- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.061
Evinize misafirliğe geldiklerinde mi kitliyceksin girmesinler diye. Nolcak ondan canım mahrem tamamda senin yatak odanda özel şeylerin ortalıkta olmıycak sonuçta eşyalarını karıştırcak hali yok girsin baksn bence sen birazcık bu davranışlarını düzelt tamam onlar hatalı olablr ama snde hataya hatayla karşılık verme sakınan göze çöp batar yatak odanı yicek değil ya sen evdeyken napabilir odanda anlamadım
Bir insanın evindeyken yatak odasına neden girer insan?
Ya da size gelirken izin mi alacağım, elbette habersiz geleceğim neden der?
Genel görgü kuralları da değişmesin artık evlilik uğruna bir zahmet.
cidden ne işi olur yani yatak odasında yemek mutfakta tuvalet banyo zaten ayrı, 3.kişilerin ne işi olur sadece merak kurcalama
Zaten başka odaya da girilmez ki. Mesela kilere giriliyor mu meraktan, ya da merak edip kapalı belki boş bir odanın kapısı açılır mı? Davet edilse neyse.
Sadece yatak odası olduğu için de değil ki.
Yani davete aç gidilir diyen bir insan, (ki davet kurallarına göre yemek mi çay mı kahve mi ne verileceği belirtilmek zorundadır, belirtilmemiş bir davete aç falan gidilmez hatta hiçbir yere çok aç gidilmez) yatak odasına girseler ne olur nasıl diyebiliyor?
Eşya seçmeye niye aile gelmiyormuş. Ücretini başkasının ödediği bir şeyi seçmeye utanıyor olabilirler mi mesela? Gelin seçse neyse, kızları olacak vs. Ailesi gitmedi diye hayırsız aile olacak neredeyse.
Şu evlenecek insanların işlerine burunlarını sokmamayı bir öğrense insanlar.
Zaten başka odaya da girilmez ki. Mesela kilere giriliyor mu meraktan, ya da merak edip kapalı belki boş bir odanın kapısı açılır mı? Davet edilse neyse.
Yani davete aç gidilir diyen bir insan, (ki davet kurallarına göre yemek mi çay mı kahve mi ne verileceği belirtilmek zorundadır, belirtilmemiş bir davete aç falan gidilmez hatta hiçbir yere çok aç gidilmez) yatak odasına girseler ne olur nasıl diyebiliyor?
Eşya seçmeye niye aile gelmiyormuş. Ücretini başkasının ödediği bir şeyi seçmeye utanıyor olabilirler mi mesela? Gelin seçse neyse, kızları olacak vs. Ailesi gitmedi diye hayırsız aile olacak neredeyse.
eğer dediğin gibiyse kp neden ailenden birinin gelmemesini onlar gelmiyorsa ben neden geleyim diyerek kestirip atıyor.anam bu tokatlılar insanı yoldan çıkarıyor lütfen kusura bakma senle ilgisi yok ama sana böyle senin layık olmadığın şekilde davranan insanlara inat ben olsam kendi aileme dört eller sarılırdım.sen istediğin kadar görmüş geçirmiş ol görgülü ol akıllı ol görmeyen tipler
Davet edildigin yerin yemek saatimi ya cok dar dusunmuyomusunuz. Bi evde illa yediyi on gece yemek yenmezki bi misafir cagrildiysa ona denk getirilir gelmesede illaki biseyler ikram edilir geri cevirmek olmaz. Benim cocugumun her konuda yaninda olmam ona aciziyet degil guven verir smdi siz bunuda cevireceksiniz siz olmayinca guvensizmi hissedecek diye hayir kendine guveni olacak ama annenin yaninda olma duygusu hissiyati baskadir
Bir insanın evindeyken yatak odasına neden girer insan?
Ya da size gelirken izin mi alacağım, elbette habersiz geleceğim neden der?
Genel görgü kuralları da değişmesin artık evlilik uğruna bir zahmet.
