sız degıl babası uyarsın .. ve bence bır psıkologa da gıdebılır
Aslında çoğu vakti bizimle geçiriyor 4 gün bizde okula gittiği için diğer günler geç geliyor ve erken yatıyor annesi gibi davranmamak nasıl olucak ki o bana fazlasıyla sokuluyor çoğu zaman benim yanımda aynı evde olunca mecbur kendiliğinden gelişiyor bazı şeyler tabi ki bende senin annenim falan tarzı bi havaya girmiyorum eşimle birlikte onunla ilk tanıştığımızda konuştuk senin bir tane annen var ben de senin ablanım dedim ama o etrafta benim artık bir annem daha var beni çok seviyor bende onu diyormuş tekrar açıklık getireyim konuya çocuğun benimle hiç bir sıkıntısı yok babasından ve diğer aile üyelerinden çok bana sokuluyor

çocuğun psikolojisi alllak bullak olmuş 5 yaşında wc eğitimi öğrenebilmesi hiç hiç normal değil okula giderken bezlenmesi falan... çocuğa kişisel temizlik hiç öğretilmemiş çok sabırlı olmalısın küçükken geçirilen travmalar maalesef ilerleyen dönemlerde geri dönüşü çok zor oluyor destek kesinlikle alınmalı

Aslinda burda malesef madur olan cocuklar oluyor. Cunku sizi degil annesini gormek istiyor ve babasini kiskandigi icin ilgi ceksin diye bu davranislari sergiliyor. Cocuklu adami almadan once bin kere dusunmek gerek Sizin icinde yipratici surec. Bosanmis anne babanin cocugu oldugu icin onune gelen simartmis ,sizin yapicaginiz sabretmek . Esinizlede konusabilirsiniz. Cocuk pedagog yardimi alabilir. Anasinigi ogretmeniyim. Bosanmis ailelerin cocuklarinin goz yaslari hala aklimda,oturup bende aglardim gizlice. Sorun varsa sebepte vardir. Zaman sabir herseyin ilacidir.
Annesiylede bizimlede istediği zaman görüşüyor annesiyle ne yaşadığını bilmiyorum ama dün annemi özledim dedi annesine haber verdik ve götürdük haftasonu tekrar alıcaz eşime siz boşanırken nasıl tepki verdi diye sorduğumda gayet olumlu karşıladı artık 2 odam 2 evim olucak diye sevindi dedi eşim yani ben eşimi çok severek evlendim çocuğuda çok seviyorum ben sadece bu yaşlarda ki annelerden çocukları hakkında bilgi sahibi olmak adına açtım konuyu şikayet ettiğim için Of bıktım gibisinden değil bu benim kendi evladımda olabilirdi bende ayrı anne babanın çocuğu olduğum için o na o şekilde yaklaşıyorum eşimede hep ben böyle hissederdim o hissetmesin diye bi çok konuda konuşuyoruz zaten

çocuğun psikolojisi alllak bullak olmuş 5 yaşında wc eğitimi öğrenebilmesi hiç hiç normal değil okula giderken bezlenmesi falan... çocuğa kişisel temizlik hiç öğretilmemiş çok sabırlı olmalısın küçükken geçirilen travmalar maalesef ilerleyen dönemlerde geri dönüşü çok zor oluyor destek kesinlikle alınmalı
Kesinlikle eşime de aynı şeyi söyledim benim yeğenim 2 yaşında tuvalete giderdi eşime evde kavga varmıydı diye sorduğumda asla onun yanın da kavga etmedik dedi genelde bakıcılar ilgilendiği için sanırım biraz inatçı olduğu için de tuvalete yapmak istememiş

Aslında çoğu vakti bizimle geçiriyor 4 gün bizde okula gittiği için diğer günler geç geliyor ve erken yatıyor annesi gibi davranmamak nasıl olucak ki o bana fazlasıyla sokuluyor çoğu zaman benim yanımda aynı evde olunca mecbur kendiliğinden gelişiyor bazı şeyler tabi ki bende senin annenim falan tarzı bi havaya girmiyorum eşimle birlikte onunla ilk tanıştığımızda konuştuk senin bir tane annen var ben de senin ablanım dedim ama o etrafta benim artık bir annem daha var beni çok seviyor bende onu diyormuş tekrar açıklık getireyim konuya çocuğun benimle hiç bir sıkıntısı yok babasından ve diğer aile üyelerinden çok bana sokuluyor
O zaman işin daha kolay sende çocuğun iyiliğini istiyorsun seviyorsun da varlığından da rahatsız değilsin zamanla eksik olan Yönleri öğrenirsiniz beraber olgunlaşır bazı şeyleri onunla öğrenirsiniz

