- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #3.301
Evlilik aşamasında sorunlar çıktı diye düşünüyor konu sahibi, ama zihniyet dönemsel bir problem değil ki.
Şimdi ailesinin hiç böyle istekleri olmayadabilirdi, bu durumda eş adayınız mükemmel mi davranacaktı?
Hayır, belki de sizi daha fazla ezdirecekti.
Ailem mükemmel, anlayışlı, sen niye onları 60 kere aramıyorsun? diyecekti.
Sonuçta sorun sevmemesi bana göre.
Bu aile-gelin çatışması veya kültür-gelenek farkı çatışması değil. Bu adam sizin yerinizde deli gibi sevdiği bir insan olsaydı daha farklı davranırdı bence.
O yüzden lütfen ya anlaşamadık, kültür farkı diyerek ''Severken ayrılan var mı?'' diye bana göre komik konular açanlar gibi olmayın.
O durum çok tehlikeli. Çok sevdik de, yanlış yerlerde doğduk, yanlış şeyler yaptık demek, pişmanlık doğurur.
Sizin şu an için tek pişmanlığınız daha önce ayrılmamak olmalı.
Yani 9 yılınız boşa gittiyse eğer, ayrıldığınız için değil, daha önce ayrılmadığınız için boşa gitti.
Bireysel olarak da tasvip edilmeyecek hareketlerini siz tasvip ettiğiniz için çok anlatmadığınızı düşünüyorum. Öyle mi?
Bir de şu yüzük değiştirme olayı bana ailenin zengin gözükmeye çalışan taşralı bir aile olduğunu düşündürüyor. Başlıkta sosyologlar varkensafkelebek bu konuda konuşmak bana düşmez ama gerçekten zenginlik hesabı sürekli eve, eşyaya, altına, dolaba falan dayanıyor.
Kim altın kısmı küçülecek de değeri düşecek diye yüzüğü küçülttürmeyin der ki? Pırlanta yüzükten bahsediyoruz.
Yani müdahale kısmındaki sorunu geçiyorum, hangi zengin o parayı hesaplar?
belki de sevmiyordu ama ben görmedim, görmek istemedim. bilmiyorum.
severken ayrılma çerçevesinde de değiliz zaten şu an. beni önemsemediği için bitti. benimle konuşmak istemedi, benimle zaman geçirmek istemedi, bu adam kısaca beni istemedi.
daha önce ayrılsam pişman olurdum ama. şu an her şeyi sonuna kadar zorlamış durumdayım. yapabileceğim hiçbir şey kalmadı. benim hatam yok. acaba diye sormuyorum. keşke demiyorum. bitti.
bireysel olarak tasvip meselesi için bi şey diyemeyeceğim. herkesin kendi kıstası vardır. arkadaşlarıyla arasındaki samimiyeti de onaylamıyordum mesela ben zamanında, uygunsuz hareket var mıydı, bana göre vardı, size göre olmayabilir. bu kısım için bi şey diyemem o yüzden.
parayı hesaplamadılar zaten, biz pis fakirler öyle düşündük onu.
yoksa "küçültmeyin, değiştirin" mantığını başka türlü açıklayamadım ben. neden küçültmemizi istemesinler ki? babası "küçültün tabi, kullansın" derken annesi ayak diredi. başka açıklama bulamadım.
Bir de şu yüzük değiştirme olayı bana ailenin zengin gözükmeye çalışan taşralı bir aile olduğunu düşündürüyor. Başlıkta sosyologlar varkensafkelebek bu konuda konuşmak bana düşmez ama gerçekten zenginlik hesabı sürekli eve, eşyaya, altına, dolaba falan dayanıyor.
Kim altın kısmı küçülecek de değeri düşecek diye yüzüğü küçülttürmeyin der ki? Pırlanta yüzükten bahsediyoruz.
Yani müdahale kısmındaki sorunu geçiyorum, hangi zengin o parayı hesaplar?
Ben size davranışlarını kastetmiştim, yoksa kişisel özellikleri için tasarrufta bulunma hakkı sizden başka kimsede yok ilişkinizle ilgili.
Yani ilgili olabilir, sevecen olabilir eskiden ancak bu zihniyet özelliklerini hiç mi taşımıyordu?
Kız alan biziz, bize uyacak sensin diyen insan ortamlarda ya bunlar çok banal diye 9 yıl gezebilir mi?
Bir de hep soracağım unutuyorum. Sizin arkadaşlarınız sevgiliniz ve bu olaylar hakkında ne düşünüyor?
Sevgilinizin vakit geçirdiği arkadaşları gerçekten var mı? Yoksa bu ''Ben şunlardan sorumluyum.'' ihtiyacı yüzünden yapay arkadaşlıkları mı var?
Bu parayla ilgili olamayacak kadar salakça, ama başka bir açıklaması da yok.
Yani hesap edilmeyecek bir şeyi hesap etmiş kadın.
Sizin bensiz yüzük almış diye kızmanızı da anlayamadım mesela, evlilik teklifi haberli mi yapılır ki? Sorun sizin olmamanız değil de annesinin seçmesi değil mi?
Üstümde kalmasın, sosyolog değilim. İçlerindeki İrlandalıyım sadece
Ama benim de genel gördüğüm kadarıyla odur evet; ev, eşya, altın, tapu, inek vs. Alınan arabaya bile herkes sevinmiştir ayakları yerden kesilecek diye, haksızlar mı değiller. Bir telefon yetiyor ayağına getirmeye.