Davet kurali ? İcecek yiyecek belirtilmesi mi? Canim benim ya seni misafirlige cagiranlar sadece cay icicez tatlim, kahve icicez canim diye cagirdiktan sonra onune koyacaklari ikramlardan mi bahsediyolar. He bi komsu komsuyu cagirir çaya gel der yada bi arkadas cagirir aksam yemegine gel der. Bu cagiran kaynana canim farkindamisin bilmem buyuk insanlar evine cagirmis tabiki biseyler ikram eder gelini olucak sonucta buyukler meraklidir boyle seylere yani bunu idrak edemiycek kadar dar goruslu olmamak gerek. Ne sacma yerlere geldi muhabbet yahu
kızlar ananın babanın bulunacağı yer var bulunmaması gereken yer var insanlar pekala eşya seçebilir ha kimi insan rahatolur kv görümce ile don sütyen kombinezon alır adına da nişan alışverişi der
ben kına gecesi falan da yapmadım mesela annem çok istedi ama işime gelmedi bu beni saygısız mı yapar, size göre belki evet ama bana göre beni kararlı yapar
ha şu var konu sahibi bence de taziye ya da ev oturmalarında ailesi ile hareket etsin o ayrı ama alışveriş konusu çiftlere özel olmalı
Kusura bakmayında atmışlar ne demek? Bende kendim aldım çeyizimdeki herşeyi kızım istersen söyle gelelim dediler gerrk yok dedim.
Tecrübeli olmayabilir insan ama araştırınca herşeyi öğrenir. Zaten takıldığı yerde insanda sorar ne yaparsan yap demiş değil bu insanlar.
İnsanın kendi koruması için 29 yaşından sonra ana babasına ihtiyacı oluyosa hiç evlenmesin daha iyi.
Yahu ne Kayınvalide ne Kayınpederler var. Bunlar ne ki.. Bence hiç bir problemleri de yok. Kadın seni kızı olarak görmüş gelin olarak değil ve siz bunu sorun ediyorsunuz.. Kadın sana bildiği gibi davranmış. Kendi ailesinden gibi. Bu mu sorun anlamadım. Burada neler neler okuyoruz. Ne yaparsa yapsınlar ben ne karışırım ne para veririm deseydi daha mı iyi olurdu? Bunu mu bekliyorsunuz.Elinizdekinin kıymetini bilin azıcık.
Son sözle kapatayım, gülü seven dikenine katlanır.
Esya secerken utanmak mi? Neden utansin herkeste kiz tarafi aliyorda bi bjnlarmi erkek tarafina aldiriyor ailelerinizi yerle bir ediyorsunuz resmen insan neden utanir yuzu kizarcak bisey mi yapmis sanki tum yorelerde herkeste adet budur yatak odasni kiz alir diger esyalari erkek. Neden utanilsinki herkes boyledir kizda gitmesin o zaman yazik mahcup istediginizi alin desin ay ne ezik duruma dusurdunuz sanki altin kaplama elli milyarlik esya alicaklar ne utanicakmis annesi ya tobeestagfurullah
Bu kısım beni çok şaşırttı açıkçası.
Küçük kızın 15-20 liralık basit bir heves ve muhtemelen hoşunuza gider diye dile getirdiği bir şeye sinirleniyorsunuz.
Annesi siyah giyme dedi diye aldığınız elbiseyi sözde giymiyorsunuz. Sinirlenmeniz ve yok ya ben sevmiyorum öyle şeyleri demeniz gereken kısım burası değil mi?
Koskoca kadın size cahilsin, bilmezsin, vs diyor, bu iyi niyet ve onlara göre normal. (Böyle bir şey kimseye göre normal olamaz, sadece herkes sineye çekiyor olabilir, sizin yaptığınız gibi. Üstelik onların sebepleri var sineye çekmek için, sizin yok.)
Bakın bu ikisi arasındaki tepki farkınız neden biliyor musunuz?
Kıza hayır dediniz diye sevgiliniz sizden vazgeçmez ama diğerinde vazgeçeceğini biliyorsunuz bence.
Kardes hepitopu evleneceksiniz. Bu ne boyle canak comlek gomlek tartismalari.
Amaaan git sevgilinle nikah kiy otur evinde diyecem ama adam onu yapabilecek biri degil.
Su evlilik olayini bu kadar buyutmeye ne gerek var?
Korkunc adetler,gelenekler vs..
Neyse Allah yardimciniz olsun.
şu aç gitme konusunda iki çift laf etmezsem olmaz, geçen sene ilk kez eşimin teyzesine akşam oturmazsına gittik 2 gün önceden haber vererek, eşimle aksama kadar kızılayda gezdik sinemaya gittik sonra kayınvalidemlere geçtik birlikte teyzeye gidicez bende aman aman bişey yememistim ikram edilen şeyleri yiyemem diye çünkü bana gelen misafir yemem etmem diyince ben üzülüyorum, velhasılı gittik pasta yedik çay içtik geldik içim Kıyıldı kalkana kadar ama öğrenmiş oldum demek ki akşam oturması diyince öyle ağırlıyo teyze, biz ille kısır kek sarma kurabiye vs yaparız mesela bir çeşitte meze, artık tok giderim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?