O zaman işin daha kolay sende çocuğun iyiliğini istiyorsun seviyorsun da varlığından da rahatsız değilsin zamanla eksik olan Yönleri öğrenirsiniz beraber olgunlaşır bazı şeyleri onunla öğrenirsiniz
Tabi ki 1 senedir beni tanıyor beraber tatilde yaptık çok kez, burda kaldığında okula hazırlıyorum sadece bi kaç arkadaşını gördüm daha olgun gibiler sanki yakın arkadaşlarının da anne babaları ayrı onlar çok mantıklı konuşuyorlar bende onun iyiliğini istiyorum tabi ki arkadaşları tarafından ezilsin istemem geldiği zaman aynı hareketleri yaptığında konuşmayı deniycem tekrar

9 yaşındaki birisi çocuktur. Ergenler bile çocukça davranış sergileyebiliyorken, 9 yaşından çok bir şey beklememek lazım. Ailesinin ilgi, sevgi ve şefkatine muhtaçtır. Erkek çocukları 12 yaşında ön ergenliğe girer ki 12 yaşındaki oğlum hala çocuk hissediyor kendini (Kız çocukları erkeklere göre daha erken ön ergenliğe girer). Şimdiki çocuklar gelişimlerini daha geç tamamlıyorlar üstelik. Kendiniz ile kıyaslamayın. (Çocuk olmasalar cezai ehliyetleri olurdu, oysa 12 yaşına kadar olan çocuklarda ceza-i ehliyet yoktur).
Ben bile 45 yaşındayım, annem babam ayrılsa üzülürüm ki 9 yaşında iken, en çok onlara ihtiyacım olduğunda ailemin parçalanması, hele ki babamın başka biriyle evlenmesi beni çok sarsardı. Belli ki çocuğun altta yatan problemleri var ve dışarı bu şekilde yansıtıyor. Kolay değil yaşadıkları. Ben hep çocuklara üzülüyorum.
Anne boşandı yaşamına devam ediyor. Baba evlenmiş o da kaldığı yerden hayatına devam ediyor. Ya çocuk... Tenis topu gibi bir annede bir babada. İster istemez kendini istenilmeyen hissediyordur. Anne işim var diye babaya postalıyor, Babaya alıyor evine getiriyor, farklı bir kadın var evde, babayı paylaşıyor... Çocuk iki evde geçiriyor evini, nereye gitse misafir gibi. Evini bile sahiplenemiyordur. Sadece biraz empati kurun, 9 yaşında görün kendinizi. 9 yaş dediğiniz nedir ki? 12 yaşındaki oğlum hala oyuncaklarıyla oynuyor. Arkadaşları bize geldiğinde arkadaşları da öyle... Oyun çocuğu daha onlar...Bu kadar şey onlar için çok ağır. Aile olmanın sorumluluğunu yerine getirememiş, evliliği yürütememiş iki insan boşanmış, kendilerinin yapamadıklarını çocuktan beklemesinler... Bence bırakın da çocuklar çocukluklarını yaşasın. Ki boşanan ailelerin çocukları yaşıtlarına göre erken büyümek zorunda kalıyor, hayatın ne olduğunu erken görüyorlar...

Peki o zaman geğirmeye devam... 18 gibi bırakır zaten.

Tabi ki 1 senedir beni tanıyor beraber tatilde yaptık çok kez, burda kaldığında okula hazırlıyorum sadece bi kaç arkadaşını gördüm daha olgun gibiler sanki yakın arkadaşlarının da anne babaları ayrı onlar çok mantıklı konuşuyorlar bende onun iyiliğini istiyorum tabi ki arkadaşları tarafından ezilsin istemem geldiği zaman aynı hareketleri yaptığında konuşmayı deniycem tekrar
Çok takdir ettim davranışınızı

sizin yorumlarınızı okumaya çalıştım..
bu çocuğu tek düşünen sizsiniz sanki..
çocuk kimseden sevgi görmemiş ki.
susmuş, altına yapmış..
sevgisizlikten gelişim geriliği..

babası da sizin merhametinizden yararlanmış.
birlikte uyuma konusunu öncelikle halletmelisiniz.
kesinlikle babası odasına gitsin..

ayrıca erkek çocukları küfretmeyi, geğirmeyi "erkeklik" zannediyor.
ilgi görmek için yapıyor bence. hiç ilgilenmemeyi deneyin.