Kuyumcu tanıdıksa olabilir aslındaBir başkasının bu kadar iyi bir fiyata alınamayacağından haberdarlardır, yüzük numarası bilindiği halde çok büyüğünün alınmasında başka ne gibi sebep olur onu ben de hiç bilmiyorum.
Dünden beri tek bir arama ya da birşey yok mu pofuduk??evlilik teklifim defalarca yapıldı zaten. sadece yüzük alınacaktı. onu bensiz yapmasına bozuldum çünkü beraber gidelim alalım bi daha düzeltmeyle uğraşmayalım diye konuşmuştuk ama sürpriz yapmak istemiş. annesinin seçmesine de ayrıca bozuldum. ikisine de bozuldum evet.
Dünden beri tek bir arama ya da birşey yok mu pofuduk??
Ya da aklınca Pofuduğa gözdağı mı denir, had bildirmek mi denir öyle birşey yapıyor.Gerçekten inanılmaz. Adam ayrıldık demiş oldu şu an, konu sahibi de fark etti sanırım.
Başka bir anlamı olamaz bunun. Hayır merak da mı etmiyor, diyelim ki sevmiyor.
Resmen kurtuldum yaşasın diye ferahladı herhalde.
Dünden beri tek bir arama ya da birşey yok mu pofuduk??
Gerçekten inanılmaz. Adam ayrıldık demiş oldu şu an, konu sahibi de fark etti sanırım.
Başka bir anlamı olamaz bunun. Hayır merak da mı etmiyor, diyelim ki sevmiyor.
Resmen kurtuldum yaşasın diye ferahladı herhalde.
Ya da aklınca Pofuduğa gözdağı mı denir, had bildirmek mi denir öyle birşey yapıyor.
Pofuduk ayaklarıma gelecek diye öyle emin olabilir ki sesini falan çıkarmıyor. Hatta pofuduğa kızıp cezalandırıyordur, blöfünü gördüm dercesine.
Bilmiyorum ya kafam yandı.
yok. olursa yazarım. hayır adam aramadıkça siz de üzülüyorsunuz, ona da ayrı üzülüyorum şu an.
neyimi merak edecek ki? hayır niye arasın yani? beklemiyordum zaten aramasını. kafasını dinlesin işte. otursun ailesiyle ilgilensin. kendine bile zaman bulamıyordu zaten. neden arasın ki? ben şaşırmadım. arayacak olsa unutmazdı zaten.
Bize üzülmeyin kütfen.yok. olursa yazarım. hayır adam aramadıkça siz de üzülüyorsunuz, ona da ayrı üzülüyorum şu an.
neyimi merak edecek ki? hayır niye arasın yani? beklemiyordum zaten aramasını. kafasını dinlesin işte. otursun ailesiyle ilgilensin. kendine bile zaman bulamıyordu zaten. neden arasın ki? ben şaşırmadım. arayacak olsa unutmazdı zaten.
yok. olursa yazarım. hayır adam aramadıkça siz de üzülüyorsunuz, ona da ayrı üzülüyorum şu an.
Bakın bir insan sözlüsünden ayrılıp ayrılmadığını merak eder herhalde değil mi?
Sevmese dahi eder yani. Sizi merak etmesinden bahsetmiyorum.
Böyle bir durumda kafa dinlemesi de imkansız olmalı. Siz bana göre bohça mı neyse, yüzüklerle yollayın.
Bize üzülmeyin kütfen.
Ama gerçekten üzülüyorum size yaşattıklarına.
Bu cins erkeklerden uzak durmak lazım, nankör sevgisiz bencil yaratıklar.
bi de onca hengamenin arasında buraya yazmayı unuttuğum bi şey var.
salı günü ben hiç aramadım. 4 gibi falan aradı, öyle hal hatır konuştuk, "eve gidip yatacağım" dedi. ben de uyusun diye aramadım 6ya doğru tekrar aradı. üniversiteden bi kız arkadaşı aramış, "buluşalım" demiş, beni de istemiş, yemeğe gideceklermiş. bana "son duraktan alayım seni" dedi. "iyi" dedim hazırlandım çıktım ulus'ta aradım "nereye gideceğiz nerde buluşacağız" diye, kızı atatürk bulvarı'ndan alacakmış, "iyi sen çık o zaman ben de ineyim beni de bulvardan al" dedim, "olmaz sen buraya gel" dedi. bi şey konuşacak falan sandım gittim neyse geldi aldı. baktım bi şey de konuşmuyor, "ben de bulvarda inseydim madem, niye zaman kaybettik" dedim, "sen benim sevgilimsin, benimle gideceksin, seni öyle bulvardan alamam" dedi. beni kız çağırdı sanmıştım, "hayır seni ben çağırdım, ben sözlü adamım, kızla sen olmadan yemekte ne işim var" dedi.
o kızla öğrenciyken genelde beraber otururlardı, sıra arkadaşıydılar yani, başbaşa yemeğe de çok giderlerdi ve ben o kızı hiç kıskanmazdım yani kıskanacağım bi durum hiç olmadı. o akşamki davranışı ne bileyim, benden daha ince düşünmüş, çok şey geldi işte bana.
bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?