özel okula gidiyor madem, pdr vardır illa ki..
uyumsuzluk gösteriyor mu?
öğretmenler mutlaka bir sorun varsa şikayetçi olmalı.
okulda nasıl acaba? çekingen mi?
saldırgan mı?
aşırı bir hareketliliği mi var?
hani kendisini korumadan..

Kendi çocuğunuz olduğunda nasıl davranirdiniz? Ona göre eşinizin çocuğuna da öyle davranın.

Kendiniz gibi olun kasmayın ozaman daha çok sevilirsiniz çocuk tarafından. Çünkü çocuk bunu farketmiş ve sizi kullanıyor.

Eşinizdende çekinmeyin sonuçta artık ailesiniz kendiniz gibi olun. herşeye evet demek zorunda değilsiniz. İnsanlar üvey der bilmem ne der diye bakmayın duruma.
Siz dövüp sovmedikten sonra kendi çocuğunuz olduğunda da aynı davranirdim diyorsaniz vicdanınız rahat olsun.

Çocuktan sakin ifrit olmayın. O henüz çocuk burda eşiniZ suçlu. Ayrıca 9 yasa göre çocuk gibi demissiniz. Evet pek hoş davranış değil ama 9 yaşta emin olun çok küçük bir yaş.
ALLAH yardimciniZ olsun hepinizin.

Kesinlikle yedirip içirirken bişey yok ama bir şey desem dediğin gibi şimdiden istemiyorsun oluyor diyorum kendi çocuğum olsa bu kadar taviz vermem ama üvey anne olunca ufacık bişeyden kötü olursun annesi ne arıyor ne soruyor ama annesi

Öncelikle siz üvey anne değil onun ablası oluyorsunuz . Bende çocuklu biri ile evlenince üvey anne yakıştırmasına gıcık oluyorum .

Benim eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu var , siz bu konuyu eşinizle çözeceksiniz çocukla değil . Benzer şeyleri bizde yaşadık ama ben hep eşime söyledim çocuğa söylediğinde inatla daha çok yapıyor , sebebi ise babasını elinden aldığınızı düşünerek sizden kendince intikam alıyor . Gerçi bizim en büyük sorunumuz çocuğun annesi çünkü çocuğu doldurup yönlendirip bize gönderiyordu , biz eşimle konuştuk ve ben çocuğa birşey yapmasını istediğimde yapmazsa eşim ablan senden birşey istedi onu yap diyordu zamanla çocuk bunu kabul etti şimdi eşim hiç araya girmiyor çocukla aramız iyi artık.

Mesela bir örnek vereyim , pazar günü mutfakta tek eli ile dört yumurta taşımaya çalışmış yumurtalardan biri düşüp kırılmış . Bende , Ben temizlemem sen kırdın deyip kendisinin temizlemesi gerektiğini söyledim sonra tarif ederek kendisine temizlettim ama hiç sert tepki göstermedim . kendisi bundan sonra yumurtaları çok dikkatli taşımam gerekiyor dedi ders aldı olaydan . Eşimde yanımızda olduğu halde hiç müdahale etmedi biraz sabırlı olun bu düsüreç elbette geçecektir .

sizin yorumlarınızı okumaya çalıştım..
bu çocuğu tek düşünen sizsiniz sanki..
çocuk kimseden sevgi görmemiş ki.
susmuş, altına yapmış..
sevgisizlikten gelişim geriliği..

babası da sizin merhametinizden yararlanmış.
birlikte uyuma konusunu öncelikle halletmelisiniz.
kesinlikle babası odasına gitsin..

ayrıca erkek çocukları küfretmeyi, geğirmeyi "erkeklik" zannediyor.
ilgi görmek için yapıyor bence. hiç ilgilenmemeyi deneyin.

özel okula gidiyor madem, pdr vardır illa ki..
uyumsuzluk gösteriyor mu?
öğretmenler mutlaka bir sorun varsa şikayetçi olmalı.
okulda nasıl acaba? çekingen mi?
saldırgan mı?
aşırı bir hareketliliği mi var?
hani kendisini korumadan..
ne guzel di mi kendini sevdirmiş maşallah, inşaallah her sey daha iyi olur.böyle guzel insanların oldugunu görmek gerçekten mutlu edici.

Birde benim anlayamadığım birşey var, bu kadar sorumsuz bir anneye neden baştan velayet verilmiş benim bildiğim özellikle varlikli kişiler ( diğer maddi imkanlarından çocuğu yük gören erkek kesimi) nasil çocuğu bu kadsr kadar kötü bir anneye verebiliyor . Sizin anlattiginizdan annesi sorumsuz wc eğitimini vermek istememiş baba yapmış,ve herseyde anne öğretmemiş vs madem bu kadar ilgisiz ve kötü ilk başta neden ve nasil birakmis cok ilginç

İşte bahsettiğim kendi çocuğuma bu kadar taviz vermem herkes öz çocuğunu bile yeri gelip tersliyor ama üvey anne diye bi tabir var hep hassas olmak zorundasın çünkü ufacık bir olayda kötü olursun

Bir üvey anne olarak tavsiyem şudur, doğurmadığınız bir çocuğun annesi olmayı denemeyin
Ablası olun, arkadaşı olun, teyzesi olun ve bu mesafeleri tutun
9 yaşında çocuğu yanınızda yatırmayın öncelikle
Evet üvey anne diye bir kavram var ve siz üvey anne olmayın
Bu konudaki iyi niyetleri fitil fitil burnundan getirilmiş biri olarak diyorum ki o çocuk size asla teşekkür etmeyecek, her fırsatta üvey anne olacaksınız ve vefasızlık göreceksiniz, o yüzden gereğinden fazla emek verip kendinizi de evliliğinizi de yıpratmayın. Çocuğun eğitimi anne ve babasının sorumluluğundadır, bırakın babası ilgilensin. Sözlerim size katı gelebilir ancak yaşandı, denendi ve görüldü, böcek öldüremeyecek kadar yufka yürekli bir kadın üvey çocuğun ne demek olduğunu öğrendi, kimse kusura bakmasın gerçek bu, çocuk da çocuk tepkilerini herkes bir yana bıraksın, öyle bir dünya yok, dediğim gibi anne olmaya çalışmayın

Bir üvey anne olarak tavsiyem şudur, doğurmadığınız bir çocuğun annesi olmayı denemeyin
Ablası olun, arkadaşı olun, teyzesi olun ve bu mesafeleri tutun
9 yaşında çocuğu yanınızda yatırmayın öncelikle
Evet üvey anne diye bir kavram var ve siz üvey anne olmayın
Bu konudaki iyi niyetleri fitil fitil burnundan getirilmiş biri olarak diyorum ki o çocuk size asla teşekkür etmeyecek, her fırsatta üvey anne olacaksınız ve vefasızlık göreceksiniz, o yüzden gereğinden fazla emek verip kendinizi de evliliğinizi de yıpratmayın. Çocuğun eğitimi anne ve babasının sorumluluğundadır, bırakın babası ilgilensin. Sözlerim size katı gelebilir ancak yaşandı, denendi ve görüldü, böcek öldüremeyecek kadar yufka yürekli bir kadın üvey çocuğun ne demek olduğunu öğrendi, kimse kusura bakmasın gerçek bu, çocuk da çocuk tepkilerini herkes bir yana bıraksın, öyle bir dünya yok, dediğim gibi anne olmaya çalışmayın
sizi bu konulardaki çok eski mesajlarınızdan tanıyorum, o zamanlar daha samimi ve pembe bir gözle bakıyordunuz hatırladığım kadarıyla, hatta çok iyi niyetli umarım istediği gibi olur her şey diye düşümüştüm ama bir noktada gerçeklikle karşı karşıya kalacağınızı da hissetmiştim. Sanırım bu konuda sıkıntılı dönemleri geçirip, çoktan nasıl bir yol izleyeceğinize karar vermişsiniz. Çokta iyi etmişsiniz bence. Benim eşiminde eski evliliğinden çocukları var, bende çok çaba sarf ettim ilk başlarda, iyi niyetli ve sahiplenici olursam her şey güzel olur diye düşündüm, bir zaman sonra kendime bir baktım sadece kendimi yıpratmışım, bir arpa boyu bile yol alamamışım. Sonra aynen sizin durduğunuz tavırda durmaya karar verdim. Şimdi daha mutlu ve daha huzurluyum. Umarım sizde hep mutlu olursunuz.

Back
X